Vali Özkan: Tunceli, arkeolojik kazılarla da turizme açılacak
Vali Özkan: Tunceli, arkeolojik kazılarla da turizme açılacak Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, birçok uygarlığa ait kültür katmanlarının oluştuğu ve 5 bin 500 yıl öncesine ait olduğu düşünülen mimarı yapıların gün yüzüne çıktığı Tozkoparan Höyüğü'nde incelemelerde bulundu. Vali Özkan, "Tunceli, arkeolojik kazılarla da turizme açılacak" dedi.
20.08.2022 Gündem
İstanbul’da böylesi ilk kez oldu! Beklenen açıklama yapıldı
İstanbul’da böylesi ilk kez oldu! Beklenen açıklama yapıldı Zeytinburnu Kazlıçeşme’de bir yıldır devam eden mozaik kazılarında, ilk defa sandık mezar, lahit ve değerli eşyalar ve yapı temelleri ortaya çıkarıldı. Öte yandan İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Rahmi Asal ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ortaya çıkarılan yeni arkeolojik yapılarla ilgili açıklama yaptı.
6.10.2021 Gündem
Pompeii'de 1900 yıllık taşlaşmış at bulundu
Pompeii'de 1900 yıllık taşlaşmış at bulundu İtalya'da antik Pompeii kentindeki kazılarda, bir villanın ahırında üzerinde koşum takımları olan taşlaşmış bir at ve eyer bulundu.
24.12.2018 Teknoloji
Bayburt'ta arkeolojik alan bulundu
Bayburt'ta arkeolojik alan bulundu Bayburt'ta, Gümüşhane'de Roma İmparatorluğu'nun askeri garnizon olarak kullandığı Satala Antik Kenti'nin bir benzeri olduğu düşünülen tarihi alan tespit edildi. Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Çiğdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişi binlerce yıla dayanan Bayburt'un, höyük kale, gözetleme kulesi, cami, çeşme ve kilise gibi yapılarıyla geçirdiği tarihsel süreci günümüze geniş şekilde yansıtan bir şehir olduğunu söyledi. Gümüşhane'de Roma İmparatorluğu'nun askeri garnizon olarak kullandığı Satala Antik Kenti'nin bir benzerini Bayburt'ta tespit ettiklerini belirten Çiğdem, Bayburt'ta da buna benzer ama bu evsafta olmayıp farklı bir savunma mimari yapısı olduğunu kanıtlar bir yapıyla karşılaştıklarını ifade etti. Çiğdem, merkeze bağlı Yeniköy köyüne yaklaşık 5 kilometre mesafede, geçmişi binlerce yıl öncesine uzanan kalıntıların yaklaşık 5 hektarlık alanı kapsadığına işaret ederek, alanın tespitinin ardından yüzeyde çalışma yaptıklarını anlattı.
11.09.2019 Yaşam
Bin yıllık gizli tapınak keşfedildi
Bin yıllık gizli tapınak keşfedildi Çin'de 1279 yılında ortadan kaybolan bin yıllık tapınak ortaya çıkarıldı. Arkeolojik kazılarda, Fugan Tapınağı'nın yanı sıra 80 antik mezar, Budizm  ile ilgili binden fazla tablet ve 500'e yakın heykel çıkarıldı.
5.06.2017 Dünya
Bin yıllık gizli tapınak keşfedildi
Bin yıllık gizli tapınak keşfedildi Çin'de 1279 yılında ortadan kaybolan bin yıllık tapınak ortaya çıkarıldı. Arkeolojik kazılarda, Fugan Tapınağı'nın yanı sıra 80 antik mezar, Budizm  ile ilgili binden fazla tablet ve 500'e yakın heykel çıkarıldı.
5.06.2017 Dünya
Antik kentte toplu mezar şoku
Antik kentte toplu mezar şoku ROMA ve Bizans uygarlıklarına ev sahipliği yapan Pisidia Antiocheia antik kentinde devam eden kazılarda, öldürülüp rastgele gömülmüş 6 cesedin bulunduğu ikinci bir kuyu ortaya çıkarıldı.
11.09.2019 Haberler
400 yıllık iskelete 5 bin dolarlık fatura
400 yıllık iskelete 5 bin dolarlık fatura Kanada’nın Ontario eyaletinde yaşayan bir çifte, evlerinin bahçesinde buldukları 400 yıllık iskelet 5,000 dolara mal oldu.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri