Arat İsminin Anlamı Nedir? Arat Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?
Arat İsminin Anlamı Nedir? Arat Ne Demek, Ne Anlamına Gelir? Cesaret, yüreklilik ya da er ile beraber savaşçı gibi anlamları doğrultusunda Arat kelimesi öne çıkar. Erkek çocukları için özellikle kullanılabilecek en güçlü ve değerli isimler içerisinde yer alır. Arat ismi hakkında merak edilenler.
6.09.2022 Eğitim
Konya'da 4 ayaklı robot insanlar için tehlikeli işlerde kullanılacak
Konya'da 4 ayaklı robot insanlar için tehlikeli işlerde kullanılacak Konya'da İnsansı Robot Fabrikası tarafından geliştirilen ve 'ARAT' ismi verilen 4 ayaklı robot, eklem ve sensörleri sayesinde etrafını algılayıp, birçok hayvansal hareketi gerçekleştirebiliyor. Akınrobotics Üretim Koordinatörü Süleyman Demir robotla ilgili olarak, "İnsanların bulunmasının tehlikeli olduğu bölgelerde birçok görevi yerine getirmek için tasarlandı ve üretildi'' dedi.
6.06.2020 Haberler
Konya'da geliştirdikleri 4 ayaklı robot insanlar için tehlikeli işlerde kullanılacak
Konya'da geliştirdikleri 4 ayaklı robot insanlar için tehlikeli işlerde kullanılacak Konya'da İnsansı Robot Fabrikası tarafından geliştirilen ve 'ARAT' ismi verilen 4 ayaklı robot, eklem ve sensörleri sayesinde etrafını algılayıp, birçok hayvansal hareketi gerçekleştirebiliyor. Akınrobotics Üretim Koordinatörü Süleyman Demir robotla ilgili olarak, "İnsanların bulunmasının tehlikeli olduğu bölgelerde birçok görevi yerine getirmek için tasarlandı ve üretildi'' dedi.
6.06.2020 Ekonomi
5 yaşındaki fenomen Arat, futboldaki hünerlerini sergiledi
5 yaşındaki fenomen Arat, futboldaki hünerlerini sergiledi Milyonların takip ettiği 5 yaşındaki fenomen yetenek Arat, futboldaki hünerlerini Türkiye'de sergiledi
21.09.2019 Futbol
Dört ayaklı yerli ve milli robot ‘ARAT’ araziye çıktı
Dört ayaklı yerli ve milli robot ‘ARAT’ araziye çıktı Konya'da yazılım firması Akınsoft-Akınrobotıcs tarafından 2 ayda geliştirilen 4 ayaklı robot projesi 'ARAT' görücüye çıktı. Geliştirme sürecinde olan ARAT'ın 10 saatlik kullanım süresi bulunuyor. Robotun, yük taşıma ve arama kurtarma faaliyetlerinde de kullanılabileceği ifade edildi. Türkiye'nin tek robot fabrikasına sahip yazılım firması Akınsoft- Akınrobotıcs, 2 ay içerisinde geliştirdiği 4 ayaklı robot projesi 'ARAT'ın ilk örneğini basın mensuplarına tanıttı. 17 eklemden oluşan ve 86 sensörü bulunan ARAT, 4 ayakla dengede kalabilme ve yürüyebilme özelliğine sahip. 4 motordan oluşan boyun yapısı sayesinde ARAT gelişmiş bir gözlem yeteneğine sahip. '2 YIL İÇERİSİNDE SERİ ÜRETİME GEÇİLECEK' 30 kilogramlık yükleme ve taşıma kapasitesine sahip ARAT'ın nesneleri kaydırmadan yükleme yapabildiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür Akın, Arazide 10 saat kullanım süresiyle tasarlanan ARAT, 4 bacaklı denge unsuru oluşturan bir prototip. Güneş enerjisiyle de bu pil ömrü uzatılabiliyor. Şu an basit arazi şartlarında test ediyoruz. Her geçen gün farklı arazi şartlarında test etmeye devam edeceğiz. Yaklaşık 2 ay süre içerisinde geliştirdiğimiz bir proje. Yüksek güç üretebilen motorlarımızı da kendi bünyemizde geliştiriyoruz. ARAT şu an prototip aşamasında, 2 yıl içerisinde ürün aşamasına gelebilecek ve seri üretime geçilecek. Üzerindeki kamera sistemiyle adresleme yapabiliyor. Ses sistemiyle etrafı dinleyebiliyor ve ona göre strateji belirleyebiliyor. Bu prototipimizde çok hızlı değiliz, ancak bir sonraki serimizde motorların hızlandırılmasını gerçekleştireceğiz. Hatta dörtnala tabiriyle koşacak şekilde projelerimiz geliştirmeye başlandıö dedi.
11.09.2019 İlginç Videolar
Şeyda Coşkun'dan oğlu Arat’la ilgili itiraf
Şeyda Coşkun'dan oğlu Arat’la ilgili itiraf Spor ve beslenme koçu Şeyda Coşkun, oğlu Arat'la birlikte Bebek sahilinde görüntülendi.
26.09.2018 Cadde
Şeyda Çoşkun sürat yaptı
Şeyda Çoşkun sürat yaptı Şeyda Coşkun, eşi Uğursay Yeğin ve oğlu Arat'la jet-ski yaptı.
26.08.2018 Cadde

Benzer Haber Etiketleri