Atık Yağ

Atık Yağ

Son dakika atık yağ haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan atık yağ gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan atık yağ haber sayfamızda...

Atık Yağ

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 529 atık yağ haberi bulunmuştur.
Muğla’nın denizleri atıklardan korunuyor
Muğla’nın denizleri atıklardan korunuyor Muğla Büyükşehir Belediyesi “Mavi Deniz Temiz Kıyılar” projesi kapsamında 8 tekne ile deniz araçlarından atıkları alıp Göcek ve Akyaka’da bulunan atık alım merkezinde topluyor.
20.04.2024 Ege
‘Siyah altın’ çöpe gidiyor! Fransa zorunlu hale getirdi
‘Siyah altın’ çöpe gidiyor! Fransa zorunlu hale getirdi Fransa, 1 Ocak’tan bu yana evlerdeki gıda çöplerini komposta dönüştürmeyi zorunlu hale getirdi. Türkiye’de de bu atıklar çöp oluyor. Sadece İstanbul’da her gün 8000 ton evsel organik atık oluşuyor bunun çok az bir bölümü kompost tesislerine gidiyor.
15.01.2024 Gündem
Sudan ucuz zeytinyağı! Yeni satıcılar ortaya çıktı
Sudan ucuz zeytinyağı! Yeni satıcılar ortaya çıktı İnternette birçok sitede, piyasa fiyatının çok altında zeytinyağlarının satıldığı dikkat çekiyor. TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, 2023-2024 sezonu zeytinyağı alım fiyatını kilogram başına 295 lira olarak belirlemişken, pek çok alışveriş sitesinde “Kasım ayı fırsatı” adı altında kilosu 150-160 liradan zeytinyağı satışı yapılıyor. Uzmanlar ise uyarıyor: “Zeytinin kokusu, tadı, rengi kimyasal olarak taklit edilebilir. Markasını bilmediğimiz, denetlenmeyen bir yerden almak riskli.”
22.11.2023 Ekonomi
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ATIK YAĞ TAŞIMA TANKERİ SATIN ALINACAKTIR Atık Yağ Taşıma Tankeri mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır...
7.09.2023 Resmi İlanlar
Lüleburgaz'da fabrika yangını!
Lüleburgaz'da fabrika yangını! Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki bir kimya ve entegre atık tesisinde sabahın erken saatlerinde çıkan yangının söndürüldüğü, soğutmu çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
29.04.2023 Gündem
Boş araziye 65 varil kimyasal madde bırakanlara 73 milyon TL ceza
Boş araziye 65 varil kimyasal madde bırakanlara 73 milyon TL ceza Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Denetim Daire Başkanı Barış Ecevit Akgün, Konya'da boş araziye içinde sodyum sülfat, amonyum hidroksit, çeşitli atık yağ ve petrol ürünü bulunan 1'er tonluk 65 varil bırakan 4 kişiye 73 milyon TL ceza uygulanacağını açıkladı. Polis tarafından dün gözaltına alınan, varilleri bırakan TIR şoförleri Cemil A. (51), İbrahim M. (31) ve iş yeri sahibi Hamza Ö. (62) ile TIR'lara forkliftle yükleyen Mustafa Ö. (49), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
24.01.2023 Gündem
Marmaris’te atık yağ paraya dönüşüyor
Marmaris’te atık yağ paraya dönüşüyor Marmaris Belediyesi, evsel bitkisel atık yağların toplanmasına yönelik çalışma başlattı.
18.01.2023 Ege
Atık yağ yönetimine düzenleme
Atık yağ yönetimine düzenleme Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, atık yağların rafinasyon tesisine kabulü öncesinde rafinasyon tesisi tarafından analizi yapılacak.
13.01.2023 Gündem
Bornova, tertemiz  bir yılı geride bıraktı
Bornova, tertemiz bir yılı geride bıraktı 2019 yılında kiralama modelinden satın alma modeline geçerek araç filosunu yenileyen Bornova Belediyesi, çöp kamyonu, süpürme aracı, çöp taksi, transit, kepçe, kamyon arasöz, konteyner yıkama aracı olmak üzere toplam 85 araç ve iş makinesi, 7 gün 24 saat çalışan 333 personeli ile 2022 yılında önemli çalışmalar yaptı.
12.01.2023 Ege
Gaziemir’den doğa dostu bir adım daha
Gaziemir’den doğa dostu bir adım daha Geri dönüşebilen atıkların tekrar ekonomik değere dönüştürülmesi için çalışmalarını sürdüren Gaziemir Belediyesi, yurttaşların evsel atıklar (çöpler) dışındaki atıklarını ayrı toplayıp geri dönüşüm endüstrisine kazandırmak için 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kurdu. Bu şekilde hem doğa korunacak hem de ekonomik değer yaratılacak.
7.12.2022 Ege
1 litre yağa mama!
1 litre yağa mama! Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi gönüllülerinin başlattığı proje kapsamında, en az 1 litre atık yağ getirene can dostlar için mama verilecek.
6.12.2022 Ege
Eğitim seferberliği
Eğitim seferberliği Gaziemir Belediyesi, ilçede görev yapan öğretmenlere geri dönüşüm ve sıfır atık eğitimi düzenledi. Öğretmenlere, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atıkta Eğiticilerin Önemi” konulu sunum yapıldı. İklim değişikliğinin sebepleri, mücadele ve geri dönüşümün önemi anlatıldı. 
10.11.2022 Ege
Her 5 litre atık yağa 50 liralık hediye çeki
Her 5 litre atık yağa 50 liralık hediye çeki Fethiye Belediyesi ile Deha Biodizel firması, bitkisel atık yağların toplanmasıyla ilgili protokol imzaladı.
16.10.2022 Ege
Marmaris’te atıklar  geri dönüşüme gidiyor
Marmaris’te atıklar geri dönüşüme gidiyor Marmaris Belediyesi, atık yönetimi, sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda önemli bir adım daha attı.
22.09.2022 Ege
Kocaeli'de madeni yağ fabrikasında yangın
Kocaeli'de madeni yağ fabrikasında yangın Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bir madeni yağ fabrikasının atık yağ kısmında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, itfaiyenin yaklaşık 2 saat süren müdahalesi ile söndürüldü.
15.09.2022 Haberler
Bakan Kurum: Çevreyi kirletenlere hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz
Bakan Kurum: Çevreyi kirletenlere hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çevrenin etkin bir şekilde korunmasını sağlamak amacıyla Bakanlıkça yürütülen çalışmalara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Kurum, bu yılın başından bu yana; 41 bin 414 çevre denetimi yaptıklarını, 2 bin 391 tesise yaklaşık 340 milyon TL ceza kestiklerini ve 257 tesisin faaliyetini durdurduklarını belirtiği açıklamasında, “Çevremizi, toprağımızı, havamızı, suyumuzu kirletenlere hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz!” dedi.
23.08.2022 Ekonomi
Trabzon'da, TEKNOFEST açılışı yapıldı
Trabzon'da, TEKNOFEST açılışı yapıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin Trabzon'daki açılışı yapıldı. 3 gün sürecek etkinliklerde, 7 kategorideki yarışmalarda, 427 finalist takım ve 2 bin 33 finalist yarışmacı derece için mücadele edecek. Efe Bahçıvan ve Mete Kağan Altun adlı öğrencilerin denizlerde müsilaj, petrol, atık yağ ve maddeleri temizlemek için tasarladığı organik madde olan 'İnsan Saçıyla Deniz Temizleyen Eksdel Ekosisteme Destek Ol Robotu' festivalde ilgi gördü. Açılışta Türk Yıldızları da gösteri uçuşu yaptı.
5.08.2022 Haberler
Trabzon'da, TEKNOFEST açılışı yapıldı
Trabzon'da, TEKNOFEST açılışı yapıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin Trabzon'daki açılışı yapıldı. 3 gün sürecek etkinliklerde, 7 kategorideki yarışmalarda, 427 finalist takım ve 2 bin 33 finalist yarışmacı derece için mücadele edecek. Efe Bahçıvan ve Mete Kağan Altun adlı öğrencilerin denizlerde müsilaj, petrol, atık yağ ve maddeleri temizlemek için tasarladığı organik madde olan 'İnsan Saçıyla Deniz Temizleyen Eksdel Ekosisteme Destek Ol Robotu' festivalde ilgi gördü. Açılışta Türk Yıldızları da gösteri uçuşu yaptı.
5.08.2022 Gündem
Muğla’da tekneden atık toplamaya tatil yok
Muğla’da tekneden atık toplamaya tatil yok Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayram nedeniyle artan nüfus ve deniz trafiğinin, kirliliğe neden olmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler 9 günlük bayram tatilinde 7 atık alım teknesiyle denizde denizden atık toplamaya devam edecek.
7.07.2022 Ege
‘Marmara atık çukuru değil’
‘Marmara atık çukuru değil’ Müsilajı ‘Ağıt mı Umut mu?’ isimli kitabında tüm yönleriyle ele alan Prof. Dr. Sarı, “40 yıldır Marmara’yı atık çukuru yaptık. Aslında müsilajla Marmara bize; ‘Sizinle bu şartlarda birlikte yaşama şansımız kalmadı’ mesajını verdi” dedi.
3.07.2022 Gündem
Homa’ya yakışmıyor
Homa’ya yakışmıyor Çiğli Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Sasalı Kuş Cenneti Homa Dalyanı’nda geniş katılımlı kıyı ve deniz temizliği etkinliği düzenledi.
9.06.2022 Ege
Niğde'de atık yağ geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
Niğde'de atık yağ geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın Niğde'nin Bor ilçesinde, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) atık yağ geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı.
3.06.2022 Gündem
Bakanlık, çevre projelerini hızlandırdı
Bakanlık, çevre projelerini hızlandırdı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; bu yılki temasını "Sıfır Atık" olarak belirlediği Türkiye Çevre Haftası’nı 81 ilde çeşitli etkinliklerle kutluyor. Çevre projeleri sayısını her geçen gün daha da artıran Bakanlık, her proje için net hedefler ortaya koyuyor. İşte Bakanlığın son dönemde hız verdiği bazı çevre projelerinden rakamlar…
2.06.2022 Ekonomi
Yağını getir hediyeyi kap!
Yağını getir hediyeyi kap! Buca Belediyesi, bir yılda 4 bin 412 litre atık yağ topladı. 5 litre ve üzerinde getirene deterjan hediye ediliyor...
13.04.2022 Ege
Tekneler yaza hazır
Tekneler yaza hazır Muğla Büyükşehir Belediyesi, denizlerin daha temiz kalması için 7 atık alım teknesi ile turizm sezonuna hazırlanıyor.
5.04.2022 Ege

Benzer Haber Etiketleri

Atık Yağ ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.