Amik Ovası

Amik Ovası

Son dakika Amik Ovası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Amik Ovası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Amik Ovası haber sayfamızda...

Amik Ovası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 154 amik ovası haberi bulunmuştur.
Havuç hasadı başladı
Havuç hasadı başladı Depremin vurduğu Hatay'ın bereketli topraklarında geçtiğimiz aylarda başlayan havuç hasadının sonuna doğru gelinirken, tarım işçilerinin zorlu mesaisi devam ediyor. Tarım işçileri havucun tonunu bin 300 TL’den topluyor.
16.04.2024 Ekonomi
Prof. Dr. Över'den rahatlatan açıklama! 'Kentte büyük bir deprem beklemiyoruz'
Prof. Dr. Över'den rahatlatan açıklama! 'Kentte büyük bir deprem beklemiyoruz' İskenderun Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Semir Över, "Ölüdeniz Fayı, 1000 kilometrelik bir fay. Antakya'nın güneyinden, Suriye, Lübnan, İsrail ve Akabe Körfezi'ne kadar uzanan bir fay. Dolayısıyla Hatay'da kırılmış olan alanlardan Ölüdeniz Fayı geçmediği için bizim geliştirdiğimizi modele göre, orada büyük bir deprem beklemiyoruz" dedi.
10.03.2024 Haberler
Prof. Dr. Över'den rahatlatan açıklama! 'Kentte büyük bir deprem beklemiyoruz'
Prof. Dr. Över'den rahatlatan açıklama! 'Kentte büyük bir deprem beklemiyoruz' İskenderun Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Semir Över, "Ölüdeniz Fayı, 1000 kilometrelik bir fay. Antakya'nın güneyinden, Suriye, Lübnan, İsrail ve Akabe Körfezi'ne kadar uzanan bir fay. Dolayısıyla Hatay'da kırılmış olan alanlardan Ölüdeniz Fayı geçmediği için bizim geliştirdiğimizi modele göre, orada büyük bir deprem beklemiyoruz" dedi.
10.03.2024 Gündem
Unutulmuş krallığın başkenti Aççana
Unutulmuş krallığın başkenti Aççana Hatay’da 4 bin yıllık geçmişe sahip Aççana Höyük’teki kazılarla Mukiş Krallığı’nın başkenti Alalah’ın tarihi aydınlatılıyor. Kazılarda iklime bağlı gelişen büyük değişikliklerin, insan hareketlerinin izleri de sürülüyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Hatay Arkeoloji Müzesi: Depremde de tarihi korudu
Hatay Arkeoloji Müzesi: Depremde de tarihi korudu Mozaikleriyle dünya çapında üne kavuşan Hatay Arkeoloji Müzesi depremde ayakta kaldı, ev sahipliği yaptığı eserler zarar görmedi. Tadilat çalışmalarının devam ettiği müzenin 2025 yılında tekrar ziyarete açılması planlanıyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Üçağızlı sakinlerinin yemek menüleri
Üçağızlı sakinlerinin yemek menüleri Hatay’ın Yayladağı ilçesinde bulunan Üçağızlı Mağaraları, 72-29 bin yıl öncesindeki insanların yaşamlarına dair önemli buluntular içeriyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Hiç dinmeyen acı! 6 Şubat... Saat 04.17... 53 bin 537 can gitti
Hiç dinmeyen acı! 6 Şubat... Saat 04.17... 53 bin 537 can gitti Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı. Dünya üzerinde görülmemiş şekilde 7 üzerinde iki deprem peş peşe geldi. Güneydoğu’da 11 kent yerle bir oldu, 14 milyon kişi doğrudan etkilendi. 53 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Rakamların anlatmaya kifayetsiz kaldığı felaketten geriye, milyonlarca enkaz, yüz binlerce yaralı, gözü yaşlı insanlar ve hiç dinmeyecek acılar kaldı.
6.02.2024 Gündem
Kahreden rapor! 'Hatay bu ülke için acı bir örnek'
Kahreden rapor! 'Hatay bu ülke için acı bir örnek' Konya Teknik Üniversitesi’nin, Hatay’daki depremle ilgili inceleme ve gözlem raporu uluslararası kitaba dönüştürüldü. Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, Hatay’ın ülke için acı bir örnek olduğunu belirterek, “Yıkılan binaların çoğunluğunu 2000 yılı öncesinde inşa edilen binaların oluşturmasının ana nedeni, beton kalitesizliği ve düz donatı kullanılmasıdır" dedi.
4.02.2024 Gündem
Uğur Aslan, Kız Kardeşim Köyü için sahnede
Uğur Aslan, Kız Kardeşim Köyü için sahnede Ünlü sanatçı Uğur Aslan, depremzede kanser hastaları için Pİ Kadın Kanserleri Derneği tarafından Hatay’da kurulan Kız Kardeşim Köyü için sahneye çıktı. Bilet gelirlerinin tamamı Pİ Kız Kardeşim Köyü’nün ihtiyaçları için kullanılacak gecede hem seyirciler hem de Uğur Aslan duygusal anlar yaşadı.
28.12.2023 Cadde
Zorlu hasat: Havuç tarlada 5 TL’den  satılıyor
Zorlu hasat: Havuç tarlada 5 TL’den satılıyor Hatay’ın bereketli topraklarında havucun söküm aşamasına gelmesiyle birlikte tarım işçilerinin zorlu mesaisi başladı. Sarı havuç, Hatay’dan Türkiye’nin 81 iline 5 TL’den satılıyor.
20.12.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Ne taşkın, ne de depremler artık havalimanımızı etkileyemeyecek
Bakan Uraloğlu: Ne taşkın, ne de depremler artık havalimanımızı etkileyemeyecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Afet ne tür olursa olsun, biz hiçbir afette insanımızı yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Farklı dinden, farklı dilden insanların bir arada huzur içinde yaşadığı eşsiz Hatay'ımızı yeniden medeniyetler beşiğine çevireceğiz. Eskiyi yerine getirmenin ötesine geçecek, her zerresinde ecdadımızın izi olan bu kutlu şehri çok daha güçlü ve gelişmiş bir şekilde ayağa kaldıracağız" dedi.
2.12.2023 Ekonomi
Mehmet Kalyoncu, Bünyamin Derman, Cem Yılmaz:  Şehir, insanlardan başka nedir ki?
Mehmet Kalyoncu, Bünyamin Derman, Cem Yılmaz: Şehir, insanlardan başka nedir ki? Hatay'ın ve Adıyaman'ın yeniden ihyası projelerine liderlik eden Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Kentsel Yenileme Merkezi Kurucu Ortağı Cem Yılmaz ve DB Mimarlık Kurucu Ortağı Bünyamin Derman ile projenin kapsamını, temel planlama yaklaşımlarını, ulusal ve uluslararası paydaşlarını, rant kültürü ve soylulaştırma tehlikelerine karşı alınan önlemleri ve geçmişte yapılan hatalardan nasıl dersler çıkarıldığını konuştuk.
30.10.2023 Mimarlık
Depremin vurduğu Hatay Amik Ovası'nda buğday hasadı başladı
Depremin vurduğu Hatay Amik Ovası'nda buğday hasadı başladı 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay’ın Amik Ovası’nda buğday hasadı başladı. Hasat, dron ile de görüntülendi.
26.05.2023 Ekonomi
Soğanın tarlada fiyatı 4 liraya kadar indi
Soğanın tarlada fiyatı 4 liraya kadar indi Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden Hatay’ın Amik Ovası’nda turfanda soğan hasadının sonuna gelindi. Sıcak havaya aldırmayan işçiler tarafından sökümü yapılan soğanın fiyatı tarlada 4 ile 6 lira arasında.
20.05.2023 Ekonomi
Depremin vurduğu Hatay’da kayısı hasadı başladı
Depremin vurduğu Hatay’da kayısı hasadı başladı 6 Şubat depremlerimin en büyük yıkımı yaptığı Hatay'da, Amik Ovası’nda kayısı hasadı başladı. Üretici ve işçilerin depremzede olduğu bahçede kayısılar dalından tek tek toplandı.
17.05.2023 Haberler
Depremin vurduğu Hatay'da kayısı hasadı başladı
Depremin vurduğu Hatay'da kayısı hasadı başladı Kahramanmaraş merkezli depremlerin en büyük yıkımı yaptığı Hatay'da, Amik Ovası’nda kayısı hasadı başladı. Üretici ve işçilerin depremzede olduğu bahçede kayısılar dalından tek tek toplandı.
17.05.2023 Ekonomi
Depremden etkilenen 11 şehirde 650 bin konut yapılacak
Depremden etkilenen 11 şehirde 650 bin konut yapılacak Deprem felaketinin ardından 11 şehirde yeni yapılaşma süreci başlatılmıştı. Bu kapsamda şehir ve köylerde 650 bin konut inşa edilecek. Şimdiye kadar 132 bin konutun temeli atıldı, 125 bin konutun ihalesi tamamlandı.
6.05.2023 Ekonomi
Yoğunlaşma Asi Nehri çevresinde
Yoğunlaşma Asi Nehri çevresinde Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve 20 Şubat Defne Hatay depremi sonucu gelişen sıvılaşma yapılarına ilişkin saha gözlemlerinden oluşan bir rapor yayınladı.
22.04.2023 Gündem
Doğanın yok ettiği kentler
Doğanın yok ettiği kentler Anadolu’da tarih boyunca birçok kent depremlerle yıkılıp terk edilirken, akarsuların taşıdığı alüvyonlarla koy ve körfezleri doldurması da liman kentlerinin sonu oldu.
20.03.2023 Arkeoloji
Kurutulan Amik Gölü havzasında, depremler sonrası su yükselmesi
Kurutulan Amik Gölü havzasında, depremler sonrası su yükselmesi Hatay'da 1975'te tamamen kurutulan Amik Gölü havzasında hem deprem öncesi yağışlar hem deprem sonrası yer altı su kaynaklarının yükselmesi ile su toplama alanındaki su miktarı arttı; birçok yol ve tarla su altında kaldı. Göl uzmanı Dr. Erol Kesici, "Bu gölün bir çanağı var; altında da kayaç-taşlık yapılar. Bunlar depremden etkilendi" dedi.
10.03.2023 Gündem
Prof. Dr. Şahin: Akkuyu deprem riski düşük bir saha
Prof. Dr. Şahin: Akkuyu deprem riski düşük bir saha Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şakir Şahin, Akkuyu NGS sahasının depremsellik açısından riski az bir bölgede olduğunu belirtti.  
8.03.2023 Gündem
İstanbul'un depreme en dayanıklı yeri neresi? Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN Türk'te açıkladı
İstanbul'un depreme en dayanıklı yeri neresi? Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN Türk'te açıkladı CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'da İstanbul'da olası depremde hangi bölgelerin sağlan olduğunu 'risk haritası' üzerinden anlattı.
28.02.2023 Gündem
‘Bina hasar alabilir ama toptan göçmenin izahı yok’
‘Bina hasar alabilir ama toptan göçmenin izahı yok’ Samandağ merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından Milliyet’in sorularını yanıtlayan Jeofizik Mühendisi Prof.Dr. Haluk Eyidoğan, yeni bir depremin nerede olacağına ilişkin tartışmalardan çok binaların neden göçtüğünün konuşulması gerektiğini vurguladı.
23.02.2023 Gündem
Kolonlar taş ve çakıl!
Kolonlar taş ve çakıl! Yıkımın olduğu kentlerdeki mühendislik hizmetleri ve yapı denetimdeki kusurlara ilişkin uzmanlardan önemli uyarılar yapmaya devam ediyor.
16.02.2023 Gündem
‘Kolonları kesilen binalar gördük’
‘Kolonları kesilen binalar gördük’ Gaziantep’i vuran depremin ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Burkay Güçyetmez, ‘Binalara baktığımızda hataların çoğunun taşıyıcı kolonların kesilmesi olduğunu görüyoruz’ dedi.
16.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Amik Ovası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.