Antika

Antika

Son dakika antika haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan antika gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan antika haber sayfamızda...

Antika

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.097 antika haberi bulunmuştur.
Şoke eden savunma! 'Erkeklerin daireme baktığını düşünüyordum'
Şoke eden savunma! 'Erkeklerin daireme baktığını düşünüyordum' Antalya’da hakkında uzaklaştırması bulunan, kıskançlık ve maddi anlaşmazlık yüzünden çıktığı iddia edilen tartışmada da karısını 1'i boynundan olmak üzere 8 bıçak darbesiyle öldüren kocanın emniyetteki ifadesi şoke etti.
12.03.2024 Gündem
58 yıllık defter öğrencileri şaşkına çevirdi! Özel dolapta muhafaza ediliyor
58 yıllık defter öğrencileri şaşkına çevirdi! Özel dolapta muhafaza ediliyor Gümüşhane’nin duayen eğitimcilerinden ve yaşayan nadir Hüsn-i Hat sanatçılarından Cemal Karabulut’un ortaokul yıllarından kalma 58 yıldır gözü gibi baktığı defter öğrencilere örnek oluyor.
10.03.2024 Eğitim
Ali Sami Yen'e hediye edildiği düşünülüyordu, Bitlis'te vatandaştan çıktı! Şimdi satışta...
Ali Sami Yen'e hediye edildiği düşünülüyordu, Bitlis'te vatandaştan çıktı! Şimdi satışta... Bitlis’te yaşayan Galatasaraylı Serhan Karataş isimli vatandaş, antikacıdan satın aldığı 15,5 santimetrelik Galatasaray’ın ilk logosunun olduğu zarf açacağını satışa çıkardı.
5.03.2024 Haberler
Hobi olarak başladı, tutkuya dönüştü! Hedefi müze açmak
Hobi olarak başladı, tutkuya dönüştü! Hedefi müze açmak Başladığı hobi sayesinde yüz binlerce antika ve nostalji eser biriktiren Hasan Akın, bugüne kadar biriktirdiği antika eşya ve nostaljik ürünleri iş yerinde sergiliyor.
4.03.2024 Yaşam
Hobi olarak başladı, tutkuya dönüştü! Hedefi müze açmak
Hobi olarak başladı, tutkuya dönüştü! Hedefi müze açmak Başladığı hobi sayesinde yüz binlerce antika ve nostalji eser biriktiren Hasan Akın, bugüne kadar biriktirdiği antika eşya ve nostaljik ürünleri iş yerinde sergiliyor.
4.03.2024 Gündem
Gravürün kalbi bu kütüphanede atıyor
Gravürün kalbi bu kütüphanede atıyor Türkiye’nin ilk dijital gravür kütüphanesi olan Gravür Dünyası Dijital Gravür Kütüphanesi, yaklaşık 10 bin gravür ve haritaya ev sahipliği yapıyor. Dijital kütüphane herkesin erişimine açık.
29.02.2024 Kültür Sanat
'Bağ evi fareleri' Kayseri'de kıskıvrak yakalandı
'Bağ evi fareleri' Kayseri'de kıskıvrak yakalandı Kayseri'deki bağ evlerinden yaklaşık 1 milyon TL değerinde eşya çalan şahıslar kıskıvrak yakalandı. Ekipler operasyon için 10 gün çalışma yaptı. İşte detaylar...
26.02.2024 Gündem
‘Her sene bir senaryo ve kitap yazmak istiyorum’
‘Her sene bir senaryo ve kitap yazmak istiyorum’ Dizi ve filmlerde senaryo gereği canlandırdıkları karakterler yüzünden oyunculara tepki gösterenlerimiz vardı, ama “Kurtlar Vadisi”nin Çakır’ı öldürüldüğünde yaşananların hepsi ‘ilk’ti… Oktay Kaynarca’nın oynadığı Çakır’ın ölümünden sonra gıyabi cenaze namazı kılandan taziye ilanı verene kadar senaryo karakterine gerçek insan muamelesi yapanlar da oldu bu ülkede…
24.02.2024 Pazar
40 yıldır sahaflık yapan Emin Nedret İşli: Kitap okumayan sahaf olamaz
40 yıldır sahaflık yapan Emin Nedret İşli: Kitap okumayan sahaf olamaz Beyoğlu’nun kıdemli sahaflarından Emin Nedret İşli, sahaflık mesleğine olan ilgisinin 1970’li yıllarda başladığını ve kitaba olan sevgisinin hiç bitmediğini ifade ederek iyi bir sahaf olmanın kurallarını anlattı.
22.02.2024 Kültür Sanat
Tanyeli hastalık sürecini anlattı! 'Herkesi affettim'
Tanyeli hastalık sürecini anlattı! 'Herkesi affettim' Bir süredir pankreas kanseriyle savaşan Tanyeli, tedavisinin ilk aşamasını Türkiye'de tamamlamıştı. Kendisi için düzenlenen moral gecesinde konuşan Tanyeli, hastalık sürecini anlattı. 10 parça müzayede ürününden toplamda 500 TL değerinde satış yapılarak katkıda bulunuldu.
13.02.2024 Cadde
Arkadaşını öldürüp sevgilisine 21 gün boyunca istismar! Vahşet evi ile ilgili 'çelişkili ifade'
Arkadaşını öldürüp sevgilisine 21 gün boyunca istismar! Vahşet evi ile ilgili 'çelişkili ifade' Bursa’da, İlyas Sarıkaya (49) eve çağırdığı arkadaşı Recep Özaslan'ı (47) öldürüp, onunda ilişkisi olduğunu öne sürdüğü kendi sevgilisi Fatma O.’yu (43) da vurarak yaraladıktan sonra 21 gün boyunca cinsel saldırıda bulundu. Sarıkaya, 6 suçtan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, Fatma O.’nün ifadesi ise kan dondurdu.
7.02.2024 Gündem
2 dolara aldı, 2 milyon dolar kazandı! Dünyada sadece bir fotoğrafı var
2 dolara aldı, 2 milyon dolar kazandı! Dünyada sadece bir fotoğrafı var Karı-kocanın en büyük hobisi antikalardı. Pek çok koleksiyona sahip olan çift, dükkan dükkan gezerek eski eşyaları topluyordu. Bir gün 2 dolara satın aldıkları fotoğraf sayesinde ise talihleri döndü. Artık hayal bile edemeyecekleri kadar zenginler.
4.02.2024 Yaşam
44 yıl önce aldığı ahizeli telefonla iletişim kuruyor! 'Başka bir telefon ile konuşamam'
44 yıl önce aldığı ahizeli telefonla iletişim kuruyor! 'Başka bir telefon ile konuşamam' Kayseri’de tek yaşayan Sıdıka Umay (90), 2 yıl önce çocuklarının aldığı cep telefonuna rağmen 1980'den beri kullandığı 44 yıllık ahizeli telefonu ile iletişim kuruyor. Umay, "Misafirlerim gelip, 'Sen nasıl bu telefonu kullanıyorsun?' dediklerinde 'Bundan başkası ile konuşamam’ dedi.
7.01.2024 Gündem
Aksiyon Filmleri 2024: En İyi, En Yeni, Sürükleyici Türk ve Yabancı Aksiyon Film Önerileri
Aksiyon Filmleri 2024: En İyi, En Yeni, Sürükleyici Türk ve Yabancı Aksiyon Film Önerileri Film dünyasının sevilen türleri arasında gerilim, komedi, macera ve aksiyon filmleri başı çekiyor. Her yaş grubundan bireylere uygun çekilen filmler izlerken kişiyi işlediği konuya adapte ediyor. Yönetmen koltuğunda dünyaca ünlü isimlerin oturduğu ve kadrosunda önemli isimlerin yer aldığım filmler bulunuyor. Aileniz veya arkadaşlarınızla izleyebileceğiz en iyi, en yeni, sürükleyici, tehlikeli ve macera içeren Türk ve yabancı aksiyon film önerileri için sizin için hazırladığımız aksiyon filmleri 2024 içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Kültür Sanat
Çöpte servet buldu! 58 bin dolar değerinde altın ve mücevherler
Çöpte servet buldu! 58 bin dolar değerinde altın ve mücevherler Yaşlı kadının torunu, içinde birbirinden değerli mücevherlerin bulunduğu çantayı 'çöp' zannederek evden attı. Gerçek ortaya çıktıktan sonra, derhal polise ihbarda bulundular. Servetini kaybeden yaşlı kadının elinden yalnızca ümitsizce beklemek geldi. Güvenlik kameraları ise, çöp konteynerinden kayıp servetle uzaklaşan 'gizemli kadını' gözler önüne serdi.
3.01.2024 Dünya
Müezzin 40 yıldır topladığı antika eşyalarla evinin 3 odasını müze yaptı
Müezzin 40 yıldır topladığı antika eşyalarla evinin 3 odasını müze yaptı Karabük’te cami müezzini Cafer Çayır, geçmişle gelecek arasında bir köprü oluşmasına katkı sağlamak adına 40 yıl boyunca antika eşya toplayarak evin 3 odasını müzeye dönüştürdü.
2.01.2024 Haberler
Klan İsimleri 2024: En İyi, Türkçe, İngilizce, Şekilli, Yaratıcı, Oyun Klan ve Team İsimleri
Klan İsimleri 2024: En İyi, Türkçe, İngilizce, Şekilli, Yaratıcı, Oyun Klan ve Team İsimleri Tablet, cep telefonları ve bilgisayarlar iş ve özel yaşamın dışında oyun oynamak için de kullanılıyor. Popüler oyunlar arasında yer alan PUBG, Valorant, CS GO tarzı oyunlar için klan isimleri ve oyun nickleri büyük önem taşıyor. Klan isimlerinin bu denli önem arz etmesinin nedenleri arasında oyuncunun klanına olan bağlılığını simgeliyor. Klan isimleri seçerken bu yüzden dikkat edilmesi gerekiyor. Oyun oynarken klanlara şekilli, Türkçe, İngilizce ve kısa isimler verme imkanı bulunuyor. Takım arkadaşlarınızla birlikte seçebileceğiniz bu klan isimleri oyunda akılda kalıcı olmanızı da sağlıyor. En iyi, Türkçe, İngilizce, şekilli, kısa klan ve takım isimleri için “Klan İsimleri 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Oyun
Küba Nerede? Küba'ya Nasıl Gidilir? (2024)
Küba Nerede? Küba'ya Nasıl Gidilir? (2024) Son yıllarda yurt dışı gezisi denilince, akla ilk gelen yerlerden biri olan Küba, Amerika Kıtası'nda bulunmaktadır. Küba'nın rengarenk eğlence hayatı ve dört mevsim ılıman olan iklimi, her daim tercih sebebi olmasını sağlar. Küba'nın hakkında birçok bilgiyi, detaylarıyla derledik.
1.01.2024 Tatil
220 bin liraya aldığı evden servet çıktı! 'Bugüne kadar yaptığım en iyi yatırım'
220 bin liraya aldığı evden servet çıktı! 'Bugüne kadar yaptığım en iyi yatırım' Youtube'a keyifli bir içerik hazırlamak için aldığı istifçi evinde adeta hazine buldu. Yaklaşık 220 bin liraya aldığı evin içinden çıkanlarla harcadığından çok daha fazlasını kazanan antikacı, "Bugüne kadar yaptığım en iyi yatırım" diyor.
31.12.2023 Yaşam
“Z kuşağı nostaljiye sığınıyor”
“Z kuşağı nostaljiye sığınıyor” Dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip pek çok sosyal medya uygulaması ve şirket peş peşe 2024 tahminlerini açıkladı. Saatler sonra gireceğimiz 2024’te en dikkat çekici veri ise nostaljiye olan eğilim
30.12.2023 Pazar
Meşhur sarı fincanlar altınla yarışıyor! Herkesin evindeydi, şimdi servet değerinde
Meşhur sarı fincanlar altınla yarışıyor! Herkesin evindeydi, şimdi servet değerinde Geçmiş yıllarda bir dönemin vazgeçilmez ürünlerinden biri olan sarı fincanlar piyasada büyük ilgi topluyor. Bu özel antikaların hâlâ kullanışlı olması ise onları daha değerli yapıyor. Tüm merak edilenler haberimizde.
23.12.2023 Yaşam
'Evrim Akın ile Ev Gezmesi' Hakan Bilgin ve Çiğdem Bilgin'in evine konuk oldu!
'Evrim Akın ile Ev Gezmesi' Hakan Bilgin ve Çiğdem Bilgin'in evine konuk oldu! Kanal D'de ekranlara gelen 'Evrim Akın ile Ev Gezmesi' programının son konuğu Hakan Bilgin ve Çiğdem Bilgin çifti oldu. Mutlu ikilinin sanat galerisini andıran salonu tablo, çiçek ve aksesuarlarla dikkat çekiyor.
5.12.2023 Cadde
Hitler’in aldığı heykele Almanya sahip çıktı
Hitler’in aldığı heykele Almanya sahip çıktı  İtalya Kültür Bakanlığı’nın iade çağrısı Almanya’nın misillemesiyle karşı karşıya kaldı. Hitler tarafından 1938 yılında İtalyan sahibinden satın alınan Roma büstü yeniden tartışmaya neden oldu. 
4.12.2023 Kültür Sanat
‘Mermer’den sert tartışma!
‘Mermer’den sert tartışma! İngiltere ile Yunanistan arasında kriz yaratan “Elgin Mermerleri”nin 19. Yüzyıl’ın başında Atina’dan götürülmesiyle ilgili iki tartışma var: Birine göre mermerler yönetimdeki Osmanlı’nın izniyle götürüldü. Diğerine göre ise mermerler kaçırıldı!
1.12.2023 Dünya
Ressam Ayşe Betil’den zamanın izinde bir yolculuk: “Senden Sonra”
Ressam Ayşe Betil’den zamanın izinde bir yolculuk: “Senden Sonra” 3-13 Kasım tarihlerinde Ortaköy Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı'nda gerçekleşen, çağdaş resim sanatçısı Ayşe Betil'in çok katmanlı bir sanat şovu sunan ikinci kişisel sergisi “Senden Sonra”, sanatseverlerin ilgi odağı oldu.
22.11.2023 Advertorial

Benzer Haber Etiketleri

Antika ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.