Astigmat

Astigmat

Son dakika astigmat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan astigmat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan astigmat haber sayfamızda...

Astigmat

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 161 astigmat haberi bulunmuştur.
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Çocuklarda miyopu yavaşlatan tedavi: Ortokeratoloji
Çocuklarda miyopu yavaşlatan tedavi: Ortokeratoloji Çocuklarda miyop durdurma tedavisi olarak bilinen “ortokeratoloji”, aynı zamanda miyopinin (uzağı net görememe) ilerlemesini yavaşlatma tedavisi olarak da uygulanıyor. Tedavi kapsamında görmeyi iyileştirme amacıyla korneayı yeniden şekillendirmek için özel olarak tasarlanmış kontakt lenslerin kullanıldığına dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz detayları anlattı.
13.11.2022 Çocuk Sağlığı
Gözlük değiştiriyor ama hâlâ net görmüyorsanız sebebi: Keratokonus
Gözlük değiştiriyor ama hâlâ net görmüyorsanız sebebi: Keratokonus Sürekli göz doktorundasınız, gözlük numaranız devamlı değişiyor ama hâlâ net göremiyor musunuz? Bunun sebebi bir hastalık olabilir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kemal Yıldırım, keratokonus hakkında merak edilenleri anlattı.
15.09.2022 Genel Sağlık
Göz Çizdirme Nedir? Lazer İle Göz Çizdirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Göz Çizdirme Nedir? Lazer İle Göz Çizdirme Ameliyatı Nasıl Yapılır? Göz çizdirme, lazer ile yapılan göz ameliyatıdır. Bunun hastaları yapılabilmesi için kornea şekillerinin ve kalınlıklarının uygun olması gerekmektedir. Bu nedenle göz çizdirme ameliyatı doktorun uygun görmesi halinde yapılabilir. Göz çizdirme nedir ve lazer ile göz ameliyatı nasıl yapılır sizler için derledik.
13.09.2022 Eğitim
Sph Nedir? Gözde Sph Kaç Olmalıdır, Normali Kaçtır?
Sph Nedir? Gözde Sph Kaç Olmalıdır, Normali Kaçtır? Göz değerleri kişinin görme derecesini ifade etmektedir. Artı ve eksi ile gösterilen bu derece ile kişinin miyop olup olmadığı anlaşılmaktadır. Normal göz derecesinin üzerine + ifade bulunuyorsa kişi hipermetrop, - derece bulunuyorsa miyoptur. Bu değerin ölçülemediği noktada ise kişiye sfreik tanısı konulmaktadır. SPH ölçümleri de gözün kaç derece olduğunu ifade etmeye yardımcı olur. Uzağı ve yakını görmek için artı ve eksi dereceler tanımlanmaktadır. SPH nedir, gözde SPH kaç olmalıdır ve normali kaçtır? İşte, tüm detaylar.
6.09.2022 Eğitim
Gözlük Reçetesinde Silendirik Ne Demek? Silendirik Kaç Olmalıdır?
Gözlük Reçetesinde Silendirik Ne Demek? Silendirik Kaç Olmalıdır? Göz reçetesinde silendirik, mercek demektir. Silendirik merceğin bir yüzü silindirin yanal yüzeyi, diğer yüzü ise küresel görünümdedir. Genellikle astigmat tedavisinde kullanılmaktadır. Silindir mercek tipi silindirik gözlük camları için kullanılan bir ifadedir. Astigmat göz kusuru bulunanlara verilmektedir. Gözlük reçetesinde silendirik ne demek? Silendirik kaç olmalıdır? İşte, tüm detaylar.
8.07.2022 Sözlük
Diyoptri Nedir, Neden Olur? Gözde Diyopri Tedavisi Nasıl Yapılır?
Diyoptri Nedir, Neden Olur? Gözde Diyopri Tedavisi Nasıl Yapılır? Diyoptri belli bir kelime anlamı ile beraber öne çıkan sözcüktür. Aynı zamanda göz üzerinden bir hastalık olması ile ifade edilir. Peki diyoptri nedir, neden olur? Gözde diyoptri tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.
6.07.2022 Sağlık
Gözlük Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Gözlüğün Eş Anlamlısı Olan Sözcükler
Gözlük Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Gözlüğün Eş Anlamlısı Olan Sözcükler Numaralı gözlükler, astigmat ve miyoplar tarafından kullanılır. Fabrikalarda ve çeşitli üretim tesislerinde takılan koruyucu gözlükler, kullanılması zorunlu olan güvenlik ekipmanları arasında yer alır. Bunun dışında en çok kullanılan gözlük çeşitleri yüzücü, dalgıç ve güneş gözlükleridir. At gözlüğü takmak, mecazen başkalarının fikirlerini dikkate almamak ve bildiğini okumak anlamına gelir. Gözlük ile eş anlamlı kelimeleri sizler için derledik.
24.06.2022 Eğitim
Göze lazer tedavisinde dikkat edilmesi gereken 5 nokta
Göze lazer tedavisinde dikkat edilmesi gereken 5 nokta Kovid-19 pandemisinde en çok karşılaşılan sorunlardan biri de maskenin üzerine gözlük takılması oldu. Maskenin gözlükte buharlaşmaya yol açması ve yaşam kalitesini düşürmesi nedeniyle pek çok kişi gözlükten kurtulmak için lazer tedavisine yöneldi. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Sübay, görme kusurlarını gideren lazer tedavisinde bilinmesi gereken 5 noktayı açıkladı:
15.04.2022 Genel Sağlık
Yüksek derecedeki miyop, astigmat ve hipermetrop tedavisi nasıl yapılır?
Yüksek derecedeki miyop, astigmat ve hipermetrop tedavisi nasıl yapılır? Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Prof. Dr. Orkun Müftüoğlu, göz içi lenslerin kimlere uygun olduğunu ve yüksek görme bozukluklarında ne gibi faydalar sağladığını sizler için anlattı. lazer tedavileri 6 dereceye kadar miyop problemlerinde etkili oluyor. 6-8 derece arasındaki görme problemleri oldukça değişken olabilirken, 8 ve üstü derecelerde başka yöntemler kullanmak gerekiyor. Fakik göz içi lensler bu hastalarda çok daha başarılı olmak mümkün. Bu lenslerin özelliği ise kişiye özel olmasıdır. İkinci bir özelliği ise herhangi bir sorun olursa çıkarılabilmesidir, Genellikle çıkartılmasını isteyen çok az sayıda hasta oluyor çünkü planlama çok iyi yapılmaktadır.
12.04.2022 Sağlık
Gözde Cyl Nedir? Gözlük Reçetesi Cyl Yazan Yer Ne Demek?
Gözde Cyl Nedir? Gözlük Reçetesi Cyl Yazan Yer Ne Demek? Gözde Cyl sık sık merak edilen ve ne olduğu araştırılan durumlardan biridir. Özellikle göz problemi yaşayan kişiler tarafından gözde cyl ne olduğu merak edilerek araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan gözde cyl nedir öğrenebilir ve buna göre karşılaştığınızda ne olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Gözde CYL nedir? Gözlük reçetesi CYL yazan yer ne demek detayları ile sizler için derledik.
8.02.2022 Eğitim
Astigmat tedavisinde cerrahi çözümler
Astigmat tedavisinde cerrahi çözümler Ekol Hastanesi Göz Kliniğinden Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Gökmen Yıldırım, yüksek numaralı astigmatı olan hastalarda gözlüklerin ya da lensin yetersiz geldiği durumlarda son teknoloji cerrahi tedavilerle soruna çözüm sağladıklarını belirtti.
14.01.2022 Ege
Kış mevsiminde görülme riski artıyor! Görme kaybı...
Kış mevsiminde görülme riski artıyor! Görme kaybı... Halk arasında ‘göz nezlesi’ olarak bilinen ‘adenoviral konjonktivit’, göz enfeksiyonlarının başlıca sebebini oluşturuyor. Gözün ön yüzeyinin ve göz kapaklarının içini örten şeffaf zar dokusunun iltihaplanması nedeniyle; gözlerde kızarıklık, yanma, batma, çapaklanma, şişlik, ağrı ve bulanık görme gibi sorunlar gelişiyor. Tedavide gecikilirse görmede azalmaya ve uzayan göz şikayetlerine bağlı olarak yaşam kalitesinin bozulmasına yol açabiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeşim Tasalı, çevresel etkenlere dirençli olan bu virüsün oda asısında uzun süre canlı kalabildiği için bulaşma riskinin de çok yüksek olduğu uyarısında bulunarak konu hakkında bilgi verdi.
11.12.2021 Genel Sağlık
Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Göz ağrısına evde doğal yöntemler
Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Göz ağrısına evde doğal yöntemler Göz ağrısı veya göz çevresinde ağrı sıkça görülen semptomlar arasında yer alır. Sağ veya sol gözde olabildiği gibi bazen her ikisinde ağrı ile karşılaşmak mümkün. Göz ağrısı şiddetli, zonklayıcı veya keskin olabilir ya da gözünde yabancı bir nesne varmış gibi hissedebilir. Göz ağrısı arpacık, yaralanma, yabancı cisim, kornea aşınması gibi pek çok farklı nedenlerle ortaya çıkabilir. Göz ağrısını evde yapılabilecek bazı doğal yöntemlerle geçirmek mümkün. Yeşil çay, sıcak kompres göz ağrısına iyi gelen şeyler arasında yer alır. Göz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Göz ağrısına evde doğal yöntemler” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
40 yaş sonrası gelişen görme problemlerine dikkat!
40 yaş sonrası gelişen görme problemlerine dikkat! Kadın erkek pek çok insan 40’lı yaşlara geldiğinde göz sağlığında birtakım değişiklikler yaşıyor. Miyop yani uzağı görme problemine sıklıkla erken dönemlerde rastlanırken, 45 yaş ve sonrasında genellikle yakın görme problemi ortaya çıkıyor. Uzmanlar 45 yaşını geçmiş olan hastaların miyop ya da astigmat gibi göz problemleri olabildiğine de dikkat çekti.
13.09.2021 Genel Sağlık
Uzak ve yakını görme sorununa karşı 5 mercek
Uzak ve yakını görme sorununa karşı 5 mercek Her insanın gözlerinde doğal bir mercek bulunur. Bu mercek odaklanmayı sağlayarak farklı mesafelerdeki görüntünün retina üzerine düşmesini sağlar. Yaşın ilerlemesiyle birlikte gözlerde bulunan göz merceğinin saydamlığı bozulmaya başlar ve katarakt oluşur. Bu durumda hastalarda hem uzak hem de yakın görme bozulmaya başlar, net olarak görme kaybolur ve bulanık görme başlar. Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bekir Koç, uzak ve yakını görememe problemine karşı bilgiler verdi.
31.07.2021 Genel Sağlık
Tam kapanmada sürecinde ihmal edilmemesi gereken 4 göz sorunu
Tam kapanmada sürecinde ihmal edilmemesi gereken 4 göz sorunu Gerek çocukların gerekse yetişkinlerin hiç olmadığı kadar bilgisayar karşısında saatler geçirmesine neden olan Kovid-19 pandemisi, göz hastalıklarının görülme oranını da artırdı. "Tam kapanma döneminde de yine saatlerce bilgisayar karşısında kalınacağı için gözlerimize her zamankinden fazla dikkat etmemiz şart; aksi halde kalıcı göz hasarlarına yol açabilir" diyen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürüvvet Ayten Tüzünalp, göz sağlığı açısından ihmal edilmemesi gerekenleri sıraladı.
30.04.2021 Genel Sağlık
Göz Numaraları Nasıl Yorumlanmalıdır? Göz Reçetesindeki Numaraların Anlamları Neler?
Göz Numaraları Nasıl Yorumlanmalıdır? Göz Reçetesindeki Numaraların Anlamları Neler? Gözler insanlar için çok önemli bir duyu organıdır. Gözlerle alakalı yaşanan birçok sağlık sorunu bulunuyor. Bu sağlık sorunları arasında göz bozukluğu yer alıyor. Gözleri bozuk olan kişilerin göz numaraları bulunur. Bu numaraların ne olduğu ve nasıl okunduğu merak ediliyor. Göz numaraları nasıl yorumlanmalıdır? Göz reçetesindeki numaraların anlamları neler? İşte, merak edilen tüm detaylar. Göz numaraları, büyük ve küçük olmak üzere okunarak göz rahatsızlıkların tespitinde kullanılır.
24.04.2021 Sağlık
Göz problemlerine tek operasyonla müdahale
Göz problemlerine tek operasyonla müdahale Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Sedat Selim, trifokal göz içi lenslerinin hem katarakt hem de görme kusurlarının tedavisinde tek operasyonla başarılı sonuçlar verdiğini söyledi.
19.04.2021 Ege
Göz Kusurları Nelerdir? Gözdeki Kusurlar Nasıl Tedavi Edilir?
Göz Kusurları Nelerdir? Gözdeki Kusurlar Nasıl Tedavi Edilir? Vücudumuzun organları sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Bunlardan birisi olan göz ise görme işlevinin gerçekleştirilmesini sağlayan organımızdır. Görme işlevi hayatın devamlılığı açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle göz ve göz sağlığı hakkında daha fazla şey bilinmesinde fayda vardır. Göz kusurları nelerdir? Gözdeki kusurlar nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
8.04.2021 Eğitim
Göz Hastalıkları Nelerdir, İsimleri Nelerdir? İşte Göz Hastalıklarının Çeşitleri...
Göz Hastalıkları Nelerdir, İsimleri Nelerdir? İşte Göz Hastalıklarının Çeşitleri... Göz; beş temel duyumuzdan birisini sağlayan organımızdır. Görme duyusu hayatın devamlılığı için oldukça önemlidir ve görüşte kayıp olması hayatı son derece olumsuz şeklide etkiler. Peki, en bilindik göz hastalıkları nelerdir ve bu hastalıkların isimleri nelerdir? İşte göz hastalıklarının çeşitleri ve göz hastalıkları hakkında detaylı bilgileri derledik.
16.02.2021 Sağlık
Kontakt Lens Nedir, Nasıl Kullanılır? Kimler Kontakt Lens Kullanabilir?
Kontakt Lens Nedir, Nasıl Kullanılır? Kimler Kontakt Lens Kullanabilir? Göz sağlığı her zaman çok önem taşımaktadır. Görme bozukluğunun engellenmesi için genellikle gözlük kullanılır. Gözlük takmak istemeyen kişiler ise kontakt lens kullanabilirler. Kontakt lens rahat bir kullanım sağlar. Kontakt lens nedir, nasıl kullanılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
16.02.2021 Sağlık
Astigmat Nedir, Dereceleri Nelerdir? Astigmat Olanlar Nasıl Görür?
Astigmat Nedir, Dereceleri Nelerdir? Astigmat Olanlar Nasıl Görür? Astigmat, bulanık görülmeye sebep olan yaygın bir görme hastalığıdır. Korneanın düzensiz bir biçimde ya da kimi zaman gözün içerisindeki lensin eğriliği sebebiyle oluşur. Peki, astigmat nedir? Astigmat dereceleri nelerdir? Astigmat olan kişiler nasıl görür? İşte astigmat hastalığı ile alakalı tüm detaylar.
14.02.2021 Sağlık
10 ila 20 yaş arasında göz numarası sık değişiyorsa dikkat!
10 ila 20 yaş arasında göz numarası sık değişiyorsa dikkat! Keratokonus; 10 ila 20 yaş arasında ortaya çıkan ve genellikle miyop veya astigmat derecelerinin sürekli değişmesiyle karakterize ilerleyici bir göz hastalığıdır. Hastalığın çoğunlukla basit bir göz numarası değişikliği olarak algılanıp fark edilmeyebildiğine dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Yusuf Avni Yılmaz, "Kalıcı körlüğü önlemek için keratokonusun erken teşhis edilmesi son derece önemli” açıklamasında bulundu
11.02.2021 Genel Sağlık
Astigmat belirtileri nelerdir? Astigmat neden olur, nasıl tedavi edilir?
Astigmat belirtileri nelerdir? Astigmat neden olur, nasıl tedavi edilir? Astigmat gözle ilgili bir sağlık sorunudur. Astigmat nedir, astigmat belirtileri nelerdir, astigmat neden olur ve nasıl tedavi edilir sorularına cevapları sizler için derledik.
13.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Astigmat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.