Benzerlik

Benzerlik

Son dakika benzerlik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan benzerlik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan benzerlik haber sayfamızda...

Benzerlik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.250 benzerlik haberi bulunmuştur.
Migrene yeni tedavi umudu: Hap olarak alınacak, ağrıyı hemen kesiyor
Migrene yeni tedavi umudu: Hap olarak alınacak, ağrıyı hemen kesiyor Migren için önleyici tedavi yöntemleri arasında son dönemde öne çıkan atogepant türü haplar, İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) kapsamında uygulamaya sokuluyor.
11.04.2024 Dünya
Tuvana Türkay'dan samimi açıklamalar! ‘Dönüm noktam yok’
Tuvana Türkay'dan samimi açıklamalar! ‘Dönüm noktam yok’ Oyunculuk tutkusuyla hayatın içine dokunan Tuvana Türkay... Minimalist Zarafet” konsepti ile güzel oyuncu, Gardırop Magazine Nisan sayısına kapak oldu. “Kariyerimde, içinde yer aldığım tüm işlerimi de aynı gayretle yaptığıma inanıyorum” diyen Tuvana Türkay, “Dönüm noktam yok” ifadelerini kullandı.
10.04.2024 Cadde
Kahvenin hikayesi: Vücudumuza etkileri neler, bizi nasıl uyandırıyor?
Kahvenin hikayesi: Vücudumuza etkileri neler, bizi nasıl uyandırıyor? Kahve dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın günlük rutininin bir parçası. Farklı coğrafyalarda bu kadar çok kişinin vazgeçilmezi haline gelebilmiş az sayıda gıda vardır.
9.04.2024 Dünya
Zariyat Suresi Oku: Zariyat Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Zariyat Suresi Oku: Zariyat Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Mekke döneminde inen Zariyat Suresi Kur'an-ı Kerim'in 51. suresidir. Toplamda 60 ayetten oluşur. Sure adını ilk ayette geçen “ez-zâriyât” kelimesinden alır. Türkçe esip savuran rüzgârlar anlamına gelir. Surede genel hatlarıyla Allah’a inananların durumundan, İbrahim ve Musa Peygamberler'den, Ad ve Semud kavimlerinden, Nuh Peygamber'in kavminden ve zalimlerden bahsedilir. Zariyat Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, Arapça yazılışı ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Kırım'dan geldi, tüm Türkiye'ye yaydı! Bir tatlıdan çok daha fazlası: 'Güllü aş'ın sırrı
Kırım'dan geldi, tüm Türkiye'ye yaydı! Bir tatlıdan çok daha fazlası: 'Güllü aş'ın sırrı Bir zamanlar yalnızca saray sakinlerinin yiyebildiği bir tatlıydı. Ancak Kırım'dan gelen Abdullah Efendi ülkenin dört bir yanına güllacı yaydı. Bu tatlıyı severek tüketen halk ise tam 1,5 asırdır yarattığı mirası omuzlarında taşıyor. İşte ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan tatlının 'Uncu Abdullah' ile başlayıp nesiller boyu devam ettirilen hikayesi.
3.04.2024 Yaşam
Aynı ilçede isim benzerliği olan adaylar arasından kazanan belli oldu
Aynı ilçede isim benzerliği olan adaylar arasından kazanan belli oldu 31 Mart yerel seçimlerinde Artvin’in Hopa ilçesinden ilginç bir benzerlik vardı. Aynı ilde seçim çalışmalarına devam eden CHP ve AK Parti'li adaylar arasında Utku Cihan ismini taşıyan 2 aday olması dikkat çekmişti. Seçimi kazanan isim belli oldu.
1.04.2024 Gündem
CHP'li başkan adayının ses kaydı ortaya çıktı! 'Rakam böyle' sözlerine soruşturma
CHP'li başkan adayının ses kaydı ortaya çıktı! 'Rakam böyle' sözlerine soruşturma Seçimlere 2 gün kala CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal'a ait olduğu iddia edilen videolu bir ses kaydı ortaya çıktı.
29.03.2024 Gündem
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası Moskova’daki terör saldırısıyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, " Burada da bazı ülkeler ‘vekil ülkeler’ olarak kullanılıyor, başka bir senaryonun parçası haline dönüştürülmeye çalışılıyor." dedi.
26.03.2024 Gündem
Kemal Sunal'ı izlerken gördü, kalkıp İstanbul'a geldi! 'Dikkatimizi ilk çeken kırmızı bardak'
Kemal Sunal'ı izlerken gördü, kalkıp İstanbul'a geldi! 'Dikkatimizi ilk çeken kırmızı bardak' 9 ay önce Türkiye'ye üniversite eğitimi için gelen Kazakistanlı Danay Kara, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda akıcı Türkçesiyle dikkat çekiyor. Gelmeden önce Yeşilçam ve Kemal Sunal filmleri izlediğini söyleyen Danay'a iki ülke arasındaki benzerlikleri ve Türkiye'deki yaşamını sorduk.
28.03.2024 Yaşam
Moskova’da ağır bilanço! DAEŞ, Rusya'dan ne istiyor?
Moskova’da ağır bilanço! DAEŞ, Rusya'dan ne istiyor? Moskova’da DAEŞ tarafından üstlenilen terör saldırısında bilanço yükseliyor. Devlet Başkanı Putin, saldırganların yakalandığını açıklarken, bir günlük yas ilan etti. 4 saldırgan Ukrayna sınırına doğru kaçarken yakalandı.
24.03.2024 Dünya
Sapık sucudan iğrenç itiraf! Gizli odadaki notlar ortaya çıktı
Sapık sucudan iğrenç itiraf! Gizli odadaki notlar ortaya çıktı Bağcılar’da 2019 ve 2023 yılları arasında 4 çocuğa cinsel istismarda bulunan Metin Şenay hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı. Şenay mağdur M.Y. yönünden itirafta bulundu. Hakkında 331 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilen sanık önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
22.03.2024 Gündem
Memleketiniz adını nereden alıyor? Her şehrin farklı hikayesi var
Memleketiniz adını nereden alıyor? Her şehrin farklı hikayesi var Türkiye’de toplamda 81 il bulunuyor. Her biri farklı güzelliklere ve tarihi dokulara sahip olan bu şehirlerin isimlerinin de köklü bir geçmişi var. Peki memleketiniz adını nereden alıyor diye hiç düşündünüz mü? İşte yanıtı…
18.03.2024 Bilgi Rehberi
‘Geçmişi unutmamanın tedavisi yok’
‘Geçmişi unutmamanın tedavisi yok’ Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Taha Can Tuman, ‘Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’nda Ekin Koç’un hayat verdiği Umut karakteriyle gündeme gelen hipertimezinin tedavisinin olmadığını söyledi.
13.03.2024 Cadde
Neden hiç değişmiyor? 'Ekin Koç yoksa vampir mi?
Neden hiç değişmiyor? 'Ekin Koç yoksa vampir mi? Kanal D’nin yeni dizisi 'Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu'nda 'Umut' karakterine hayat veren Ekin Koç’un yıllar geçse de hiç değişmeyen yüzü, ‘vampir’ benzetmesi yapılarak sosyal medyada gündeme oldu.
12.03.2024 Cadde
Oscar'da Lily Gladstone'u görenler Gupse Özay sandı!
Oscar'da Lily Gladstone'u görenler Gupse Özay sandı! Los Angeles'taki Dolby Theatre'da düzenlenen 96'ncı Oscar Ödülleri'ne katılan ABD'li aktris Lily Gladstone ile Gupse Özay arasındaki büyük benzerlik herkese şaşkınlık yaşattı. Gupse Özay da o anlara kayıtsız kalmadı.
12.03.2024 Cadde
İngiltere'de Fred tartışması! 'Hayal dünyasında yaşıyor'
İngiltere'de Fred tartışması! 'Hayal dünyasında yaşıyor' Manchester United'ın eski teknik direktörlerinden Ole Gunnar Solskjaer, eski takım arkadaşı Roy Keane'in açıklamalarına cevap verdi.
Çöl canlı bir organizmaya dönüşüyor
Çöl canlı bir organizmaya dönüşüyor Üç saate yakın süresinde hiç vites düşürmeyen temposuyla ‘Dune 2’, ilk filmin kurduğu dünyayı iyice büyütüyor ve çölü, seyirciyle hemhal olan canlı bir organizmaya çeviriyor. Çölün ışığını, kumunu, solucan dalgasını canlı kanlı yaşatıyor.
1.03.2024 Kültür Sanat
DNA testi doğruladı: Yaşlı inşaat işçisi Japonya'nın en çok aranan suçlular listesindeydi!
DNA testi doğruladı: Yaşlı inşaat işçisi Japonya'nın en çok aranan suçlular listesindeydi! Ölümcül kanser hastalığı ile can çekişerek hastane yatağında hayatının sona ermesini bekliyordu. Son günlerinde yaşamı boyunca gizlediği sırrı açığa vurmaya hazırdı. O, Japonya'yı 1970'li yıllarda hakimiyeti altına alan korku iktidarının bir parçası olan ve 50 yıldır kayıplara karışan faildi.
28.02.2024 Dünya
'İngiliz işletmeleri bu yıl daha iyimser'
'İngiliz işletmeleri bu yıl daha iyimser' Boston Consulting Group tarafından çarşamba günü yapılan yıllık bir ankete göre İngiliz işletmeleri bu yıl karları ve daha geniş ekonomik büyüme konusunda geçen yıla göre daha iyimser.
21.02.2024 Uzmanpara
7 yaş büyük bir ikizini buldu, yıllar sonra öğrendikleriyle şoke oldu!
7 yaş büyük bir ikizini buldu, yıllar sonra öğrendikleriyle şoke oldu! Karı-koca gördükleri tedavi sonrasında geriye kalan 6 embriyoyu dondurmaya karar verdi. Sonrasında da çocuğu olmayan bir çifte bağışta bulundu. Ailesiyle ilgili gerçeğin 26 yıl sonra peşine düşen genç kadın ise kendinden 7 yaş büyük bir ikizi olduğunu öğrendiğinde hayatının şokunu yaşadı.
17.02.2024 Yaşam
Öğretmenin ‘tatil’ine taktılar! Kaç saat çalışıyorlar?
Öğretmenin ‘tatil’ine taktılar! Kaç saat çalışıyorlar? Öğretmenler çok tatil yaptığı için eleştiriliyor ancak çalışma saatleri yurt dışındaki meslektaşlarıyla hemen hemen aynı. Çalışma süresi Türkiye’de 1.576 saatken OECD ülkeleri ortalaması 1.543.
9.02.2024 Eğitim
Abdi İpekçi mezarı başında anıldı
Abdi İpekçi mezarı başında anıldı Uğradığı ilahlı saldırı sonucu 45 yıl önce hayatını kaybeden Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
1.02.2024 Haberler
Abdi İpekçi mezarı başında anıldı
 Abdi İpekçi mezarı başında anıldı Uğradığı ilahlı saldırı sonucu 45 yıl önce hayatını kaybeden Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
1.02.2024 Gündem
Lake|Flato Architects’e AIA 2024 Altın Madalyası
Lake|Flato Architects’e AIA 2024 Altın Madalyası Amerikan Mimarlar Enstitüsü tarafından verilen AIA Altın Madalyası’nın 2024 kazananları Teksas merkezli Lake|Flato Architects firmasının kurucuları David Lake ve Ted Flato oldu.
28.01.2024 Mimarlık
Bir ilçe bunu konuşuyor! AK Parti ve CHP'li adayın adı da soyadı da aynı
Bir ilçe bunu konuşuyor! AK Parti ve CHP'li adayın adı da soyadı da aynı 31 Mart yerel seçimlerine 67 gün kala Artvin’in Hopa ilçesinden ilginç bir benzerlik haberi geldi. Aynı ilde seçim çalışmalarına devam eden CHP’li adaylar ve AKP'li aday adayları arasından Hopa'da Utku Cihan ismini taşıyan 2 aday olması dikkat çekti. Seçim çalışmalarına devam eden isimler, bu benzerliğe ilişkin Milliyet.com.tr'ye konuştu.
24.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Benzerlik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.