Batık Gemi

Batık Gemi

Son dakika Batık gemi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Batık gemi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Batık gemi haber sayfamızda...

Batık Gemi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 349 batık gemi haberi bulunmuştur.
Marmara'da batan geminin enkazına dalış! 1 denizcinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Marmara'da batan geminin enkazına dalış! 1 denizcinin daha cansız bedenine ulaşıldı Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları, 6'ncı gününde 1 denizcinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Öte yandan
20.02.2024 Gündem
Batık gemiye dalış yapıldı, mürettebat kamaraları böyle görüntülendi
Batık gemiye dalış yapıldı, mürettebat kamaraları böyle görüntülendi İmralı Adası güneyinde batan kuru yük gemisinin içi ve mürettebat kamaraları dalgıçlar tarafından görüntülendi.
18.02.2024 Haberler
Batık gemi için çalışmalar sürüyor! Dalgıçlar gemide mürettebatın kaldığı kısmı görüntüledi
Batık gemi için çalışmalar sürüyor! Dalgıçlar gemide mürettebatın kaldığı kısmı görüntüledi İmralı Adası güneyinde batan kuru yük gemisinin içi ve mürettebat kamaraları dalgıçlar tarafından görüntülendi. Gün içinden farklı aralıklarla dalan dalgıçlar en son 7. kez daldıklarında geminin enkazına inerek kamaralara yani kaldıkları odaya girdi.
18.02.2024 Gündem
Batan geminin enkazı görüntülendi! Kayıp 4 mürettebat ile ilgili yeni iddia
Batan geminin enkazı görüntülendi! Kayıp 4 mürettebat ile ilgili yeni iddia Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatısında batan, 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 4’üncü gününde de devam ederken enkazdan yeni görüntüler ortaya çıktı.
18.02.2024 Gündem
Son dakika... Batan gemide kaybolan 6 kişiden 1'inin cansız bedenine ulaşıldı
Son dakika... Batan gemide kaybolan 6 kişiden 1'inin cansız bedenine ulaşıldı Marmara Denizi'nde batan gemide kaybolan 6 kişiden 1'inin cansız bedenine ulaşıldı. Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılan cenazenin, aşçı Zeynep Kılınç’a (33) ait olduğu belirlendi.
17.02.2024 Gündem
Batık gemi Batuhan A ile ilgili yeni gelişme! 17.00 ile 18.00 saatlerinde dalış yapılacak
Batık gemi Batuhan A ile ilgili yeni gelişme! 17.00 ile 18.00 saatlerinde dalış yapılacak Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, olağanüstü bir durum gerçekleşmediği takdirde saat 17.00'den itibaren batan Batuhan A. isimli gemiye dalgıçların dalış gerçekleştirip kayıp personellerin arayacaklarını duyurdu.
16.02.2024 Gündem
Sağanak sürüyor, kar da gelecek
Sağanak sürüyor, kar da gelecek Birçok ilde sağanak yağış ve fırtına etkisini sürdürürken, Mersin, Antalya ve Muğla’da dün sağanak yağış nedeniyle su baskınları yaşandı.
9.12.2023 Gündem
Yenikapı batıklarında arkeolojik duraklama! 8500 yıllık tarih müze bekliyor
Yenikapı batıklarında arkeolojik duraklama! 8500 yıllık tarih müze bekliyor Marmaray projesi sırasında keşfedilen ve dünyanın en büyük antik gemi koleksiyonu olarak kabul edilen Yenikapı batıklarının konservasyon sürecinde arkeolojik duraklama yaşanıyor. Yenikapı Batıkları Kazısı ve Konservasyon Projesi'nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Ufuk Kocabaş, “Bir müze veya çok iyi bir depo kurulmadığı için yeni batıklara geçemiyoruz. Bu anlamda iş akışımızda bir kırılma var” açıklamasında bulundu.
18.06.2023 Haberler
Yenikapı batıklarında arkeolojik duraklama! 8500 yıllık tarih müze bekliyor
Yenikapı batıklarında arkeolojik duraklama! 8500 yıllık tarih müze bekliyor Marmaray projesi sırasında keşfedilen ve dünyanın en büyük antik gemi koleksiyonu olarak kabul edilen Yenikapı batıklarının konservasyon sürecinde arkeolojik duraklama yaşanıyor. Yenikapı Batıkları Kazısı ve Konservasyon Projesi'nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Ufuk Kocabaş, “Bir müze veya çok iyi bir depo kurulmadığı için yeni batıklara geçemiyoruz. Bu anlamda iş akışımızda bir kırılma var” açıklamasında bulundu.
18.06.2023 Gündem
Derin sularda binlerce enkaz
Derin sularda binlerce enkaz UNESCO’nun üç yeni gemi batığı bulunduğu açıklaması üzerine derin sularda binlerce gemi enkazı olduğu belirtildi.
18.06.2023 Dünya
Yeni yıla İtalya’da girmeniz için geçerli 5 neden…
Yeni yıla İtalya’da girmeniz için geçerli 5 neden… Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte “yılbaşını nerede kutlayalım?” sorusu gündemde yerini almaya başladı. Her fırsatta yeni yerler görmeyi sevenler, bu yılbaşında da tabii ki yine seyahat etmeyi tercih etti ve şimdiden tur rezervasyonlarını yaptırdı. Yılbaşı turlarına bakıldığından bu yıl ağırlıklı olarak İtalya turlarının ön plana çıktığını görüyoruz. Peki, İtalya turları neden bu kadar çok tercih ediliyor? Sizin için araştırdık…
22.11.2022 Advertorial
Dünyanın en derin batık gemisi bulundu! Denizin 7 kilometre dibinde...
Dünyanın en derin batık gemisi bulundu! Denizin 7 kilometre dibinde... İkinci Dünya Savaşı sırasında kanlı bir muharebe sırasında vuruldu ve battı. ABD donanmasına ait destroyer, deniz seviyesinin yaklaşık 7 kilometre altında bulundu.
25.06.2022 Dünya
İnsansız deniz aracından tarihi keşif! 107 yıl sonra bulundu
İnsansız deniz aracından tarihi keşif! 107 yıl sonra bulundu İnsanlık uzunca bir süredir Antartika’yı keşfetmeye ve anlamaya çalışıyor. 107 yıl sonra bulunan bir batık ise araştırma ekibi tarafından 'dönüm noktası' olarak adlandırılıyor.
9.06.2022 Dünya
Tarihin en büyük definesi... Görüntüleri ordu paylaştı!
Tarihin en büyük definesi... Görüntüleri ordu paylaştı! Kolombiya ordusu, 300 yıldır su altında olan ve 1708 yılında batırıldığında 200 tona yakın altın, gümüş ve zümrüt taşıdığına inanılan İspanyol San Jose gemisinin enkazına ait görüntüler paylaştı.
8.06.2022 Haberler
Tarihin en büyük definesi... Görüntüleri ordu paylaştı!
Tarihin en büyük definesi... Görüntüleri ordu paylaştı! Kolombiya ordusu, 300 yıldır su altında olan ve 1708 yılında batırıldığında 200 tona yakın altın, gümüş ve zümrüt taşıdığına inanılan İspanyol San Jose gemisinin enkazına ait görüntüler paylaştı.
8.06.2022 Dünya
Akdeniz’in 6 milyon yıllık öyküsü
Akdeniz’in 6 milyon yıllık öyküsü Arkeolog Töre Sivrioğlu, “Coğrafyanın önemini yadsıyan bir arkeoloji, mitoloji veya tarih çalışması baştan büyük bir eksiklik taşıyacaktır. Araştırmalarımda mitselleştirilen imgelerin kökenlerini inceledim” diyor
21.03.2022 Arkeoloji
İnsansız deniz aracından tarihi keşif! Dönüm noktası olacak
İnsansız deniz aracından tarihi keşif! Dönüm noktası olacak İnsanlık uzunca bir süredir Antartika’yı keşfetmeye ve anlamaya çalışıyor. 107 yıl sonra bulunan bir batık ise araştırma ekibi tarafından 'dönüm noktası' olarak adlandırılıyor.
10.03.2022 Haberler
İsveç’te 800 yıllık batık gemi bulundu
İsveç’te 800 yıllık batık gemi bulundu İsveç’te Göteborg Üniversitesi’nden arkeologlar, ülkenin güneybatısında bulunan Fjallbacka açıklarında yaptıkları dalışta 800 yıllık ahşap gemi kalıntısı keşfetti. Bulunan kalıntıların, Avrupa’da şu ana kadar bulunan en eski gemi kalıntıları olduğu ifade edildi.
7.02.2022 Dünya
Yan yatan gemi çocukların oyun alanına döndü
Yan yatan gemi çocukların oyun alanına döndü  Maltepe’ de şiddetli lodos sonrası kıyıya vurarak yan yatan gemi 60 gündür kaldırılmayı bekliyor. Sahilde kıyıya vuran gemiden kopan bazı parçalar denize sürüklenirken, sahile inen çocuklar ise canlarını hiçe sayarak gemi içerisine giriyor ve oyun oynuyor. Vatandaşların bir an önce kaldırılmasını istediği geminin son hali ise havadan görüntülendi.
1.02.2022 Gündem
Sergi fotoğrafı için dalışta, 31 yıl önce göle düşen kamyonun motoru bulundu
Sergi fotoğrafı için dalışta, 31 yıl önce göle düşen kamyonun motoru bulundu Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, 6-7 Aralık'ta açılacak su altı fotoğraf sergisi için Van Gölü’ne dalan dalgıçlar, 31 yıl önce suya düşen kamyonun motorunu buldu. 28 yıldır Van Gölü'nde dalış yapan Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Cumali Birol, "1990 yılında gemi kaptanı olan rahmetli babamla birlikte o kamyonun şasisini suyun altında karaya çıkarmıştık. O zaman bu kadar imkanlar yoktu. O zaman aracın motorunu suya düşürmüştük, kamyonun motorunu da bulduk" dedi.
20.11.2021 Haberler
Bu görüntüler Van'dan! Fotoğraf çekmek için daldıkları yerde buldular
Bu görüntüler Van'dan! Fotoğraf çekmek için daldıkları yerde buldular Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, 6-7 Aralık'ta açılacak su altı fotoğraf sergisi için Van Gölü’ne dalan dalgıçlar, 31 yıl önce suya düşen kamyonun motorunu buldu. 28 yıldır Van Gölü'nde dalış yapan Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Cumali Birol, "1990 yılında gemi kaptanı olan rahmetli babamla birlikte o kamyonun şasisini suyun altında karaya çıkarmıştık. O zaman bu kadar imkanlar yoktu. O zaman aracın motorunu suya düşürmüştük, kamyonun motorunu da bulduk" dedi.
20.11.2021 Gündem
İzmir’in ‘batıkları’
İzmir’in ‘batıkları’ İzmir’in tarihinde iz bırakan İnebolu Vapuru’nun 42 metre derinlikte keşfine önemli katkı sağlayan Uluç Hanhan, yeni kitabı “İzmir Körfezi Batıkları”nı okurla buluşturdu Uzun yol gemi kaptanı olan Uluç Hanhan, “Deniz ruhlu bir kent olan İzmir’in batıkları ve vapurlarıyla herkesçe bilinir olması için çaba göstermeye devam edeceğim” dedi
28.02.2021 Kültür Sanat
Foça açıklarında savaş gemisi batığı bulundu!
Foça açıklarında savaş gemisi batığı bulundu! Türk bilim insanlarının İzmir'in Foça ilçesi açıklarında yürüttüğü çalışmalarda 18. yüzyıl sonlarında battığı değerlendirilen ve parçaları geniş bir alana dağılmış savaş gemisi tespit edildi.
6.12.2020 Gündem
Girne Kalesi Kıbrıs'ın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi
Girne Kalesi Kıbrıs'ın Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi   Günümüzde pek çok turist tarafından sık sık ziyaret edilen Girne Kalesi oldukça önemli bir tarihe sahiptir. Mimari tarzı bakımından ortaçağ mimarisini yansıtan bu kale çok değerlidir. İşte Girne Kalesi Kıbrıs hakkında merak edilenleri derledik.  
25.09.2020 Tatil
Batık gemi denizden çıkarıldı
Batık gemi denizden çıkarıldı Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 2004 yılında batan kuru yük gemisinin su altında kalan kısmı, dalgıçlarca kaynakla kesilip, parçalara ayrılarak, denizden çıkarıldı.
21.11.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Batık Gemi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.