Askeri Yardım

Askeri Yardım

Son dakika askeri yardım haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan askeri yardım gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan askeri yardım haber sayfamızda...

Askeri Yardım

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.755 askeri yardım haberi bulunmuştur.
Dünya savunmada kesenin ağzını açtı
Dünya savunmada kesenin ağzını açtı Küresel askeri harcamalarla ilgili raporlar hazırlayan Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI), 2023 yılına dair verileri açıkladı. Buna göre, dünya çapında askeri harcamaların toplamı bir önceki yıla göre yüzde 6.8 artışla 2 trilyon 443 milyar dolara ulaştı.
23.04.2024 Dünya
Avrupa’nın doğusunu Rusya korkusu sardı!
Avrupa’nın doğusunu Rusya korkusu sardı! Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş devam ederken, bölge ülkelerinin Rus tehdidine karşı silahlanma çabası dikkat çekiyor.
23.04.2024 Dünya
Türkiye'nin listede yeri değişti! Sıralama belli oldu: İlk üçte ABD, Çin ve Rusya var
Türkiye'nin listede yeri değişti! Sıralama belli oldu: İlk üçte ABD, Çin ve Rusya var Dünyada askerî harcamaların toplamı 2,4 trilyon doları aşarak rekor seviyeye yükseldi. Harcamalarda 2009 yılından bu yana yaşanan keskin artış dikkatleri çekerken, harcamalarda ABD, Çin ve Rusya ilk üç sırada yer aldı. Türkiye'nin ise listedeki yeri değişti.
22.04.2024 Dünya
Rusya'nın gizli SİHA planı sızdı! Bütün özellikleri ortaya döküldü: Termobarik savaş başlığı taktılar
Rusya'nın gizli SİHA planı sızdı! Bütün özellikleri ortaya döküldü: Termobarik savaş başlığı taktılar Telegram gruplarından sızan ve dünya medyasında ses getiren gelişmede Rusya'nın gizli SİHA programının detayları yer aldı. Söz konusu fotoğraflar SİHA üretim merkezinin konumunu dahi ortaya çıkardı.
22.04.2024 Dünya
Yunanistan F-16 kararını resmen duyurdu: Hazır değiliz!
Yunanistan F-16 kararını resmen duyurdu: Hazır değiliz! Rus işgal ordusunun bahar taarruzu beklenirken, Ukrayna Batılı müttefiklerinden silah ve füze yardımı bekliyor. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, haftalardır konuşulan hamlenin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
16.04.2024 Dünya
Washington Post yazdı: Ukrayna savaşta köşeye mi sıkıştı?
Washington Post yazdı: Ukrayna savaşta köşeye mi sıkıştı? ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post (WP), Rusya ile savaşta, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin seçeneklerinin azaldığını yazdı. Analizde, Rusya’nın son dönemde saldırılarını tekrar yoğunlaştırdığı, Ukrayna’nın yaklaşık yüzde 20’sini işgal ettiği ve Kiev’i köşeye sıkıştırdığı belirtildi.
8.04.2024 Dünya
Genel sekreterlik için Rutte favori
Genel sekreterlik için Rutte favori NATO dışişleri bakanları, ittifakın Ukrayna’ya vermiş olduğu askeri yardım ve desteği kurumsallaştırma çabasında.
3.04.2024 Dünya
NATO-Rusya savaşı ufukta gözüktü! Finlandiyalı general: Gelirlerse katliam yaparız
NATO-Rusya savaşı ufukta gözüktü! Finlandiyalı general: Gelirlerse katliam yaparız NATO ile Rusya arasındaki gerilime şimdi de Finlandiya katıldı. Rusya ile devasa bir sınırı paylaşan ülkeden olası savaşa dair korkunç bir senaryo geldi.
1.04.2024 Dünya
Polonya Başbakanı: Savaş gerçek bir tehdit ve Avrupa hazır değil
Polonya Başbakanı: Savaş gerçek bir tehdit ve Avrupa hazır değil Polonya Başbakanı Donald Tusk, Rusya’nın 'savaş öncesi' dönemde olduğunu ve tüm kıtanın akıbeti açısından Ukrayna’nın Rusya’ya yenilmemesi gerektiğini söyledi.
30.03.2024 Dünya
'Bütün Fransız askerlerini öldüreceğiz!' Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatacak açıklamayı devlet medyası yayınladı
'Bütün Fransız askerlerini öldüreceğiz!' Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatacak açıklamayı devlet medyası yayınladı Askeri uzmanlar, analistler hatta devlet liderleri dahi Fransa'nın Ukrayna'ya asker göndermesinin küresel bir savaşa hatta küresel bir nükleer savaşa yol açacağını söylüyor. Konuyla ilgili gün içerisinde açıklamalarda bulunan Rus yetkili ise adeta ateşe benzin döktü. Moskova'dan gelen açıklama dünya medyasında yankı uyandırdı.
21.03.2024 Dünya
Putin: Nükleer savaşa hazırız
Putin: Nükleer savaşa hazırız Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus medyasına verdiği röportajda ülkesine yönelik bir saldırı durumunda nükleer silah kullanmaya hazır olduklarını belirtti.
14.03.2024 Dünya
Gazze'de bilanço her geçen gün ağırlaşıyor: En az 31 bin 272 ölü
Gazze'de bilanço her geçen gün ağırlaşıyor: En az 31 bin 272 ölü İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 88 Filistinlinin hayatını kaybetmesi sonucu 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı sayısı en az 31 bin 272’ye yükseldi.
13.03.2024 Dünya
ABD'den Ukrayna'ya yeni silah alımı için 300 milyon dolarlık 'sürpriz' yardım paketi
ABD'den Ukrayna'ya yeni silah alımı için 300 milyon dolarlık 'sürpriz' yardım paketi Beklenmedik fon kaynağı, Beyaz Saray'ın Ukrayna'ya askeri yardım göndermek için aylardır attığı ilk hamle oldu Joe Biden yönetimi, Amerika Birleşik Devletleri'nin Ukrayna için 300 milyon dolar değerinde yeni bir askeri yardım paketi göndereceğini açıkladı.
13.03.2024 Dünya
ABD'den Ukrayna'ya dev yardım
ABD'den Ukrayna'ya dev yardım ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Ukrayna’ya 300 milyon dolarlık yeni askeri yardım yapılacağını açıkladı.
12.03.2024 Dünya
Türkiye 6 sıra birden yükseldi! SIPRI noktayı koydu, işte sıralama
Türkiye 6 sıra birden yükseldi! SIPRI noktayı koydu, işte sıralama Küresel silah ticaretine ilişkin verileri takip eden SIPRI'nin son raporunda Türkiye dünyanın en büyük 11'inci ihracatçısı olarak yer aldı.
11.03.2024 Dünya
Nükleer savaşı açıkça telaffuz etti! Putin: Trajik bir durum, medeniyet yok olacak
Nükleer savaşı açıkça telaffuz etti! Putin: Trajik bir durum, medeniyet yok olacak Fransa lideri Macron'un NATO'nun Ukrayna'ya asker göndermesini gündeme taşımasına, Putin'den yanıt geldi. Rus lider nükleer savaş ifadesini açık ve net olarak dile getirerek Batılı ülkeleri tehdit etti.
29.02.2024 Haberler
Nükleer savaşı açıkça telaffuz etti! Putin: Trajik bir durum, medeniyet yok olacak
Nükleer savaşı açıkça telaffuz etti! Putin: Trajik bir durum, medeniyet yok olacak Fransa lideri Macron'un NATO'nun Ukrayna'ya asker göndermesini gündeme taşımasına, Putin'den yanıt geldi. Rus lider nükleer savaş ifadesini açık ve net olarak dile getirerek Batılı ülkeleri tehdit etti.
29.02.2024 Dünya
Biden'ın kazandığı seçime Gazze damga vurdu
Biden'ın kazandığı seçime Gazze damga vurdu Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Demokrat Parti'nin dün Michigan eyaletinde yapılan ön seçimini kazandı. Ancak Biden Gazze politikası yüzünden oy kaybetti. Michigan'da on binlerce Demokrat Partili seçmen Biden'ı protesto ederek "çekimser" oy kullandı.
28.02.2024 Dünya
Kremlin'den NATO'ya gözdağı: Doğrudan savaş kaçınılmaz!
Kremlin'den NATO'ya gözdağı: Doğrudan savaş kaçınılmaz! Fransa lideri Macron dün adeta Rusya ve NATO askerlerinin karşı karşıya getirecek planını açıkladı. Kremlin ise bu sözlere karşın geri adım atmadı ve gözdağı niteliğinde bir açıklamada bulundu.
28.02.2024 Dünya
ABD'ye İsrail şoku: Bugüne kadar yapılmış 'en ciddi' uyarı
ABD'ye İsrail şoku: Bugüne kadar yapılmış 'en ciddi' uyarı Gazze’de ateşkes konusunda çıkmaza girilirken, ABD’den dikkat çekici bir hamle geldi. ABD, İsrail’in Refah’a kara harekatına karşı çıkan bir karar taslağını BM Güvenlik Konseyi’ne sundu.
21.02.2024 Dünya
Kanada'dan Ukrayna'ya İHA desteği
Kanada'dan Ukrayna'ya İHA desteği Kanada, Rusya'nın işgali altında olan Ukrayna'ya 800 adet İHA göndereceğini duyurdu.
20.02.2024 Dünya
Ukrayna, Avdiivka’dan çekildi
Ukrayna, Avdiivka’dan çekildi Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, Donetsk bölgesindeki Avdiivka kentinden birlikleri çekme kararı aldıklarını duyurdu.
17.02.2024 Dünya
AB'den Türkiye açıklaması! 'İlişkileri iyileştirme yoluna girmeliyiz'
AB'den Türkiye açıklaması! 'İlişkileri iyileştirme yoluna girmeliyiz' Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları gayri resmi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında Türkiye ile yakınlaşma mesajı verilirken, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “Türkiye ile ilişkileri iyileştirme yoluna girmeliyiz. Ortak çıkarlarımızın olduğu alanları geliştirmemiz ve ayrıştıran konuları azaltmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.
3.02.2024 Dünya
Ukrayna savaşı: SİHA'ların aktif kullanıldığı Dinyaper Nehri çevresinde hiçbir bölge güvenli değil
Ukrayna savaşı: SİHA'ların aktif kullanıldığı Dinyaper Nehri çevresinde hiçbir bölge güvenli değil 2022'den beri devam eden Ukrayna savaşında SİHA'lar ilk günden beri ön planda. SİHA'ların en çok kullanıldığı bölgelerden biri ise Dinyeper Nehri.
24.01.2024 Dünya
Refah’ta sıkıştılar
Refah’ta sıkıştılar İsrail’in kara harekatını güneye doğru genişletmesi neticesinde Han Yunus ve çevresinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. Birleşmiş Milletler, son günlerde 100 bin kişinin geldiği Refah’ta 1 milyonun üzerinde Gazzelinin bulunduğunu aktardı.
31.12.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Yardım ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.