Belirtileri

Belirtileri

Son dakika belirtileri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan belirtileri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan belirtileri haber sayfamızda...

Belirtileri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.509 belirtileri haberi bulunmuştur.
D vitamini eksikliği bunama riskini artırıyor! Alzheimer ve demans sebebi
D vitamini eksikliği bunama riskini artırıyor! Alzheimer ve demans sebebi İngiltere’de yapılan uzun vadeli bir araştırmaya göre D vitamini eksikliği olanlarda bunama riskinde yüzde 19-25 oranında artış gözlendi. Düzenli olarak D vitamini takviyesi alanlarda ise Alzheimer riskinde yüzde 17 azalma görülürken damar hastalığına bağlı bunama riskinde yüzde 14 azalma gözlendi.
22.04.2024 Genel Sağlık
Erken menopoz kapıyı çalarsa…
Erken menopoz kapıyı çalarsa… Yaşınız ileri olmasa bile erken menopoz belirtileri gösteriyor ve çocuk sahibi olmak istiyorsanız, mutlaka doktor takibinde olmalısınız. Yumurta dondurma yöntemi ile yumurtalarınızı dondurup ilerleyen yaşlarda çocuk sahibi olabilirsiniz.
20.04.2024 Pazar
Giderek yaygınlaşıyor! D vitamini eksikliği bile kulakta çınlama yapabiliyor
Giderek yaygınlaşıyor! D vitamini eksikliği bile kulakta çınlama yapabiliyor Yaşam kalitesini düşürebilecek şiddete ulaşabilen kulak çınlaması genellikle dış kulak yolundaki kir gibi basit ve kolayca müdahale edilebilen nedenlerden kaynaklansa da bazen ciddi bir hastalığa da işaret edebiliyor. Prof. Dr. Dilaver Özturan, kulak çınlamasına dair merak edilenleri anlattı.
16.04.2024 Genel Sağlık
Varikosel, kısırlık riskini artırıyor! Erkeklerin yüzde 25-40'ında görülüyor
Varikosel, kısırlık riskini artırıyor! Erkeklerin yüzde 25-40'ında görülüyor Varikoselin testis toplardamarlarının bacaklarda varis benzeri genişlemesine verilen klinik bir isim olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Açıkgöz, “Erkek kısırlığının en yaygın nedenlerinden varikosel, düzeltilebilir bir durumdur. Genel nüfusta erişkin yaşta yaklaşık yüzde 15-20 oranında görülürken, kısırlık nedeniyle araştırılan erkeklerin yüzde 25-40'ında varikosel saptanır” dedi.
15.04.2024 Genel Sağlık
Her gün aynı kahvaltıyı yapan genç kadın öldü! Akılalmaz son
Her gün aynı kahvaltıyı yapan genç kadın öldü! Akılalmaz son Fazla kilolarından kurtulmak isteyen ve özel bir diyet uyguladığı belirtilen kadın evinde beyin kanaması geçirdi. Hastanede hayatını yitiren kadının yediği besinler sebebiyle yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.
15.04.2024 Dünya
Gözaltı morarmaları, diş eti kanamaları! K vitamini eksikliğine dikkat
Gözaltı morarmaları, diş eti kanamaları! K vitamini eksikliğine dikkat K vitamini eksikliğinin kan pıhtılaşması üzerinde ciddi etkilere sahip olabildiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, “K vitamini, karaciğerdeki bir dizi pıhtılaşma faktörünün aktive edilmesinde rol alır. Bu faktörler, kan pıhtılaşmasının başlaması ve yaranın iyileşmesi için gereklidir” dedi.
12.04.2024 Genel Sağlık
Vitamin takviyeleri ölüme bile götürüyor! İlk belirtileri bulantı, kusma ve ishal
Vitamin takviyeleri ölüme bile götürüyor! İlk belirtileri bulantı, kusma ve ishal Takviye almak, vitamin ve mineral kullanmak sağlıklı yaşam tercihleri olanlar için adeta bir alışkanlık haline geldi. Günümüzde birçok insan kan değerlerine bakmadan takviye alıyor. Ancak belli vitamin ve mineraller gerektiğinden fazla alındığında sonuçları mide rahatsızlığından çok daha ciddi olabilir.
12.04.2024 Genel Sağlık
7 yaşa düştü! Az uyku ve fazla ekran migrene neden oluyor!
7 yaşa düştü! Az uyku ve fazla ekran migrene neden oluyor! Baş ağrılarının çocukluk yaş grubunda yaşam boyu görülme sıklığının 25-93 arasında değişmekte olduğunu ifade eden uzmanlar, ergenlik döneminde kızların daha çok baş ağrısı çektiğini söylüyor. Çocuklarda en sık görülen akut tekrarlayıcı baş ağrısının migren olduğunu dile getiren Çocuk Nöroloğu Prof. Dr. Dilara Füsun İçağasıoğlu, “Migren görülme sıklığı 7 yaşa kadar yüzde 2,5 iken, 10 yaşından sonra yüzde 5’lere çıkıyor” dedi.
12.04.2024 Genel Sağlık
Kalın bağırsaklarda görülüyor! ‘45 yaş üzerindeki herkes kolonoskopi yaptırmalı’
Kalın bağırsaklarda görülüyor! ‘45 yaş üzerindeki herkes kolonoskopi yaptırmalı’ Kolon kanseri, sindirim sisteminin son 1,5-2 metresindeki kalın bağırsaklarda görülüyor. Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, ailesinde, özellikle birinci derece akrabalarında kolon kanseri olan kişilerin, akrabalarının kolon kanserine yakalandığı yaşın 10 yıl gerisinden başlayarak düzenli kolonoskopi yaptırması gerektiğine dikkat çekti.
11.04.2024 Genel Sağlık
Bademcik ameliyatı sonrası engelli kaldı! 39 milyon liralık rekor tazminat talebi
Bademcik ameliyatı sonrası engelli kaldı! 39 milyon liralık rekor tazminat talebi Bademcik ameliyatı sonrası kanama nedeniyle hastanın engelli kaldığı iddiasıyla ailesinin, ameliyatı yapan doktor ve ameliyatın gerçekleştirildiği özel hastaneye açtığı davada, mahkemenin görevlendirdiği bilirkişinin avukat masrafları hariç, yasal faizleriyle beraber 39 milyon TL’lik tazminat miktarı belirlemesi, tıp dünyasında tartışmalara neden oldu.
11.04.2024 Gündem
Teşhisi giderek zorlaşıyor! Çocuklarda otizme işaret eden belirtiler
Teşhisi giderek zorlaşıyor! Çocuklarda otizme işaret eden belirtiler Kişilerin çevresiyle uygun iletişim kuramaması şeklinde ifade edilen ve gelişimsel bir bozukluk olarak bilinen otizmde teşhisi kolaylaştıran belirtiler bulunuyor. Peki otizm çocuklarda nasıl belirti veriyor?
5.04.2024 Ebeveyn
Fındıkta 'külleme' ile mücadele
Fındıkta 'külleme' ile mücadele Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, fındıkta ciddi rekolte kayıplarına neden olan 'kozalak akarı' ve 'külleme' hastalığına ilişkin açıklamalarda bulunarak, bu hastalıklara karşı kimyasal ve mekanik mücadelenin önemli olduğunu söyledi.
5.04.2024 Ekonomi
Kovid-19'dan 100 kat daha kötü olabilir! İlk belirtileri öksürük ve ateş
Kovid-19'dan 100 kat daha kötü olabilir! İlk belirtileri öksürük ve ateş Uzmanlar, nadir görülen bir vakanın ardından Kovid'den 100 kat daha kötü olma potansiyeline sahip bir kuş gribi salgınının ufukta görünebileceği konusunda uyarıda bulundu.
5.04.2024 Genel Sağlık
20 kez doktora gidip yalvardı! Geçmeyen öksürük öldürecekti: 'Kritik süre 3 hafta'
20 kez doktora gidip yalvardı! Geçmeyen öksürük öldürecekti: 'Kritik süre 3 hafta' Sabah uyandığında boğazında tuhaf bir his vardı. Ardından gıcık şeklinde başlayan öksürüğü yerini nöbetlere bırakıp günler, aylar hatta 1 yıl sürdü. Kimileri astım kimileri alerji dedi ancak içgüdülerine göre yaşadığı şey bambaşkaydı. Günden güne daha da kötüleşen genç kadın, doktorları ikna etme sürecinde bakın neler yaşadı.
5.04.2024 Genel Sağlık
Kız çocukları neden babaya daha düşkün olur? Elektra kompleksi belirtileri
Kız çocukları neden babaya daha düşkün olur? Elektra kompleksi belirtileri Büyüme çağındaki kız çocukları babalarına karşı aşırı düşkünlük gösterebiliyor. Bu duruma genellikle 'elektra kompleksi' deniyor. Zamanla normale dönebileceğini belirten uzmanlar, elektra kompleksinin belirtilerini anlattı.
1.04.2024 Ebeveyn
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güngören onkoloji hastalarında kalp sağlığının önemini vurgulayarak, “Araştırmalar, kanser hastalarının yüzde 20’sinin kalple ilgili sorun yaşayabileceğini gösteriyor. Kalple ilgili yan etkiler, kemoterapi alındığı dönemde saatler içerisinde görülebileceği gibi, kemoterapi sonrası haftalar veya aylar içinde de ortaya çıkabilir. Fakat kemoterapi öncesi kardiyoloji uzmanı tarafından değerlendirme yapılarak riskli hastalar belirlenebilir” dedi.
1.04.2024 Vitrin
Asya için büyüme tahmini yükseltildi
Asya için büyüme tahmini yükseltildi Dünya Bankası, Çin ekonomisinin geçen yılki %5,2'den %4,5'e gerilemesine rağmen, ticaretteki toparlanmanın Çin hariç gelişmekte olan Asya-Pasifik ülkelerinin bu yıl %4,6 oranında büyümesini sağlayacağını ve bu oranın 2023'teki %4,4'lük orandan daha hızlı olacağını belirtti.
1.04.2024 Uzmanpara
Beyinleri hedef alan sonik silah! ABD doğruladı, Ruslardan akılalmaz plan
Beyinleri hedef alan sonik silah! ABD doğruladı, Ruslardan akılalmaz plan Yıllardır gizemini koruyan ve ABD'yi alt üst eden enerji saldırılarının arkasından Rusya çıktı. Uluslararası basına yansıyan haberlerde saldırının ve gizli silahın detayları dünyada ses getirdi.
1.04.2024 Dünya
Halsizlik, kilo kaybı, nefes darlığı! Kalp tümörünün habercisi olabilir
Halsizlik, kilo kaybı, nefes darlığı! Kalp tümörünün habercisi olabilir Kalpte aşırı ve kontrolsüz şekilde görülen hücre büyümeleri kalp kaynaklı olabiliyor ya da diğer organlardan kanserli hücrelerin sıçramasıyla görülebiliyor. Kalp tümörlerinin genellikle tesadüf eseri ortaya çıktığı biliniyor. Tümörden habersiz hastalar göğüs ağrısı, çarpıntı, nefes darlığı, halsizlik ve kilo kaybı belirtileriyle doktora başvuruyor. Tümör, yapısına göre kalp içinde 1-2 cm boyutlarından 10-12 cm boyutlarına kadar büyüyebiliyor. Prof. Dr. Burak Onan, kalp tümörlerinde robotik cerrahinin önemi ile ilgili bilgiler verdi.
31.03.2024 Genel Sağlık
Fatih'i perişan etmişti, yeniden gündemde! Ağrıdan kıvrandırıyor: Görülme yaşı 20'lere düştü
Fatih'i perişan etmişti, yeniden gündemde! Ağrıdan kıvrandırıyor: Görülme yaşı 20'lere düştü Aşırı et tüketiminin yol açtığı gut hastalığının 'saraylara lâyık bir hastalık' olarak tarihin tozlu sayfalarına karıştığını düşünüyorsanız yanıldınız. Beklenmeyen bir şekilde dünyadaki vaka sayısında yaşanan artış, uzmanları alarma geçirdi. Gençleri bile ağrıdan kıvrandıran hastalığın altında yatan sebep ise hem tanıdık hem de şaşırtıcı.
30.03.2024 Genel Sağlık
Kıvrandıran mide ülserine doğal reçete! Ya zeytinyağında bekletin ya da balla yiyin
Kıvrandıran mide ülserine doğal reçete! Ya zeytinyağında bekletin ya da balla yiyin Mide yarası yani ülser pek çok kişinin kabusu haline gelmiş durumda. Yemek yeme zevkini eziyete döndüren bu rahatsızlığa karşı ise ilaç tedavisinin yanında doğal ürünlerden de faydalanılabilir. Midede yanma, ekşime ve ağrı şikayeti olanlar için uzmanı reçeteyi açıkladı.
27.03.2024 Genel Sağlık
Sapık sucu dehşetinde gözden kaçan 3 detay! 'Anlaması zor ama bu işaret ele verebilir'
Sapık sucu dehşetinde gözden kaçan 3 detay! 'Anlaması zor ama bu işaret ele verebilir' İstanbul Bağcılar'da geçen sene okuldan çıkan M.Y.'yi aracıyla kendisine ait su dükkanına götürüp burada alıkoyan Metin Şenay'a dair peş peşe gelen kan donduran itiraflar hâlâ konuşulmaya devam ediyor. Sistematik şekilde yıllarca birçok çocuğun istismar edildiğinin ortaya çıkması, milyonların vicdanını derinden yaraladı. Sapık sucu dehşetinde gözden kaçırılan 3 detay ise anne-babalara ders verir nitelikte.
26.03.2024 Gündem
Bu belirti varsa karaciğeriniz yağ içinde! İhmal edildiğinde ölümcül oluyor
Bu belirti varsa karaciğeriniz yağ içinde! İhmal edildiğinde ölümcül oluyor Vücudumuzdaki tüm organların düzenli bir işleyişi ve faydalı bir yönü var. Ancak söz konusu karaciğer ise diğer organlardan çok daha kıymetli olduğu söylenebilir. Karaciğerdeki yağlanma belirtileri ihmal edildiğinde ölümcül olabiliyor.
25.03.2024 Genel Sağlık
D vitamini alırken en sık yapılan 2 hata! Aç karnına içiyorsanız hemen vazgeçin
D vitamini alırken en sık yapılan 2 hata! Aç karnına içiyorsanız hemen vazgeçin D vitamini organların düzenli çalışmasına, hastalıklardan korunmaya yardımcı olurlar. Ancak her vitamini alırken dikkat edilmesi gereken farklı hususlar bulunur. İşte D vitamini kullanırken yapmamanız gereken 2 hatayı açıklıyoruz.
23.03.2024 Genel Sağlık
Ruh sağlığını 'zayıflatan' beslenme
Ruh sağlığını 'zayıflatan' beslenme Araştırmalar; işlenmiş gıdalar, fast food yiyecekler ve asitli içeceklerin ruh sağlığını da olumsuz etkilediğini gösteriyor. Ergenlik döneminde öğrenme güçlüğü ve öfke patlamalarında fast food’un payı var.
23.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Belirtileri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.