Aşı Karşıtlığı

Aşı Karşıtlığı

Son dakika aşı karşıtlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan aşı karşıtlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan aşı karşıtlığı haber sayfamızda...

Aşı Karşıtlığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 165 aşı karşıtlığı haberi bulunmuştur.
20 yıldır görülmeyen hastalık şoförü öldürdü! Gerçeği kardeşi açıkladı: 'Tek çaresi var'
20 yıldır görülmeyen hastalık şoförü öldürdü! Gerçeği kardeşi açıkladı: 'Tek çaresi var' Herkesin sevdiği, etrafına neşe saçan biriydi. Otobüs şoförlüğü yapıyordu. Kendini çok halsiz hissettiği için doktora gidince ne yaşadığını öğrendi. Doktorlar kurtarmaya çalışsa da çocukluğunda es geçilen bir detay yüzünden 48 yaşında yaşama veda etti. Uzmanlar ise önlem alınmadığı takdirde milyonlarca kişinin aynı tehdit altında olduğunu söylüyor.
9.03.2024 Genel Sağlık
'Çocukların eksik aşılarını yaptırın'
'Çocukların eksik aşılarını yaptırın' Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
11.10.2023 Gündem
Bakan Koca'dan çocukluk çağı aşıları uyarısı!
Bakan Koca'dan çocukluk çağı aşıları uyarısı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koca: "Bazı kesimlerce "aşı karşıtlığı" olarak yorumlanmasını değerlendirerek "Aşı karşıtlığı konusu en son bize yakıştırılabilir. Aşı karşıtlığının mantıklı hiçbir yanı yoktur. Çocukluk çağı aşı programı konusunda tüm vatandaşlarımız son derece hassasiyetle hareket etmeli" dedi.
10.10.2023 Gündem
İngiliz sağlık yetkilisi: Covid henüz mevsimsel bir seyir izlemiyor
İngiliz sağlık yetkilisi: Covid henüz mevsimsel bir seyir izlemiyor İngiltere hükümetinin yardımcı sağlık danışmanı Dr. Thomas Waite, Covid'in "şaşırtmaya devam edeceğini" söyledi.
2.10.2023 Dünya
Kızamıkta artışında İstanbul Avrupa yakasını işaret etti! 8-10 yıl sonra ölümcül risk
Kızamıkta artışında İstanbul Avrupa yakasını işaret etti! 8-10 yıl sonra ölümcül risk İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Çınla Nişli Kaya, kızamık vakalarının İstanbul Avrupa yakasının kuzey ve iç kesimlerinde yoğunlaştığını söyledi. Dr. Kaya, 2 yaş altında ölümcül seyredebilen kızamığı, en çok 9-18 ay çocuklarda gördüklerini, hastalığa aşısız yakalanan çocukların bundan 8-10 yıl sonra ölümcül olabilen beyin hastalığı SSPE'ye yakalanma riski taşıdığını söyledi.
16.07.2023 Gündem
Dr. Atakan konuştu! 'Bazı hastalar 'eşim izin vermiyor' diyor'
Dr. Atakan konuştu! 'Bazı hastalar 'eşim izin vermiyor' diyor' Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şenol Atakan, "Kızamık 10 çocuktan birini maalesef öldürüyor. Bize gelen hastalarda ‘Eşim izin vermiyor’ söylemlerini çok duyuyoruz. Gebelerde ve bebeklerde aşılama çok önemli. Aşı karşıtlığını ben cinayetle eş değer buluyorum. Maalesef artan bir aşı karşıtlığı trendini son yıllarda Türkiye’de görüyoruz. Devletimiz aşı konusunda üzerine düşeni yapıyor. Vatandaşlarımızı da aşı konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.
10.07.2023 Gündem
Kızamık tehlikesi devam ediyor! Uzman isim artışın sebebini açıkladı
Kızamık tehlikesi devam ediyor! Uzman isim artışın sebebini açıkladı Son dönemde kızamık vakalarında artış gözlemlendiğini ve bu durumun ‘kızamık salgını’ iddialarını da beraberinde getirdiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Savaş Vural, “Kızamık vakalarındaki artışın en önemli sebebinin aşı karşıtlığı” dedi.
10.07.2023 Gündem
Almanya’da 301 kişiye her ay Covid-19 aşı tazminatı ödeniyor
Almanya’da 301 kişiye her ay Covid-19 aşı tazminatı ödeniyor Almanya’da Covid-19 aşılarının yol açtığı ağır yan etkiler nedeniyle mahkemeye başvuran 301 kişiye her ay ömür boyu tazminat ödenmesine başlandığı belirtildi.
14.04.2023 Dünya
Çocuklar için 10 bin aşı takviyesi
Çocuklar için 10 bin aşı takviyesi Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü (HSGM), 10 bin doz pediatrik difteri-tetanoz aşısı satın alımı için ihaleye çıktı.
14.01.2023 Gündem
Slovenya'da halk cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında
Slovenya'da halk cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında Slovenya'da yeni cumhurbaşkanını seçmek için halk sandık başına gitti.
23.10.2022 Dünya
Aşı karşıtlarının hedef aldığı hekimler endişeli ‘Yaptırım istiyoruz’
Aşı karşıtlarının hedef aldığı hekimler endişeli ‘Yaptırım istiyoruz’ Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında artış yaşanırken, Kovid-19’a yönelik uyarılarda bulunan tanınmış hekimler de aşı karşıtlarının açık hedefi haline gelmiş durumda. Prof. Şenol’un ölümle tehdit edilmesi sonrası endişelerinin arttığını belirten bilim insanları, tehditlere karşı hukuki yaptırım istedi.
5.08.2022 Gündem
Komplo teorileri nedeniyle aileler topuk kanı taramasını reddediyor
Komplo teorileri nedeniyle aileler topuk kanı taramasını reddediyor Türk Neonatoloji (yenidoğan) Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Merih Çetinkaya, topuk kanına dikkat çekerek hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Topuk kanı taramasını bazı ailelerin reddettiğini belirten Çetinkaya, ebeveynlerin bebeklerini büyük bir tehlikeye attığı uyarısında bulundu.
13.07.2022 Haberler
Bazı aileler reddediyor ama hayati öneme sahip! Sadece İstanbul'da 1000'e yakın ebeveyn var
Bazı aileler reddediyor ama hayati öneme sahip! Sadece İstanbul'da 1000'e yakın ebeveyn var Türk Neonatoloji (yenidoğan) Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Merih Çetinkaya, topuk kanına dikkat çekerek hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Topuk kanı taramasını bazı ailelerin reddettiğini belirten Çetinkaya, ebeveynlerin bebeklerini büyük bir tehlikeye attığı uyarısında bulundu.
13.07.2022 Gündem
Bill Gates aşı karşıtlarına 'çılgın' dedi!
Bill Gates aşı karşıtlarına 'çılgın' dedi! Pek çok komplo teorisinde adı geçen Bill Gates, hakkındaki iddialar hakkında konuştu.
13.04.2022 Dünya
Aziz Sancar: Aşı karşıtıysan evine kapan ve bulaştırmaya hakkın yok
Aziz Sancar: Aşı karşıtıysan evine kapan ve bulaştırmaya hakkın yok NOBEL ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, "Aşı olmamak başkasına da zarar veriyor. Hiç kimsenin başkalarını tehlikeye atmaya hakkı yok. Aşı karşıtı olabilirsin, evine kapan ve aşı olma; ama dışarı çıkarsan millete bulaştırırsan bu hakkın yok" dedi.
19.02.2022 Gündem
Neil Young, 'Pfizer'dan para alıp Kovid aşısını övüyor' diyenlere yanıt verdi
Neil Young, 'Pfizer'dan para alıp Kovid aşısını övüyor' diyenlere yanıt verdi Kanadalı ünlü müzisyen Neil Young, Kovid-19'a karşı yaygın biçimde kullanılan Pfizer-BioNTech aşısının üreticisi Pfizer'ın, şarkılarına yatırım yaptığına yönelik komplo teorisine yanıt verdi.
15.02.2022 Dünya
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 65 yaş ve üzeri için uyarı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 65 yaş ve üzeri için uyarı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Geldiğimiz noktada en çok korumamız gereken 65 yaş ve üzeri büyüklerimizdir. Hatırlatma dozu aşıları yapılmalıdır." dedi.
3.02.2022 Gündem
Aşı karşıtları Başbakan'ı kovaladı! Hakaret edip üstüne sürdüler
Aşı karşıtları Başbakan'ı kovaladı! Hakaret edip üstüne sürdüler Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'i taşıyan bir minibüs, ülke çapında yeni Kovid-19 kısıtlamalarının yürürlüğe girmesinin ardından, aşı karşıtları tarafından kovalandı ve yoldan sürüldü.
26.01.2022 Dünya
Avustralya Federal Mahkemesi, Djokovic kararının nedenlerini açıkladı
Avustralya Federal Mahkemesi, Djokovic kararının nedenlerini açıkladı Avustralya Federal Mahkemesi, ünlü tenisçi Novak Djokovic’in vizesinin geri verilmesi talebinin reddedilmesinin nedenlerine ilişkin açıklama yaptı.
20.01.2022 Tenis
Murat Ağca yazdı: Altı ayda ikinci olimpiyat!
Murat Ağca yazdı: Altı ayda ikinci olimpiyat! Pandemi nedeniyle bir yıl geç yapılan Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın üzerinden henüz 6 ay geçmişken, şimdi de Kış Olimpiyat Oyunları heyecanını yaşayacağız. Peki 4-20 Şubat’ta düzenlenecek Pekin 2022’de bizleri neler bekliyor? İşte bu kışı ısıtacak o detaylar…
16.01.2022 Yaz Olimpiyatları
Karadeniz uyarısı! 'Pancar çorbası' özgüvenine dikkat çekildi
Karadeniz uyarısı! 'Pancar çorbası' özgüvenine dikkat çekildi Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, salgında en çok vaka görülen iller sıralamasında Karadeniz Bölgesi'ndeki illerin daha fazla yer aldığını belirtti. Karadenizlilerin AIDS’in ilk çıktığı yıllarda, ‘Pancar çorbası içiyorum, AIDS bulaşmaz’ dediğini belirten Prof. Dr. Enginyurt, “Karadenizli, pancar çorbasına duyduğu güveni şimdi aşıya duyuyor. ‘Pancar çorbası içtim hasta olmam’ diyen Karadenizli, şimdi ‘aşı oldum hasta olmam’ diyor. Vatandaşlarımızın aşıya güvenmeli ama tedbiri de elden bırakmamaları gerekiyor” dedi.
10.01.2022 Gündem
20 yaşındaki liseli genç koronavirüse yenildi
20 yaşındaki liseli genç koronavirüse yenildi  İznik’te koronavirüse yakalanan lise öğrencisi 20 yaşındaki Ahmet Bektaş hayatını kaybetti.
5.01.2022 Gündem
QAnon kültüne katılan kadının ailesi konuştu: Çamaşır suyu içiyorlar
QAnon kültüne katılan kadının ailesi konuştu: Çamaşır suyu içiyorlar Teksas'ta uç bir QAnon kültüne katılan kadının ailesi, kadının artık arkadaşlarıyla birlikte zehirli kimyasallar içtiğini ve onlara bunu bizzat verdiğini söyleyerek övündüğünü belirtti.
23.12.2021 Dünya
Profesörden aşı çağrısı: “Virüs, mutasyon geçiriyor ve 3.doz aşı gerekli”
Profesörden aşı çağrısı: “Virüs, mutasyon geçiriyor ve 3.doz aşı gerekli” Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, aşı karşıtı kişilere seslenerek, “Aşı karşıtlığı yaparak en yakın arkadaşlarını kaybeden doktorlar var. İnsanlar bunları görmeli. Aşı olmayıp ölenler daha fazla” dedi.
4.12.2021 Gündem
'Koronavirüs insanlar üzerinde korku, yalnızlık, çaresizlik ve tedirginlik yarattı'
'Koronavirüs insanlar üzerinde korku, yalnızlık, çaresizlik ve tedirginlik yarattı' Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Hasan Öztürk, pandeminin insanlar üzerindeki etkilerini anlattı. Dr. Öztürk, "Bu süreçte birbirlerinden uzak kalan insanlarda yalnızlık, çaresizlik, korku ve tedirginlik belirtileri başladı" dedi.
18.11.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Aşı Karşıtlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.