Avrupa'nın en batı noktası Azorlar
Avrupa'nın en batı noktası Azorlar Atlas Okyanusu'nde yer alan Azor takım adaları, Amerika keşfedilene kadar uzun bir süre Avrupalıların Batı'da ulaştıkları en uç nokta olarak kaldı. Gerçek bir doğa harikası olan Azorlar günümüzde turizm açısından da oldukça gelişmiştir. Atlas Okyanusu'nda Portekiz'e bağlı adalar topluluğu olan Azorlar, Avrupa'da güneş battığı son yer olma özelliği de taşıyor.
21.10.2021 Tatil
Dünyada en geç keşfedilen 10 yer
Dünyada en geç keşfedilen 10 yer Muhtemelen bugünkü Ethiyopya topraklarında başlayan insanlığın yolculuğu binlerce yıl sürdü. Afrika'dan Orta Doğu'ya oradan Asya ve Avrupa'ya daha sonrasında da dünyanın geri kalanına ulaşan insanlar son olarak 1895 yılında Antarktika'ya ayak bastı. İşte insanlığın bu yolculuğunda en geç keşfettiği yerler.
11.07.2021 Tatil
Dünyanın en havalı yerleri
Dünyanın en havalı yerleri Ünlü ekonomi dergisi Forbes, 2019'un en havalı yerlerini sıraladı. Türkiye'nin de yer aldığı listede dünyanın farklı yerlerinden doğa harikası yerler bulunuyor.
23.03.2020 Tatil
Turistler akın etmeden gidilmesi gereken yerler
Turistler akın etmeden gidilmesi gereken yerler Paris, İstanbul, Londra, New York ya da Roma... Dünyanın en çok turist çeken bu kentlerini her yıl milyonlarca kişi ziyaret ediyor. Ancak farklı güzergahlar da turistlerin ilgisini çekmekte. Ulaşması uzun süren ya da zahmetli olan bu rotalar yakında turistlerin ilgi odağı olacağa benziyor. İşte turist akınına uğramadan görmeniz gereken bu rotalar.
12.08.2019 Tatil
2018'de görülmesi gereken 16 yer
2018'de görülmesi gereken 16 yer Seyahat editörleri 2018 için görülmesi gereken yerleri seçti. Büyük kentlerden, doğanın kucağındaki yerlere kadar geniş bir yelpazede seçilen rotalar henüz tatil planı yapmamış olanlara yol gösteriyor. İşte 2018'de görülmesi gereken 16 yer...
15.12.2017 Tatil

Benzer Haber Etiketleri