Bernanke

Bernanke

Son dakika Bernanke haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bernanke gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bernanke haber sayfamızda...

Bernanke

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 627 bernanke haberi bulunmuştur.
‘Dünyanın en güçlü kadını’
‘Dünyanın en güçlü kadını’ ‘Bu yazı Janet Yellen örneği üzerinden kadınların yönetim kademelerinde neden önünün açılması gerektiğini açıklamayı amaçlıyor. Kadınların dev kurumları yönetmekte başarılı olup olmayacağını düşünmek bile abesle iştigaldir...’
14.03.2023 Ekonomi
2022 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu
2022 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu İsveç'in başkenti Stockholm'de 2022 fizik, tıp, kimya, edebiyat ve ekonomi dallarındaki Nobel Ödülleri düzenlenen törende sahiplerine verildi.
10.12.2022 Dünya
Eski Fed Başkanı’na Nobel ekonomi ödülü
Eski Fed Başkanı’na Nobel ekonomi ödülü 2022 Nobel Ekonomi Ödülü’nü eski Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke ile birlikte Amerikalı ekonomistler Douglas Diamond ve Philip Dybvig kazandı.
11.10.2022 Ekonomi
Nobel Ekonomi Ödülü sahiplerini buldu
Nobel Ekonomi Ödülü sahiplerini buldu İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, Alfred Nobel Anısına 2022 Sveriges Riksbank İktisadi Bilimler Ödülü'nü bankalar ve finansal krizler üzerine araştırma yaptıkları için Ben S. Bernanke, Douglas W. Diamond ve Philip H. Dybvig'e verdi.
10.10.2022 Uzmanpara
2022 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazananlar belli oldu
2022 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazananlar belli oldu 2022 Nobel Ekonomi Ödülü'nü Ben S. Bernanke, Douglas W. Diamond ve Philip H. Dybvig kazandı. Nobel Ekonomi Ödülü 10 milyon İsveç Kronu.
10.10.2022 Ekonomi
2022 Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibi belli oldu!
2022 Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibi belli oldu! 2022 Nobel Ekonomi Ödülü'nü Ben S. Bernanke, Douglas W. Diamond ve Philip H. Dybvig kazandı.
10.10.2022 Dünya
Fed yetkilileri bir 'şahin', bir 'güvercin'
Fed yetkilileri bir 'şahin', bir 'güvercin' Salgında önemli bir ilerleme kaydedilmesinin ardından toparlanmaya başlayan ekonomilerde merkez bankalarının enflasyonist baskıların etkisiyle de verdikleri desteği geri çekmeye başlamayı konuşması gündemin üst sıralarına yerleşirken, sözle yönlendirmelerin kritik önem taşıdığı bu süreçte bir "şahin", bir "güvercin" tonda yapılan açıklamalar görünümü bulanıklaştırıyor.
4.07.2021 Uzmanpara
Google'ın gizli projesi hiç beklenmeyen şekilde ortaya çıktı!
Google'ın gizli projesi hiç beklenmeyen şekilde ortaya çıktı! Google uzun yıllardır pek çok dava ve iddia ile karşı karşıya kalıyor. Haliyle hakimlerin ve avukatların gözü Google'da. Bu kapsamda mahkeme başvurularına göre gizli bir Google projesi açığa çıktı.
11.04.2021 Teknoloji
Merkez bankaları para olup yağdı
Merkez bankaları para olup yağdı Yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyayı etkisi altına almasının ardından likidite ihtiyacının ortaya çıkmasıyla merkez bankaları bilançolarında trilyon dolarlık artışa sebep olacak politikaları devreye aldı.
25.03.2020 Ekonomi
Fed'in bitmeyen imtihanı: Parasal genişlemede 4. faz gelir mi?
Fed'in bitmeyen imtihanı: Parasal genişlemede 4. faz gelir mi? Dünya çapında gerek ekonomik gerekse siyasi anlamda biri bitmeden diğeri başlayan sıkıntılar karşısında merkez bankalarından destek beklentileri artarken, her ne kadar ortaya çıkan riskler "yeni" olsa da çözüm yöntemi eski... Yeni bir genişleme döngüsü, belki de QE4....
7.03.2020 Ekonomi
Fed'in yeni Başkanı Powell, görevine başladı
Fed'in yeni Başkanı Powell, görevine başladı Powell, Fed'in Washington’daki merkezinde düzenlenen yemin töreniyle başkanlık görevini resmi olarak devraldı.
5.02.2018 Ekonomi
Artık havadan para yok
Artık havadan para yok Piyasalara destek olmak için tahvil alımlarıyla 4.5 trilyon dolarlık bilançoya ulaşan Fed, artık havadan para dağıtmayacak. Vadesi gelen tahvillleri yenilemeyecek, politikasını sıkılaştıracak.
7.04.2017 Ekonomi
Destek Yatırım’dan Bernanke kitabı
Destek Yatırım’dan Bernanke kitabı Yüzyılın en önemli ekonomik olaylarından biri olan ‘2008 Mortgage Krizi’ sırasında ABD Merkez Bankası Başkanı olan Ben Bernanke’nin, hayatını ve kriz yıllarını anlattığı ‘The Courage to Act’ kitabı, Destek Yatırım Menkul Değerler sponsorluğunda Türkçe olarak rafa çıktı.
10.06.2016 Ekonomi
Benim para arzım senin saç oranın!
Benim para arzım senin saç oranın! Finans dünyasının en ünlü isimlerinden, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) eski başkanı Ben Bernanke’nin ‘Karar Alma Cesareti’ adlı biyografisi Türkçe’ye çevrilerek Scala yayıncılık tarafından yayımlandı.
8.06.2016 Ekonomi
FED BAŞKANLARININ 4’Ü BİR YERDE!
FED BAŞKANLARININ 4’Ü BİR YERDE! ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin memnun edici bir yönde ilerlediğini dile getirerek ekonomide bir “balon” gözükmediğini söyledi.
8.04.2016 Ekonomi
Dünyanın zirvesindeki Türk
Dünyanın zirvesindeki Türk Ekonomi alanındaki araştırmaların yayınlandığı “RePEc” (Research Papers in Economics) platformu, dünya çapındaki en önemli ekonomistleri içeren bir liste hazırladı. Akademik platforma üye 2 bin 223 ekonomistin değerlendirmeye alındığı listede, Ermeni kökenli Türk profesör Daron Acemoğlu, ilk sırada yer aldı
30.07.2015 Ekonomi
Bernanke foncu oldu
Bernanke foncu oldu ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eski başkanı Ben Bernanke Citadel Investment Group adlı hedge fona kıdemli danışman oldu
16.04.2015 Ekonomi
Faiz sinyali bu kapıdan çıkabilir
Faiz sinyali bu kapıdan çıkabilir ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal genişlemeden çıkış süreci hakkında ipucu vereceği için önemi daha da artan Jackson Hole toplantıları bugün başlıyor. Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında her yıl düzenlenen toplantı 23 Ağustos’a kadar sürecek.
20.08.2014 Ekonomi
Jackson Hole toplantısı yarın başlıyor
Jackson Hole toplantısı yarın başlıyor Küresel piyasaların merakla beklediği ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) parasal genişlemeden çıkış süreci nedeniyle bu yıl önemi daha da artan Jackson Hole toplantıları yarın başlıyor.
20.08.2014 Ekonomi
Tarım Dışı Yanında Uzun Dönem İşsizliğe Dikkat
Tarım Dışı Yanında Uzun Dönem İşsizliğe Dikkat Bugün ABD’de kritik Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanıyor.
2.05.2014 Kariyer
Steve Jobs, En Etkili Liderler Listesinin Tepesinde
Steve Jobs, En Etkili Liderler Listesinin Tepesinde CNBC’nin hazırladığı en etkili liderler listesinde Apple’ın vefat etmiş yaratıcısı ve ünlü yöneticisi Steve Jobs birinci sırada.
30.04.2014 Teknoloji
TÜSİAD heyetinin ABD temasları başladı
TÜSİAD heyetinin ABD temasları başladı 30 Nisan'a kadar sürecek temaslar çerçevesinde Türkiye ile ABD arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler ele alınacak
28.04.2014 Ekonomi
Faizin düşmesi en çok bankaları sevindirir
Faizin düşmesi en çok bankaları sevindirir DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, faizin düşmesinin inanılanın aksine en çok bankaları sevindireceğini kaydetti.
17.04.2014 Ekonomi
Dr. Kıyamet'in gözü Türkiye hisselerinde
Dr. Kıyamet'in gözü Türkiye hisselerinde Uluslararası yatırım uzmanı ve fon yöneticisi Faber, gelişmekte olan ekonomilerde yeniden iyileşmeyi görebileceklerini açıkladı
21.03.2014 Ekonomi
Güvercin kılıklı şahin  hayal kırıklığı yarattı
Güvercin kılıklı şahin hayal kırıklığı yarattı FED’in yeni Başkanı Janet Yellen, ‘şahin’ açıklamalarıyla piyasalarda hayal kırıklığı yarattı. 2008 yılından bu yana faizleri sıfıra yakın seviyede tutan FED’in beklenenden daha kısa sürede faiz artışı yapılabileceği vurgusu piyasaları dalgalandırdı
20.03.2014 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bernanke ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.