Auguste Rodin

Auguste Rodin

Son dakika auguste rodin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan auguste rodin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan auguste rodin haber sayfamızda...

Auguste Rodin

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 44 auguste rodin haberi bulunmuştur.
Rodin’in heykeli kayıp
Rodin’in heykeli kayıp Glasgow Müzesi dünyaca ünlü sanatçı Auguste Rodin’e ait alçı bir heykelin kayıp olduğunu açıkladı.
18.10.2023 Kültür Sanat
Tracy Emin’in kadın portreleri karşılıyor
Tracy Emin’in kadın portreleri karşılıyor Londra’da yeni açılan Ulusal Portre Galerisi ziyaretçileri her biri Tracey Emin tarafından yaratılan 45 kadın yüzüyle karşılıyor.
23.06.2023 Kültür Sanat
Bu bayram sanat da tatilde
Bu bayram sanat da tatilde Birbirinden önemli sergilere ev sahipliği yapan yazın gözde lokasyonları tatilini sanat damarını koparmadan geçirmek isteyenlere önemli alternatifler sunuyor.
9.07.2022 Kültür Sanat
Hayata ‘tutkun’ heykeller
Hayata ‘tutkun’ heykeller Antalya Kültür Sanat’ta ziyarete açılan “Tutkunun Heykeltıraşı Rodin-Erbil Arkın Özel Koleksiyonu’ndan Bir Seçki” sergisi, modern heykelin öncüsü Auguste Rodin’in ikonlaşmış 22 eseriyle sanatçının dünyasına giriş…
5.06.2022 Kültür Sanat
Kalemden heykeller
Kalemden heykeller Bosna Hersekli sanatçı Jasenko Dordevic kurşun kalemden sadece bir tırnak boyutunda minyatür heykeller yapıyor.
27.06.2021 Dünya
Rodin ile yontulmuş drama
Rodin ile yontulmuş drama Tate Modern, 18 Mayıs’ta Fransız heykeltıraş Rodin’in heykellerinden oluşan sergiye ev sahipliği yapacak. Sergide, çoğu daha önce Fransa dışında görülmemiş 200’den fazla eser de yer alacak
14.05.2021 Kültür Sanat
Camille Claudel'in hayatı ve astrolojik analizi
Camille Claudel'in hayatı ve astrolojik analizi Fransız heykeltıraş Camille Claudel'in hayatına Molatik olmamak elde değil. Gelin Claudel'in aşk hayatına, yaşadıklarına bakalım ve doğum haritasını mercek altına alalım...
23.10.2020 Astroloji
Rilke ve Auguste Rodin karşılaşması üzerine bir anlatı
Rilke ve Auguste Rodin karşılaşması üzerine bir anlatı 1902’de Rainer Maria Rilke, ünlü heykeltıraş Auguste Rodin’le ilgili kısa bir kitap yazmak için Paris’e gitti. O zamanlar Rodin altmışlarında, saygı duyulan, tanınmış bir sanatçıydı, Rilke’yse yirmilerinde, tanınmamış bir şair.
14.07.2020 Kültür Sanat
“Hep beraber kadını zindandan çıkaracağız”
“Hep beraber kadını zindandan çıkaracağız” Güçlü kadın rolleriyle tanıdığımız oyuncu Nurgül Yeşilçay bu kez ressam olarak karşımızda. 11 Mart’ta Balat’taki Anemas Zindanları’nda açılacak ilk kişisel sergisinin konusu kadın. Resim yaparken kendini özgür hissettiğini belirten Yeşilçay, “Bir kadının gözlerimizin içine baka baka ‘Ölmek istemiyorum,’ diye haykırdığını görünce karar verdim bu sergiye” diyor
1.03.2020 Pazar
Düşünen Adam kimdir? Düşünen Adam heykeli kimden esinlenmiştir?
Düşünen Adam kimdir? Düşünen Adam heykeli kimden esinlenmiştir? Düşünen Adam heykeli kimdir? Düşünen Adam heykeli nasıl ve kim tarafından yapılmıştır? Düşünen Adam heykeli ne düşünüyor? İşte Düşünen Adam heykeli hakkında bilinmesi gereken bilgiler...
21.05.2019 Sanat
Tiyatro Keyfi'nden iki oyun birden
Tiyatro Keyfi'nden iki oyun birden Tiyatro Keyfi'nin Nisan ve Mayıs aylarında Londra, Berlin ve Jaffa'da da sergilenecek olan yeni eseri "Gözlerin Ardında Müzikal" ise 30 Mart Cuma akşamı saat 20:30'da Borusan Oto Dolmabahçe Sahne'de izlenebilecek. 'Camille-Taşın Kalbi' ise ikinci sezonunda.
28.03.2018 Cadde
Sanverler’in müze turu
Sanverler’in müze turu Dünyaca ünlü heykeltraş Auguste Rodin’in müze evi, Paris’in gezilebilecek en güzel yerlerinden biri.
9.03.2018 Cadde
Mehtap Baydu Berlin’de
Mehtap Baydu Berlin’de Berlin’de bulunan Bröhan-Museum, 3 Ekim’e kadar ‘Kiss. From Rodin to Bob Dylan’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.
8.08.2017 Gündem
Sanat 'Teras'a çıktı!
Sanat 'Teras'a çıktı! Heykel sanatını görünür kılmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen Teras Sergileri’nin dokuzuncusu önceki akşam kapılarını açtı
4.07.2017 Cadde
Kayıp Rodin heykeli bulundu
Kayıp Rodin heykeli bulundu Sanat tarihinin en önemli isimlerinden, Fransız heykeltıraş Auguste Rodin’in ölümünün 100. yılında, 1887 yılında yaptığı ve 150 yıldır nerede olduğu bilinmeyen olan mermer heykeli ‘Andromede’ ortaya çıktı
6.04.2017 Gündem
Camille  Claudel bir müzeyle ölümsüzleşiyor
Camille Claudel bir müzeyle ölümsüzleşiyor Yaşamının büyük bölümünü akıl hastanesinde geçiren ve dünyaca ünlü heykeltıraş Auguste Rodin’le yaşadığı aşkla tanınan heykeltıraş Camille Claudel, adına yapılmış bir müzeyle sanat tarihinde hak ettiği değere kavuşuyor.
27.03.2017 Gündem
“Vejetaryen
“Vejetaryen İngilizlerin en prestijli edebiyat ödüllerinden 2016 Uluslararası Man Booker Roman Ödülü’nün sahibi Hang Kang’ın Amerika ve İngiltere’de ödülü kazandıktan sonra popülerliği gittikçe artan romanı “Vejetaryen”, et tüketmeyi bırakan ve insan barbarlığına karşı koymaya çalışan bir kadının hikayesi üzerine.
30.12.2016 Cumartesi
‘Ebedi Bahar’ rekor kırdı
‘Ebedi Bahar’ rekor kırdı Dünyanın en önemli müzayede evlerinden biri olan Sotheby’s Müzayede Evi tarafından New York’ta önceki gün düzenlenen müzayedede Fransız heykeltıraş Auguste Rodin’in ‘Ebedi Bahar’ adlı eseri 20.4 milyon dolara alıcı buldu.
10.05.2016 Gündem
Rodin'in mermer eseri "Ebedi Bahar"a rekor fiyat
Rodin'in mermer eseri "Ebedi Bahar"a rekor fiyat ABD'nin New York kentinde Sotheby's Müzayede Evi'nin yaptığı açık artırmada, 1917 yılında 77 yaşındayken hayata veda eden ünlü Fransız heykeltraş Auguste Rodin'in "Ebedi Bahar" adlı eseri 20,4 milyon dolara alıcı buldu.
10.05.2016 Dünya
Sokak sanatçısı Banksy  Gazze’ye davet ediyor
Sokak sanatçısı Banksy Gazze’ye davet ediyor Dünyanın en ünlü sokak sanatçısı olmasına rağmen gerçek kimliği bilinmeyen Banksy yaratıcı bir çalışmayla Gazze’ye dikkat çekti.
26.02.2015 Dünya
Yeni yıla damga vuracak 5 sergi
Yeni yıla damga vuracak 5 sergi ABD merkezli internet sitesi newyork.com, yılın en çok beklenen sergilerini sıraladı. Sitenin hazırladığı listenin ilk 5’inde İzlandalı müzisyen Björk’ün sergisi de yer alıyor.
27.12.2014 Gündem
Bin Ladin ailesi ‘Davut’ mermerine ortak oldu
Bin Ladin ailesi ‘Davut’ mermerine ortak oldu Osama bin Ladin’in ailesi Davut heykeli ve Mermer Tak’ın da yapıldığı İtalya’nın en ünlü mermerini çıkaran şirketin yarısını satın aldı
1.08.2014 Ekonomi
Halil Cibran Bütün Eserleri birarada
Halil Cibran Bütün Eserleri birarada Halil Cibran Bütün Eserleri Türkiye'de ilk kez KafeKültür yayıncılık tarafından yayımlandı...
5.06.2014 Kültür Sanat
Auguste Rodin Google Doodle oldu!
Auguste Rodin Google Doodle oldu! Auguste Rodin, Google ana sayfasına konuk oluyor.
15.03.2013 Gündem
Auguste Rodin Google Doodle oldu! Son Haber
Auguste Rodin Google Doodle oldu! Son Haber Auguste Rodin, Google ana sayfasına konuk oluyor.
12.11.2012 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Auguste Rodin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.