Aşure Ayı

Aşure Ayı

Son dakika aşure ayı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan aşure ayı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan aşure ayı haber sayfamızda...

Aşure Ayı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 428 aşure ayı haberi bulunmuştur.
Türkiye’nin 100 yıllık sofra haritası
Türkiye’nin 100 yıllık sofra haritası Son yıllarda beslenme kültürümüzde önemli değişiklikler yaşanıyor. Geleneksel lezzetlerin yanı sıra modern yaşam tarzının etkileri, Türkiye’nin sofra haritasını dönüştürüyor.
28.10.2023 Yemek
Muharrem İsminin Anlamı Nedir? Muharrem Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Muharrem İsminin Anlamı Nedir? Muharrem Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Türkçede erkek çocukları isimleri arasında en çok verilen adlardan biri Muharrem’dir. Özellikle çok fazla anlamı bulunan isimler içerisinde gelir. Peki, Muharrem isminin anlamı nedir? Muharrem ne demek, ne anlama gelir detayları ile derledik.
25.09.2023 Eğitim
2022 Aşure ayı ne zaman ? Bu yıl Aşure günü hangi tarihte? İşte, Muharrem ayı fazileti
2022 Aşure ayı ne zaman ? Bu yıl Aşure günü hangi tarihte? İşte, Muharrem ayı fazileti Muharrem ayının 10. günü idrak edilen aşure günü, oruç tutmanın çok faziletli olduğu bildirilir. Aşure gününü de içinde barındıran Muharrem ayı Müslümanlar için ayrı bir öneme sahiptir. Aşure ayı olarak da bilinen Muharrem ayı bu yıl ne zaman?
10.01.2022 Gündem
Aşure nasıl ortaya çıktı?
Aşure nasıl ortaya çıktı? Yüzyıllardır bir gelenek halini almış olan ve her yaştan, her kesimden seveni olan özel bir tatlı olan aşurenin yapımı kadar tarihi de zenginliklerle dolu. Peki aşure nasıl ortaya çıktı? Muharrem ayında neden aşure dağıtılır? Gelin hep birlikte Molatik olalım...
18.08.2021 Diğer
Bu yıl Muharrem ayı ne zaman 2021? Aşure ayı tarihi hangi gün?
Bu yıl Muharrem ayı ne zaman 2021? Aşure ayı tarihi hangi gün? Muharrem ayı tarihi milyonlarca vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Aşure ayı olarak da bilinen bu mübarek ay, Hicri takvime göre yılın birinci ayı olarak kabul edilir. Peki, muharrem ne demek, Muharrem ayı ne zaman, hangi gün?
23.05.2021 Gündem
Nişan bozuldu hedef ihracat
Nişan bozuldu hedef ihracat Türk kuruyemiş pazarı 2.5 milyar dolara yakın. Yoğun satış yapılan düğün, nişan ve kınada salgın endişesiyle ikram yasaklandı.Yeni ürün zamanının geldiğini söyleyen kuruyemişçiler, yasakla düşecek tüketimin yerine ihracatı koyma planları yapıyor
5.09.2020 Ekonomi
İsveç polisinden örnek karar
İsveç polisinden örnek karar İsveç Polisi, ülkenin üçüncü büyük kenti Malmö’de Kur’an-ı Kerim yakma eylemi yapmak isteyen Danimarkalı aşırı sağ eğilimli ırkçı “Sıkı Yön” partisinin lideri Rasmus Paludan’a izin vermedi.
29.08.2020 Dünya
Aşure ayı ne zaman 2020? Aşure Günü ayın kaçında, hangi tarihte?
Aşure ayı ne zaman 2020? Aşure Günü ayın kaçında, hangi tarihte? Muharrem ayı içerisinde Aşure Günü idrak edilecek. Muharrem ayının başlangıcı bu sene ağustos ayında denk geliyor. Aşure Günü ise Muharrem ayının onuncu günü idrak edilecek. Muharrem ayına yaklaşırken aşure günü merak konusu. İşte Aşure Günü ile ilgili detaylar...
3.08.2020 Gündem
Muharrem ayının olmazsa olmazı aşurenin 5 önemli faydası
Muharrem ayının olmazsa olmazı aşurenin 5 önemli faydası Birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşmanın simgesi olan aşure; aynı zamanda zengin içeriğiyle sağlığa faydalı, doyurucu ve tatlı ihtiyacını karşılayan bir besin. Gelin Muharrem ayının olmazsa olmazı aşurenin sağlık açısından 5 önemli faydasını hep birlikte öğrenelim...
13.09.2019 Sağlık
Aşure ikramı
Aşure ikramı Carrefoursa, bolluk ve bereketin simgesi olan Aşure ayı boyunca fındıktan fıstığa, buğdaydan nohuta, nardan üzüme geleneksel aşurelik ürünlerini uygun fiyatlarla reyonlarından müşterileri ile buluşturuyor...
13.09.2019 Ekonomi
Aşure tarifi | Aşure malzemeleri nelerdir?
Aşure tarifi | Aşure malzemeleri nelerdir? Aşure nasıl yapılır? Muharrem ayının onuncu günü aşure günü olarak kabul edilir. Bu sene aşure günü 9 Eylül tarihine denk geldi. Peki, Muharrem ayında yapılan aşure için gerekli malzemeler nelerdir? İşte en güzel aşure tarifi ve aşure malzemeleri için gerekenler...
10.09.2019 Gündem
Çiçek Dilligil: Şimdi de üst dudağın yok diyorlar
Çiçek Dilligil: Şimdi de üst dudağın yok diyorlar Mide küçültme ameliyatı olan ve hızla kilo veren oyuncu Çiçek Dilligil, Teve2'de yayınlanan 2.Sayfa programına konuk oldu.
18.10.2018 Cadde
Çiçek Dilligil: Şimdi de üst dudağın yok diyorlar
Çiçek Dilligil: Şimdi de üst dudağın yok diyorlar Mide küçültme ameliyatı olan ve hızla kilo veren oyuncu Çiçek Dilligil, Teve2'de yayınlanan 2.Sayfa programına konuk oldu.
18.10.2018 Cadde
Aşure ayı ne zamandır ve aşure nasıl yapılır?
Aşure ayı ne zamandır ve aşure nasıl yapılır? Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı oldukça mübarek sayılan aylar arasındadır. Peygamber efendimiz s.a.v Ramazan ayından sonra en çok oruç Muharrem ayında oruç tutmuştur. Muharrem ayı aynı zamanda Aşure ayını da kapsar. Muharrem ayının onuncu günü olarak belirlenmiş olan Aşure ayı dinî açıdan oldukça bolluk ve bereket içinde geçen bir aydır.
27.04.2018 Gündem
Aşure tatlısı nasıl yapılır?
Aşure tatlısı nasıl yapılır? Aşure tatlısı paylaşmanın, dayanışmanın, bolluk ve bereketin simgesidir. Genelde İslam dinine göre Muharrem ayında yapılmaktadır ama elbette sonrasında da yapılabilir. İşte birçok tahılın ve meyvenin birleştiği tatlının tarifi...
21.04.2018 Gündem
Aşure nasıl yapılır? Aşure için gerekli malzemeler nelerdir?
Aşure nasıl yapılır? Aşure için gerekli malzemeler nelerdir? Aşure, Osmanlı Mutfağının en meşhur tatlıları arasında yer alır. İsteğe bağlı katılan zengin malzeme listesi ile sık tercih edilir bir konumdadır. Eski zamanlarda “Saray Tatlısı” olarak da anılırdı. Genellikle fakirlere, komşulara ve kimsesizlere dağıtılmak için yapılır.
17.04.2018 Gündem
Aşure tüketirken dikkat edilmesi gerekenler
Aşure tüketirken dikkat edilmesi gerekenler Aşure eski tariflerde bakliyatlar ile yapılan bir tatlı çeşidi. Aşure ayı ise dört gözle bekleniyor. Fakat aşure genelde yılda bir kere yapıldığı için aşure tüketirken ipin ucu bazen kaçabiliyor. Peki aşure tüketirken nelere dikkat etmeliyiz? İşte aşure tüketirken dikkat edilmesi gerekenler:
Aşure nasıl yapılır? Aşure malzemeleri nelerdir?
Aşure nasıl yapılır? Aşure malzemeleri nelerdir? Aşure gününe özel en güzel aşure nasıl yapılır? sorusunun yanıtını sizler için araştırdık. 30 Eylül Aşure gününe özel en güzel aşure tarifini haberimizde bulabilirsiniz.
30.09.2017 Gündem
Aşure nasıl yapılır? En güzel aşure tarifi...
Aşure nasıl yapılır? En güzel aşure tarifi... Aşure günü için en güzel tarif arayışları başladı. 30 Eylül'de gerçekleşecek olan Aşura günü için en kolay ve pratik aşure tarifini sizler için derledik. İşte aşure nasıl yapılır sorusunun cevabı...
29.09.2017 Gündem
1 kase aşure kaç kalori? Şekersiz  aşure (diyet aşure) nasıl yapılır?
1 kase aşure kaç kalori? Şekersiz aşure (diyet aşure) nasıl yapılır? Muharrem ayında olduğumuz bu günlerde en çok duyduğumuz tatlılardan biri de aşure. Çoğu kişinin severek yediği aşurenin tüketimi arttıkça ''bir porsiyon aşure kaç kalori'' soruları da akıllara geliyor. Peki bir porsiyon aşure kaç kalori? Şeker hastaları için şekersiz aşure (diyet aşure) nasıl yapılır? Şekersiz aşure tarifi... İşte soruların cevabı.
2016 Aşure günü ne zaman ?
2016 Aşure günü ne zaman ? Her yıl Muharrem ayının 10. günü olarak belirlenen Aşure Günü 2016'de hangi güne geldi? İslam dünyası için önemli bir gün olan Aşure Günü 2016'de hangi güne denk geldiğini merak edenler için cevap haberimizin içinde.
Muharrem ayının anlamı nedir?
Muharrem ayının anlamı nedir? Muharrem ayının anlamı ve bu ayda tutulan oruç hakkında her şey..
21.10.2015 Yaşam
Aşure günü ne zaman başlıyor?
Aşure günü ne zaman başlıyor? Muharrem ayının gelmesiyle Türkiye'de ve dünyanın bazı bölgelerinde aşure günü bugün kutlanacak. Peki Muharrem ayı ve aşure günü ne anlam ifade ediyor. Muharrem ayında neden aşure yapılır? Aşure günü neler yapılabilir. İşte tüm ayrıntılar...
3.11.2014 Gündem
DiaSA’ nın Aşurelik Ürünlerinde İnanılmaz Fiyatlar ...
DiaSA’ nın Aşurelik Ürünlerinde İnanılmaz Fiyatlar ... Düzenlediği kampanyalarıyla birçok farklı ürünü çok ucuza tüketiciye sunan indirim marketi DiaSA, Aşure Ayı’na özel yeni kampanyasıyla aşurelik ürünleri çok ucuza tüketicilerle buluşturuyor.
En moda en yeni
En moda en yeni Nike Cristiano Ronaldo için özel hazırladığı CR7 koleksiyonuyla ünlü futbolcunun tarzını uygulamak isteyen erkekler için alternatifler sunuyor.
2.12.2011 Cumartesi

Benzer Haber Etiketleri

Aşure Ayı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.