Askeri Darbe

Askeri Darbe

Son dakika askeri darbe haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan askeri darbe gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan askeri darbe haber sayfamızda...

Askeri Darbe

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.199 askeri darbe haberi bulunmuştur.
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten yerel seçim açıklaması: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten yerel seçim açıklaması: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ömer Çelik, "Geçen seçim gibi AK Parti ve Cumhur İttifakı'na aşırı iddialı olanların yanıldığını ve neticenin bizim lehimize tecelli ettiğini göreceğiz" dedi.
29.03.2024 Gündem
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası Moskova’daki terör saldırısıyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, " Burada da bazı ülkeler ‘vekil ülkeler’ olarak kullanılıyor, başka bir senaryonun parçası haline dönüştürülmeye çalışılıyor." dedi.
26.03.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Gabonlu mevkidaşı ile görüştü
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Gabonlu mevkidaşı ile görüştü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İslam İşbirliği Parlamenter Asamblesi (İSİPAB) 18'inci Konferansı'na katılmak üzere gittiği Fildişi Sahili'nde ikili temaslarını sürdürüyor.
6.03.2024 Gündem
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan peş peşe önemli görüşmeler
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan peş peşe önemli görüşmeler TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili Senato Başkanı Kandia Kamissoko Camara ile bir araya geldi.
5.03.2024 Gündem
Brezilya’da eski Devlet Başkanı Bolsonaro’nun binlerce destekçisi sokağa indi
Brezilya’da eski Devlet Başkanı Bolsonaro’nun binlerce destekçisi sokağa indi Brezilya’da yürütülen darbe girişimi soruşturmasında adı geçen eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun binlerce destekçisi sokağa indi.
25.02.2024 Haberler
Brezilya’da Bolsonaro’nun destekçileri sokağa indi! Ortalık karıştı
Brezilya’da Bolsonaro’nun destekçileri sokağa indi! Ortalık karıştı Brezilya’da yürütülen darbe girişimi soruşturmasında adı geçen eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun binlerce destekçisi sokağa indi.
25.02.2024 Dünya
Tayland’da tutuklu eski başbakan serbest bırakıldı
Tayland’da tutuklu eski başbakan serbest bırakıldı Tayland’da 15 yıllık sürgün hayatının ardından ülkesine dönen ve tutuklanan Thaksin Shinawatra 6 ay sonra özgürlüğüne kavuştu.
18.02.2024 Dünya
2024 yılı 2023'ten daha mı iyi olacak?
2024 yılı 2023'ten daha mı iyi olacak? 2024'e dair öngörüler 2023 yılında yapılanlara göre daha iyimser. Revizyon hakkı saklı kalmak üzere 2024'e dair küresel öngörülerde öne çıkan başlıklara göz atalım...
8.01.2024 Milliyet Executive
Mısır'da seçim sonuçları belli oldu! 3’üncü es-Sisi dönemi
Mısır'da seçim sonuçları belli oldu! 3’üncü es-Sisi dönemi Mısır Seçim Otoritesi, 10 Aralık’ta düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimini oyların yüzde 89,6’sını alan mevcut Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin kazandığını duyurdu. Es-Sisi, 3’üncü kez cumhurbaşkanı seçildi.
18.12.2023 Dünya
Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimi! Sisi açık ara favori
Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimi! Sisi açık ara favori Mısır’da halk, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak için sandık başına gitti.
10.12.2023 Dünya
Arabeskin altın yılları
Arabeskin altın yılları Siyasal, sosyal alanda değişimin yaşandığı 12 Eylül darbesi döneminde müzik endüstrisi de evrim geçirdi. Pop ve arabeskin birleşimiyle fantezi müzik doğdu ve arabesk altın yıllarını yaşadı…
26.10.2023 Gündem
Kendini arayan Türk sineması
Kendini arayan Türk sineması 80’ler dünyada birçok şeyin aynı anda yapıldığı zamanlardı. Darbeyle gelen yasaklar, sosyal hayatta yaşanan değişimler sinemayı da etkilemişti. Etkinliğini yitiren Yeşilçam, seks filmleri, videolarla ayakta durmaya çalışırken toplumsal bakış açısı artık sinemalardaydı...
24.10.2023 Gündem
Bakan Işıkhan'dan sendikalaşma açıklaması: Yüzde 14.76 seviyesine çıkardık
Bakan Işıkhan'dan sendikalaşma açıklaması: Yüzde 14.76 seviyesine çıkardık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “2013 yılında yüzde 9,21 seviyelerinde olan sendikalaşma oranını; 2023 yılı itibarıyla yüzde 14,76 seviyelerine kadar çıkardık” dedi.
22.10.2023 Ekonomi
Tayland'da Thaksin'in cezası bir yıla indirildi
Tayland'da Thaksin'in cezası bir yıla indirildi Tayland’da 15 yıllık sürgün hayatının ardından ülkesine dönen ve cezaevine konulan eski Başbakan Thaksin Shinawatra'nın hapis cezası sekiz yıldan bir yıla indirildi.
1.09.2023 Dünya
Gabon'da askeri darbenin lideri olan General Nguema neden 'sürpriz bir isim' olarak anılıyor?
Gabon'da askeri darbenin lideri olan General Nguema neden 'sürpriz bir isim' olarak anılıyor? General Brice Oligui Nguema, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo'yu darbe ile görevden uzaklaştırdıktan sonra başkent sokaklarında "Oligui, başkan! Oligui, başkan!" sloganları ile karşılandı.
1.09.2023 Dünya
Ali Bongo: Darbe ile görevden uzaklaştırılan Gabon lideri kim?
Ali Bongo: Darbe ile görevden uzaklaştırılan Gabon lideri kim? Gabon'un darbe ile görevden alınan Cumhurbaşkanı Ali Bongo, birçok farklı yüzü olan bir adam.
31.08.2023 Dünya
Son dakika Gabon Haberleri: Gabon'da askeri darbe! Askerler televizyona çıktı
Son dakika Gabon Haberleri: Gabon'da askeri darbe! Askerler televizyona çıktı Nijer'in ardından bir başka Batı Afrika ülkesinde daha ordu yönetime el koydu, televizyona çıkan askerler sivil idareye nokta koyduklarını duyurdu. AFP, başkent Libreville'de silah seslerinin duyulduğunu bildiriyor.
30.08.2023 Dünya
Gabon'da darbe
Gabon'da darbe Nijer'in ardından bir başka Batı Afrika ülkesinde daha ordu yönetime el koydu, televizyona çıkan askerler sivil idareye nokta koyduklarını duyurdu. AFP, başkent Libreville'de silah seslerinin duyulduğunu bildiriyor.
30.08.2023 Haberler
Nijer'den ABD, Almanya ve Fransa'ya bir şok daha! 48 saat süre verildi
Nijer'den ABD, Almanya ve Fransa'ya bir şok daha! 48 saat süre verildi Nijer, ABD, Fransa ve Almanya'nın Niamey büyükelçilerinin ülkeden ayrılması için 48 saat süre verdi.
25.08.2023 Dünya
Tayland'da tarihi gün! Sürgündeki başbakan 15 yıl sonra geri döndü
Tayland'da tarihi gün! Sürgündeki başbakan 15 yıl sonra geri döndü Tayland'da 2006 yılında yaşanan askeri darbe sonucu ülkeyi terk etmek zorunda kalan Eski Başbakan Thaksin Shinawatr ülkeye döndü.
22.08.2023 Dünya
Sürgündeki Tayland başbakanı ülkesine dönemiyor
Sürgündeki Tayland başbakanı ülkesine dönemiyor Sürgündeki eski Tayland Başbakanı Thaksin Shinawatra sağlık sorunları nedeniyle Tayland'a bir süre daha gelemeyeceğini açıkladı.
10.08.2023 Dünya
Darbeye karşı ilk direniş
Darbeye karşı ilk direniş Nijer’de gerçekleşen darbe sonrası ülkenin geleceğiyle ilgili soru işaretleri sürerken, ülke içinde de tartışmalar farklı bir hal almaya başladı.
10.08.2023 Dünya
Nijer darbesi dünyanın geri kalanı için neden önemli?
Nijer darbesi dünyanın geri kalanı için neden önemli? Nijer’deki askeri darbe, Sahel bölgesindeki komşu ülkeler arasında rahatsızlık yarattı. Bunun öncelikli nedeni Atlantik Okyanusu’ndan Kızıldeniz’e kadar uzanan coğrafya olan Sahel’de istikrarsızlığın arttığına dair sahip olunan derin endişeler. Nijer’den önce bölgede son üç sene içerisinde Burkina Faso ve Mali’de de askeri darbeler yapıldı.
9.08.2023 Dünya
THY Nijer'deki Türk vatandaşları için havalandı! İstanbul'a geldiler
THY Nijer'deki Türk vatandaşları için havalandı! İstanbul'a geldiler Askeri darbe yönetimi tarafından hava sahası kapatılan Nijer'de bulunan Türk vatandaşları, özel izinle gerçekleşen bir uçuşla Türkiye'ye getirildi.
9.08.2023 Haberler
THY Nijer'deki Türk vatandaşları için havalandı! İstanbul'a geldiler
THY Nijer'deki Türk vatandaşları için havalandı! İstanbul'a geldiler Askeri darbe yönetimi tarafından hava sahası kapatılan Nijer'de bulunan Türk vatandaşları, özel izinle gerçekleşen bir uçuşla Türkiye'ye getirildi.
9.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Darbe ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.