ABD'den Suriye'ye yerleşme sinyalleri
ABD'den Suriye'ye yerleşme sinyalleri ABD, Suriye'de terör  örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgeye zırhlı araç, iş makinesi, jeneratör gibi  malzemeler taşıyan 150 civarı TIR'la sevkiyat yaparak bölgeden  çekilmeyebileceğinin sinyallerini verdi.  ABD, dün 21.30 sularında Irak-Suriye sınırındaki Simelka kapısından  150 civarında TIR'ı YPG/PKK tarafından işgal edilen topraklara soktu. TIR'lar, bugün öğle saatlerinde ABD ordusunun YPG/PKK'yla kullandıkları  Harab Işk ve Sırrin'deki depolara ulaştı. AA'nın TIR'ların akşam saatlerindeki geçişi sırasında kaydettiği  görüntülerde, kasalarda oldukça büyük jeneratörlerin yüklü olduğu görülüyor. Jeneratör nakli, ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki üslerde artan enerji  ihtiyacını karşılamak istediği ya da enerji kaynağına ihtiyaç duyulacak yeni  üslerin kurulması için hazırlık yaptığı ihtimalini akla getirdi. TIR'lara yüklü zırhlılar, ABD’nin SDG adını kullanan YPG/PKK'lılara  verdiği ve Yüksek Hareket Kabiliyetli Çok Amaçlı Vasıta olarak bilinen Humwee  araçlarından oluşuyor. ABD askerleri ise genellikle bunların daha gelişmiş ve büyük türü olan Hummer'ları kullanıyor. AA'nın bölgedeki kaynakları, ABD'nin çekilme kararından bu yana Irak  tarafından Suriye’de YPG/PKK işgalindeki sahaya yaklaşık 400 TIR'ın gönderdiğini  tespit etti. AA'nın geçen yıl ABD'nin askeri sevkiyatlarına ilişkin paylaştığı görüntüler üzerine malzemeler, brandalı ya da kapalı kasa tırlarla akşam ya da  gece saatlerinde taşınmaya başlamıştı. Buna karşın dün akşam Irak'ın kuzeyinden Suriye'ye giren TIR'ların üzerindeki araçların ve malzemeler kamufle edilmeden taşındı. Ayrıca, sevkiyatın Türk heyetinin güvenli bölge, Münbiç ve diğer ikili  meseleleri görüşmek üzere ABD’de bulunduğu ve yine DEAŞ'la mücadele küresel  koalisyonu toplantısından hemen öncesine denk gelmesi de dikkati çekti. ABD Başkanı Donald Trump, 19 ve 20 Aralık 2
11.09.2019 Haberler
Askerler için kurşun geçirmez pil üretiyorlar
Askerler için kurşun geçirmez pil üretiyorlar Kurşun geçirmez bataryalar yakında askerler için kullanılabilir hale gelecek. Askeri malzemeleri taşımak yorucu bir iş ve askerlerin taşıdığı piller ise ağırlıklarının dörtte birine karşılık geliyor. Bir asker ortalama 9 kg vücut zırhı ve buna ek 8 kg da pil taşıyor.
28.05.2018 Teknoloji
Hatay'da sınıra askeri malzeme sevkiyatı sürüyor
Hatay'da sınıra askeri malzeme sevkiyatı sürüyor Hatay’ın sınır bölgesine TSK tarafından askeri araç ve malzeme sevkıyatı sürüyor. TSK’nın çeşitli birliklerinden vagonlarla gelen askeri araç ve malzemeler İskenderun Garı’na ulaştı.
19.10.2017 Gündem
Hatay'da sınıra askeri malzeme sevkiyatı sürüyor
Hatay'da sınıra askeri malzeme sevkiyatı sürüyor Hatay’ın sınır bölgesine TSK tarafından askeri araç ve malzeme sevkıyatı sürüyor. TSK’nın çeşitli birliklerinden vagonlarla gelen askeri araç ve malzemeler İskenderun Garı’na ulaştı.
19.10.2017 Gündem
Hatay sınırına askeri malzeme sevkiyatı
Hatay sınırına askeri malzeme sevkiyatı Hatay’ın sınır bölgesine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından askeri araç ve askeri malzeme lojistik sevkiyatı sürüyor. TSK’nın çeşitli birliklerinden vagonlarla gelen askeri araç ve askeri malzemeler İskenderun Garı’na ulaştı. Vagonlar ile İskenderun Demiryolu İstasyonu’na ulaşan askeri malzemeler, vagonlardan indirilerek alınan güvenlik önlemleri dahilinde askeri araçlara yüklendi. Askeri malzemelerin Suriye sınırındaki askeri birliklere gönderileceği öğrenildi. Sevkiyatların devam etmesi bekleniyor.
11.09.2019 Haberler
Askeri malzeme taşıyan sivil kamyonlara PKK ateşi
Askeri malzeme taşıyan sivil kamyonlara PKK ateşi HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde Dağlıca Bölgesi'nde bulunan askeri birliklere malzeme taşıyan sivil plakalı kamyonlara PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu 2 kişi yaralandı...
20.08.2008 Gündem