Bahar depresyonuna karşı vücudu zırhlayan kür tarifi
Bahar depresyonuna karşı vücudu zırhlayan kür tarifi Bahar aylarının gelmesiyle beraber birçok kişide halsizlik, yorgunluk, kaygı, asabiyet, dikkatsizlik ve uyku düzensizlikleri sıkça görülmeye başlıyor. Temel sebeplerinde hormon değişimleri, biyolojik saatimiz ile mevsimin uyuşmaması, mevsimsel alerjiler gibi sebepler yatsa da enerji kaynağımız olan besinler ile bu halsizliğe ve yorgunluğa savaş açmamız mümkün. Özellikle bahar depresyonu olarak nitelendirilen bu dönemin hayatımızı etkilememesi için 40 yıllık Bal Uzmanı ve Üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, ham bal ve arı ürünlerinin doğru tüketilmesiyle bu dönemin daha rahat atlatılabileceğini söyleyip, bahar depresyonuna karşı vücudu zırhlayan kür tarifini paylaştı.
8.04.2021 Genel Sağlık
Güzel havalar kötü ruh haline sebep olur mu?
Güzel havalar kötü ruh haline sebep olur mu? Bahar aylarında havaların ısınması, günlerin uzaması, doğanın uyanmaya başlaması pek çok insan için mutlu olma nedenleridir. Ancak bahar mevsimi mutluluk kaynağı olabildiği gibi anksiyete ve depresyonun arttığı bir dönem de olabilir. Peki, iyi hava neden kötü ruh haline sebep oluyor? Psikolog G. Tansu Ocak bahar depresyonunun sebeplerini, belirtilerini ve depresyonla başa çıkmanın ipuçlarını paylaştı.
7.04.2021 Ruh Sağlığı
Bahar depresyonuna ham ballı çözüm
Bahar depresyonuna ham ballı çözüm Bahar geldi… Beraberinde halsizlik, yorgunluk ve uyku düzensizlikleri gibi depresyon belirtileri de kendini göstermeye başladı. Depresyona yakalanmamanın en kolay yollarından biri de işlem görmemiş ham bal ve arı ürünlerini tüketmekten geçiyor. Çünkü işlem görmemiş bal ve arı ürünleri özellikle bu dönemde ihtiyacımız olan tüm vitamin ve besleyici öğeleri bir arada sunuyor.
7.03.2019 Diyet
Uyku bozukluğu bahar depresyonu habercisi
Uyku bozukluğu bahar depresyonu habercisi Bahar ayları uzun bir kış döneminin ardından, yeni bir mevsimin başlangıcının yanı sıra, bizleri alışkın olduğumuz günlük rutinin dışına çıkarabilecek farklı bir doğa uyanışının ve ruh halinin habercisi olabilir.
29.03.2017 Genel Sağlık
Ruhunuza bahar temizliği yapın
Ruhunuza bahar temizliği yapın Bahar depresyonu, içinde bulunduğumuz aylarda pek çoğumuzun yaşadığı bir sıkıntı. Peki, bahar aylarında yaşanan depresyon hangi faktörlere bağlı olarak gelişiyor? Bireyler bahar depresyonu ile nasıl başa çıkmalı?
21.04.2014 Aşk