Asi Nehri

Asi Nehri

Son dakika asi nehri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan asi nehri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan asi nehri haber sayfamızda...

Asi Nehri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 361 asi nehri haberi bulunmuştur.
Hatay’ın hafıza albümü! Benzersiz arşiv
Hatay’ın hafıza albümü! Benzersiz arşiv Beledna/ Memleketim Hafıza Haritası, Hataylıların ve Hatay’a adım atmış herkesin 6 Şubat depremleri öncesindeki kişisel hatıralarını bir araya getirerek şehrin hafızasını canlandırıyor. “İnsan sonun son olduğunu bilemiyor, ne acı.”
5.03.2024 Gündem
Unutulmuş krallığın başkenti Aççana
Unutulmuş krallığın başkenti Aççana Hatay’da 4 bin yıllık geçmişe sahip Aççana Höyük’teki kazılarla Mukiş Krallığı’nın başkenti Alalah’ın tarihi aydınlatılıyor. Kazılarda iklime bağlı gelişen büyük değişikliklerin, insan hareketlerinin izleri de sürülüyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Üçağızlı sakinlerinin yemek menüleri
Üçağızlı sakinlerinin yemek menüleri Hatay’ın Yayladağı ilçesinde bulunan Üçağızlı Mağaraları, 72-29 bin yıl öncesindeki insanların yaşamlarına dair önemli buluntular içeriyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Hafızalardaki Antakya
Hafızalardaki Antakya Deprem, geride gezilecek değil ancak hatırlanabilecek bir Antakya bıraktı. Kent küllerinden yeniden doğana kadar, belleklerimizde yaşamaya devam edecek. Sonra bir gün tekrar parlayacak zengin tarihiyle.
19.02.2024 Arkeoloji
Antakya’yı 1908 yıl önce yıkan deprem
Antakya’yı 1908 yıl önce yıkan deprem “Önce büyük bir kükreme duyuldu ve bunu muazzam bir sarsıntı izledi. Tüm dünya yükseldi ve binalar havaya sıçradı...” Bu sözler 115 yılında Antakya’da depremi anlatan Romalı tarihçi Cassius Dio’dan…
11.02.2024 Gündem
Yitirdiklerinin ardından sessiz yürüyüş
Yitirdiklerinin ardından sessiz yürüyüş Dün 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yılıydı. Depremden etkilenen Hatay, Malatya, Adana, Diyarbakır’da anma törenleri vardı. Acı ve yasın hakim olduğu anmalarda depremzedelerin katılımıyla sessiz yürüyüş yapıldı.
7.02.2024 Gündem
Bir hafıza kaybı
Bir hafıza kaybı Hatay, depremden en çok etkilenen şehirlerin başında geliyor. Özellikle Antakya, bu büyük depremde yitip giden canların, yıkılan konutların ötesinde, bir “hafıza” kaybı da yaşıyor. Şehrin birçok simgesi bugün ayakta değil. Kaybolan, boşalan mekânla birlikte geçmiş zaman da siliniyor; hatıralar ve tarih, bir enkaza dönüşüyor.
6.02.2024 Gündem
Antakya’nın kadrajında umut var
Antakya’nın kadrajında umut var Fotoğrafçı Mustafa Gülek, bizzat yaşadığı depremi ve 10 ay boyunca Antakya’da tanık olduklarını depremin yıldönümünde 6 Şubat Deprem Fotoğrafları Sergisi’yle hatırlamaya ve unutmamaya çağırıyor.
4.02.2024 Pazar
Hatay Arkeoloji Müzesi Hatay'ın Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri
Hatay Arkeoloji Müzesi Hatay'ın Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri Hatay Arkeoloji müzesi özellikle Hatay daha sonra da ülkemiz için oldukça önemli bir yere sahiptir. Her sene pek çok yerli ve yabancı turist burayı ziyarete gelmektedir. Hatay Arkeoloji müzesi nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti, ziyaret saatleri gibi bilgileri derledik.
1.01.2024 Tatil
Hatay'da gökyüzü kızıla büründü
Hatay'da gökyüzü kızıla büründü Hatay'da Asi Nehri’nin Akdeniz’le buluştuğu noktada gün batımıyla birlikte kızıla bürünen gökyüzü görsel şölen sundu.
16.12.2023 Haberler
Uzman isim işaret edip uyardı! 'Bu faylar kırıldığı zaman, yıkım etkisi gösterecektir'
Uzman isim işaret edip uyardı! 'Bu faylar kırıldığı zaman, yıkım etkisi gösterecektir' Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Antakya'da araştırma yapan Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, Asi Nehri’nin fay hattının üstünden geçtiğini söyleyerek, "Habib-i Neccar Dağı'nın eteğine, Amanos Dağı'nın eteğinin dışında herhangi bir yapılaşmamanın yapılmaması gerekiyor" dedi.
22.11.2023 Gündem
Duvar caydırıyor İHA’lar görüyor
Duvar caydırıyor İHA’lar görüyor Türk ordusu, “caydırma-görme-bulma” temelinde; beton duvar, hendek, İHA, gelişmiş kamera sistemleri, tel çit, gözetleme kulesi, radyo frekans dalgası, fiber optik kablo ve devriye sistemi ile sınırları koruyor
2.11.2023 Gündem
Suriye sınırına modüler beton duvarların inşası tamamlandı
Suriye sınırına modüler beton duvarların inşası tamamlandı MSB Savunma ve Güvenlik Genel Müdürlüğü Plan Harekat Koordinasyon Daire Başkanı Tuğgeneral Serkan Bircan, "Suriye hududumuzun, 911 kilometre olan kara bölümünün 837 kilometresinin tamamında modüler beton duvarların inşası tamamlanmıştır. İran hududunda ise 479 kilometre olarak planlanmış, hali hazırda 310 kilometrenin modüler duvar inşası tamamlamıştır" dedi.
31.10.2023 Gündem
Mehmet Kalyoncu, Bünyamin Derman, Cem Yılmaz:  Şehir, insanlardan başka nedir ki?
Mehmet Kalyoncu, Bünyamin Derman, Cem Yılmaz: Şehir, insanlardan başka nedir ki? Hatay'ın ve Adıyaman'ın yeniden ihyası projelerine liderlik eden Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Kentsel Yenileme Merkezi Kurucu Ortağı Cem Yılmaz ve DB Mimarlık Kurucu Ortağı Bünyamin Derman ile projenin kapsamını, temel planlama yaklaşımlarını, ulusal ve uluslararası paydaşlarını, rant kültürü ve soylulaştırma tehlikelerine karşı alınan önlemleri ve geçmişte yapılan hatalardan nasıl dersler çıkarıldığını konuştuk.
30.10.2023 Mimarlık
Depremin yıktığı illerin simge yerleri uydudan görüntülendi
Depremin yıktığı illerin simge yerleri uydudan görüntülendi Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde en çok hasar gören Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da, simge yerlerdeki enkazın kaldırılmış hali uydu fotoğraflarına yansıdı. Fotoğraflarda, hasar gören simge noktaların yanı sıra çadır kent ve konteyner kent olan tarım arazileri de dikkati çekti.
11.07.2023 Haberler
Depremin yıktığı illerin simge yerleri uydudan görüntülendi
Depremin yıktığı illerin simge yerleri uydudan görüntülendi Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde en çok hasar gören Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da, simge yerlerdeki enkazın kaldırılmış hali uydu fotoğraflarına yansıdı. Fotoğraflarda, hasar gören simge noktaların yanı sıra çadır kent ve konteyner kent olan tarım arazileri de dikkati çekti.
11.07.2023 Gündem
Depremden etkilenen 11 şehirde 650 bin konut yapılacak
Depremden etkilenen 11 şehirde 650 bin konut yapılacak Deprem felaketinin ardından 11 şehirde yeni yapılaşma süreci başlatılmıştı. Bu kapsamda şehir ve köylerde 650 bin konut inşa edilecek. Şimdiye kadar 132 bin konutun temeli atıldı, 125 bin konutun ihalesi tamamlandı.
6.05.2023 Ekonomi
Hatay’da ormana ve zeytinliğe dökülen molozlar ağaçlara zarar veriyor
Hatay’da ormana ve zeytinliğe dökülen molozlar ağaçlara zarar veriyor Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken Narlıca Mahallesi’ndeki ormana ve zeytinlik olduğu belirtilen alana dökülen tonlarca moloz, ağaçlara büyük zarar verdi. Bu durumun doğayı ve halk sağlığını ciddi boyutta tehdit ettiğini belirten Antakya Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Halk Sağlığı Komisyonu Başkanı Dr. Ali Kanatlı, "Bu enkazın içerisinde asbest başta olmak üzere kurşun, bakır, cıva gibi ağır metal maddeler var" dedi.
25.04.2023 Gündem
Yoğunlaşma Asi Nehri çevresinde
Yoğunlaşma Asi Nehri çevresinde Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve 20 Şubat Defne Hatay depremi sonucu gelişen sıvılaşma yapılarına ilişkin saha gözlemlerinden oluşan bir rapor yayınladı.
22.04.2023 Gündem
Ekonomiye yükü 2 trilyon TL!
Ekonomiye yükü 2 trilyon TL! Bakanlıklar depremin yarattığı yıkımın ve yeniden ayağa kalmanın bedelini kalem kalem hesapladı. Milliyet’in ulaştığı verilere göre, Cumhurbaşkanlığı ise TBMM’ye gönderdiği raporda maliyeti ‘2 trilyon TL düzeyinde’ olarak tespit etti.
16.04.2023 Ekonomi
Can Çinici: Depremin oluşturduğu hazin yıkım bize şehir ve bölge ölçeğinde planlamanın yeniden hatırlanması gerektiğini gösteriyor
Can Çinici: Depremin oluşturduğu hazin yıkım bize şehir ve bölge ölçeğinde planlamanın yeniden hatırlanması gerektiğini gösteriyor Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çok geniş bir alanda yıkımlara ve can kayıplarına neden olan depremlerin ardından bölgede ayakta kalan nitelikli yapılardan biri olan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Binası’nın mimarı Can Çinici ile kentlerimizin nasıl böylesine büyük felaketlere açık bir hale geldiğini konuştuk.
27.03.2023 Mimarlık
TOKİ: 468 bin konut yapılacak
TOKİ: 468 bin konut yapılacak Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Tamer İnan, Hatay’da konut satışına onay verilmediğini söyledi. TOKİ Başkan Yardımcısı Baştürk, 468 bin konut yapılacağını bildirirken Veysel Eroğlu Asi Nehri çevresinin sit alanı ilan edileceğini belirtti.
25.03.2023 Gündem
Hatay’daki Roma Şehri’ne afet kalkanı
Hatay’daki Roma Şehri’ne afet kalkanı Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri TBMM’de, deprem bölgesindeki tarihi eserlerle ilgili hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi verdi.
24.03.2023 Kültür Sanat
TBMM’den Hatay için ‘Roma şehri’ hamlesi
TBMM’den Hatay için ‘Roma şehri’ hamlesi Prof. Kadıoğlu, Deprem Araştırma Komisyonu’nda “Hatay’ın altında saklı Roma şehri var. Yalvarıyorum yeniden yapılaşma izni vermeyin” dedi. Uyarıyı dikkate alan komisyon raporunda Asi Nehri’nin iki yakasının sit alanı ilan edilmesini önerecek.
22.03.2023 Gündem
Hatay’ın enkazları sırayla kaldırılıyor
Hatay’ın enkazları sırayla kaldırılıyor Depremlerde en fazla yıkıma ve en fazla can kaybına uğrayan Hatay’da sokak aralarındaki çadırların da taşınmasıyla kent ıssızlığa büründü. Sadece yağmaya karşı nöbetçilerin bulunduğu sokaklardaki enkazlar sırayla kaldırılıyor.
21.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Asi Nehri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.