Antik Çağ

Antik Çağ

Son dakika Antik çağ haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Antik çağ gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Antik çağ haber sayfamızda...

Antik Çağ

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 547 antik çağ haberi bulunmuştur.
Formülünü tarih kitabında bulunca şirket kurdu! '6 yaşında reçete yazmaya başladım'
Formülünü tarih kitabında bulunca şirket kurdu! '6 yaşında reçete yazmaya başladım' Henüz 6 yaşındayken evde kendi sabunlarını ve kremlerlerini yapıyor, kendi kendine reçeteler yazıyordu. Kozmetik ürünlere olan merakı tarihte uzun bir yolculuk yapmasına sebep oldu. Antik güzellik uygulamalarının izini süren Mısra Berna Özdemir, tek ürünle pek çok cilt problemini çözebilen formülü buldu. Şimdilerde ise 23 yaşında ve şirket sahibi.
9.04.2024 Yaşam
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi Şirince’de düzenlenen özel kampta buluşan kadınlar, hayat hikayeleri ve deneyimleriyle birbirlerine güç kattı. Toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapan etkinliği 3lü İnziva grubu adına Yasemin Fazlılar kaleme aldı
31.03.2024 Advertorial
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi Şirince’de düzenlenen özel kampta buluşan kadınlar, hayat hikayeleri ve deneyimleriyle birbirlerine güç kattı. Toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapan etkinliği 3lü İnziva grubu adına Yasemin Fazlılar kaleme aldı.
30.03.2024 Ege
İtalyan Kültür’de tarihten dersler
İtalyan Kültür’de tarihten dersler  İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nin Türkiye’de ilk kez düzenlenen Tarih Dersleri serisi, 7 Şubat’ta “Dünyanın Sınırları” ile başlıyor.
30.01.2024 Kültür Sanat
Anadolu’nun şahidi Erciyes
Anadolu’nun şahidi Erciyes Tarihte kutsal kabul edilmiş olan Erciyes Dağı, sikkelerde de önemli bir simge olarak yer alıyor. Erciyes bronz heykellerde de görülüyor.
18.12.2023 Arkeoloji
Mazaka’dan Kayseri’ye
Mazaka’dan Kayseri’ye Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Kayseri, başkentliğini yaptığı Kapadokya Krallığı’ndan Roma İmparatorluğu’na, Beyliklerden Osmanlı’ya birçok medeniyete ev sahipliği yaptı.
18.12.2023 Arkeoloji
Antik sürahi şimdilik evinde
Antik sürahi şimdilik evinde Yunanistan’ın Akropolis Müzesi, British Museum’dan ödünç aldığı M.Ö. 420’den kalma ünlü antik Yunan su sürahisini sergilemeye başladı.
9.12.2023 Kültür Sanat
Hukuk tarihine dair önemli kalıntılar
Hukuk tarihine dair önemli kalıntılar Aphrodisias, Bazilika yapısı ile Diocletianus’un Tavan Fiyatlar Fermanı ve Para Birimi Fermanı nedeniyle hukuk tarihi açısından da önemli bir kenttir.
20.11.2023 Arkeoloji
Anemurium’da ilk heykel
Anemurium’da ilk heykel Mersin’deki Anemurium Antik Kenti’nde Liman Hamamı olarak adlandırılan yapının hemen yanındaki bölümde 1800 yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen ve önemli birini temsil ettiği düşünülen kadın heykeli buldu.
20.11.2023 Arkeoloji
Mitolojinin bereketli şehri
Mitolojinin bereketli şehri Büyük Menderes Havzası, bereketli topraklarında nice uygarlıklardan izler saklıyor. Bu topraklarda kurulmuş Mastaura Antik Kenti de başta Amfitiyatro olmak üzere Roma Hamamı, atık su sistemi ve Bizans Kalesi gibi yapılarıyla tarihe yolculuk yapmak isteyenleri bekliyor.
20.11.2023 Arkeoloji
Limyra’nın anıt mezarları
Limyra’nın anıt mezarları Antalya’nın Finike ilçesinde yer alan Limyra Antik Kenti, Likya kentleri arasında en fazla kaya mezarına ve en çok Likçe yazıta sahip olmasıyla öne çıkıyor.
19.11.2023 Arkeoloji
Milas’ta şenlik var!
Milas’ta şenlik var! Ege’nin şirin ilçesi; konserler söyleşiler zeytin toplama sıkımları, defileler yarışmalar ve kültürel gezilerin de içinde olduğu 30’dan fazla etkinlikle 9’uncu kez Zeytin Hasat Şenliği’ne ev sahipliği yapacak.
9.11.2023 Ege
Kadın görünce kaçıp kendini eve kilitliyor! Her şey 16 yaşında başladı
Kadın görünce kaçıp kendini eve kilitliyor! Her şey 16 yaşında başladı Pek çok fobi, kişilerin günlük yaşamını sınırlandırmasına sebep oluyor. Bazı renklerden, sayılardan, hiç akla gelmeyecek nesne ve olaylardan korkmanın temelinde ise genelde çocukluktan kalan izler var. Ancak Callitxe Nzamwita’nın korkusu şimdiye kadar duyulanlardan çok farklı. Çaresiz adam, tam 55 yıldır kadınlardan kaçıyor.
31.10.2023 Yaşam
Cumhuriyet'in 100'üncü yılı coşkusu! Mete Gazoz'dan 'sönmeyen ateşle' ok
Cumhuriyet'in 100'üncü yılı coşkusu! Mete Gazoz'dan 'sönmeyen ateşle' ok Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında; olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz, Yunan mitolojisine 'Olimpos'un Sönmeyen Ateşi' olarak konu olan Yanartaş Milli Parkı’ndaki ateşle ok yakıp, atış yaptı.
29.10.2023 Diğer
Kente ismini Atatürk verdi...
Kente ismini Atatürk verdi... Alanya Kuzeyinde Toros Dağları Güneyinde Akdeniz’in bulunduğu küçük bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Antik çağda Pamfilya ve Klikya arasındaki çizgide yer aldığı için bazen Pamfilya bazen de Klikya olarak anılmıştır. Alanya’nın ilk iskanı ile ilgili kesin bir bilgi bulunmamaktadır.
29.10.2023 Gündem
Antik Çağ’ın ustaları
Antik Çağ’ın ustaları Frigler, göçebe toplum yapısından Gordion merkezli bir krallık haline dönüşürken ahşaptan seramiğe, metal araç gereçlerden kaya ve pişmiş toprak kabartmalara uzanan sayısız eser bıraktı.
22.10.2023 Arkeoloji
Rutin olarak doğar doğmaz öldürmüşler! Korkunç gerçeği bu kitap ortaya çıkardı
Rutin olarak doğar doğmaz öldürmüşler! Korkunç gerçeği bu kitap ortaya çıkardı Kanadalı tarihçi Gregory Hanlon İtalya, Fransa ve İngiltere'deki kasabalarda tam 300 yıl boyunca bebeklerin rutin bir şekilde öldürüldüğünü ortaya koydu. Özellikle kıtlık veya hastalıkların ardından erkek bebek vaftizlerinde ürkütücü bir artış yaşandığını vurgulayan kitap, yeni bir tartışmanın fitilini de ateşledi.
17.09.2023 Yaşam
Binlerce yıldır diyar diyar geziyoruz: Nasıl başladı bu turizm?
Binlerce yıldır diyar diyar geziyoruz: Nasıl başladı bu turizm? İnsanlar, bin yıllar önce de başka kentleri, oradaki yapıları görmek için seyahat ediyordu. Roma, turizmin gelişmesi için önemli imkânlar sağlarken turizmin ayrılmaz parçası rehberliğin tarihi de asırlar öncesine dayanıyor.
23.08.2023 Arkeoloji
Kültürel miras notalarla hayat buluyor
Kültürel miras notalarla hayat buluyor Tarihî bir atmosferi müzikseverlerle buluşturacak ADRA’FEST bugün başlıyor. Burhaniye-Ören’de düzenlenen festivalde konser ve panellerin yanı sıra uluslararası müziğin genç simaları usta isimlerle yan yana gelerek sanatın evrenselliğini 6 bin yıllık kentin dokusuna işleyecek.
13.08.2023 Kültür Sanat
Antik tiyatrolarda tarihi seyretmek
Antik tiyatrolarda tarihi seyretmek Anadolu’nun binlerce yıllık antik kentlerinin en önemli, en görkemli parçalarıdır tiyatrolar. Kültürel ve dinsel gösterilerin merkezi olan yapılar, gladyatör dövüşleri ve vahşi hayvan mücadelelerine de tanıklık ediyordu.
23.07.2023 Arkeoloji
Yaygın bir yanlışa itiraz: İlk parfümör değil yalnızca şanslı!
Yaygın bir yanlışa itiraz: İlk parfümör değil yalnızca şanslı! Parfümle ilgili yaklaşık 3300 yıllık bir Asur tabletinde ismi geçen Tappūtī, iddiaların aksine tarihte parfüm üreten ilk kişi ya da ilk kadın değil. Tablette farklı kadın isimleri de yazılı fakat onun şansı, isminin tabletin kırılmayan parçasında yer alması.
23.07.2023 Arkeoloji
Ege’nin incisinin kültür yuvası
Ege’nin incisinin kültür yuvası Pek çok uygarlığın ana kucağı olan, her karışı tarihin görkeminden izler taşıyan İzmir, Arkeoloji Müzesi ile de kültür hayatımızda önemli bir boşluğu doldurur.
21.05.2023 Arkeoloji
Konutlara yansıyan eşitlik
Konutlara yansıyan eşitlik Kıyı Ege’de M.Ö. 5. ve 4. yüzyıllarda kent sakinleri eş büyüklükte ve benzer tasarım ilkelerine sahip konutlarda yaşıyordu. Mekânsal düzendeki bu eşitliğin toplumdaki demokrasi ve eşitlik fikirlerinin bir sonucu olduğu düşünülüyor.
21.05.2023 Arkeoloji
Baharda şehirden kaçış rotaları
Baharda şehirden kaçış rotaları Baharı karşılamaya hazırlandığımız bugünlerde şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için Konya’dan Çanakkale’ye, Bursa’dan İzmir’e doğa, kültür ve tarihin iç içe geçtiği en güzel bahar rotalarını alanın uzmanlarına sorduk.
30.04.2023 Pazar
Osmanlı’da “sagir” olmak
Osmanlı’da “sagir” olmak Osmanlı’da yaygın olarak “sagir” kelimesi ile tanımlanan çocuklar için “mektep eğitimi” beş-altı yaşında başlardı. Erkek çocukların hem para kazanmak hem de meslek öğrenmek için çocuk yaşta çalışmaları çok yaygındı.
24.04.2023 Arkeoloji

Benzer Haber Etiketleri

Antik Çağ ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.