Baharat

Baharat

Son dakika baharat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan baharat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan baharat haber sayfamızda...

Baharat

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.076 baharat haberi bulunmuştur.
'Tarihi geçti' diye çöpe atmayın! Bozulmuş baharatlar halıları çiçek gibi yapıyor
'Tarihi geçti' diye çöpe atmayın! Bozulmuş baharatlar halıları çiçek gibi yapıyor Son kullanma tarihi geçmiş baharatların tadı, etkisi ve renk canlılığı gözle görülür biçimde daha az olur. Ancak bu onlardan tamamen yararlanamayacağınız anlamına gelmez. Tarihi geçmiş baharatlardan neler yapabileceğinizi açıklıyoruz.
18.04.2024 Püf Noktası
Kilosu 600 bin lira olan safranın bir avucu ile 1 gram altının fiyatı eşitlendi
Kilosu 600 bin lira olan safranın bir avucu ile 1 gram altının fiyatı eşitlendi Dünyanın en değerli baharatlarından olan ve değeri nedeniyle gram ile satılan safranın kilogram fiyatı 600 bin liraya ulaştı. Bir avuç içerisine sığan 4 gram safran ile 1 gram altının fiyatı, aynı seviyeye geldi.
15.04.2024 Haberler
Kiraz sapı çayına mutlaka ekleyin! Tatlı isteğini şıp diye kesiyor, şekeri düşürüyor
Kiraz sapı çayına mutlaka ekleyin! Tatlı isteğini şıp diye kesiyor, şekeri düşürüyor Kiraz sapı çayı ödem atıcı özelliğiyle bilinir. Kilo vermek isteyen pek çok kişinim tercih ettiği çaylardan birisidir. Ancak kiraz sapı çayına mutlaka eklemeniz gereken bir baharat da var. Düzenli tüketiminde tatlı yeme isteğini şıp diye kesiyor ve şekeri düşürüyor.
13.04.2024 Bilgi Rehberi
1 kilogramı 170 bin çiçekten elde ediliyor! Kansere karşı mucize
1 kilogramı 170 bin çiçekten elde ediliyor! Kansere karşı mucize UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen ve "dünyanın en pahalı baharatı" olarak adlandırılan safranda 1 kilogram ürün elde edebilmek için 510 bin lif gerekiyor.
1.04.2024 Gündem
Kadınlardan 7 ton mesir macunu
Kadınlardan 7 ton mesir macunu Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali için hazırlıklar sürerken, saçılacak olan 7 ton mesir macunu, 15 kadın tarafından geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.
30.03.2024 Ege
Renkli kıyafetlerin solmasını önleyen baharat! Bu işlemleri tekrar edin, hiç eskimiyor
Renkli kıyafetlerin solmasını önleyen baharat! Bu işlemleri tekrar edin, hiç eskimiyor Renkli kıyafetler yıkanmaya başladıktan sonra zamanla solmaya ve yıpranmaya başlayabilir. Bu durumda pahalı deterjanlar bile giysilerinizi kurtaramayabilir. Ancak bunun için hem etkili bir baharat hem de çeşitli çamaşır tüyoları bulunuyor. İşte detaylar.
24.03.2024 Püf Noktası
Faydası da var zararı da! Baharatlı yiyecekler yediğinizde vücudunuza ne olur?
Faydası da var zararı da! Baharatlı yiyecekler yediğinizde vücudunuza ne olur? Bazı yemekler o kadar baharatlıdır ki, aşçıların pişirirken gözlerinin yanmasını önlemek için gaz maskesi takması gerekebilir. Baharatlı yiyeceklerin tüm vücut üzerinde yadsınamaz bir etkisi vardır. Ancak pek çok kişi karşılaşacakları olumlu ve olumsuz etkilerin farkında değildir.
23.03.2024 Genel Sağlık
Yemeklerde lezzet fırtınası estirecek tüyo! Normal değil, arpacık olsun
Yemeklerde lezzet fırtınası estirecek tüyo! Normal değil, arpacık olsun Yemek pişirme sanatı sihir gibidir; malzemeleri farklı oranlarda karıştırıp lezzetli bir sonuç elde ederiz. Ancak en ilginç şey, bazı yaygın baharatların tamamen farklı bir şekilde kullanılabilmesi ve sonuçta olağanüstü tada sahip bir yemek ortaya çıkabilmesidir. İşte yemeğinize lezzet katacak bazı baharat ve malzemeler.
22.03.2024 Yemek
Kokusunu alan karıncalar asla gelmiyor! Her mutfakta varmış, bir çentik serpin
Kokusunu alan karıncalar asla gelmiyor! Her mutfakta varmış, bir çentik serpin Birçok nedenden dolayı ev içerisinde yuva yapan karıncalar olabiliyor. Ancak bazı durumlarda sorunun kaynağını bulmak ve karınca oluşumunu önlemek zorlayıcı olabilir. Bu baharatı kullanarak karıncaları uzaklaştırabilirsiniz.
18.03.2024 Püf Noktası
Unutkanlığa karşı biberiye! Sayısız faydası var, saça her gün sürün
Unutkanlığa karşı biberiye! Sayısız faydası var, saça her gün sürün Biberiye genellikle et pişirirken kullanılan, yoğun kokusu ve aromasıyla lezzetli yemeklerde mutlaka izi bulunan bir baharat. Bu baharatın faydaları da en az tadı ve kokusu kadar hoşunuza gidecek. Detaylar haberimizde.
Makarna suyuna sarımsağı bütün atın! Bakın nelere iyi geliyormuş
Makarna suyuna sarımsağı bütün atın! Bakın nelere iyi geliyormuş Yemek pişirirken lezzeti artırmak için pek çok baharat veya karışım kullanılır. Ancak sarımsağı bütün attığınızda hem lezzeti artıyor hem de sağlığı güçlendiriyor. İşte yemeklerin suyuna sarımsak atmanın etkileri.
14.03.2024 Genel Sağlık
Mehmet Ali Erbil müstakbel damadı Yiğit Poyraz'ı savundu! 'Bir yarışma insana neler yaptırıyor'
Mehmet Ali Erbil müstakbel damadı Yiğit Poyraz'ı savundu! 'Bir yarışma insana neler yaptırıyor' Survivor All Star 2024'te izleyenleri şoke eden bir kural ihlali yaşandı. Yiğit Poyraz, Dominik'te gizlice bir eve girerek bir çuvala yiyecek doldurup yarışmacı arkadaşlarının yanına geri döndü. Gündem olan olayın ardından ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, kızı Yasmin Erbil'in sevgilisi Yiğit Poyraz'ı savunduğu bir açıklama yaptı.
12.03.2024 Cadde
Tanesi 150 liradan satılan sucuk tepki! Bu fiyata işkembe bile yok
Tanesi 150 liradan satılan sucuk tepki! Bu fiyata işkembe bile yok İnternette 5 kilosu 750 liraya satılan sucuk reklamına tepki gösteren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "5 kilogram sucuğun 750 lira olması demek, kilosu 150 lira. 150 liraya işkembe yok" dedi.
10.03.2024 Haberler
Tanesi 150 liradan satılan sucuğa tepki! Bu fiyata işkembe bile yok
Tanesi 150 liradan satılan sucuğa tepki! Bu fiyata işkembe bile yok İnternette 5 kilosu 750 liraya satılan sucuk reklamına tepki gösteren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "5 kilogram sucuğun 750 lira olması demek, kilosu 150 lira. 150 liraya işkembe yok" dedi.
10.03.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: AK Parti, Türkiye'nin en büyük kadın hareketidir
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: AK Parti, Türkiye'nin en büyük kadın hareketidir AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Üsküdar’da düzenlenen ‘8 Mart Kadınlar Günü Buluşması’ programına katıldı.
8.03.2024 Haberler
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: AK Parti, Türkiye'nin en büyük kadın hareketidir
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: AK Parti, Türkiye'nin en büyük kadın hareketidir AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Üsküdar’da düzenlenen ‘8 Mart Kadınlar Günü Buluşması’ programına katıldı.
8.03.2024 Gündem
Körelen rendeleri jilet gibi yapıyor! Top haline getirerek sürtmek yetiyor
Körelen rendeleri jilet gibi yapıyor! Top haline getirerek sürtmek yetiyor Rendeler, mutfakta sıkça kullandığımız malzemelerden bir tanesidir. Özellikle havuç, turp, kereviz, salatalık gibi birçok sebzeyi doğrarken mutfakta yardımcı olur. Ancak zamanla kullanımdan dolayı keskinliklerini yitirebilen araçlardır. Rendeleri jilet gibi keskin hale getirmenin oldukça basit bir püf noktası var.
5.03.2024 Püf Noktası
Örümcekler bu kokudan nefret ediyor! Bir daha evinize giremeyecekler
Örümcekler bu kokudan nefret ediyor! Bir daha evinize giremeyecekler Doğal yaşamın bir parçası olan örümcekler evlerde gezindiğinde veya ağlarınızı evinizin duvarlarına ördüğünde rahatsız olabilirsiniz. Öldürmeden örümcekleri uzaklaştırma istiyorsanız sizin için bir önerimiz var. Örümcekler bu kokudan nefret ediyor.
4.03.2024 Püf Noktası
Orkideyi coşturan baharat! Ayda bir yarım çay kaşığı verin
Orkideyi coşturan baharat! Ayda bir yarım çay kaşığı verin Orkide, zarif ve etkileyici çiçekleriyle tanınan, bakımı özen isteyen bitkilerden biridir. Evlerimizi ve ofislerimizi süsleyen bu bitkiler, doğru bakım ile uzun süreler boyunca çiçeklerini coşkuyla açarlar. Solan orkidenizi coşturmak için evlerde bulunan bu baharattan yardım alabilirsiniz.
1.03.2024 Püf Noktası
Baharatların son kullanma tarihi geçtiyse çöpe atmayın! Evde kullanım alanlarını duyunca şaşıracaksınız
Baharatların son kullanma tarihi geçtiyse çöpe atmayın! Evde kullanım alanlarını duyunca şaşıracaksınız Baharatlar, yemeklere tat ve aroma katan önemli malzemelerdir. Ancak, son kullanma tarihleri geçebilir. Ancak, bu durumda çöpe atmak zorunda değilsiniz. Son kullanma tarihi geçen baharatların kullanım alanlarını duyunca çok şaşıracaksınız.
29.02.2024 Püf Noktası
'3 kangalı 150 lira' görüntüleri olay oldu! Sucukta inanılmaz hile ortaya çıktı
'3 kangalı 150 lira' görüntüleri olay oldu! Sucukta inanılmaz hile ortaya çıktı Sefaköy'de kurulan bir tezgahta 3 kangal sucuğun 150 TL'den satıldığı görüntüler sosyal medyada gündem olurken, akıllara sucukta yapılan hileleri getirdi.
29.02.2024 Haberler
'3 kangalı 150 lira' görüntüleri olay oldu! Sucukta inanılmaz hile ortaya çıktı
'3 kangalı 150 lira' görüntüleri olay oldu! Sucukta inanılmaz hile ortaya çıktı Sefaköy'de kurulan bir tezgahta 3 kangal sucuğun 150 TL'den satıldığı görüntüler sosyal medyada gündem olurken, akıllara sucukta yapılan hileleri getirdi.
29.02.2024 Gündem
Son kullanma tarihi geçince bakın ne oluyor! Bu yöntemleri kullanarak anlayabilirsiniz
Son kullanma tarihi geçince bakın ne oluyor! Bu yöntemleri kullanarak anlayabilirsiniz Yemeklere tat katan baharatlar raflarda uzun süreler boyunca yerini alıyor. Ancak baharatların son kullanma tarihlerini nasıl anlayabiliriz? İşte bozulmaya yüz tutmuş baharatların verdiği bazı ipuçları.
28.02.2024 Yemek
Yıllardır yapılan hata buymuş! Yemeklere tuz ve şekeri zamanında ekleyin
Yıllardır yapılan hata buymuş! Yemeklere tuz ve şekeri zamanında ekleyin Ne yaparsanız yapın yemeğiniz lezzetsiz oluyor ya da piştikten sonra bile tuz ve baharat ilave etmeniz gerekiyorsa haberimizdeki püf noktaları tam da size göre. Yemeklere doğru zamanda baharat ekleyerek daha lezzetli, sağlıklı ve tasarruflu yemek yapabilirsiniz. Detaylar haberimizde!
27.02.2024 Püf Noktası
Zeytinin acısı nasıl alınır? Acı aromasından eser kalmıyor, aylarca taze tutuyor
Zeytinin acısı nasıl alınır? Acı aromasından eser kalmıyor, aylarca taze tutuyor Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan besinler arasında zeytin yer alıyor. Ancak zeytinin acı olması ziyan olmasına sebep oluyor. ‘Zeytinin acısı nasıl alınır?’ diyorsanız bu yöntem tam size göre… Acı aromasından eser kalmıyor ve zeytini aylarca taze tutuyor.
27.02.2024 Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Baharat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.