Arnavutça

Arnavutça

Son dakika Arnavutça haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Arnavutça gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Arnavutça haber sayfamızda...

Arnavutça

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 181 arnavutça haberi bulunmuştur.
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri Dünyanın en güzel duygularından bir tanesi de hiç şüphesiz anne ve baba olmak. Aileye yeni katılması beklenen üyenin yanında çiftleri isim heyecanı da sarar. Bebek isimleri ile ilgili uzun ve derin bir araştırma sürecine giren anne ve adayları çocuklarının isminin en güzel ve en anlamlı olmasını isterler. Hamilelik döneminde cinsiyetin belli olmasının ardından en çok üzerine düşülen konulardan bir tanesidir. Ömür boyu taşıyacakları ismin kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler bebeklerinin isminin keşfedilmemiş, en zor ve nadir bulunan, değişik, duyulmamış, özel ve farklı olmasını isterler. Bunun dışında kız ve erkek bebeklerine verecekleri ismin unisex olmasını isteyen aileler de var. Ancak ismin güzelliği kadar anlamlarının da güzel olmasını önemserler. En güzel, duyulmamış, modern, değişik kız ve erkek bebekler için unisex isimler sözlüğü ve anlamları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız “Bebek İsimleri 2024” içeriğimize bakabilirsiniz.
18.04.2024 Bebek
Karadağ Hakkında Bilgiler; Karadağ Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Karadağ Hakkında Bilgiler; Karadağ Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Karadağ, Balkanlar'da yer alan ve denize kıyısı olan bir ülkedir. Karadağ'ın doğusunda Arnavutluk ve Kosova bulunmakta, Kuzeyinde ise Sırbistan, Hırvatistan, ve Bosna Hersek bulunmaktadır. Güneyinde de Adriyatik denizi bulunmakta olan bu ülke birçok farklı milletten insana ev sahipliği yapmaktadır. İşte, Karadağ hakkında merak edilenler
3.01.2024 Tatil
Kosova Hakkında Bilgiler; Kosova Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Kosova Hakkında Bilgiler; Kosova Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Kosova ülkesi resmi ismi ile Kosova Cumhuriyeti olarak adlandırılmaktadır. Günümüzde pek çok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Sizler için Kosova ülkesi nerededir? Kosova ülkesinin para birimi? Kosova ülkesinin nüfusu nedir? Kosova ülkesinin dili? Gibi Kosova ile ilgili bilgileri detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
2.01.2024 Dünya
Arnavutluk Hakkında Bilgiler; Arnavutluk Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Arnavutluk Hakkında Bilgiler; Arnavutluk Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Arnavutluk hakkında bilgi almak, başkentini öğrenmek, tarihini bilmek, bayrağının ne anlamda basıldığını araştırmak, saat farkını diğer ülkelere karşı kıyaslamak, güncel nüfus oranını ve para birimini öğrenmek, tüm bunların haricinde Arnavutluk'un yönetim, coğrafik ve kültürel yapısını anlamak için detaylıca hazırlanan yazımızı sizler için derledik.
2.01.2024 Tatil
Kuzey Makedonya Hakkında Bilgiler; Kuzey Makedonya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Kuzey Makedonya Hakkında Bilgiler; Kuzey Makedonya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Kuzey Makedonya'nın resmi adı Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'dir. Burası Balkanlar'da bulunan bir ülkedir. Kuzey Makedonya hakkında bilgiler, bayrağının anlamı, şehirleri, saat farkı gibi bilgileri derledik.
2.01.2024 Dünya
Vera İsminin Anlamı Nedir? Vera Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?
Vera İsminin Anlamı Nedir? Vera Ne Demek, Ne Anlamına Gelir? Vera, okunuşu ve anlamları ile oldukça ilginç isimlerden biridir. Son dönemlerde çocuklar için isim arayan anne ve babalar adına büyük merak konusu haline geldi. O yüzden İnternet üzerinden sıkça araştırılan isimlerden biri olduğunu söylemek mümkün. Peki, Vera isminin anlamı nedir? Vera ne demek, ne anlamına gelir? İşte detaylar...
25.09.2023 Gündem
Arnavut şarkıcıdan bakana tepki
Arnavut şarkıcıdan bakana tepki İngiltere’ye göç eden Kosovalı bir ailenin kızı olan şarkıcı Dua Lipa, Arnavut göçmenlerin çetelerle bağlantılı olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Braverman’a “Dar görüşlü” dedi.
5.06.2023 Dünya
İtalyan mafyasına büyük darbe: 10 ülkede 132 gözaltı! 'En büyük operasyonlardan biri'
İtalyan mafyasına büyük darbe: 10 ülkede 132 gözaltı! 'En büyük operasyonlardan biri' Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) tarafından yapılan açıklamada, Belçika, Almanya, İtalya, Fransa, Portekiz, Slovenya, İspanya, Romanya, Brezilya ve Panama'daki kolluk kuvvetleri ile ortak yürütülen operasyon kapsamında İtalyan mafyası örgütü Ndrangheta üyesi 132 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
3.05.2023 Dünya
Europol’den İtalyan mafya örgütü 'Ndrangheta'ya baskın! 132 gözaltı
Europol’den İtalyan mafya örgütü 'Ndrangheta'ya baskın! 132 gözaltı Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol), dünyanın en büyük ve en güçlü mafya örgütlerinden biri olan İtalya merkezli 'Ndrangheta'ya karşı geniş çaplı operasyon başlattı.
3.05.2023 Dünya
Eski Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, savaştan 23 yıl sonra yargılanıyor
Eski Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, savaştan 23 yıl sonra yargılanıyor Savaş suçları ve insanlığa karşı suç işlemekle itham edilen eski Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ile Kosova Kurtuluş Ordusu'nun (UÇK) eski bazı yetkilileri, Hollanda'nın Lahey kentinde yargıç karşısına çıktı.
3.04.2023 Dünya
E-Devlet başvurusuyla 320 bin 775 adli sicil kaydı silindi
E-Devlet başvurusuyla 320 bin 775 adli sicil kaydı silindi Adalet Bakanlığı’nın dijital dönüşüm çalışmaları çerçevesinde başlatmış olduğu adli sicil kaydı düzeltme ve silme taleplerinin e-Devlet’ten alınması uygulamasında 320 bin 775 adli sicil kaydı silindi.
6.01.2023 Gündem
Son dakika haberler... Balkanlar alev aldı! Sırp ordusuna izin verilecek mi?
Son dakika haberler... Balkanlar alev aldı! Sırp ordusuna izin verilecek mi? Kosova'daki patlama seslerinin ardından Sırbistan'dan tehlikeli bir sinyal geldi, NATO ise askerlerinin son derece tetikte olduğunu duyurdu. Rus medyasındaki haberler ise gözden kaçacak gibi değil, Almanya'nın tepkisi Belgrad'da ses getirdi.
12.12.2022 Dünya
Koşan adam Bayülgen’e konuk
Koşan adam Bayülgen’e konuk “Her Gece”, “Tavla”, “Hatıralar” ve “Elma Değil, Ayva” gibi unutulmaz parçalara imza atan Mirkelam, 24 Eylül Cumartesi akşamı Okan Bayülgen’in İstanbul’a kazandırdığı sıra dışı gösteri mekânı Dada Salon Kabarett’te bir konser verecek...
4.09.2022 Kültür Sanat
Hut Ne Demek? Hut Tdk Sözlük Anlamı Nedir?
Hut Ne Demek? Hut Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hut, Türkmence bir kelime olmakla birlikte asıl anlamı taşımaktadır. Türkmence dilinden Türkçeye geçen hut, bizzat ve kendi anlamları ile birlikte kullanılmaktadır. Hut ne demek? Hut TDK sözlük anlamı nedir, sizler için derledik.
25.08.2022 Sözlük
TRT Balkan Dijital Haber Platformu yayına başladı
TRT Balkan Dijital Haber Platformu yayına başladı TRT, yabancı dillerdeki yayınlarına bir yenisini daha ekledi. Balkan halkını ve bölgeyi ilgilendiren konulara küresel ölçekte yer verme hedefi ile yayın hayatına başlayan yeni dijital haber platformu TRT Balkan’ın tanıtımı Ankara’da gerçekleştirildi.
16.06.2022 Vitrin
Gainz Ne Demek, Türkçesi Nedir? Fitness Gainz Ne Demek?
Gainz Ne Demek, Türkçesi Nedir? Fitness Gainz Ne Demek? Daha çok vücut geliştirme amaçlı öne çıkan, kas kazanımı anlamı ile gainz kelimesi kullanılır. Genelde vücut geliştirme ile ilgilenen sporcuların dile getirdiği ve kullandığı kelimelerden biridir. Peki, gainz ne demek, Türkçesi nedir? Fitness gainz ne demek ayrıntıları ile derledik.
9.06.2022 Eğitim
Kelebek etkisi!
Kelebek etkisi! Dua Lipa, Puma ile hazırladığı ve sınırlı sayıda üretilen yeni kapsül koleksiyonu Flutur’u görücüye çıkardı.
25.01.2022 Cadde
Son dakika: Arnavutluk ile kritik anlaşmalar imzalandı! Erdoğan hedefi açıkladı: 1 milyar dolar!
Son dakika: Arnavutluk ile kritik anlaşmalar imzalandı! Erdoğan hedefi açıkladı: 1 milyar dolar! Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ortak basın toplantısında konuştu. 7 anlaşmanın imzalandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "522 konutu 13 ay gibi rekor sayılacak bir sürede tamamladık. Bundan sonra da iyi gününde ve kötü gününde Arnavutluk’un yanında olmayı sürdüreceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk ile ilgili ticaret hacmi hedefini de açıkladı. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin (AB) güvenliği için çok önemli olduğunu belirtti.
17.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ve Arnavutluk farklı alanlarda iş birliklerini artırmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ve Arnavutluk farklı alanlarda iş birliklerini artırmalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin, bölgede ve daha geniş coğrafyada Arnavutluk'un en önemli stratejik ortağı olduğu düşünüldüğünde iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çok fazla imkan vardır. Türkiye ve Arnavutluk özellikle turizm, eğitim, savunma, dijitalleşme, gıda, tarım, hayvancılık, ormancılık, su, balıkçılık gibi farklı alanlarında iş birliklerini artırmalıdır" dedi.
17.01.2022 Siyaset
Bakan Özer, Kosova’da Maarif ve Elena Gjika okullarını ziyaret etti
Bakan Özer, Kosova’da Maarif ve Elena Gjika okullarını ziyaret etti Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kosova ziyaretinin ikinci gününde Kosova Uluslararası Maarif Okulları ile Elena Gjika İlkokulunu ziyaret etti.
22.10.2021 Gündem
Kazulet Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kazulet Neye Denir?
Kazulet Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kazulet Neye Denir? Halk arasında yaygın olarak kullanılan kazulet kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Kazurat sözcüğünden türetilmiş olan bu kelimenin anlamı çirkindir. Genellikle davranışları kaba saba olan ve ağır hareket eden hantal insanlar için kullanılan bu sözcük Türkçe dışında Bulgarca ve Arnavutça gibi Balkan dillerine de geçmiştir. Kazulet ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kazulet neye denir tüm detayları ile derledik.
3.08.2021 Eğitim
AN Vokal'den Arnavut halk ezgisi
AN Vokal'den Arnavut halk ezgisi AN Vokal, zorlu geçen bir kışın ardından güneşli bahar günlerini neşeli Arnavut halk şarkısı “Jarnana” ile çağırıyor. “Elveda Rumeli” dizisiyle bilinirlik kazanan türkü, Haluk Polat’ın beş sesli düzenlemesiyle Nisan ayında yayımlandı. Umut ışıltıları taşıyan şarkının enerjisi çok sesli düzenlemesi ile daha da yükseliyor.
1.04.2021 Kültür Sanat
Loçka Ne Demek? Arnavutça'da Loçkam Nedir, Kimlere Denir?
Loçka Ne Demek? Arnavutça'da Loçkam Nedir, Kimlere Denir? Loçka sözcüğü Türkçe bir kelime değildir. Ancak loçka sözcüğü ile televizyonlarda, gazetelerde, dergilerde, kitaplarda ve sosyal mecralarda sıklıkla karşılaşılmaktadır. Loçka sözcüğünün ne ifade ettiği, anlamının ne olduğu da elbette merak uyandırmaktadır. İşte loçka konusu hakkında ayrıntılı bilgileri derledik.
9.03.2021 Eğitim
Son dakika... TBMM Başkanı Şentop: FETÖ’nün Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ilişkileri zehirlemesine asla izin vermeyeceğiz
Son dakika... TBMM Başkanı Şentop: FETÖ’nün Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ilişkileri zehirlemesine asla izin vermeyeceğiz Gelen son dakika haberine göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, resmi ziyaret için bugün Parlamento Heyeti birlikte Arnavutluk’a gitti. Meclis Başkanı Şentop, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ilişkileri zehirlemesine asla izin vermeyeceklerini vurguladı. Şentop, FETÖ birçok Balkan ülkesinde olduğu gibi Arnavutluk'ta da mevcudiyete sahip. FETÖ terör örgütünün iki ülke arasındaki ilişkileri zehirlemesine asla izin vermeyeceğiz." dedi.
4.02.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop, Kalkandelen’deki Maarif Okullarını ziyaret etti
TBMM Başkanı Şentop, Kalkandelen’deki Maarif Okullarını ziyaret etti 21 Aralık Türkçe Eğitim Günü dolayısıyla Kuzey Makedonya’da bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye Maarif Vakfına bağlı ülkenin kuzeybatısındaki Kalkandelen’de bulunan Uluslararası Maarif Okullarını ziyaret etti.
22.12.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Arnavutça ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.