Bağımlı

Bağımlı

Son dakika bağımlı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bağımlı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bağımlı haber sayfamızda...

Bağımlı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.049 bağımlı haberi bulunmuştur.
'Sürüdeki kurt'un zindanı! Telefon sinyalini sıfırladı, vahşetin planı varilden çıktı
'Sürüdeki kurt'un zindanı! Telefon sinyalini sıfırladı, vahşetin planı varilden çıktı 30'larında iki kadın aniden ortadan kaybolmuştu. Aileleri ne yaparsa yapsın bir türlü haber alamadı, ta ki biri gözlerden uzak çiftlikte şüpheli bir yağ varili bulana kadar. Kendini 'koyun sürüsündeki kurt' ve 'vicdan sahibi psikopat' olarak tanımlayan caninin itirafı ise tüm dünyanın kanını dondurdu.
24.04.2024 Yaşam
'Türk ordusunun etkinliği ve caydırıcılığı daha da artacaktır'
'Türk ordusunun etkinliği ve caydırıcılığı daha da artacaktır' Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 'İnsanlı Hava Platformları İmza Töreni'nde konuşarak, "Türkiye, artık kendi savaş uçağını, eğitim ve jet uçaklarını, helikopterlerini üretebilen dünyanın sayılı ülkelerinden biri oldu. Söz konusu ürünlerin seri üretiminin başlaması ve envantere girmesiyle semaların yılmaz koruyucusu olan Hava Kuvvetlerimiz, Türkiye'nin hak ve menfaatlerini daha güçlü şekilde koruyacak, Türk ordusunun etkinliği ve caydırıcılığı daha da artacaktır" şeklinde konuştu.
18.04.2024 Gündem
Ekran bağımlılığı 2 boyuta tutsak ediyor! 'Çocuklar için otizm tehlikesi var'
Ekran bağımlılığı 2 boyuta tutsak ediyor! 'Çocuklar için otizm tehlikesi var' Birçok ebeveyn, çocuklarını enerjisini atmaya yardım etmek yerine teknolojik ekranları kullanarak çocukları susturmayı oyalamayı tercih ediyor. Uzmanlar, anne karnından itibaren ekran radyasyonuna maruz kalan çocukların ekrana bağımlı bir şekilde gerçek dünyadan uzak büyümesinin beyinde ciddi problemlere yol açtığına dikkat çekerek, 2 boyutlu yaşam yerine 3 boyutlu yaşamın önemine dikkat çekiyor.
17.04.2024 Genel Sağlık
Dünya petrol bağımlılığından kurtulmalı...
Dünya petrol bağımlılığından kurtulmalı... Petrol Latincede taş (yani petra) ve yağ (yani oleum) sözcüklerinden oluşan bir kelime. Taşın yağı anlamına geliyor. Bugünlerde dünyada yine taşın yağı konuşuluyor.
16.04.2024 Ekonomi
Bakan Göktaş'tan Evde Bakıma Destek Uygulaması ile ilgili açıklama
Bakan Göktaş'tan Evde Bakıma Destek Uygulaması ile ilgili açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Evlerinde bakılan tam bağımlı engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerinin artırılması ve ailelerinin desteklenerek güçlendirilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl Adana, Ankara ve İzmir’de başlattığımız Evde Bakıma Destek Pilot Uygulaması kapsamında toplam 3 bin 407 vatandaşımıza hizmet verdik" dedi.
14.04.2024 Ekonomi
Bir anda felç geçirdi, yüzde 80 görme kaybı yaşadı! 1,5 yıl sonra inanılmaz değişim
Bir anda felç geçirdi, yüzde 80 görme kaybı yaşadı! 1,5 yıl sonra inanılmaz değişim Muğla’da yaşayan ve sanayide fırın boya ustası olarak çalışan Necip Yıldız (23), belden aşağısının felç olduğu, yüzde 80 görme kaybı yaşadığı bir tür santral sinir sistemi hastalığı olan ve tanı konulması çok güç Nöromyelitis Optiko'yu, kortizon ve fizik tedavisiyle yaklaşık 1,5 yılda yendi.
12.04.2024 Gündem
Uyuşturucudan cezaevinde olanların yakınları: Hapiste oldukları için seviniyoruz
Uyuşturucudan cezaevinde olanların yakınları: Hapiste oldukları için seviniyoruz Ramazan Bayramı’nda cezaevindeki yakınlarını ziyaret eden ailelerin anlatımları uyuşturucu belasının ulaştığı boyutu gözler önüne serdi. Bağımlı olup suça bulaşanların aileleri ‘Bize ve çevreye zarar veriyordu. Cezaevinde olmalarına seviniyoruz’ diyor.
11.04.2024 Gündem
Stoltenberg: İttifakımızı güçlendirmeye devam edeceğiz
Stoltenberg: İttifakımızı güçlendirmeye devam edeceğiz NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Karargahı’nda yapılan yılın ilk Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, NATO müttefiklerinin Ukrayna’ya uzun vadeli bir destek planı hazırlanması konusunda anlaştığını duyurdu.
3.04.2024 Dünya
1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy verecek
1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy verecek 18 yaşını dolduran 1 milyon 32 bin 610 gencin ilk kez oy kullanma hakkı elde ettiği seçimde, 30’ü büyükşehir olmak üzere 81 il, 973 ilçe, 390 beldenin yeni belediye başkanı belirlenecek.
31.03.2024 Gündem
Çocuğunuz ‘Chatbot çocuk’ olabilir
Çocuğunuz ‘Chatbot çocuk’ olabilir Çocuklar, yapay zekâ destekli chatbot ile tüm gününü geçiriyor, dijital arkadaş ediniyor, sevgili oluyorlar. Okulda zorbalık yapanlara nasıl karşılık vermemiz gerektiğini sorduğumuz botun önerisi şiddet içerikliydi: ‘Korku sal, dayak at, gözlerini korkut.’
29.03.2024 Gündem
Sürücü ehliyetsiz ve alkollüydü! Dilara'yı yatalak hale getirdi: Anneden yürek yakan isyan
Sürücü ehliyetsiz ve alkollüydü! Dilara'yı yatalak hale getirdi: Anneden yürek yakan isyan İzmir’de, motosikletteki Dilara Aldanoğlu'na (26) çarparak yatağa bağımlı hale gelmesine neden olan ehliyetsiz ve alkollü sürücü İsa Eyice'ye (28) 4,5 yıllık hapis cezası verilen karar, istinaf mahkemesine taşındı. Yasemin Aldanoğlu (48), "Kızım Dilara, 2 yıl 3 aydır yatağa mahkum. Hiçbir şekilde bizi tanımıyor. Sanığın ehliyetsiz trafiğe çıkışı, olası kasta girmeli. Ağır ceza mahkemesinde yargılanmasını istiyorum. Bu bir ilk olsun" dedi.
28.03.2024 Gündem
İnsanın soyu tükeniyor mu? 'Ciddi bir sorun'
İnsanın soyu tükeniyor mu? 'Ciddi bir sorun' Araştırmacılar, günümüzde dört ülkeden üçünün nüfus azalması tehdidiyle karşı karşı olduğunu açıkladı.
24.03.2024 Gündem
Bakan Koca: Bütün büyük şehirlerimizde şehir hastanesi olacak
Bakan Koca: Bütün büyük şehirlerimizde şehir hastanesi olacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye'nin en büyük kapasitesi olan şehir hastanesi şu an bulunduğumuz yerde Sancaktepe'de inşaatı devam ediyor. Muğla, Malatya ve Van'da da benzer şekilde şehir hastanesi yapılarak bütün büyük şehirlerimizde şehir hastanesi olmuş olacak" dedi.
23.03.2024 Gündem
Yataktan kalkamayınca grip sandı, 3 aydır tekerlekli sandalye ile hareket ediyor
Yataktan kalkamayınca grip sandı, 3 aydır tekerlekli sandalye ile hareket ediyor Antalya’da yaşayan Serkan Özdemir (46), sabah işe gitmek için yataktan kalkmak istediğinde bacaklarını hissetmediğini fark etti. İlk etapta soğuk algınlığı sanan, belden aşağısını hissetmeyince hastaneye başvuran Özdemir’e konulan teşhis hayatını şoke etti.
23.03.2024 Haberler
Yataktan kalkamayınca grip sandı, 3 aydır tekerlekli sandalye ile hareket ediyor
Yataktan kalkamayınca grip sandı, 3 aydır tekerlekli sandalye ile hareket ediyor Antalya’da yaşayan Serkan Özdemir (46), sabah işe gitmek için yataktan kalkmak istediğinde bacaklarını hissetmediğini fark etti. İlk etapta soğuk algınlığı sanan, belden aşağısını hissetmeyince hastaneye başvuran Özdemir’e konulan teşhis hayatını şoke etti.
23.03.2024 Gündem
ABD’den Apple’a ‘tekel’ davası!
ABD’den Apple’a ‘tekel’ davası! ABD Adalet Bakanlığı, cep telefonu piyasasını tekelleştirme ve rekabeti yok etme suçlamalarıyla teknoloji devi Apple’a kapsamlı bir dava açtı.
23.03.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı: Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesi
Bakan Yumaklı: Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesi Çanakkale’de ‘Tohum ve Sera Örtü Naylonu Dağıtım’ törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesidir. Türkiye’de üretilen daha doğrusu kullanılan her 100 kilogramın 97 kilogramı bu ülke topraklarında üretilir. Bize özgü ata tohumlarımız vardır. Bunların halihazır da 37 çeşidi gen bankamızda kayıt altına ve koruma altına alınmıştır” dedi.
21.03.2024 Ekonomi
Yapay zekayla kavuştuğu kendi sesiyle anlattı! Gürkan'ın ALS olduğunu anladığı belirti
Yapay zekayla kavuştuğu kendi sesiyle anlattı! Gürkan'ın ALS olduğunu anladığı belirti Her şey normal seyrinde ilerliyordu. Üniversiteyi bitirmişti, akademik kariyerini sürdürmek için yüksek lisansa başlamıştı. İşte ne olduysa o zaman oldu. 8 yıl içinde tüm kaslarının kontrolünü kaybeden Gürkan Özcan ALS hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı hale geldi. Ancak yılmadı. Kendisine 'Yerli Ve Milli Hawking' diyen Gürkan, abisinin desteği sayesinde yeniden kavuştuğu kendi sesiyle binlerce kişinin takip ettiği bir isim oldu.
22.03.2024 Yaşam
Erdoğan'dan Özel'in sözlerine tepki: Darbe şakşakçılığı yapmasın!
Erdoğan'dan Özel'in sözlerine tepki: Darbe şakşakçılığı yapmasın! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur'da CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'darbe' sözlerine tepki gösterdi.
21.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Göstergeler gayet iyi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Göstergeler gayet iyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da partisinin 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'ndaki mitinginde konuşma yapıyor.
20.03.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Göstergeler gayet iyi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Göstergeler gayet iyi Isparta'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi. Enflasyon düştükçe, ekonomideki bu olumlu tablonun getirilerini çalışanlarımıza ve emeklilerimize daha iyi yansıtma imkanı bulacağız. Bunun dışındaki palavralara sakın ha kanmayın.' dedi.
20.03.2024 Gündem
Mete artık insanlarla iletişim kurabilecek! Özel kabin yapıldı
Mete artık insanlarla iletişim kurabilecek! Özel kabin yapıldı Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan, küçük yaşta geçirdiği menenjit hastalığı sonucu yatağa bağımlı kalan 47 yaşındaki Mete Balaban için sosyal medya üzerinde yapılan çağrıların ardından özel kabin yapıldı. Kabin sayesinde istediği zaman dışarı çıkabilecek olan Balaban büyük bir mutluluk yaşadı.
20.03.2024 Gündem
Memleketiniz adını nereden alıyor? Her şehrin farklı hikayesi var
Memleketiniz adını nereden alıyor? Her şehrin farklı hikayesi var Türkiye’de toplamda 81 il bulunuyor. Her biri farklı güzelliklere ve tarihi dokulara sahip olan bu şehirlerin isimlerinin de köklü bir geçmişi var. Peki memleketiniz adını nereden alıyor diye hiç düşündünüz mü? İşte yanıtı…
18.03.2024 Bilgi Rehberi
Çocukları sosyal medyanın tehlikelerinden korumanın yolları! Kullanım yaşı kaç olmalı?
Çocukları sosyal medyanın tehlikelerinden korumanın yolları! Kullanım yaşı kaç olmalı? Günümüzde özellikle çocuklar ve gençler tarafından kullanılan sosyal medya platformlarını kullanma yaşı gün geçtikçe düşmeye devam ediyor. Teknolojik aletler ile çok uzun süre vakit geçiren çocuklar bağımlı hale geliyor. Peki, sosyal medya kullanım yaşı kaç olmalı?
16.03.2024 Ebeveyn
Bakan Göktaş: "Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık"
Bakan Göktaş: "Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.
15.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bağımlı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.