Anzer Balı

Anzer Balı

Son dakika Anzer balı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Anzer balı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Anzer balı haber sayfamızda...

Anzer Balı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 106 anzer balı haberi bulunmuştur.
Rize’nin 4 yaylasına ikişer kat sınırı! Vali uyardı: Boşuna masraf yapmayın
Rize’nin 4 yaylasına ikişer kat sınırı! Vali uyardı: Boşuna masraf yapmayın Rİize’de 4 yayla için hazırlanan ve altyapı, ulaşım, yapılaşma, turizm tesislerini kapsayan yatay mimarili turizm master planı ile en fazla ikişer katlı, sınırlı sayıda yapılar inşa edilecek.
11.12.2022 Gündem
Anzerli bal üreticilerine sahte Anzer balı uyarısı
Anzerli bal üreticilerine sahte Anzer balı uyarısı Rize İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Anzerli bal üreticilerine sahte bal ile ilgili Anzer Yaylasında bilgilendirme toplantısı yaptı.
29.08.2022 Ekonomi
Anzer balının kilosu 2 bin 500 lira
Anzer balının kilosu 2 bin 500 lira Rize’nin İkizdere ilçesinde üretilen Anzer balında sağıma başlandı. Balın kilo fiyatı, bu yıl 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında değişiyor.
17.08.2022 Ekonomi
Anzer balında sağım başladı; 1 ton ön sipariş var
Anzer balında sağım başladı; 1 ton ön sipariş var Rize'nin İkizdere ilçesindeki Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü balın sağımına başlandı. Sınırlı miktarda üretilen balın satışı, öncelikle talep eden hastalara yapılacak. Şu ana kadar 1 ton ön sipariş alındı, satışlar ise kooperatifler üzerinden yapılacak. Balın kilo fiyatı, bu yıl 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında değişecek.
16.08.2022 Ekonomi
Anzer Balı'nda bal sağımı gerçekleştirildi
 Anzer Balı'nda bal sağımı gerçekleştirildi Rize’nin İkizdere ilçesi Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer Balı’nın üreticiler tarafından bal sağımı gerçekleştirildi.
13.08.2022 Ekonomi
Ayder balı 'Coğrafi İşaret Tescili' aldı
Ayder balı 'Coğrafi İşaret Tescili' aldı Rize’ye özgü ürünlerden Ayder balı, Ayder Tarımsal Bal ve Turizm Kooperatifi’nin çalışmaları sonucu tescillenerek coğrafi işaretli ürünler arasında yerini aldı.
18.05.2022 Ekonomi
Anzer Balı’na yurt dışından talep olsa da öncelik yerli ve hastaların
Anzer Balı’na yurt dışından talep olsa da öncelik yerli ve hastaların Dünyanın çeşitli ülkelerinden talep gören Anzer Balı’nda öncelik yurt dışından gelecek dövize değil yurt içerisindeki hastalara veriliyor.
23.04.2022 Ekonomi
Anzer Balı’nda üretime kar rötarı
Anzer Balı’nda üretime kar rötarı Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı 2 bin 140 metre yükseklikteki Anzer Yaylası’nda kışın bu yıl sert geçmesi ve yaylaya geçtiğimiz yıllara oranla fazla kar yağması nedeniyle bal üretiminin bu yıl gecikmeli başlayacağı belirtildi.
18.04.2022 Ekonomi
Anzer Balı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Anzer Balının Faydaları Nelerdir?
Anzer Balı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Anzer Balının Faydaları Nelerdir? Anzer balı, sıklıkla araştırılan ballardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da yüksek önem teşkil eden ballar arasındadır. Bu bakımdan Anzer balı nedir öğrenebilir ve özellikleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Anzer balı nedir, özellikleri nelerdir? Anzer balının faydaları nelerdir detaylarıyla derledik.
12.04.2022 Eğitim
Anzer balının kilogramı 1200 lira oldu
Anzer balının kilogramı 1200 lira oldu Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nda 2300-3000 rakımda üretilen ve pek çok hastalığa iyi geldiği için alıcısı bir yıl önceden sıraya giren Anzer balı bu sene kilogramı 1200 liradan satışa sunulacak.
31.08.2021 Ekonomi
Görevimiz doğallığın zirvesi
Görevimiz doğallığın zirvesi Sağlık ve lüksü bir araya getiren Nektar Bal City, şifa kaynağı balları muhteşem hediyeliklere dönüştürüyor çiçek ve çikolatanın yerine alternatif bir ürün sunuyor
24.05.2021 Ege
Anzer balı 'coğrafi İşaret' tescili aldı
Anzer balı 'coğrafi İşaret' tescili aldı Rize'nin İkizdere ilçesinde, 2 bin 300 rakımlı Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer balı 'coğrafi işaret tescili' aldı.
25.02.2021 Ekonomi
Anzer Balının Faydaları Nelerdir? Anzer Balı Hangi Hastalığa İyi Gelir?
Anzer Balının Faydaları Nelerdir? Anzer Balı Hangi Hastalığa İyi Gelir? Anzer balı son zamanlarda isminden oldukça söz ettiren bir besindir. Anzer balının faydalı olduğu ve tüketilmesi gerektiği bilinse bile tam olarak faydaları bilinmemektedir. Anzer balı neye iyi gelir? Anzer balının yararları nelerdir? Anzer balı hangi hastalıklara iyi gelir? Anzer balı nasıl tüketilir? İşte, tüm detaylar.
9.12.2020 Sağlık
Bu yıl 2 ton Anzer balı satışa sunuldu
Bu yıl 2 ton Anzer balı satışa sunuldu Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Civelek, tahlil sonuçları olumlu çıkan Anzer balının 2 ton olduğunu, bu balları etiketleyip mühürleyerek satışa sunduklarını söyledi.
13.10.2020 Ekonomi
Bal Besin Değeri Nedir, Kaç Kalori İçerir? İçerisinde Bulunan Vitaminler Nelerdir?
Bal Besin Değeri Nedir, Kaç Kalori İçerir? İçerisinde Bulunan Vitaminler Nelerdir? İnsan, hayatını sürdürebilmesi için besin, sıvı, mineral, vitamin, protein vb. birçok maddeye ihtiyaç duymaktır. İnsan hayatında önemli yeri olan besinlerden birisi de baldır. Bal, demir, glukoz, kalsiyum, B vitamin çeşitleri, fosfat, klorür, potasyum ve magnezyum gibi mineralleri içeren oldukça önemli bir kaynaktır. Mucizevi besinlerden olan ve eşsiz lezzeti olan balın tarihi 8000 yıl öncesine kadar dayanmaktadır. İşte, tüm detaylar.
Sağımı başlanan Anzer balında küçükbaş tehdidi
Sağımı başlanan Anzer balında küçükbaş tehdidi Rize'nin İkizdere ilçesinde, 2 bin 300 rakımlı Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer balında sağım başladı. Üreticiler, bir yandan sağım yaparken bir yandan da 40'ı endemik 300'e yakın çiçekten oluşan zengin Anzer Yaylası florasının bozulup, arıcılığın tehlikeye girmemesi için yaylada küçükbaş hayvancılığa kısıtlama gelmesini istiyor.
9.08.2020 Ekonomi
Türkiye'de en çok tercih edilen bal hangisi? Açıklıyoruz!
Türkiye'de en çok tercih edilen bal hangisi? Açıklıyoruz! Sofralarımızın vazgeçilmezi, faydalarıyla her daim adından söz ettiren balın hangi çeşidini tercih ediyorsunuz? Türkiye’nin bal konusunda sayılı ülkeler arasında yer aldığını söyleyen bal üreticisi Ahmet Bağran Aksoy açıkladı. İşte Türkiye'de en çok üretilen ve tüketilen bal...
6.07.2021 Bilgi
Hey gidi Karadeniz!
Hey gidi Karadeniz! Eşsiz Karadeniz coğrafyasında, hamsi ve karalahanadan fasulye diblesine, bu doğal lezzet hazine sandığının kapağını aralayalım
20.06.2020 Cumartesi
Anzer balında 1,5 ton rekolte
Anzer balında 1,5 ton rekolte Rize'nin İkizdere ilçesindeki Anzer Yaylası'nda üretilen, dünyaca ünlü Anzer balında bu yıl 1,5 ton rekolte elde edildi. Kilosu 1000 liraya satılan ballar için yurt içinden ve dışından 1 ton sipariş geldi.
3.10.2019 Ekonomi
Bu dondurmanın bir topu 100 Lira
Bu dondurmanın bir topu 100 Lira İstanbul Kadıköy'de koyun sütü ve Anzer balı ile yaptığı özel dondurmaya İran safranı ekleyen esnaf dondurmanın topunu 100 liraya, bir kilosunu ise 2 bin 500 liraya satıyor.
11.09.2019 Yaşam
Bir topu 100 lira!
Bir topu 100 lira! İçinde İran safranı bulunan özel dondurma, fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Şeker yerine Anzer balı kullanılarak yapılan dondurmanın bir topu 100 liradan satılıyor.
21.07.2019 Ekonomi
Kilosu bin liradan satılan Anzer balı şifa dağıtıyor
Kilosu bin liradan satılan Anzer balı şifa dağıtıyor Rize'nin İkizdere ilçesinde, 2 bin 300 rakımlı Ballıköy'de üretilen Anzer balının bu yılki kilo fiyatının bin lira olduğu açıklandı. Ağustos ayının sonunda sağımı yapılacak Anzer balında şimdiden Türkiye ve dünyanın dört bir yanından 1500'ü aşkın kişi 2 ton dolayında bal siparişi verdi.
Kilosu bin liradan satılıyor! Öncelik onlara tanınıyor
Kilosu bin liradan satılıyor! Öncelik onlara tanınıyor Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nda 2300-3000 rakım arasında üretilen ve pek çok hastalığa iyi geldiği için alıcısı bir yıl önceden sıraya giren Anzer balının kilogramı bu yıl bin liradan satışa sunulacak.Anzer balı üretebilmek amacıyla her yıl haziran ayı içerisinde yüz aile, yaklaşık 2 bin 500 kovanla güneşlenme oranına göre yaylaya yerleştiriliyor. Hava şartları yıllık bal üretiminde belirleyici olurken, üretim kalitesi ve hava şartlarına uygunluğu dolayısıyla Kafkas ırkı arı tercih ediliyor. Ayıların zarar vermemesi için kovanlarını kafeslere yerleştirerek kilitleyen arıcılar, hava şartları ve çiçek açma çokluğuna göre ağustos ve eylül ayı içerisinde bal sağımı gerçekleştiriyor. Arının beslenebilmesi için belli miktarda bal ise kovan içerisinde bırakılıyor.
11.09.2019 Haberler
Kilosu bin liradan satılıyor! Öncelik onlara tanınıyor
Kilosu bin liradan satılıyor! Öncelik onlara tanınıyor Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nda 2300-3000 rakım arasında üretilen ve pek çok hastalığa iyi geldiği için alıcısı bir yıl önceden sıraya giren Anzer balının kilogramı bu yıl bin liradan satışa sunulacak.
7.07.2019 Ekonomi
Kilosu bin liradan satılıyor! Öncelik onlara tanınıyor
Kilosu bin liradan satılıyor! Öncelik onlara tanınıyor Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nda 2300-3000 rakım arasında üretilen ve pek çok hastalığa iyi geldiği için alıcısı bir yıl önceden sıraya giren Anzer balının kilogramı bu yıl bin liradan satışa sunulacak.
7.07.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Anzer Balı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.