Beyin tümörünün 6 erken belirtisi - Beyin tümörü nasıl anlaşılır?
Beyin tümörünün 6 erken belirtisi - Beyin tümörü nasıl anlaşılır? Kovid-19 pandemisi sürecinde hastaneye gitme çekincesi birçok hastalıkta olduğu gibi beyin tümöründe de erken tanı ve tedavi imkanını engelliyor. Oysa beyin tümöründe bazı sinyaller, erken teşhiste kritik önem taşıyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. İlhan Elmacı, 8 Haziran Dünya Beyin Tümörü Farkındalık Günü kapsamında beyin tümörünün öne çıkan ilk sinyallerini anlattı. Elmacı, "Cep telefonu beyin tümörü yapar mı?" sorusunun da cevabını verdi.
7.06.2021 Genel Sağlık
Beyin Tümörü Belirtileri Nelerdir? Beyin Kanseri Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Beyin Tümörü Belirtileri Nelerdir? Beyin Kanseri Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Beyin tümörü şüphesiz hiçbir insanın yakalanmak istemeyeceği, en tehlikeli hastalıklardan biridir. Beyin tümörü kendiliğinden gerçekleşebileceği gibi, bazı etmenlere bağlı olarak da gerçekleşebilir. Elbette gelişen tıp içerisinde tedavi yöntemleri de geliştirilmiştir. Peki, beyin tümörünün belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte beyin tümörü ile ilgili tüm bilinmesi ve öğrenilmesi gerekenleri derledik.
10.01.2021 Sağlık
Geçmeyen baş ağrısı bu hastalığın belirtisi olabilir!
Geçmeyen baş ağrısı bu hastalığın belirtisi olabilir! Baş dönmesi, mide bulantısı, denge problemleri ile kendini belli eden ve oldukça hassas bir sağlık problemi olan beyin tümörleri erken tedavi edilmediğinde ciddi sorunlara yol açıyor. Farklı sebeplere bağlı olarak beyinde gelişen beyin tümörleri, iyi veya kötü huylu olabiliyor. Beyin Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Çetin Ayhan Evliyaoğlu, beyin tümörleriyle ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı
2.07.2020 Genel Sağlık
Bir anda 20 kilo alan kadına şok teşhis
Bir anda 20 kilo alan kadına şok teşhis Bikini modelliği yapan kadının bir yıldan kısa bir süre içerisinde elleri, ayakları ve yüzü şişmeye başladı. Sokağa çıkamaz hale gelen kadına konan teşhis şoke etti.
7.03.2017 Genel Sağlık
Baş ağrısının sebebi korkunç hastalıkmış
Baş ağrısının sebebi korkunç hastalıkmış 7 yaşında baş ağrısından yakınmaya başlayan küçük kızın ailesi ilk başta burun tıkanıklığından kaynaklandığını düşündü. 22 kez hastaneye giden kızın hastalığı 3 yıl sonra anlaşıldı.
2.03.2017 Çocuk Sağlığı
Çocuklarda gözlerini kısarak bakmaya dikkat!
Çocuklarda gözlerini kısarak bakmaya dikkat! Gözlerini kısarak bakmaya başlayan 6 yaşındaki kızın anne ve babası çok fazla tabletle oynadığını düşünerek önemsemedi. Küçük kızın gözleri kayınca hastaneye götüren aile, teşhis karşısında şoke oldu.
13.02.2017 Ebeveyn
Doktoru menopoz dedi ama ölümü bekliyor
Doktoru menopoz dedi ama ölümü bekliyor Aylar boyunca ağzında zencefile benzer bir tat hisseden 53 yaşındaki kadın doktoruna sorduğunda menopoz cevabını aldı. Ancak gerçekler çok daha acıydı.
9.02.2017 Kadın Sağlığı
Ergenlikte davranış değişiklikleri tümör belirtisi
Ergenlikte davranış değişiklikleri tümör belirtisi Gençlerde beyin tümörleri aylar boyunca fark edilmiyor çünkü belirtileri ergenlik döneminde olan hormon dalgalanmaları ve sınav stresiyle karıştırılıyor.
6.02.2017 Ebeveyn
Doktorların migren dediği genç kadın yatağında ölü bulundu
Doktorların migren dediği genç kadın yatağında ölü bulundu 9 aydır devam eden baş dönmesi, baş ve boyun ağrısı şikayetleriyle 14 doktora görünen ve hepsinden migren yanıtını alan 24 yaşındaki genç kadın, bir sabah yatağında ölü bulundu.
31.01.2017 Genel Sağlık
Sebepsiz gülme ’beyin tümörü’ belirtisi
Sebepsiz gülme ’beyin tümörü’ belirtisi Kusma, bulantı, şiddetli baş ağrısı, kol ve bacaklarda güç kaybı ile görme ve konuşma bozukluğuna yol açabilen beyin tümörleri, sebepsiz yere gülme krizleri ile de kendini gösterebiliyor.
22.04.2016 Genel Sağlık
Yorgunluktan dedi beyin tümörü çıktı
Yorgunluktan dedi beyin tümörü çıktı 4 çocuk annesi genç kadın bayılıp hastaneye kaldırılana kadar baş ağrılarının yorgunluktan kaynaklandığını düşünüyordu. Beyin tümörü teşhisiyle sarsıldı.
3.02.2016 Genel Sağlık