Ülkerden Araplara hurmalı Avrupalıya yoğurtlu mama
Ülkerden Araplara hurmalı Avrupalıya yoğurtlu mama İsviçreli Hero ile birlikte kaşık bebek maması fabrikası kuran Ülker ihracat yapacağı ülkelerin özelliklerine göre üretim gerçekleştirecek
12.07.2004 Ekonomi
İthal süs bitkileri yeni alerjiler getirdi
İthal süs bitkileri yeni alerjiler getirdi Alerji uzmanı Prof. Dr. Bülent Enis Şekerel, farklı coğrafyalardan ithal edilen süs bitkilerinin yeni alerjilere yol açtığı uyarısında bulundu...
11.10.2023 Gündem
Bebeklerde Ek Gıda Alerjisi Nedir? Belirtileri Nelerdir Ve Nasıl Geçer?
Bebeklerde Ek Gıda Alerjisi Nedir? Belirtileri Nelerdir Ve Nasıl Geçer? Bebeklerin ek gıdalarla tanışma sürecinde sıklıkla karşılaşılan durumlardan bir tanesi de besin alerjisidir. Bu dönemde meydana gelen besin alerjileri, tedavi edilmediği taktirde bebekler için oldukça tehlikeli bir hal alabilmektedir. Peki, Bebeklerde ek gıda alerjisi nedir? Belirtileri nelerdir ve nasıl geçer? Sizin için tüm detayları ile derledik.
6.07.2022 Sağlık
Bebeğiniz kilo alamıyorsa nedeni besin alerjisi olabilir
Bebeğiniz kilo alamıyorsa nedeni besin alerjisi olabilir Bebeklerde ve çocuklarda besin alerjisi, bebekliğin ilk aylarında ya da ek gıdaya başlandığında ortaya çıkabiliyor. İshal, kabızlık, kolik sancılar, egzama, burun akıntısı, kusma, kilo alamama gibi belirtilerle kendini gösteren besin alerjisinin bir tedavisi bulunmuyor. Hastanın alerjik olduğu besin ve ürünlerinden kaçınmasının tek yöntem olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ü. Ayfer Yükselen, bebeklerde ve çocuklarda besin alerjisinin düzelebileceğine dikkat çekerek düzenli aralarla yükleme testi yapılmasını önerdi.
23.06.2022 Çocuk Sağlığı
Besin alerjisi iki katı arttı
Besin alerjisi iki katı arttı 8-14 Mayıs Dünya Besin Alerjisi Farkındalık Haftası dolayısıyla besin alerjisine dikkat çeken Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) üyesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Enis Şekerel, son 20 yılda besin alerjisi görülme sıklığında iki kata yakın artış olduğunu açıkladı.
15.05.2022 Pazar
Gaz sancısına ne iyi gelir? Bebeklerde ve yetişkinlerde gaz sancısı nasıl geçer?
Gaz sancısına ne iyi gelir? Bebeklerde ve yetişkinlerde gaz sancısı nasıl geçer? Bağırsaktaki gazın dışarı atılamaması sonucunda gaz sancısı oluşur. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan gaz sancılarının nedenleri arasında genellikle bazı besinler ve hava yutulması gibi faktörler yer alır. Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı daha çok görülür. Sindirim sistemleri henüz gelişmediği için haz çıkarmaları zorlaşır ve bu durum rahatsızlık verir. Yetişkinlerde gaz sancısı karında meydana gelen ağrılar veya kramplar, geğirme gibi belirtiler yer alır. Evde yapılabilecek bazı doğal yöntemler ile yetişkinler ve bebeklerde gaz sancısı giderilebilir. Gaz sancısına ne iyi gelir? diyorsanız “Bebeklerde ve yetişkinlerde gaz sancısı nasıl geçer?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Kusma şekline göre bebeğime ne olduğunu nasıl anlayabilirim?
Kusma şekline göre bebeğime ne olduğunu nasıl anlayabilirim? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi Banu Yazıcı, bebeklerde görülen kusma şekillerine göre altta hangi problemin var olabileceğini sizler için anlattı. Eğer yenidoğan dönemindeki bir bebeğin kusma problemi varsa ve beraberinde dışkısını yapamıyorsa o zaman bağırsak problemi olabilir diye mutlaka hekime başvurmak gerekir. Arka arkaya görülen şiddetli kusmalar bebeğin emmesini engelliyorsa bağırsak tıkanıklığı, atreziyi ya da besin intoleransını özellikle de inek sütü alerjisi ya da laktoz intoleransı görebiliyoruz. Süt çocukluğu döneminde gastroözofageal reflü dediğimiz mide içeriğinin ağza gelmesi durumlarında yoğunlaştırıcı gıdalar ve anne sütünü yoğunlaştırıcı ek gıdalar ya da başlanmış olan tamamlayıcı beslenmenin reflüye yönelik desteği ve pozisyon yaratma gibi durumlar ile kusmalar önlenebilir. Eğer bebeğinizde kusma ile birlikte ishal, ateş ve sıvı alımında azalma varsa bağırsak enfeksiyonu belirtisi olabilir. Kusma şikayeti çok geniş bir etken grubuna sahip olabilir, bu nedenle bebeğinizin kusma şikayetlerini göz ardı etmeden hekiminize başvurmanız gerekir.
8.10.2021 Sağlık
Bebeklerde Ek Gıda Alerjisi Nedir? Belirtileri Nelerdir Ve Nasıl Geçer?
Bebeklerde Ek Gıda Alerjisi Nedir? Belirtileri Nelerdir Ve Nasıl Geçer? Bebeklerin ek gıdalarla tanışma sürecinde sıklıkla karşılaşılan durumlardan bir tanesi de besin alerjisidir. Bu dönemde meydana gelen besin alerjileri, tedavi edilmediği taktirde bebekler için oldukça tehlikeli bir hal alabilmektedir. Peki, Bebeklerde ek gıda alerjisi nedir? Belirtileri nelerdir ve nasıl geçer? Sizin için tüm detayları ile derledik.
8.09.2021 Genel Sağlık
Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur? Bebeklerde İştahsızlık Nasıl Geçer?
Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur? Bebeklerde İştahsızlık Nasıl Geçer? Bebekler ebeveynlerin hayatına ilk girdikleri andan itibaren ebeveynlerinin bütün hayatı olurlar. Bebek bakımda hem annelerin hem de babaların en hassas oldukları nokta da şüphesiz ki beslenme konusu olmaktadır Ancak bazen işler yolunda gitmez ve bebeklerde iştahsızlık sorunu baş gösterir. Siz de böyle bir sorun yaşıyor, nedenini merak ediyor ve bunun üstesinden nasıl geçireceği cevabını arıyorsanız tüm detayları derledik.
7.09.2021 Sağlık
Bebeğiniz ağlayarak uyanıyorsa sebebi bu olabilir!
Bebeğiniz ağlayarak uyanıyorsa sebebi bu olabilir! Bebekler, sıkıntılarını her zaman dile getiremezler. Olumsuz durumları ruh hallerine yansıtarak ebeveynlerinin bunu anlamasını beklerler. Bu noktada ebeveynlerin oldukça dikkatli olması ve bebeklerinin hareketlerini iyi gözlemlemeleri gerekmektedir. Birçok ebeveynin kulak enfeksiyonları konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmadığının altını çizen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı, bu hastalıkla ilgili önemli bilgiler veriyor.
19.08.2021 Çocuk Sağlığı
Bebeğinizin katı gıdaya geçebileceğini nasıl anlarsınız? Nelere dikkat edilmelidir?
Bebeğinizin katı gıdaya geçebileceğini nasıl anlarsınız? Nelere dikkat edilmelidir? Bebeklerin ek besinlere geçmesi için öncelikle başılarını uzun süre dik tutabilmesi gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Semra Akkuş Akman, katı gıdaya geçiş süresi hakkında merak edilenleri tüm detaylarıyla sizler için anlattı. Bebeklerde ilk besin dönemi anne için çok heyecanlı bir dönemdir. Bebeklerimizi ilk 6 ay anne sütü ile beslemeyi, 6 ay sonrasında ek besinlere başlanmasını öneriyoruz. Bebeğin ek besinlere geçmesi için öncelikle başını uzun süre dik tutabilmesi gerekmektedir. Daha sonra mama sandalyesinde destekli bir şekilde uzun süre dik oturmalıdır. Bebeklerin hayatının ilk aylarında olan dille itme reflekslerinin yok olması gerekmektedir. Bebeğe bir kaşık uzatıldığında bebeğin ağzını açması ek besine hazır olduğunun göstergelerinden birisidir. Bu göstergelerin tümüyle tamamlandığı dönem 6 ayın dolması ile gerçekleşmektedir. Ek besin döneminin, tadım menüsü olduğu unutulmamalıdır. Eğer bebeğinize ek besinleri başlatacaksanız, miktarların çok az olmasına dikkat etmeniz gerekecektir. Bir tatlı kaşığı ile başlanılıp yavaş yavaş artırılmalıdır. Bir gün içerisinde iki besine başlamak yanlış bir uygulamadır ve bebeğin olası bir alerjik reaksiyonu yaşanılırsa, hangi besine alerjik olduğunun anlaşılamamasına neden olmaktadır. İki besin arasında en az 3 gün geçirilmesi gerekmektedir. Ek besin dönemi, bebeğin tüm hayatına ve geleceğine sirayet edecek kadar önemlidir.
7.08.2021 Sağlık
Ailelerin bebek gelişimi ile ilgili bilmesi gerekenler
Ailelerin bebek gelişimi ile ilgili bilmesi gerekenler Geçtiğimiz aylarda ilk yılını geride bıraktığımız Covid-19 pandemisi tüm dünyada yaşamın hemen her alanını etkiledi. Özellikle bebek ve küçük çocuklarda gelişim takibinin de yapıldığı rutin doktor kontrolleri önemli olup, kimi zaman aksatıldı. Gelişim ile ilgili sorunların erken tespiti, gerekli önlemelerin alınması, bazı durumlarda tedavinin geciktirilmeden yapılması çocuğun sonraki hayatındaki karşılaşabileceği sağlık problemlerini de önlemiş olur. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı / Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Serkan Atıcı, ailelerin bebek gelişimi ile ilgili bilmesi gerekenleri anlattı.
21.06.2021 Çocuk Sağlığı
Bebeklere Ceviz Ne Zaman Ve Nasıl Verilir?
Bebeklere Ceviz Ne Zaman Ve Nasıl Verilir? Bebeklerin gelişimi için ek gıda döneminde verilmesi gereken pek çok besin bulunmaktadır. Bunlardan birisi de cevizdir. Ceviz özellikle beyin gelişimi için büyük rol oynamakta ve ek gıdaya geçiş ile birlikte tüketilmesi gereken bir besindir. Peki, bebeklere ceviz ne zaman ve nasıl verilir? Sizlere bebekler için verilmesi gereken ceviz hakkında bilgileri detaylıca derledik.
20.06.2021 Bebek
Anne sütünün mucizevi 10 etkisi
Anne sütünün mucizevi 10 etkisi Anne sütünün yeni doğan bebekler için en mucizevi besin olduğu biliniyor. Anne sütü bebeklik döneminde yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı büyüme ve gelişme için esaslar arasında yer alıyor. Uzmanlar anne sütünün önemini her ne kadar vurgulasa da Türkiye’de bebeklerin ilk ayda sadece anne sütü ile beslenme oranı maalesef %14 oranında kalıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Güneş, yeni doğan bebekler için anne sütünün önemi hakkında bilgi verdi.
11.06.2021 Çocuk Sağlığı
Ek gıdaya geçerken aşama aşama dikkat edilecek noktalar
Ek gıdaya geçerken aşama aşama dikkat edilecek noktalar Bebek büyüdükçe anne sütü veya mama bebeğin fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalır. İşte bu aşamada da ek gıdalar devreye girer. Tamamlayıcı besinler, sadece anne sütü veya mama ile beslenen bebeklerde diğer gıdalara geçişi sağlar. Ancak bu geçiş döneminin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Eryavuz, ek gıdaya geçişte anne-babalara rehber olacak bilgiler paylaştı.
12.05.2021 Çocuk Sağlığı
Bebeklerde öğün sıklığı ve aralığı ne olmalı?
Bebeklerde öğün sıklığı ve aralığı ne olmalı? Bebeklerde öğün sıklığı ve aralığının doğru seçimi, bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümeleri, gelişimlerini sağlamaları için önemli. Diyetisyen Hülya Çağatay, bebeklerde öğün sıklığı ve aralığı belirlenirken dikkat edilmesi gerekenleri aktardı. İşte detaylar...
26.04.2021 Çocuk Sağlığı
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalıdır? Ne Zaman Ek Gıdalara Başlanmalı?
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalıdır? Ne Zaman Ek Gıdalara Başlanmalı? Bebeklerde ek gıdaya geçme konusu çok önemlidir. Çünkü bu dönemdeki alışkanlıklar sayesinde bebek ileriki yaşamında da sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanacaktır. Bebeğin hangi besinler ile ilk defa ek gıdaya başlayacağı oldukça önemlidir. Bebeklerde ek gıdaya geçiş nasıl olmalıdır? Ne zaman ek gıdalara başlanmalı? İşte, tüm detaylar...
10.03.2021 Sağlık
Yenidoğan Bebeklerde Besin Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Bebeklerde Gıda Alerjisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Yenidoğan Bebeklerde Besin Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Bebeklerde Gıda Alerjisinde Nelere Dikkat Edilmelidir? Yenidoğan bebeklerde besin alerjisi belirtileri nelerdir? Bebeklerde gıda alerjisinde nelere dikkat edilmelidir? Yenidoğan bebeklerde besin alerjisi ciddi rahatsızlıklara sebep olur mu? Bu durum bebekleri nasıl etkiler? Sizin için yenidoğanlarda besin alerjisine ait detayları derledik.
9.03.2021 Sağlık
Ek Gıdaya Geçiş Listesi: Ek Gıdaya Geçerken Verilebilecek Meyve Ve Sebzeler...
Ek Gıdaya Geçiş Listesi: Ek Gıdaya Geçerken Verilebilecek Meyve Ve Sebzeler... Bebekler doğdukları andan itibaren anne sütü ile beslenmeye başlarlar. Anne sütünün yeterli olmadığı durumlarda ise mama takviyesi yapılmaktadır. Genel olarak 6 ay süren bu durum sonrasında ek gıda dönemi anne ve babalar hangi sebze ve meyveleri vermesi gerektiklerini araştırmaya başlarlar. Peki ek gıdaya geçerken verilebilecek meyve ve sebzeler nelerdir? Sizlere ek gıda süresinde verilmesi gereken ek gıdaya geçiş listesi hakkında merak edilenleri detaylıca inceledik.
18.02.2021 Sağlık
Ailelerin bebek gelişimi ile ilgili bilmesi gerekenler
Ailelerin bebek gelişimi ile ilgili bilmesi gerekenler Bebeğimin boyu kısa mı? Kilosu normal mi? Bebeğim çevremde gördüğüm aynı yaştaki bebeklere göre daha zayıf görünümde, acaba gelişim geriliği mi var? Ebeveynlerin merak ettiği benzer soruların cevaplarını ve bebek gelişiminde bilinmesi gereken bazı önemli noktaları aileler için hazırladık. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı / Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Serkan Atıcı, ailelerin bebek gelişimi ile ilgili bilmesi gerekenleri anlattı.
18.02.2021 Çocuk Sağlığı
Rota virüsü nedir? Rota virüsü belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Rota virüsü nedir? Rota virüsü belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Virüs sadece canlı hücreleri enfekte edebilen ve böylece replike olabilen mikroskobik enfeksiyon etkenleridir. Virüsler hayvanlardan ve bitkilerden, bakterilerin ve arkelerin de içinde bulunduğu mikroorganizmalara kadar her türlü canlı şekillerine bulaşma özelliğine sahiptirler. Rota virüsü nedir? Rota virüsü belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Sorularına ilişkin cevapları içeren bilgileri detayları ile derledik.
10.01.2021 Sağlık
Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur, Nasıl Giderilir? İştah Açan Yiyecekler Nelerdir?
Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur, Nasıl Giderilir? İştah Açan Yiyecekler Nelerdir? Bebekler ebeveynlerin hayatına ilk girdikleri andan itibaren ebeveynlerinin bütün hayatı olurlar. Bebek bakımda hem annelerin hem de babaların en hassas oldukları nokta da şüphesiz ki beslenme konusu olmaktadır Ancak bazen işler yolunda gitmez ve bebeklerde iştahsızlık sorunu baş gösterir. Siz de böyle bir sorun yaşıyor, nedenini merak ediyor ve bunun üstesinden nasıl geçireceği cevabını arıyorsanız tüm detayları derledik.
25.12.2020 Ebeveyn
Bebeklerde Besin Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Besin Alerjisine Ne İyi Gelir?
Bebeklerde Besin Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Besin Alerjisine Ne İyi Gelir? Son yıllarda bebeklerde sıklıkla besin alerjilerine rastlanmaktadır Birçok farklı şekilde kendisini gösteren bu alerjilerin bu kadar yaygın olması sebebi ile bebeklerde besin alerjisi ile ilgili bilgileri sizler için derledik.
24.12.2020 Ebeveyn
Blw Ne Demek? Bebeklerde Blw Beslenme Yöntemi Ne Zaman Ve Nasıl Uygulanır?
Blw Ne Demek? Bebeklerde Blw Beslenme Yöntemi Ne Zaman Ve Nasıl Uygulanır? Beslenme bebekli aileler için en önemli konuların başında gelmektedir. Özellikle ek gıdaya başlayan bebekler için beslenme çok daha fazla önem kazanmaktadır. Bu dönemde bebeğe sahip olan aileleri ise farklı beslenme teknikleri beklemektedir. Bu yöntemlerinden birisi de BLW olmaktadır. Yazımızın devamında blw ne demek tüm detayları derledik.
24.12.2020 Ebeveyn
Devam Sütü Nedir, Neden Kullanılır? Bebeklere Devam Sütü Ne Zaman Verilir?
Devam Sütü Nedir, Neden Kullanılır? Bebeklere Devam Sütü Ne Zaman Verilir? Bazı durumlarda çocukların anne sütü ile beslenmeleri mümkün olmamaktadır. Bu durumlar bazen annelerin fizyolojik yapısından bazen de annelerin tercihlerinden kaynaklanmaktadır. Her iki durumda da bebekler devam sütü ile beslenmektedir. Devam sütünün ne olduğu ve ne zaman kullanılması gerektiği ile ilgili bilgileri derledik.
24.12.2020 Ebeveyn

Benzer Haber Etiketleri