Bici Bici Nedir, Nasıl Yapılır? Bici Bici Nerenin Tatlısıdır?
Bici Bici Nedir, Nasıl Yapılır? Bici Bici Nerenin Tatlısıdır? Bici bici, yenilen soğuk tatlıdır. Özelikle yaz mevsiminin olmazsa olması olarak türkiyenin turistik yerinde bulunmaktadır. Yaz mevsimin de serinlemek ve farklı bir lezzet tatmak için sıkça yenilmektedir. Her açıdan risk teşkil etmeyen doğal bir tatlı olmaktadır. Sizler için bici bici ne demek tüm detayları ile derledik.
6.02.2022 Yemek
280 bin lira dolandıran sahte polisi, 'simitçi' ve 'bici bicici' polisler yakaladı
280 bin lira dolandıran sahte polisi, 'simitçi' ve 'bici bicici' polisler yakaladı Adana'da daha önce 4 kişiyi arayıp kendisini 'Komiser Kemal' olarak tanıtıp vatandaşlardan 280 bin lira dolandırdığı ileri sürülen zanlı, özel güvenlik elemanını arayınca suçüstü yakalandı. Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi, Yeşilyurt Mahallesi'nde meydana gelen olayda, özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 40 yaşındaki Ahmet B. evinde otururken, cep telefonu çaldı. Ahmet B. telefonu açtığında karşısındaki kişi kendisinin 'Komiser Kemal' olduğunu söyleyerek, "Ahmet Bey kimliğiniz bir kuyumcuda bulundu. Bu kuyumcuda da gece hırsızlık oldu. Kuyumcudan altın ve para çalındı. Biz bu hırsızlığı sizin yapmadığınızı biliyoruz ancak kimliğiniz kuyumcuda bulunduğu için biz sizde bulunan paraları alıp kuyumcuda çalınan paraların seri numarası ile eşleştirme yapmamız gerekiyor. Ayrıca sizde bulunan altınlardan da hem parmak izi hem de kuyumcuya ait olup olmadığına bakmamız gerekiyor" dedi. Bunun üzerine özel güvenlikçi karşısındaki kişinin gerçek polis olmadığını anlayarak yanında bulunan annesine işaret ederek 155'i arayıp bilgi vermesini istedi. Anne 155'i arayarak oğlunun sahte polisler tarafından dolandırılmaya çalışıldığını söyledi. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinin deneyimli ekipleri şahsın telefonu kapatmamasını her dediğini harfiyen yapmasını istedi. Bu arada Ahmet B. parasının bankada olduğunu, 40 bin lirası olduğunu söyledi. Sahte polis bankaya gidip parayı çekmesini istedi. Ahmet B. hemen bankaya gitti bu arada bankaya sivil polisler de geldi. Burada Ahmet B. ile gerçek polisler plan yaparak zanlının park ya da açık bir alana gelmesini istedi. Polis, 'simitçi', 'bici bici satıcısı', 'bakkal çırağı' oldu Ahmet B.'nin verdiği park adresinin etrafında hemen önlem alan polis, burada parka yakın yerde 'bakkal çırağı', parkta 'simitçi' ve 'bici bici satıcısı' oldu. Ancak zanlı Ahmet B.'nin takip edilip edilmediğini öğrenmek için birkaç kez adres değiştirdi. Daha sonra da 40
11.09.2019 Haberler
'Bici bici' tezgahları yıkılmasın diye havaya ateş açtılar
'Bici bici' tezgahları yıkılmasın diye havaya ateş açtılar Adana'da zabıta ile 'bici bici' satıcıları arasında çıkan gerginlikte tezgahlarının yıkılmaması için havaya pompalı tüfekle ateş açan 2 kişi gözaltına alındı. Olay, Seyhan Baraj Gölü'nde Amerikan Adası olarak da bilinen Menderes Adası Piknik Alanı'nda meydana geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, yapılacak çevre düzenlemesi kapsamında çevik kuvvet polislerinin de desteğiyle bici bici tezgahlarını yıkmak için iş makineleriyle adaya girdi. Zabıta görevlileriyle bici bici satıcıları arasında gerginlik yaşandı. Tezgahlarının yıkılmasına karşı çıkan bici bici satıcıları, tezgahlarının bulunduğu yerlere kira ödediklerini, kendilerine yaz sonuna kadar zaman verilmesine rağmen bugün yıkımla karşı karşıya kaldıklarını kaydetti. Tartışma sırasında kalabalık grubun 100 metre ilerisinde havaya pompalı tüfekle ateş açıldı. Tüfekle havaya ateş açtığı düşünülen 2 kişi polis tarafından yakalanırken, tüfeğe el konuldu. Kalabalık grupla müzakere eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Bayram Kadir Tüylü, "Ben buraya devlet olarak geldim. Siz beni pompalı tüfekle karşılarsanız benim maytap atacak halim yok" diyerek havaya ateş açılmasına tepki gösterdi. Tüylü, yıkımın ardından haksızlık yaşanmayacağına vurgu yaparak, herkesin tezgahının bulunduğu alan yeniden kendisinin olacağının sözünü verdi. Bu sırada bir bici bici satıcısı da yırtık ayakkabısını göstererek, daha fazla mağdur edilmemeleri gerektiğini söyledi. Anlaşmanın sağlanmasının ardından bici bici satıcılarına alanı boşaltmaları için salı gününe kadar zaman verildi.
11.09.2019 Yaşam
'Bici bici' gerginliğinde pompalı dehşeti!
'Bici bici' gerginliğinde pompalı dehşeti! Adana'da zabıta ile 'bici bici' satıcıları arasında çıkan gerginlikte tezgahlarının yıkılmaması için havaya pompalı tüfekle ateş açan 2 kişi gözaltına alındı.
8.05.2018 Gündem
'Bici bici' gerginliğinde pompalı dehşeti!
'Bici bici' gerginliğinde pompalı dehşeti! Adana'da zabıta ile 'bici bici' satıcıları arasında çıkan gerginlikte tezgahlarının yıkılmaması için havaya pompalı tüfekle ateş açan 2 kişi gözaltına alındı.
8.05.2018 Gündem
Genç kız kaza kurşunu nedeniyle ağır yaralandı
Genç kız kaza kurşunu nedeniyle ağır yaralandı Adana’da, iki grup arasında çıkan silahlı kavga sırasında, bici bici yediği sırada 17 yaşındaki genç kız yanlışlıkla vurularak ağır yaralandı. Olay, Yeşil Yurt Mahallesi Güney Kıyı Boyu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki grup arasında henüz nedeni belli olmayan bir sebepten dolayı kavga çıktı. Kavganın alevlenmesiyle, iki grup av tüfeğiyle birbirlerine ateş açmaya başladı. Ateş açtıkları sırada, ailesiyle birlikte bici bici yemekte olan 17 yaşındaki Ayşenur G. av tüfeğinden çıkan saçmalar sırtına isabet etti. Genç kız kanlar içinde yere yığıldı. Ailesi genç kızı özel bir hastaneye kaldırırken, oradan Adana Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesine sevk edildi. Genç kızın durumun ağır olduğu öğrenildi. Polis silahlı kavgaya karışan şahısları yakalama çalışmalarına devam ediyor. Öte yandan, akşam saatlerin aynı bölgede yine iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada Hakan Güngör (20) hafif şekilde yaralanmıştı. Polis iki olayın bir biriye bağlantılı olduğunu öne sürdü.
11.09.2019 Haberler
Melahat ana günde 1800 lira kazanıyor!
Melahat ana günde 1800 lira kazanıyor! Adana'da bici bici satarak geçimini sağlayan bir kadın günde 3 liradan 600 bici bici satarak bin 800 lira kazandığını söyledi. Adana'da 57 yılın en sıcak günleri yaşanırken vatandaşlar yöresel tatlı "bici bici" ile serinlemek isteyince buz gibi tatlı bici bici de bir çok ailenin geçim kaynağı oluyor. 9 yıldır seyyar tezgahta bici bici yaparak 4 çocuğunun geçimini sağlayan Melahat Aydın da bu ailelerden biri. Yılın 6 ayında bici bici satarak aile bütçesine katkıda bulunan Ongun, özellikle çok sıcak geçen haziran, temmuz ve ağustos aylarında günlük kazancı rekor seviyeye ulaşıyor. Nişasta, buz, meyve ve gül suyundan yapılan bir soğuk tatlı olan bici biciyi Adanalıların serinlemek için yediğini anlatan Aydın, "Bici bici işinden başka bir iş yapmıyorum, 9 yıldır bu işi yapıyorum. Bu işe başladığımdan bu yana ailemin ekonomik durumu iyi" dedi. Aydın, özellikle havanın çok sıcak olduğu yaz aylarında satışlarının çok iyi olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: "Günde 4 tepsi bici bici bitiriyorum. Her tepsi de 150 bici bici var. Bici bicinin tanesini 3 liradan satıyorum. Günlük bin 800 lira para kazanıyoruz. Allah'a şükür 4 çocuğum var onların geçimini sağlıyoruz. Ancak bu işi sadece 6 ay yapıyoruz. Hava sıcaklığı arttıkça satışlarımızda artıyor."
11.09.2019 Yaşam
Günlük kazancı 1800 TL
Günlük kazancı 1800 TL Adana'da 'bici bici' satarak geçimini sağlayan bir kadın, günde 3 liradan 600 bici bici satarak bin 800 lira kazandığını söyledi.
8.08.2015 Gündem
Bici bici tehlike saçıyor
Bici bici tehlike saçıyor ADANA’daki Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işıl Var, yöreye özgü yaz aylarının serinleten tatlısı ’bici bici’nin mikrobiyolojik olarak insan sağlığına etkisini araştırdı. Kentte 1 yıl boyunca 50 örnek üzerinden inceleme yapan Doç. Dr. Işıl Var, yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen ’E.Coli O157:H7’ adlı dışkı kökenli bir bakteri saptadıklarını açıkladı.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri