Apple Dava

Apple Dava

Son dakika apple dava haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan apple dava gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan apple dava haber sayfamızda...

Apple Dava

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 280 apple dava haberi bulunmuştur.
Apple yine bir patent davasıyla karşı karşıya
Apple yine bir patent davasıyla karşı karşıya Apple daha önce de Maxell tarafından açılan patent davalarıyla karşı karşıya kalmıştı. iPhone ve iPad tarafında bazı patentler sebebiyle Apple'ın başı yine derde giriyor.
21.02.2021 Teknoloji
Apple ve Samsung yedi yıl süren davanın sonunda anlaştı
Apple ve Samsung yedi yıl süren davanın sonunda anlaştı Apple ve Samsung, telefonlarının tasarımları hakkında yedi yıl süren davanın ardından uzlaşmaya vardı. Anlaşmanın şartları ise açıklanmadı.
28.06.2018 Teknoloji
Samsung, Apple'a 539 milyon dolar tazminat ödeyecek
Samsung, Apple'a 539 milyon dolar tazminat ödeyecek Samsung ve Apple arasında 7 yıldır devam eden patent davası sonunda sonuçlandı ve mahkeme Apple’ı haklı buldu. Samsung, Apple'a 539 milyon dolar tazminat ödeyecek.
25.05.2018 Teknoloji
Apple, MacBook Pro klavyeleri yüzünden davalık oldu
Apple, MacBook Pro klavyeleri yüzünden davalık oldu Son birkaç yıl içinde yeni bir MacBook veya MacBook Pro satın alanlar Apple'a toplu dava açtı. Bir hukuk şirketi, Apple'ın kusurlu klavyelere sahip dizüstü bilgisayarları bilerek sattığını iddia ediyor. Klavyenin tutarsız ve hatalı olduğunu iddia eden kullanıcılar, başlattıkları imza kampanyası sonrasında Apple'a toplu dava açtı.
17.05.2018 Apple
Apple'a bir soruşturma da Fransa'dan geldi
Apple'a bir soruşturma da Fransa'dan geldi Paris savcılığı, eski model  telefonları bir program yardımıyla "bilerek yavaşlattığı iddiaları" üzerine  teknoloji devi Apple hakkında soruşturma başlattı
9.01.2018 Teknoloji
iPhone'ların yavaşlatıldığını ilk olarak 17 yaşındaki bir lise öğrencisi fark etti
iPhone'ların yavaşlatıldığını ilk olarak 17 yaşındaki bir lise öğrencisi fark etti Apple’ın iPhone’ları kasıtlı yavaşlattığı ilk olarak 17 yaşındaki Tyler Barney tarafından fark edildi. Barney, bazı araştırmalar yaptı ve Apple'ın eski lityum iyon pillerin ömrünü korumak için kasıtlı olarak performansını yavaşlattığını keşfetti. Bu durum Apple’a milyar dolarlık zarara yol açabilir.
30.12.2017 Apple
Fransa'dan Apple'a iPhone'ları yavaşlattığı gerekçesiyle milyar dolarlık dava
Fransa'dan Apple'a iPhone'ları yavaşlattığı gerekçesiyle milyar dolarlık dava Fransız tüketici örgütü HOP, Apple'a iPhone'ları bilerek yavaşlattığı gerekçesiyle dava açtı. Apple suçlu bulunursa yıllık gelirinin % 5'i kadar para cezasına çarptırılabilir.
29.12.2017 Apple
Çinli giyim markası Apple'a dava açtı
Çinli giyim markası Apple'a dava açtı Çin merkezli bir giyim markası olan KON, “A” simgeli App Store logosunu çaldığı iddiasıyla Apple’a dava açtı.
20.12.2017 Teknoloji
Karardan sonra Samsung ne dedi?
Karardan sonra Samsung ne dedi? Apple'dan sert br tokat yiyen Samsung, bu tokadı çalışanlarına bakın nasıl duyurdu...
3.09.2012 Teknoloji
iPhone ve iPad'e şok!
iPhone ve iPad'e şok! ABD'li iPad ve iPhone kullanıcıları, kişisel bilgilerini reklam şirketlerine izinsiz sattığı suçlaması ile teknoloji devi Apple hakkında ortaklaşa dava açtı.
30.12.2010 Ekonomi
Migros iPad’i gıda reyonunun yanına koydu diye Apple dava açıyor...
Migros iPad’i gıda reyonunun yanına koydu diye Apple dava açıyor... ABD ve Avrupa’da milyonları peşinden koşturan iPad’ler Türkiye’de gıda reyonlarıyla iç içe girince olay yurtdışına taşındı. Görüntüler Avrupa ve ABD’de tepe yönetime ulaştı. Migros’a dava konusu gündeme geldi
3.08.2010 Ekonomi
ABD’den Apple’a ‘tekel’ davası!
ABD’den Apple’a ‘tekel’ davası! ABD Adalet Bakanlığı, cep telefonu piyasasını tekelleştirme ve rekabeti yok etme suçlamalarıyla teknoloji devi Apple’a kapsamlı bir dava açtı.
23.03.2024 Ekonomi
Apple bu cihazı kullananlara tazminat ödeyecek
Apple bu cihazı kullananlara tazminat ödeyecek Apple, ABD’de bazı iPhone telefonları kasıtlı olarak yavaşlattığı gerekçesiyle uzun süredir devam eden toplu davada 500 milyon dolarlık tazminat ödeyecek.
10.01.2024 Ekonomi
İngilizce Kelimeler ve Anlamları: İngilizcede En Çok Kullanılan Kelimeler Nelerdir?
İngilizce Kelimeler ve Anlamları: İngilizcede En Çok Kullanılan Kelimeler Nelerdir? Dünya dilleri arasında yer alan İngilizce günümüzde en çık kullanılan diller arasında yer alır. Yeni bir dil öğrenmenin en temel kriterleri arasında kelimeler ve dil bilgisi konusu gelmektedir. Bu yüzden İngilizce öğrenmede İngilizce kelimeler ve anlamları konusu oldukça önemlidir. İngilizcede her ne kadar bir milyona yakın kelime bulunsa da günlük konulma dili, yazı dili, kitap ve dergilerde kullanılan kelime sayısı yarısı kadardır. İngilizce'de en çok kullanılan kelimeleri ve anlamlarını bilmek yeterli olacaktır. İngilizcede en çok kullanılan kelimeler nelerdir? İngilizce kelimeler ve anlamları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
28.08.2023 Eğitim
Apple'a batarya cezası: Kişi başı 65 dolar!
Apple'a batarya cezası: Kişi başı 65 dolar! ABD’de teknoloji devi Apple’a karşı eski model cep telefonlarının bataryalarını kasıtlı yavaşlattığı iddiasıyla birkaç yıl önce açılan dava nihayete eriyor.
18.08.2023 Teknoloji
Irkçılıkla suçlanan Apple Watch’a dava
Irkçılıkla suçlanan Apple Watch’a dava ABD’nin New York eyaletinde açılan bir toplu davada, teknoloji devi Apple’ın akıllı saati Apple Watch’un kan oksijen sensörünün siyahi kişiler için iyi çalışmadığı iddia edildi.
29.12.2022 Dünya
Apple’a AirTag’li taciz davası
Apple’a AirTag’li taciz davası ABD’nin Teksas eyaletinden Lauren Hughes ve kimliği yalnızca Jane Doe olarak açıklanan ikinci bir kadın, teknoloji devi Apple’a, nesnelerin kaybolmasını önlemek amacıyla satılan “AirTag” cihazının tacizcilerin kendilerini takip etmesine neden olduğunu söyleyerek toplu dava açtı.
8.12.2022 Dünya
Şirketlerden kürtaj için çalışanlarına destek
Şirketlerden kürtaj için çalışanlarına destek ABD’de kürtaj hakkı sağlayan kararın yüksek mahkemece iptalinin ardından büyük şirketler, çalışanlarına kürtaj için başka yere gitmeleri konusunda destek olacak.
28.06.2022 Dünya
Pınar Gültekin davasında tepki çeken indirim kararının gerekçesi açıklandı
Pınar Gültekin davasında tepki çeken indirim kararının gerekçesi açıklandı Pınar Gültekin cinayeti davasından mahkeme çok tartışılan 'haksız tahrik indiriminin' gerekçeli kararını açıkladı. Kararda 'canavarca hisle hareket edilmedi' ifadeleri yer aldı. Cemal Metin Avcı'nın Gültekin'i yakmasının eziyet suçu değil, cesedi ortadan kaldırmaya yönelik bir eylem olduğu belirtildi.
25.06.2022 Gündem
ABD Başkanı Biden'ı ağına düşürdü! Skandal bir cümleyle başladı
ABD Başkanı Biden'ı ağına düşürdü! Skandal bir cümleyle başladı 19 yaşında üniversiteden ayrılarak Silikon Vadisi'nde yeni bir girişime imza atan Elizabeth Holmes'un yaptıkları tüm dünyayı şaşkına çevirdi. ABD Başkanı Biden'ı bile etkisi altına alan ve "Bir damla kan yetecek" diyerek dolandıran Holmes'un hikâyesi filmleri aratmıyor.
15.04.2022 Dünya
Apple, İsrail merkezli casus yazılım firması NSO Grubu'na dava açtı
Apple, İsrail merkezli casus yazılım firması NSO Grubu'na dava açtı Apple, internet casusluğunda kullanılan Pegasus adlı yazılımı üreten İsrail merkezli NSO Grubu'na dava açtı. Teknoloji devi, iPhone kullanıcılarının telefonlarına sızıldığı iddiaları sonrası mahkemeye gitme kararı aldı.
24.11.2021 Dünya
iPhone 7’yi hızlandırmanın yolu ‘Fransa’dan geçiyor!
iPhone 7’yi hızlandırmanın yolu ‘Fransa’dan geçiyor! Apple’ın geçen yıllarda dava konusu olan ‘eski iPhone’ları yavaşlatıyor’ olayına yönelik yeni bir gelişme yaşandı. Gündeme tekrar eski iPhone’ların yavaşlamasıyla gelen Apple’a bu sefer bir çözümle karşılık verildi.
26.08.2021 Teknoloji
Son dakika... David Keynes’in ifadesi ortaya çıktı! 'Gülen şizofrendir'
Son dakika... David Keynes’in ifadesi ortaya çıktı! 'Gülen şizofrendir' FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi David Keynes'in 9 Haziran'da İstanbul'a gelerek teslim oldu ve sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı. “Terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Keynes’in ifadesi ortaya çıktı. Keynes ifadesinde, 'Benim kişisel görüşüme göre örgüt elebaşı Fetullah Gülen şizofren bir kişiliktir. 45 yıllık Anadolu gençliğini bu örgüt elebaşı mahvetmiştir. Dış güçlerin ülkemize vermek istediği zararı bu örgüt elebaşı yapmıştır.' dedi.
28.07.2021 Gündem
Apple, iPhone satışlarının artmasını bekliyor!
Apple, iPhone satışlarının artmasını bekliyor! Apple yeni piyasaya sürdüğü cihazlarda oldukça iddialı. Üst segmente seslenen cihazlarıyla adından söz ettiren Apple, iPhone satışlarının artmasını bekliyor. Yeni iPhone ailesini tanıtmaya hazırlanan Apple, App Store düzenlemeleriyle de karşı karşıya.
27.07.2021 Teknoloji
Facebook, Apple ile anlaşmazlığına rağmen oyun hizmetini sunuyor
Facebook, Apple ile anlaşmazlığına rağmen oyun hizmetini sunuyor Facebook bir süredir bulut oyun hizmetini telefonlara getirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Apple’ın App Store politikalarına takılan Facebook, her şeye rağmen bulut oyun hizmetini iOS cihazlar için kullanıma açıyor.
25.07.2021 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Apple Dava ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.