Bağırsak

Bağırsak

Son dakika bağırsak haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bağırsak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bağırsak haber sayfamızda...

Bağırsak

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.485 bağırsak haberi bulunmuştur.
Z kuşağı neden hızlı yaşlandı? Modern hayatın ağır bedeli
Z kuşağı neden hızlı yaşlandı? Modern hayatın ağır bedeli Z kuşağının yaşından büyük göründüğü iddiası kanıtlandı. Yeni bir araştırma, bu gençlerin hücresel olarak daha hızlı yaşlandığını ortaya çıkardı.
22.04.2024 Dünya
8 yılda organ bağışıyla 35 bin can kurtarıldı
8 yılda organ bağışıyla 35 bin can kurtarıldı Türkiye’de 2017-2023 yılları arasında, organ bağışı yoluyla 35 bin 65 can kurtarıldı.
21.04.2024 Gündem
Her gün çörek otunu aç çiğneyende o problemden eser kalmıyor! Minicik ama tam bir şifa deposu
Her gün çörek otunu aç çiğneyende o problemden eser kalmıyor! Minicik ama tam bir şifa deposu Böreklerin, çöreklerin ve poğaçaların üstüne bol bol gördüğümüz çörek otu kendi başına tüketildiğinde tam bir şifa deposu. Her gün aç karnına çiğnenen çörek otu bazı sağlık sorunlarını ortadan kaldırıyor.
19.04.2024 Sağlık
Kilosu 600 lira! Doğada nadir bulunuyor
Kilosu 600 lira! Doğada nadir bulunuyor Antalya'nın Akseki ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen ve bölgede yaşayanların "göbek" adını verdiği "kuzugöbeği mantarı" toplanmaya başlandı. Toroslar'da yetişen ve diğer türlerine göre nadir bulunan, bölgedekiler için son yıllarda iyi bir gelir kaynağı haline gelen kuzugöbeği mantarı, kilogramı 550-600 liraya kadar alıcı buluyor.
15.04.2024 Ekonomi
Türk halk müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan son yolculuğuna uğurlandı
Türk halk müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan son yolculuğuna uğurlandı Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 82 yaşındayken yaşamını yitiren Türk halk müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan, gözyaşları arasında toprağa verildi.
15.04.2024 Cadde
Türk halk müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti
Türk halk müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti Türk halk müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan, Muğla'da tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.
13.04.2024 Cadde
'Kızıma mezar yeri aldım' demişti! 'En büyük hayalim bana babacığım demesi'
'Kızıma mezar yeri aldım' demişti! 'En büyük hayalim bana babacığım demesi' Şarkıcı Sinan Özen'in minik kızı Neva, bağırsak rahatsızlığından dolayı yedi kez ameliyat masasına yatmıştı. Özen, son ameliyatı başarılı geçen ve iyileşme sürecinde olan kızından bahsederek, duygusal açıklamalar yaptı.
12.04.2024 Cadde
Kahvenin hikayesi: Vücudumuza etkileri neler, bizi nasıl uyandırıyor?
Kahvenin hikayesi: Vücudumuza etkileri neler, bizi nasıl uyandırıyor? Kahve dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın günlük rutininin bir parçası. Farklı coğrafyalarda bu kadar çok kişinin vazgeçilmezi haline gelebilmiş az sayıda gıda vardır.
9.04.2024 Dünya
1 avuç yedikten sonra 1 bardak sıcak su için! Kabak çekirdeğinin bilinmeyen etkisi
1 avuç yedikten sonra 1 bardak sıcak su için! Kabak çekirdeğinin bilinmeyen etkisi Kabak çekirdeği diğer kuru yemişlere oranla gözlerden uzak kalıyor olsa da sayısız faydasıyla gönülleri fethedebilir. Tek yapmanız gereken 1 avuç çekirdek ve 1 bardak sıcak suyu hazırlamak!
8.04.2024 Genel Sağlık
İki kız kardeş 1,5 yıl arayla 'bağırsak felci' oldu! 'Böylesine ilk kez rastladık'
İki kız kardeş 1,5 yıl arayla 'bağırsak felci' oldu! 'Böylesine ilk kez rastladık' 1,5 yıl arayla iki kızını kucağına alan Burcu Karan bebekleri dışkılarını yapamayıp yeşil renkte kusmaya başlayınca gerçeği öğrendi. "İkinci kızımda da aynı hastalık çıkınca dünya başıma yıkıldı” diyen annenin imdadına ise Prof. Dr. Süleyman Çelebi yetişti.
8.04.2024 Genel Sağlık
Bulaşık makinesinden bağırsaklara geçiyormuş! Kimse bilmiyor, işte en iyi deterjan
Bulaşık makinesinden bağırsaklara geçiyormuş! Kimse bilmiyor, işte en iyi deterjan Son günlerde yapılan yeni bir çalışma bulaşık makinesi deterjanlarının bağırsak sağlığına olan olumsuz etkilerini ortaya koydu. Bu araştırmaya göre bilmeden yediğimiz deterjanlar kanser sebebi. Peki ne yapmalı?
4.04.2024 Genel Sağlık
Canan Karatay 'Konuşulması bile ayıp' diyerek anlattı! Düğümlenen bağırsakları çözüyor
Canan Karatay 'Konuşulması bile ayıp' diyerek anlattı! Düğümlenen bağırsakları çözüyor Kabızlık sorununuz varsa ve bununla baş etmek için doğal yöntem arayışındaysanız doğru adrestesiniz. Prof. Dr. Canan Karatay'ın bağırsak florasını iyileştirecek tavsiyeleri haberimizde!
2.04.2024 Genel Sağlık
Son araştırmayla ortaya çıkan gerçek! Kolon kanserine kahve ‘bariyeri’
Son araştırmayla ortaya çıkan gerçek! Kolon kanserine kahve ‘bariyeri’ Uluslararası bilimsel çalışmada, günde iki ila dört bardak kahve içen bağırsak kanseri hastalarında, hastalığın tekrarlama riskinin çok daha düşük olduğu belirlendi.
25.03.2024 Dünya
Kate Middleton’ın kanser teşhisi hakkında neler biliniyor?
Kate Middleton’ın kanser teşhisi hakkında neler biliniyor? Galler Prensesi Kate Middleton, kanser teşhisinin ardından Şubat sonunda önleyici kemoterapiye başladığını açıkladı.
23.03.2024 Dünya
Kalın bağırsak kanserinde işlenmiş gıdanın rolü büyük
Kalın bağırsak kanserinde işlenmiş gıdanın rolü büyük Türk Hepato Pankreato Bilier (HPB) Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında açıklamalarda bulundu.
23.03.2024 Gündem
Ruh sağlığını 'zayıflatan' beslenme
Ruh sağlığını 'zayıflatan' beslenme Araştırmalar; işlenmiş gıdalar, fast food yiyecekler ve asitli içeceklerin ruh sağlığını da olumsuz etkilediğini gösteriyor. Ergenlik döneminde öğrenme güçlüğü ve öfke patlamalarında fast food’un payı var.
23.03.2024 Gündem
Düğümlenmiş bağırsakları tek seferde açıyor! Kabızlık düşmanı orman sarmaşığı
Düğümlenmiş bağırsakları tek seferde açıyor! Kabızlık düşmanı orman sarmaşığı Bazen ne yaparsak yapalım bağırsak problemlerine çare bulamayabiliyoruz. Çoğu zaman doğal yöntemlere başvursak da şikayetlerimiz devam edebiliyor. Ancak orman şarmaşığı düğüm düğüm olmuş bağırsaklarınıza çare olabilir. Peki nasıl?
21.03.2024 Genel Sağlık
Kolon kanserine karşı beslenmeye dikkat!
Kolon kanserine karşı beslenmeye dikkat! Mart ayı, kolorektal kanser farkındalık ayı. Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre, ülkemizde kolorektal kanser türleri hem erkeklerde hem de kadınlarda ilk üçte yer alıyor. En basit korunma yolu ise; sağlıklı beslenme, obeziteyle mücadele ve egzersiz yapmaktan geçiyor.
16.03.2024 Pazar
Migren, bağırsak ile ilişkili
Migren, bağırsak ile ilişkili Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, nörobilim merkezi NÖROM Müdürü Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen’in önderliğinde migren hastalığında ilk kez beyinle bağırsak etkileşiminin ortaya konulduğunu belirtti.
14.03.2024 Eğitim
Hamur işi işlenmiş et yemeyin
Hamur işi işlenmiş et yemeyin Sahurda yağlı hamur işinden, sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden, gazlı içeceklerden uzak durun. Bunların yerine yumurta, yağsız zeytin ve peynirler, tam tahıllı ekmek tüketerek sağlığınızı koruyabilir, hatta kilo bile verebilirsiniz…
12.03.2024 Gündem
Orucu bozan şeyler nelerdir? Oruç hangi hallerde bozulur? Orucu bozan ve bozmayan durumlar
Orucu bozan şeyler nelerdir? Oruç hangi hallerde bozulur? Orucu bozan ve bozmayan durumlar Ramazan ayında vatandaşlar tarafından 'Orucu bozan durumlar nelerdir' sorusu merak ediliyor. Ramazan'da dikkat edilmesi gereken orucu bozan şeyler ve orucu bozmayan durumlar hakkında detaylı bilgiyi sizler için bu haberde topladık. İşte Ramazan orucunu bozup, yalnız kaza gerektiren şeyler...
11.03.2024 Gündem
Oruç hangi durumlarda bozulur? Diyanet orucu bozan şeyleri yayınladı
Oruç hangi durumlarda bozulur? Diyanet orucu bozan şeyleri yayınladı Ramazan ayının ilk gününde oruç ile ilgili sorular yoğun ilgi görüyor. Oruç tutan vatandaşlar, orucu bozan şeylerin neler olduğunu öğrenmek istiyor ve ona göre davranmayı planlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı konuya ilişkin detaylı açıklamada bulundu. Peki orucu bozan şeyler maddeler halinde nelerdir? Oruç nelerden bozulur?
11.03.2024 Dini Bilgiler
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir?
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir? Oruç tutarken uzun süre tok kalmamızı sağlayacak besinler neler?
Endoskopi - kolonoskopi orucu bozar mı? Oruçluyken kolonoskopi yaptırmak orucu etkiler mi, kaza gerekir mi?
Endoskopi - kolonoskopi orucu bozar mı? Oruçluyken kolonoskopi yaptırmak orucu etkiler mi, kaza gerekir mi? Ramazan'ın gelişiyle birlikte tüm İslam alemi oruç ibadetini yerine getirmeye başladı. Bolluk ve bereket ayı Ramazan'da oruçlarını tutan vatandaşlar, bazı konulardaki sorularına da cevap arıyor. Özellikle hasta olup oruç tutanlar; "Endoskopi veya kolonoskopi yaptırmak orucu bozar mı?" diye merak ediyor. İşte o soruların yanıtları...
11.03.2024 Dini Bilgiler
Elma, kayısı, pırasa, kereviz! Prebiyotikler meyve ve sebzelerde bulunuyor
Elma, kayısı, pırasa, kereviz! Prebiyotikler meyve ve sebzelerde bulunuyor Kefir ve yoğurt gibi fermente süt ürünlerinin bağırsak sağlığı için faydalı olduğunu dile getiren uzmanlar, prebiyotiklerin elma, kayısı gibi meyveler ve pırasa, kereviz gibi sebzelerde bulunduğunu söylüyor. Sağlıklı bir bağırsak sistemi için doğru beslenme alışkanlıklarının önemine dikkat çeken Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, sorunsuz bir bağırsak sistemi için dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.
6.03.2024 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bağırsak ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.