Canlarını kurtarmak için suda mahsur kalan aracın üstüne çıktılar
Canlarını kurtarmak için suda mahsur kalan aracın üstüne çıktılar Afyonkarahisar’da aniden bastıran sağanak yağış sonrası su baskını yaşanan battı çıktılarda araçlar mahsur kaldı. Sudan çıkamayan bir kamyonetteki vatandaşlar aracın üstüne çıkarak canlarını kurtardı.
12.05.2023 Haberler
Van'da Güzeldere Geçidi'nde onlarca araç mahsur kaldı
Van'da Güzeldere Geçidi'nde onlarca araç mahsur kaldı Van-Hakkari karayolu üzerindeki Güzeldere Geçidi’ni kullanan sürücüler zor anlar yaşadı.
7.05.2022 Haberler
Gaziantep'te sağanak sele dönüştü, araçlar suda kaldı
Gaziantep'te sağanak sele dönüştü, araçlar suda kaldı Gaziantep'te, sağanak nedeniyle meydana gelen selde çok sayıda araç sulara kapılıp, sürüklenirken, çok sayıda ev ve iş yerlerini su bastı. Yollarda mahsur kalanlar itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
20.10.2019 Haberler
Erciyes'te mahsur kalan 80 araç kurtarıldı
Erciyes'te mahsur kalan 80 araç kurtarıldı Kayseri'de yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan 80 araç ve yaklaşık 100 vatandaş, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kurtarıldı. Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi'ne ulaşımın sağlandığı Erciyes-Hacılar yol ayrımında etkili olan yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Mahsur kalan vatandaşların durumu bildirmesi üzerine bölgeye Erciyes Jandarma Karakol Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun uğraşları sonucu mahsur kalan 80 araç ve 100 vatandaş kurtarılarak güvenli bölgeye alındı. Ekipler, kara gömülen araçları kurtarmak için ise zamanla yarıştı.
11.09.2019 Haberler
Arnavutköy'de araçlar, sel nedeniyle çamurlaşan toprak yolda mahsur kaldı
Arnavutköy'de araçlar, sel nedeniyle çamurlaşan toprak yolda mahsur kaldı Arnavutköy'de etkili olan sağanak yağış beraberinde olumsuzlukları da getirdi. Toprak yolda mahsur kalan bir aracı kurtarmak için gelen çekici de çamurlara saplandı. Çekiciyi kurtarmak için başka bir çekici çağrıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarısının ardından bugün kent genelinde sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağışın en çok etkili olduğu ilçeler arasında Arnavutköy'de yer aldı. Arnavutköy'de bir araç, yoğun yağış nedeniyle oluşan çamurların arasında kaldı. Aracın sahiplerinin Sazlıbosna Barajı'na balık tutmaya gittikten sonra aniden bastıran yağmur sebebiyle araclarıyla çıktıları toprak yolda mahsur kaldıkları öğrenildi. Araca yardım için gelen çekici de aynı yolda mahsur kaldı. Çekiciyi kurtarmak için ise başka bir çekici olay yerine geldi.
11.09.2019 Yaşam
Yağmur gitti kar geldi: Araçlar yolda kaldı
Yağmur gitti kar geldi: Araçlar yolda kaldı Türkiye’nin en soğuk illerinden biri olan Ardahan’da sağanak yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Kar ve tipinin etkili olduğu yüksek kesimlerde yollar trafiğe kapanırken, 20’e yakın araç yolda mahsur kaldı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde kış yüzünü gösterdi. Kar yağışı Ardahan, Kars ve Erzurum’da etkili oldu. Kar ve tipi nedeniyle ulaşım Ardahan-Artvin, Erzurum-Bayburt ve Sarıkamış-Kars güzergahında güçlükle sağlanıyor. Tipi nedeniyle kapanma noktasına gelen yollar Karayolları ekipleri tarafında açık tutulmaya çalışılıyor. Ardahan’ın yüksek kesimlerindeki bazı noktalarda ise yollar ulaşıma kapandı. 20’e yakın aracın mahsur kaldığı yolda iş makineleriyle çalışma yapılarak vatandaşlar kurtarıldı.
11.09.2019 Haberler