Antik Tiyatro

Antik Tiyatro

Son dakika Antik Tiyatro haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Antik Tiyatro gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Antik Tiyatro haber sayfamızda...

Antik Tiyatro

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.333 antik tiyatro haberi bulunmuştur.
Tarihimiz ‘ışıkla’ aydınlanıyor
Tarihimiz ‘ışıkla’ aydınlanıyor Tarihin ışıkla buluştuğu Hierapolis Antik Kenti ziyaretçileriyle gece buluşmak için gün sayıyor. Türkiye’nin ışıklandırılarak gece müzeciliğine kazandırılan ikinci ören yeri olan Hierapolis, ışık ve gölgenin gücüyle etkileyici tarihini gözler önüne seriyor.
13.03.2024 Kültür Sanat
‘Beyaz cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri ışıklandırıldı
‘Beyaz cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri ışıklandırıldı Denizli'de UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve ‘beyaz cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gece müzeciliği projesi kapsamında ışıklandırıldı. Beyaz travertenler, antik tiyatro ve cehennem kapısının renkli ışıklarla donatılması antik kentte doyumsuz manzara oluştururken, gece müzeciliğinin tanıtımı da yapıldı. Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, Efes'ten sonra gece aydınlatılması yapılan ikinci ören yeri oldu.
8.03.2024 Gündem
Geleceğe Miras Hierapolis
Geleceğe Miras Hierapolis Aykut Ferah/ Milliyet Arkeoloji Proje Danışmanı-  Değerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; 9 Aralık 1988 tarihinden bu yana UNESCO Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale Travertenleri ile birlikte Hierapolis Antik Kenti, eşsiz güzelliği ile ülkemizde en fazla ziyaret edilen antik kentler listesinin en ön sıralarında yer alıyor ve hem Denizli turizmi hem de ülkemiz turizm gelirleri açısından oldukça büyük öneme sahip...
21.01.2024 Arkeoloji
Altın değil yağ küpü
Altın değil yağ küpü Milattan Önce 100 ile 44 yılları arasında yaşayan ve Roma Cumhuriyeti’nin son lideri olan Jül Sezar’ın, “Geldim, gördüm, yendim” sözü ünlüdür. Sezar’ın bu sözünün yer aldığı mektubunu, Basforos Kralı 2. Pharnake’yi yendikten sonra Tokat’ın Zile ilçesindeki antik tiyatroda yazdığı belirtiliyor. 4 bin yıllık Zile Kalesi’nin surlarının kuzeydoğusunda kayaların oyulmasıyla yapılan antik tiyatroda kazı çalışmaları başlatıldı.
1.12.2023 Dünya
'Bir küp altın' söylentisi heyecan yarattı! Gerçek ortaya çıktı... Vali'den açıklama
'Bir küp altın' söylentisi heyecan yarattı! Gerçek ortaya çıktı... Vali'den açıklama Tokat'ın Zile ilçesinde Jül Sezar’ın ünlü 'Veni, Vidi, Vici' sözünü söylediği tarihi Zile Kalesi’nde, içinde altın olduğu söylenen küple ilgili gerçek ortaya çıktı.
30.11.2023 Haberler
'Bir küp altın' söylentisi heyecan yarattı! Gerçek ortaya çıktı... Vali'den açıklama
'Bir küp altın' söylentisi heyecan yarattı! Gerçek ortaya çıktı... Vali'den açıklama Tokat'ın Zile ilçesinde Jül Sezar’ın ünlü 'Veni, Vidi, Vici' sözünü söylediği tarihi Zile Kalesi’nde, içinde altın olduğu söylenen küple ilgili gerçek ortaya çıktı.
30.11.2023 Gündem
Kapak açıldı büyük sır ortaya çıktı! 'Tarihte eşi benzeri yok'
Kapak açıldı büyük sır ortaya çıktı! 'Tarihte eşi benzeri yok' Düzce Belediyesi’nin destekleri ile 4 yıldır aralıksız kazıların devam ettiği Konuralp Antik Kentte tarihe ışık tutacak keşifler elde edilmeye devam ederken ortaya çıkan tarihi detay herkesi heyecanlandırdı.
16.11.2023 Gündem
Antalyalılar Ata’yı andı
Antalyalılar Ata’yı andı Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin son durağı olan Antalya’da Büyük Önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı.
12.11.2023 Gündem
Antalya'da Ata'ya saygı uçuşu! Türk Yıldızları nefes kesti
Antalya'da Ata'ya saygı uçuşu! Türk Yıldızları nefes kesti Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin son durağı olan Antalya, Türk Yıldızları’nın muhteşem gösterisiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Konyaaltı sahilinde “Ata’ya Saygı” uçuşu yapan Türk Yıldızları, özellikle çocukların büyük ilgisiyle karşılaştı.
11.11.2023 Haberler
Antalya'da Ata'ya saygı uçuşu! Türk Yıldızları nefes kesti
Antalya'da Ata'ya saygı uçuşu! Türk Yıldızları nefes kesti Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin son durağı olan Antalya, Türk Yıldızları’nın muhteşem gösterisiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Konyaaltı sahilinde “Ata’ya Saygı” uçuşu yapan Türk Yıldızları, özellikle çocukların büyük ilgisiyle karşılaştı.
11.11.2023 Gündem
Kültür ve sanatla değişen tarihi kent: Kaleiçi
Kültür ve sanatla değişen tarihi kent: Kaleiçi Antalya, Türk turizminin başkenti. 1960’lı yıllarda hazırlanan beş yıllık kalkınma planlarıyla ortaya çıkan bir Cumhuriyet eseri.
29.10.2023 Gündem
Anadolu Ateşi ABD’de yanacak
Anadolu Ateşi ABD’de yanacak Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi Dans Topluluğu 20 günlük turne için Amerika Birleşik Devletleri’ne gidiyor.
25.10.2023 Kültür Sanat
Dijital Deneyim Müzesi Efes’in altın çağını yaşatacak
Dijital Deneyim Müzesi Efes’in altın çağını yaşatacak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Efes Antik Kenti içinde antik tiyatro girişinde düzenlenen “Geleceğe Miras Sonsuz Efes” projesinin lansmanı ve “Efes Dijital Deneyim Müzesi” açılış törenine katıldı.
13.10.2023 Kültür Sanat
Bodrumlular ‘Sanat Güneşi’ni andı
Bodrumlular ‘Sanat Güneşi’ni andı Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 27’nci yıl dönümünde TSK Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı iş birliğinde Bodrum’da anıldı.
26.09.2023 Cadde
'Sizin sevginiz sayesinde havalara uçuyorum'
'Sizin sevginiz sayesinde havalara uçuyorum' Yalın, 'Unutulmaz Şarkılar' konseptiyle Efes Antik Tiyatro’da sahne aldı. Konser alanında yaklaşık beş bin hayranıyla buluşan ünlü sanatçı, söylediği şarklılarla müzik ziyafeti sundu.
21.09.2023 Cadde
Arkeologların titiz çalışması ortaya çıkardı! Büyük İskender'in portre başı bulundu
Arkeologların titiz çalışması ortaya çıkardı! Büyük İskender'in portre başı bulundu Düzce'de, Konuralp Antik Kenti'nde arkeologlar tarafından yapılan kazıda bir portre başı bulundu. Tarih uzmanları ile Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan incelemede portre başının Makedonya Kralı Büyük İskender’e ait olduğu tespit edildi. Kazıda bulunan eser müzeye teslim edildi.
20.09.2023 Gündem
Funda Arar: Söyledim de söyledim, hâlâ şarkı söylüyorum!
Funda Arar: Söyledim de söyledim, hâlâ şarkı söylüyorum! 'Birlikte Söyleyelim mi?' adlı turnesi kapsamında Türkiye'yi dolaşan Funda Arar, dün gece Bodrum Antik Tiyatro Konserleri kapsamında sahneye çıktı. Arar, arabeskten alaturkaya uzanan repertuarı ile müzik ziyafeti sundu.
7.09.2023 Cadde
Miniklerle düet
Miniklerle düet Tan Taşçı, Bayhan Müzik organizasyonuyla gerçekleşen ‘Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu’ turnesi kapsamında iki akşam Bodrum Antik Tiyatro’da seyirciyle buluştu.
4.09.2023 Cadde
Kombiniyle konuşuldu
Kombiniyle konuşuldu Ajda Pekkan, Bodrum Antik Tiyatro’da sevenleriyle buluştu.
25.08.2023 Cadde
Ferhat Göçer sahnede annesinin elini öptü! 'Ben şarkıcı oldum'
Ferhat Göçer sahnede annesinin elini öptü! 'Ben şarkıcı oldum' Ferhat Göçer, dün akşam Bodrum Antik Tiyatro’da sahne aldı. Programına 'Yıllarım Gitti' ile başlayan sanatçı, sevilen şarkılarını kendisini dinlemeye gelenlerle birlikte seslendirdi. Aynı zamanda hekim olan şarkıcının, annesi Fatma Nevin Göçer ile ilgili sözleri herkesi duygulandırdı.
15.08.2023 Cadde
Rus ve Ukraynalı kadınlar, kuaförler ile güzellik salonlarının işini artırdı
Rus ve Ukraynalı kadınlar, kuaförler ile güzellik salonlarının işini artırdı Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, savaş sonrası Rusya ve Ukrayna'dan gelen göçün özellikle 2 sektörü etkilediğini belirtip, "Kuaförler ve güzellik salonlarında işler artmış durumda. Yine aynı şekilde fotoğrafçılık sektöründe de ciddi artış olduğu belirtiliyor" dedi. Fotoğrafçı Aytaç Develi de genelde plajlar, tarihi ve doğal alanlarda turistler veya yerleşik yabancılardan yoğun fotoğraf çekimi talebi aldıklarını söyledi.
14.08.2023 Ekonomi
Bodrum'da Levent Yüksel ile 90'lara yolculuk
Bodrum'da Levent Yüksel ile 90'lara yolculuk Pop müziğin sevilen isimlerinden Levent Yüksel, önceki akşam Bodrum Antik Tiyatro’da sevenleriyle bir araya geldi. Ünlü sanatçı, 90’lardan günümüze sevilen tüm şarkılarını seslendirdi.
12.08.2023 Cadde
Zeytin ağaçları çocuklara umut
Zeytin ağaçları çocuklara umut Zeytin ağaçları altında yankılanacak notalar bu defa çocuklara umut olacak. Borusan Quartet’i  sahnesinde ağırlayacak olan “Sounds of Paşaköy” elde edilecek geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlayarak çocukların eğitimine katkı sağlayacak.
12.08.2023 Kültür Sanat
Sertab Erener sahneye yalın ayak çıktı
Sertab Erener sahneye yalın ayak çıktı Sertab Erener, dün Bodrum Antik Tiyatro'da sevenleriyle bir araya geldi. Usta sanatçı, sarkılarıyla olduğu kadar tarzıyla da adından söz ettirmeyi başardı.
11.08.2023 Cadde
Tiyatro coşkusu Bergama’da
Tiyatro coşkusu Bergama’da Sürdürülebilir, paylaşan ve dönüşen bir festival olma hayaliyle 11-13 Ağustos tarihlerinde dördüncü kez gerçekleştirilecek Bergama Tiyatro Festivali’nin programı belli oldu.
1.08.2023 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Antik Tiyatro ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.