Eurovision tarihinde görülmedik karar! 6 ülke anlaşıp yapınca...
Eurovision tarihinde görülmedik karar! 6 ülke anlaşıp yapınca... Ukrayna'nın tarihi zaferiyle sonuçlanan 2022 Eurovision Şarkı Yarışması'nda büyük bir 'puanlama' skandalı yaşandığı ortaya çıktı. 6 ülkenin ikinci yarı finalde birbirleriyle puan alışverişlerinde bulundukları tespit edilince yarışma tarihinde görülmemiş bir karara imza atıldı.
25.05.2022 Dünya
TRT Genel Müdürü Sobacı’dan Avrupalı yayıncılara çağrı
TRT Genel Müdürü Sobacı’dan Avrupalı yayıncılara çağrı Avrupa Yayın Birliği (European Broadcasting Union – EBU), TRT’nin ev sahipliğinde 41 ülkeden yaklaşık 200 üst düzey yayıncının katılımıyla düzenlenen Medya Zirvesi’nde bir araya geldi. Zirvede koşan TRT Genel Müdürü Sobacı, “Küresel terörizmle en güçlü mücadeleyi veren Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak, terörizmin kaynağı ve hedefi neresi olursa olsun hep birlikte buna karşı koyma noktasında sağlam bir iş birliği çağrısında bulunuyoruz.” dedi.
23.05.2022 Vitrin
Rusya kararı! Yüksek gerilim Eurovision'a sıçradı
Rusya kararı! Yüksek gerilim Eurovision'a sıçradı Mayıs ayında İtalya'nın Torino şehrinde düzenlenecek olan 66'ncı Eurovision Şarkı Yarışması'na Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim şimdiden damga vurdu. Rusya'nın yarışmaya katılmasına önce yeşil sonra kırmızı ışık yakan Avrupa Yayın Birliği (EBU) çok tartışılacak bir karara imza attı. İşte başlamasına üç aydan daha az bir süre kala Eurovision'da yaşanan Ukrayna-Rusya gerginliğinin perde arkası...
28.02.2022 Dünya
Avrupa Yayın Birliği'nden İzlanda'ya 'Filistin bayrağı' cezası
Avrupa Yayın Birliği'nden İzlanda'ya 'Filistin bayrağı' cezası Avrupa Yayın Birliği, 64. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Filistin bayraklı atkı açan İzlandalı Hatari grubundan dolayı İzlanda devlet televizyonuna para cezası verdi.
22.09.2019 Dünya