Alzheimer Belirtileri

Alzheimer Belirtileri

Son dakika alzheimer belirtileri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan alzheimer belirtileri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan alzheimer belirtileri haber sayfamızda...

Alzheimer Belirtileri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 138 alzheimer belirtileri haberi bulunmuştur.
Bilim insanları Alzheimer hastalarında beyin hücrelerinin neden öldüğünü keşfetti
Bilim insanları Alzheimer hastalarında beyin hücrelerinin neden öldüğünü keşfetti İngiltere ve Belçika'da bilim insanları tarafından yapılan yeni bir araştırma, Alzheimer hastalarında beyin hücrelerinin ölüm nedenine ışık tutuyor.
15.09.2023 Dünya
Balina ve yunuslarda Alzheimer belirtileri keşfedildi
Balina ve yunuslarda Alzheimer belirtileri keşfedildi Giderek artan sayıda yunus ve balina kıyılara vurarak mahsur kalırken, bilim insanlarından şaşırtıcı bir keşif haberi geldi: Üç türün beyni, insanlarda Alzheimer hastalığının klasik belirteçlerini gösteriyor.
26.12.2022 Dünya
Türkiye'de 700 bin kişi mücadele ediyor! En az iki kat artacak
Türkiye'de 700 bin kişi mücadele ediyor! En az iki kat artacak Son dakika haberlere göre, en sık rastlanan demans yani halk arasındaki adıyla bunama tipi olan Alzheimer, milyonlarca insanın beynini tehdit ediyor! Ülkemizde yaklaşık 700 bin Alzheimer hastası bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, nüfusun yaşlanmasına bağlı olarak hasta sayısının da en az iki kat artacağı görüşünde. Yakın zamanda hayatımıza girecek basit bir kan testi ise hastalığın erken tanısına imkan verecek.
12.03.2022 Gündem
Tedavi edilmeyen işitme kaybı hangi problemlere yol açar?
Tedavi edilmeyen işitme kaybı hangi problemlere yol açar? İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yahya Güldiken, her 1000 doğumda bir ila üç oranında ileri ve çok ileri derecede işitme kaybına sahip çocuğun olduğunu belirtti. Güldiken, tedavi edilmezse işitme kaybıyla gelen sosyal izolasyon ve içine kapanmanın demans, Alzheimer gibi hastalıklara sebep olacağını söyleyerek koklear implant hakkında bilgi verdi.
25.06.2021 Genel Sağlık
Alzheimer Hastalığı Nedir, Neden Olur? Alzheimer Hastalığının Evreleri Nasıl Geçer?
Alzheimer Hastalığı Nedir, Neden Olur? Alzheimer Hastalığının Evreleri Nasıl Geçer? Alzheimer, demansın bir türü olarak kabul edilmektedir. Yaş ilerledikçe ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Ülkemizde ve dünyada Alzheimer hastalarının sayısı giderek artmaktadır. Bunun en önemli nedeni de yaşlanmanın artmasıdır. 60 yaş ve üzeri bireylerde görülen bir hastalık olan Alzheimer ileri dönemlerde kişilerin kendi bakımlarını yapamaz noktaya gelmelerine neden olabilmektedir. İşte, tüm detaylar.
15.02.2021 Sağlık
Türkiye'de 300 bin civarında alzheimer hastası var!
Türkiye'de 300 bin civarında alzheimer hastası var! Nöroloji  Uzmanı Dr. Fatma Ebru Yücel Algül, bunama sebepleri içinde en sık görülen hastalık olan alzheimer'da, hasta yakınlarının üzerine çok fazla iş düştüğüne dikkat çekti. Uzm. Dr. Yücel Algül, günümüzde tüm dünyada özellikle de gelişmiş ülkelerde ve refah toplumlarında en hızlı artan yaş grubunu 65 yaş ve üstü kişiler oluşturduğunu belirterek “65 yaş üstü 100 kişiden 8'inde alzheimer hastalığı görülüyor. 21'inci yüzyılda doğal, sosyal veya ekonomik felaketlerle karşılaşılmazsa hastalığın görülme sıklığı daha da artacak. Günümüzde Türkiye'de 300 bin civarında alzheimer hastası olduğu düşünülüyor” dedi.
20.11.2020 Ruh Sağlığı
Alzheimer riskini azaltan 10 besin
Alzheimer riskini azaltan 10 besin Alzheimer hastalığı, demans vakalarının yüzde 60 ila 70'inin sebebidir. Bu kronik nörodejeneratif hastalık genellikle yavaş başlar ve zamanla kötüleşir. İlk belirtiler arasında hafıza kaybı ve düşünme güçlüğü vardır. Hastalık ilerledikçe semptomlar, dil sorunları, ruh hali değişimleri, motivasyon kaybı, kişinin öz bakımını ve davranış sorunlarını yönetememeyi içerebilir. İşte Alzheimer riskini düşüren 10 besin...
9.10.2020 Sağlık
Alzheimer teşhisinde yeni teknoloji: Buna bakıp 'Yok’ diyorlar
Alzheimer teşhisinde yeni teknoloji: Buna bakıp 'Yok’ diyorlar Alzheimer hastalığının teşhisi, hastalığın seyri ve tedavi süreci açısından çok önemli. Alzheimer hastalığının, nörofibriler yumak ve beta amiloid plak olarak isimlendirilen maddelerin beyinde birikmesi sonucu oluştuğunu kaydeden uzmanlar, yeni teşhis yöntemleriyle bu maddelerin tespit edildiğini belirtiyor. Amiloid PET isimli tomografi benzeri bir tetkik ile bu maddelerden biri olan amiloid plakların birikiminin var olup olmadığını kolayca gösterilebildiğini belirten Nöroloji Uzmanı Celal Şalçini, "Amiloid plakların görünmediği durumlarda artık hastaya 'Alzheimer hastalığın yok' diyebiliyoruz" dedi
9.07.2020 Genel Sağlık
Alzheimer'ın en göze çarpan 10 belirtisi
Alzheimer'ın en göze çarpan 10 belirtisi Beyin hücrelerinin beklenenden daha erken ölmesi sonucu unutkanlıkla ortaya çıkan Alzhemier hastalığı, her 100 kişiden 8'inde görülebiliyor. Peki her unutkanlık için Alzheimer belirtisi demek doğru mu? İşte dünyada ve Türkiye’de görülme oranı her geçen gün artan Alzheimer'ın belirtileri...
20.12.2019 Genel Sağlık
Koku alma bozuklukları o hastalığın habercisi
Koku alma bozuklukları o hastalığın habercisi Ülkemizde son 5 yılda 65 yaş üstü nüfusun artışıyla birlikte Alzheimer hastalığına sahip insanların sayısında yükselme yaşandı. Alzheimer hastalarının tedavisinde zamanın önemine vurgu yapan Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Haşmet Hanağası, erken tanıyla birlikte gerekli olan tedavinin bir an önce yapılması gerektiğinin altını çizdi.
3.12.2019 Genel Sağlık
İçme suyunda alüminyum: Alzheimer’ı tetikliyor
İçme suyunda alüminyum: Alzheimer’ı tetikliyor Uzman Dr. Selen Gür Özmen, suyla birlikte vücuda alınan alüminyumun Alzheimer başta olmak üzere hafıza problemlerini ve parkinsonu tetiklediğini söyledi.
21.09.2019 Genel Sağlık
Uzmanı açıkladı: Türkiye'de Alzheimer gitgide artıyor
Uzmanı açıkladı: Türkiye'de Alzheimer gitgide artıyor Dünya genelinde şu anda 50 milyondan fazla insanın Alzheimer hastası olduğu tahmin edilirken bu sayıya her yıl 1 milyon kişinin eklendiği düşünülüyor. Beyin ve Damar Hastalıkları Hasta Derneği (BEYİN-DER) Yönetim Kurulu Üyesi ve Nöroloji Uzmanı Doç.Dr. Osman Özgür Yalın, ülkemizde de son 20 yılda yaşlı nüfusun artması ile Alzheimer hastalığının çok fazla artış gösterdiğini belirtti
20.09.2019 Genel Sağlık
Konuşurken sık sık 'şey' demek Alzheimer belirtisi olabilir!
Konuşurken sık sık 'şey' demek Alzheimer belirtisi olabilir! Nöroloji Uzmanı Doç.Dr. Hatice Balaban, Alzheimer hastalığının çeşitli belirtileri bulunduğunu belirterek, "Bu rahatsızlığı yaşayanlar randevularını, ocakta yemeği, evde anahtarı unutabilirler. Kelime bulma güçlüğü çekerler, sıkça şey derler. Ellerini eskisi gibi kullanamazlar. Giyinip soyunmada zorluk yaşarlar" dedi
20.09.2019 Genel Sağlık
Alzheimer'ı unutkanlıktan ayıran 4 önemli fark
Alzheimer'ı unutkanlıktan ayıran 4 önemli fark Yaşlanma ile birlikte algılamada, yaratıcı yeteneklerde azalma, dikkatsizlik, daha yavaş düşünme hızı görülebilir. Bu durum kişinin iş ve sosyal hayatını etkilemediği sürece normal olarak kabul edilir. Peki, unutmak hangi durumlarda bir hastalığın habercisi? Nöroloji Uzmanı Dr. Özlem Şahin önemli bilgiler paylaştı
19.09.2019 Genel Sağlık
Alzheimer belirtisi 10 önemli soru
Alzheimer belirtisi 10 önemli soru Zihnin işlevlerinin kaybetmesiyle ortaya çıkan demansa neden olan hastalıklar içinde ilk sırada Alzheimer geliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Esra Mıhçıoğlu Alzheimer belirtisine işaret eder 10 önemli soruyu sıraladı.
21.03.2018 Genel Sağlık
Herkesin bilmesi gereken erken Alzheimer belirtileri
Herkesin bilmesi gereken erken Alzheimer belirtileri Alzheimer kişinin zihinsel kabiliyetlerinin azalmasıyla gündelik yaşantıyı büyük oranda olumsuz yönde etkiler ve zaman ilerledikçe ölümle sonuçlanabilen bir hastalıktır. Alzheimer tedavisi olmayan bir hastalıktır ve bu sebeple semptomları önceden bilmek ve tanımak oldukça önemlidir.
17.03.2017 Sağlık
9 saatten fazla uyuyanlar dikkat!
9 saatten fazla uyuyanlar dikkat! 9 saatten fazla mı uyuyorsunuz? 10 yıl içinde Alzheimer ve bunamaya yakalanabilirsiniz.
23.02.2017 Genel Sağlık
Alzheimer Belirtileri Nelerdir?
Alzheimer Belirtileri Nelerdir? Alzheimer Belirtileri Nelerdir?
7.10.2013 Genel Sağlık
Ömür uzarken unutkanlık da artıyor…
Ömür uzarken unutkanlık da artıyor… İçinde bulunduğumuz yıllarda ortalama insan ömrü uzamakta, yaşlı nüfusu atmakta buna paralel olarak da beyinde sağlıklı sinir ve doku bozulması ile ortaya çıkan hastalıklar grubunda artış gözleniyor..
12.09.2013 Genel Sağlık
Hastanın gözünden Alzheimer teşhisi
Hastanın gözünden Alzheimer teşhisi ABD’de yapılan bir araştırmada elde edilen bulgular, Alzheimer hastalığının göz muayenesiyle erken teşhis edilebileceğini gösterdi.
21.05.2010 Yaşam
Mutfaktaki melek
Mutfaktaki melek Unutkanlık şikayetiyle psikanalist arkadaşıma gittiğimde bana "Evde çalışanlarını kontrol etmeye başlamanın zamanı gelmedi mi sence?" dedi. Dediğini yaptım ve mutfağımdaki meleğin ne işler çevirdiğini anlamam fazla vaktimi almadı
27.05.2005 Cumartesi
Hareket et çok yaşa
Hareket et çok yaşa Damar sağlığını korumanın genç kalmanın püf noktası olduğunu belirten Prof. Dr. Müftüoğlu, Her yaşta bol egzersiz yapın diyor
23.10.2002 Yaşam
Hareket et çok yaşa
Hareket et çok yaşa Hareket et çok yaşa
Ünlü sunucu Wendy Williams'a afazi ve demans teşhisi kondu!
Ünlü sunucu Wendy Williams'a afazi ve demans teşhisi kondu! Talk Show sunucusu Wendy Williams'a, Bruce Willis'in de mustarip olduğu demans ve afazi teşhisi konuldu. Bu üzücü haber, Wendy Williams'ın ekibi tarafından duyuruldu. Yapılan açıklamada, ünlü ismin gereken bakımı aldığı bildirildi.
24.02.2024 Cadde
‘Sosyal medya aklını korumaz’
 ‘Sosyal medya aklını korumaz’ Hollywood yıldızlarının zihin sağlığı uzmanı Dr. Blair Steel, demansa karşı sosyalleşme önerirken “Bunun yolu sosyal medya değil” dedi.
18.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Alzheimer Belirtileri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.