Ana Dil Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Anadil Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?
Ana Dil Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Anadil Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Ana dil, kişinin ailesinden öğrendiği ve konuştuğu ilk dil demektir. Örneğin bir Türk'ün ana dili Türkçe, bir Amerikalının ise İngilizcedir. ''Ana'' bu birleşik kelimede temel, esas ve ilk anlamında kullanılmıştır. Dilin ilk anlamı tat alma organı, ikinci anlamı ise lisandır. TDK'ya göre ana dil nasıl yazılır ve cümle içerisinde nasıl kullanılır? Merak eden okurlar için detaylı bir şekilde derledik.
25.01.2021 Eğitim
Profesör, anadili unutulduğu için kendisini yaktı
Profesör, anadili unutulduğu için kendisini yaktı Rusya’ya bağlı Udmurtya Cumhuriyeti’nde bir profesör, ülkesinde anadilinin unutulmaya başladığını ve devletin hiçbir önlem almadığını savunarak kendisini devlet binası önünde yaktı.
11.09.2019 Haberler
Yanan vagona panzerli müdahale
Yanan vagona panzerli müdahale Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenen anadil mitingi için güvenlik önlemi alan polis panzeri, mitingin yapılacağı saatlerde Tren Garı'nda bir vagonda çıkan yangına müdahale ederek söndürdü.
11.09.2019 Haberler
Meclis'te anadil mesaisi başlıyor
Meclis'te anadil mesaisi başlıyor Meclis haftaya “böcek" komisyonunun kurulmasıyla başlayacak ve “anadilde savunma” ve evli hükümlülerin en geç üç ayda bir kez olmak üzere, üç saatten yirmidört saate kadar eşleri ile görüşmesini öngören tasarısıyla devam edecek. Meclis Genel Kurulu “anadilde savunma”ya ilişkin tasarı için hem fazla mesai yapacak hem ucu açık çalışacak.
20.01.2013 Siyaset
Eğitime geç yaşlarda başlıyoruz
Eğitime geç yaşlarda başlıyoruz İki ana dil edinmenin en doğru yolunun bebeklik çağında öğrenme olduğunu söyleyen EFINST Dil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Sait Haifawi, Türkiye’de yabancı dil eğitimine çok geç başlandığını belirtiyor.
13.06.2012 Aile
Meğer anadil değil, ‘babadil’ konuşuyormuşuz
Meğer anadil değil, ‘babadil’ konuşuyormuşuz Bilim adamları bugüne kadar anadilimizi henüz ana rahmindeyken öğrendiğimizi düşünüyordu. Meğer o bize babalarımızdan mirasmış…
30.04.2013 Bebek

Benzer Haber Etiketleri