Mozzarella nedir?
Mozzarella nedir? İtalyanların dünya mutfağına kazandırdığı lezzetlerden bir tanesi olan Mozzarella, özellikle yemek ile ilgilenen kişiler tarafından merak ediliyor. Peki Mozzarella nedir? Mozzarella nerelerde kullanılır? Gelin Molatik olalım...
9.09.2020 Hayat
Baharatlı ekmek tarifi
Baharatlı ekmek tarifi Sıcacık, yumuşacık, ağızda dağılan baharatlı ekmek tarifine bayılacaksınız. İşte tüm püf noktalarıyl baharatlı ekmek tarifi
30.06.2017 Yemek
Kahvaltı sofranıza yakışacak
Kahvaltı sofranıza yakışacak Bu hafta size kahvaltı sofralarınız için sarımsaklı ve taze baharatlı ekmek tarifini veriyorum
20.11.2015 Cumartesi
Paylaşmayı bilenler bu Ramazan da lezzete doyacak… İşte iftarda herkesi mutlu edecek 5 pratik tarif!
Paylaşmayı bilenler bu Ramazan da lezzete doyacak… İşte iftarda herkesi mutlu edecek 5 pratik tarif! Ramazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
25.03.2024 Advertorial
Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi! Böyle yapınca daha lezzetli oluyor
Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi! Böyle yapınca daha lezzetli oluyor Louisiana mutfağı, çeşitli baharatlar, nefis soslar ve çıtır çıtır lezzetlerle ünlüdür. Louisiana usulü çıtır tavuk tarifi de bu zengin mutfaktan ilham alarak hazırlanan, damakları şenlendiren bir lezzet şölenidir. Bu tarif, tavuk severlerin vazgeçilmezi olmaya aday! İşte, Louisiana mutfağının büyüsünü sofranıza taşıyacak nefis bir çıtır tavuk tarifi ve püf noktaları…
21.12.2023 Yemek
Diş çekiminden sonra ne yenir, ne içilir? Uzmanı listeyi açıkladı
Diş çekiminden sonra ne yenir, ne içilir? Uzmanı listeyi açıkladı Dişiniz çekildikten sonra yemek yemek büyük bir zorluk gibi görünebilir. Bunun sebebi de çoğunlukla ağrı hissetme endişesidir. "Diş çekildikten sonra yemek yemek o kadar endişe etmenizi gerektiren bir durum değil" diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir listeyi açıkladı.
2.06.2022 Genel Sağlık
Yaza formda girmek için 7 beslenme önerisi
Yaza formda girmek için 7 beslenme önerisi Yaza formda ve fit girmek için bazı beslenme önerilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Aybüke Açıksöz, “Ödem atıcı besinler tüketin, mutlaka güne kahvaltı ile başlayın, su tüketiminizi artırın, ağır yiyeceklerden uzak durun, şok diyetler yapmayın ve açık hava egzersizlerine vakit ayırın” dedi.
14.05.2022 Sağlık
Mide üşütmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Mide üşütmesi belirtileri ve nedenleri nelerdir?
Mide üşütmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Mide üşütmesi belirtileri ve nedenleri nelerdir? Mide üşütmesi soğuk algınlığının yanı sıra bazı virüs ve bakterilerin vücuda girmesiyle oluşur. İnsanın yaşam kalitesini düşüren mide üşütmesi halsizlikle başlar ve yatağa düşmeye neden olabilir. Mide üşütmesi belirtileri arasında kusma, ishal, karın ağrısı, mide bulantısı gibi semptomlar yer alır. İlk belirtisi ise genelde ishal ve bulantıdır. Tıp literatüründe gastroenterit olarak bilinen mide üşütmesine iyi gelen bazı besinler vardır. Bitkisel çözümlerle tedavi edilebilen mide üşütmesinde görülen belirtiler artıyorsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Mide üşütmesi belirtileri ve nedenleri nelerdir? diyorsanız “Mide üşütmesine ne iyi gelir, nasıl geçer?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Basura (Hemoroid) ne iyi gelir, nasıl geçer? Basur ağrısına evde bitkisel tedavi
Basura (Hemoroid) ne iyi gelir, nasıl geçer? Basur ağrısına evde bitkisel tedavi Halk dilinde basur veya mayasıl olarak da bilinen hemoroid insanın yaşam kalitesini oldukça düşüren ağrılı ve acılı bir hastalıktır. Yetişkinlerde daha çok baş gösteren basur şikayetleri genellikle kabızlıkla birlikte ortaya çıkar. Bağırsak sisteminin sonlandığı kısımda, her insanda var olan yastıkçıkların baskı, örselenme gibi nedenlerle şişmesi, sarkması ve kanamaya elverişli hale gelmesidir. Tedavi edilmediğinde daha sancılı hal alabilir. Basura (Heoeroid) ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız Basur ağrısına evde bitkisel tedavi içeriğimizden detaylara bakabilirsiniz
2.12.2021 Genel Sağlık
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Şiddetli Mide Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Şiddetli Mide Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? İnsanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen mide ağrısı en sık rastlanan sağlık problemlerinden birisidir. Şiddetli sancı ile baş gösteren mide ağrısının birçok nedeni olduğu bilinmektedir. Mide ağrısının belirtileri arasında en çok şişkinlik, mide bulantısı ve ekşimesi yer alır. Karın veya sırt bölgesinde oluşan sancı bazen kıvrandırıcı derecede olabilir. Mide ağrılarına evde ilaçsız bir şekilde yapılan yiyeceklerle en aza indirmek mümkün. Doğal bitki çayları da mide ağrılarında çözüm olarak tüketilebilir. Ancak geçmeyen ve sürekli devam eden mide ağrılarında mutlaka doktordan yarım alınmalıdır. Mide ağrısına ne iyi gelir? Şiddetli mide ağrısı neden olur, nasıl geçer? İçeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
2.12.2021 Sağlık
İştah kabartan edebiyat
İştah kabartan edebiyat Konumuz, pek leziz! Sıcak çorbalar, tarçınlı salepler, şerbetler, tatlılar... Elimizde bir roman varsa ve iştah kabartan bir yiyeceği aklımıza düşürürse, koşa koşa mutfağa gider, malzemeleri tezgâha yayarız
19.09.2021 Kültür Sanat
Diyet Programı: Kilo Vermek Ve Zayıflamak İçin En İyi Diyet Programları
Diyet Programı: Kilo Vermek Ve Zayıflamak İçin En İyi Diyet Programları Kadınlar için fit bir görünüme kavuşmak oldukça önemlidir. Bu nedenle fazla kilolar hayatı olumsuz etkiler. Fazla kilolarından kurtulmak isteyen kadınlar kısa sürede kilo vermelerini sağlayacak diyetleri uygulayabilirler. Kilo vermek ve zayıflamak için en iyi diyet programları nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
16.03.2021 Sağlık
Hamilelikte Mide Bulantısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Bulantıyı Bitiren Kesin Çözümler...
Hamilelikte Mide Bulantısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Bulantıyı Bitiren Kesin Çözümler... Hamilelikte pek çok sıkıntı gibi mide bulantısı da kadınları zorlamaktadır. Hamilelikte bulantı neden olur, hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Bulantıyı bitiren kesin çözümler nelerdir gibi soruları detaylarıyla derledik.
16.01.2021 Sağlık
Hıçkırık nasıl geçer, hıçkırık neden olur?
Hıçkırık nasıl geçer, hıçkırık neden olur? Neredeyse herkesin yaşadığı hıçkırık problemi sık sık araştırılmaya devam ediyor. Singultus, bir diğer deyişle hıçkırık, akciğerlerin alt kısmında bulunan ve kubbemsi bir yapıda olan diyaframın ani ve istemsiz olarak kasılması sonucu oluşur. Hıçkırık neden olur sorusunun ardından hıçkırık nasıl geçer sorusu yoğun ilgi görür. İşte hıçkırık hakkında merak edilenler ve geçirme yöntemleri...
5.11.2020 Sağlık
YKS öncesi sakın fast food tüketmeyin!
YKS öncesi sakın fast food tüketmeyin! Yükseköğretim Kurumları (YKS) sınavı için geri sayım başladı. Sınava saatler kala beslenme önerilerinde bulunan Beslenme Uzmanı Eftal Geçgil Demir, dışarıdan hazır yemek yenmemesini tavsiye ederek aşırı yağlı olduğu için fast food tüketmemek gerektiğini söyledi.
26.06.2020 Genel Sağlık
Ramazanda sloganınız her öğün sebze olsun
Ramazanda sloganınız her öğün sebze olsun Koronavirüs salgını nedeniyle bu ramazan ayını evde karşılıyoruz. Sağlığımızı korumak için daha da özen göstermemiz gereken bu dönemde doğru beslenmenin ipuçlarını Diyetisyen Burak Alifaki veriyor.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Güneş Tokyo'dan yükselir
Güneş Tokyo'dan yükselir Tokyo veya resmi adıyla Tokyo Metropolü, Japonya'nın başkenti ve Uzakdoğu mistik dünyasının kanaatimce en iyi tanımladığı bir şehir. Yüzölçümü 600 km² olup, 35 milyon nüfuslu megapol bir bölge olan Tokyo dünyanın en büyük kenti olarak bilinmektedir. Nüfus popülasyonu olarak Mexico City ile ciddi bir rekabet halindedir.
13.12.2019 Tatil
Burçlara göre beslenme önerileri
Burçlara göre beslenme önerileri Hangi burç nasıl beslenmeli? Hangi besin hangi burç için uygundur?
9.12.2019 Astroloji
Kilo vermeye yardımcı olacak tarifler
Kilo vermeye yardımcı olacak tarifler Uykusuz kalındığında tatlı ihtiyacımızın arttığını ve bu ihtiyacı en kolay yoldan gidermeye çalıştığımızı inceleyen Dr.Micheal Mosley, gözlem yöntemiyle bir çalışma yaptı ve uyku düzeninin iştah seviyesini nasıl etkilediğini araştırıp kilo vermeye yardımcı olacak hızlı ve etkili diyet listesini sundu.
6.07.2021 Diyet Yemekleri
Karatay kahvaltı tarifleri
Karatay kahvaltı tarifleri Canan Karatay’ın önermiş olduğu beslenme tarzıyla özellikle kahvaltılarınızı hem lezzetli hem de sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. Karatay kahvaltı tarifleri ve Karatay kahvaltı önerilerini merak ediyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz Karatay kahvaltı tariflerine göz atabilirsiniz.
6.07.2021 Bilgi
Kanepe tarifleri
Kanepe tarifleri Özel günlerin vazgeçilmez aperatif lezzetlerinden biri olan kanepe tariflerini sizinle paylaşıyoruz. Evinizde bulunan malzemeler ile kolay kanepe tarifleri yapabilirsiniz. İşte sizin için farklı çeşitlerde yapabileceğiniz kanepe tarifleri...
6.07.2021 Bilgi
Söz sırası RTÜK’te…
Söz sırası RTÜK’te… Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi Taha Yücel, RTÜK’ün internet üzerindeki TV/Video yayınlarını denetlemesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yücel, yeni düzenlemenin haksız rekabeti önleyeceğini belirtti.
7.06.2018 Gündem
Knorr yeni çeşni serisi ile lezzeti katla
Knorr yeni çeşni serisi ile lezzeti katla Yeni Knorr Çeşni Serisi; Kajun Baharatlı Patates Çeşnisi, Sarımsaklı Yoğurt Çeşnisi, 13 Baharatlı Tavuk Çeşnisi ve Baharatlı Sebze Çeşnisi’nden oluşuyor.
Oruç tutarken diyet nasıl olmalıdır?
Oruç tutarken diyet nasıl olmalıdır? Oruç tutarken diyet listesi nasıl olmalıdır sorusu ramazanda kilo almamak ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Ramazanda beslenme alışkanlıklarında bir takım değişiklikler yaparak, kilo vermeyi kolaylaştırabilirsiniz. Oruç tutarken aynı zamanda kilo vermek isteyenler Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı’nın vermiş olduğu beslenme tavsiyelerine uyabilirler. İşte oruç tutarken diyet nasıl olmalıdır sorusunun cevapları.
6.05.2019 Diyetler
Susatmayan sahur menüsü
Susatmayan sahur menüsü Susatmayan sahur menüsünü denedikten sonra oruç tutarken hiç susamadığınızı fark edeceksiniz. Sahurda beslenmenizde yapacağınız bir takım değişikliklerle, oruç tutarken daha az susamanızı sağlayabilirsiniz. Susatmayan sahur menüsü arayışına girdiyseniz, sizler için araştırıp bir araya getirdiğimiz, susatmayan sahur menüsünü denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte susatmayan sahur menüsü:
6.07.2021 Bilgi