Avangard

Avangard

Son dakika Avangard haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Avangard gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Avangard haber sayfamızda...

Avangard

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 410 avangard haberi bulunmuştur.
En çok satan çağdaş  sanatçı Yayoi Kusama
En çok satan çağdaş sanatçı Yayoi Kusama Yaşayan en önemli avangard sanatçılardan Yayoi Kusama 2023’ün en çok satan çağdaş sanatçısı oldu.
12.04.2024 Kültür Sanat
Arata Isozaki
Arata Isozaki 2022’nin son günlerinde aramızdan ayrılan Pritzker Ödüllü mimar, şehir plancısı ve akademisyen Arata Isozaki, bulunduğu yer ve zaman bağlamıyla ilişki kuran, değişime açık bir yaklaşımla biçimlendirdiği ve az çizgiyle çok şey ifade ettiği nitelikli mimarlık eserleriyle dünya mimarlığına yön veren isimlerden biriydi.
30.01.2023 Mimarlık
Putin’den yeni karar: Savaşta başarılı olan askerlere arsa dağıtılacak
Putin’den yeni karar: Savaşta başarılı olan askerlere arsa dağıtılacak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaşta ölen askerlerin yakınlarına ve savaşta başarılı olan askerlere Moskova bölgesi, Kırım ve Sivastopol bölgesinden ücretsiz arsa verilmesini tavsiye eden bir kararname imzaladı.
19.12.2022 Dünya
Moskova duyurdu, Avangard göreve başladı! Saatte 32 bin kilometre hızla hareket edebiliyor
Moskova duyurdu, Avangard göreve başladı! Saatte 32 bin kilometre hızla hareket edebiliyor Rusya Savunma Bakanlığı, ülke ordusunun süper silahlarından biri olan Avangard hipersonik füzesinin şu anda Orenburg bölgesinde savaş görevinde olduğunu açıkladı. Moskova'nın iddiasına göre Avangard saatte yaklaşık 32 bin kilometre hızla hareket edebiliyor ve herhangi bir füze savunmasını geride bırakabiliyor.
18.12.2022 Dünya
Müzedeki tabloya göz çizmişti... İşte cezası!
Müzedeki tabloya göz çizmişti... İşte cezası! Aleksandr Vasilyev sergiyi ziyarete gelenlerin tablodaki figürlerin yüz hatlarıyla daha iyi görüneceğini duyduktan sonra bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.
30.08.2022 Dünya
'Birkaç yıl içinde hızlı bir büyümeye katkıda bulunacak'
'Birkaç yıl içinde hızlı bir büyümeye katkıda bulunacak' Hem Türkiye'de hem de dünya çapında farklı alanlardaki endüstrilere rekabetçi dijital teknolojiler sağladıklarını söyleyen Honeywell Türkiye, İsrail & Orta Asya Başkanı Uygar Doyuran, "Türkiye'nin genel merkez olarak yer aldığı yapımızda, bölgemizdeki güçlü ekibimizle Orta Asya bölgesine hizmet vermek gerçekten gurur verici. Yeni altyapı projelerinin hayata geçirilmesi, bu bölgede önümüzdeki birkaç yıl içinde hızlı bir büyümeye katkıda bulunacak" dedi.
27.06.2022 Vitrin
‘Ahlaken Alçak’ ama ‘müziken yüksek’ bir albüm
‘Ahlaken Alçak’ ama ‘müziken yüksek’ bir albüm Yeni albümüyle kendini tamamen bulduğunu söyleyen Can Temiz, albümdeki “ANKSİYETE” parçasında her gün verdiği savaşları anlatıyor...
24.04.2022 Kültür Sanat
Rus teknolojisine karşı üç süper güç birleşti 'Savunma sistemlerimiz boy ölçüşemiyor'
Rus teknolojisine karşı üç süper güç birleşti 'Savunma sistemlerimiz boy ölçüşemiyor' Rusya'nın Ukrayna'da hipersonik füzeleri başarıyla test ettiğini açıklaması üzerine Batı ülkeleri harekete geçti. The Times'ın haberine göre, AUKUS ülkeleri ABD, İngiltere ve Avustralya, 'neredeyse bilim-kurgu filmlerini andıran' Rus teknolojisine yetişebilmenin hayati öneme sahip olduğunu açıkladı.
7.04.2022 Dünya
Gizemli adanın büyülü müzisyenleri
Gizemli adanın büyülü müzisyenleri Sanatçı Filiz Ural’ın Kübalı müzisyenleri resmettiği eserlerinden oluşan “Adanın Büyülü İzdüşümü” sergisi Doku Sanat Galerisi’nde ziyarete açıldı.
25.03.2022 Kültür Sanat
‘Gerekçeli’ barbarlık
‘Gerekçeli’ barbarlık Rusya’nın Yekaterinburg şehrindeki Boris Yeltsin Başkanlık Merkezi'ndeki bir soyut sanat sergisinin parçası olarak sergilenen Anna Leporskaya'nın “Üç Figür”ü, merkezin güvenlik görevlisi tarafından “can sıkıntısı” gerekçesiyle tahrip edildi.
11.02.2022 Kültür Sanat
Koleksiyon sergileri son on yılın trendi
Koleksiyon sergileri son on yılın trendi One Arc Gallery yeni mekânını Paris ekolünü odağına alan koleksiyon sergisi “Satılık Değil! / Not For Sale!” ile açtı. Küratör Marcus Graf, son bir yılda peş peşe açılan koleksiyon sergileri için “Son on yılın trendi bu” diyor
16.01.2022 Kültür Sanat
Sanat sürdürülebilir mi?
Sanat sürdürülebilir mi? Sürdürülebilir sanat kavramının çokça tartışıldığı ve ürünlerin verildiği bugünlerde uzman isimlere sorduk: Sanat sürdürülebilir mi?
21.11.2021 Kültür Sanat
Efsane müzisyenler Lubomyr Melynk ve Gigi Masin Zorlu PSM'de
Efsane müzisyenler Lubomyr Melynk ve Gigi Masin Zorlu PSM'de hızlı vuruş tekniği ve karmaşık müzikal notalar ile öne çıkan "Continuous (Sürekli) Music" türünün öncüsü efsanevi piyanist Lubomyr Melynk, ve ambient müziğin dâhiyane isimlerinden İtalyan besteci ve prodüktör Gigi Masin, kaçırılmayacak bir performas ile 16 Ekim Cumartesi akşamı Zorlu PSM’de Turkcell Platinum Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
6.10.2021 Kültür Sanat
100. yılını Tuna Nehri’nden İstanbul Boğazı’na Donaueschingen Müzik Günleri Arter'de
100. yılını Tuna Nehri’nden İstanbul Boğazı’na Donaueschingen Müzik Günleri Arter'de Arter, 1921 yılından bu yana avangard müziğin kapsamlı bir temsilini sunarak yeni müziğin rotasını çizen Donaueschingen Festivali’nin 100. yıl kutlamaları bağlamında İstanbul’da düzenlenen bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak.
29.09.2021 Kültür Sanat
Hipersonik casusluk şüphesi Rusya'yı karıştırdı
Hipersonik casusluk şüphesi Rusya'yı karıştırdı Tutuklanan hipersonik teknolojileri uzmanı Alexander Kuranov 'vatana ihanet' ile suçlanıyor, dosyaya gizlilik kararı getirildi. Kuranov, aynı zamanda St. Petersburg Politeknik Devlet Üniversitesi profesörlerinden.
13.08.2021 Dünya
Frida Kahlo’nun ‘dijital’ dünyası
Frida Kahlo’nun ‘dijital’ dünyası Frida Kahlo’nun dijital sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, Kahlo’nun 26 eseri, 35 dakikalık projeksiyon gösterisiyle izleyicilere sunuluyor
24.07.2021 Kültür Sanat
Yazar ve akademisyen Prof. Yıldız Ecevit hayatını kaybetti
Yazar ve akademisyen Prof. Yıldız Ecevit hayatını kaybetti Edebiyat üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan yazar ve akademisyen Prof. Dr. Yıldız Ecevit (75), Muğla'nın Bodrum ilçesinde hayatını kaybetti.
23.06.2021 Gündem
Rus Avangardı’na Mardin’den bakmak
Rus Avangardı’na Mardin’den bakmak Sabancı Müzesi’nde 2018’de düzenlenen “Rus Avangardı” sergisi bu kez Mardin’de ziyarete açıldı. Rus Avangardı’nı Mardin atmosferinde okumak izleyiciler için güzel bir fırsat...
21.06.2021 Kültür Sanat
Putin: Rus ordusunu güçlendirmeye devam edeceğiz!
Putin: Rus ordusunu güçlendirmeye devam edeceğiz! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin ordusunu güçlendirmeye ve modern silahlarla donatmaya devam edeceklerini belirterek, "Basit olmayan uluslararası durum, sınırlarımızın yakınlarındaki potansiyel riskler ve ülkemizin askeri güvenliğine yönelik tehditler, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin sürekli ve yüksek hazırlıklı olmasını gerektiriyor." dedi.
25.05.2021 Dünya
Nesne Kültüründen Dijital Kültüre  “Zevk Meselesi”
Nesne Kültüründen Dijital Kültüre “Zevk Meselesi” Pera Müzesi’nin yeni sergisi Zevk Meselesi ziyarete açıldı. Sergi, kitsch kavramının günümüz görsel kültürüyle kurduğu yakın ilişkiye ve beğeninin şekillenmesindeki kritik rolüne odaklanıyor. Küratörlüğünü Ulya Soley’in üstlendiği sergide 13 sanatçı ve kolektifin, yerleştirme, kolaj, video, fotoğraf gibi farklı alanlarda ürettiği eserleri yer alıyor. Zevk Meselesi 6 Haziran’a kadar Pera Müzesi’nde izlenebilir.
23.02.2021 Kültür Sanat
O ülkeyi yok edebilir! Sesten 27 kat hızlı...
O ülkeyi yok edebilir! Sesten 27 kat hızlı... Rusya, Putin'in üç yıl önce bahsettiği ve o günden beri dünyanın merakla beklediği yeni füzesini test etmeyi planlıyor. 10 bin kilometre gidebileceği söylenen balistik füzenin diğer özellikleri de duyuruldu. Putin'in "1957 Sovyet fırlatmasına benzer bir teknolojik ilerleme" dediği füzenin savaşta ne zaman kullanılmaya başlanacağı da açıklandı.
5.01.2021 Dünya
'Ayvalık’ta büyülü bir masalın içine düştüm'
'Ayvalık’ta büyülü bir masalın içine düştüm' Onlarca kişisel sergiye imza atmış ressam ve eğitimci Gülseren Kayalı, 2004 yılından beri sanat hayatına Balıkesir Ayvalık’ta devam ediyor. Kayalı ile sanat hayatını ve ona ilham veren Ayvalık’ı konuştuk.
9.11.2020 Kültür Sanat
Görsel Sanatlar Öğretmeni Nasıl Olunur? Görsel Sanatlar Öğretmenliği Mezunu Ne İş Yapar?
Görsel Sanatlar Öğretmeni Nasıl Olunur? Görsel Sanatlar Öğretmenliği Mezunu Ne İş Yapar? Üniversitelerin görsel sanat fakültesinde okumak için yetenek sınavına girmek şarttır. Bu sınavda başarılı olan öğrenciler 4 yıllık eğitimden sonra görsel sanat öğretmeni olabilir. Türkiye'de yaklaşık 50 tane görsel sanatlar fakültesi bulunuyor. Bu fakültelerin 20'ye yakını ise İstanbul, Ankara ve İzmir'de yer alıyor. Görsel sanatlar öğretmeni ne iş yapar, görev ve sorumlulukları nelerdir? Sizin için tüm detayları derledik.
4.11.2020 Kariyer
MBFWI'nin dördüncü gününden satır başları
MBFWI'nin dördüncü gününden satır başları İlk dijital Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'un dördüncü gününde MBFWI izleyicileri www.mbfwistanbul.com adresinde sırasıyla Mert Erkan, Nihan Peker, Raşit Bağzıbağlı, Simay Bülbül, Özlem Kaya ve Özgür Masur'un koleksiyonlarını keşfetme fırsatı buldular.
16.10.2020 Moda
Abidin Dino’dan kara günlere umut
Abidin Dino’dan kara günlere umut Abidin Dino’nun kimisi ilk kez gün yüzüne çıkan 80’e yakın eseri, ‘Kara İçinde Ak Bir Umut’ sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor. Sergi 30 Ekim tarihine kadar gezilebilecek
19.09.2020 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Avangard ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.