BirayDalkıran

Türk film yönetmeni, yapımcı ve senarist. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Şu anda Marmara Üniversitesi Radyo TV bölümünde Doktora eğitimi yapmaktadır. Öğrencilik yıllarında çektiği kısa filmler ile birçok ödül kazanmıştır.
 
Mezuniyetinden sonra ortağı olduğu "Düş Fabrikası Görüntü Sanatları" adlı şirkette Reklam filmleri ve klip videoları çekmiştir. Daha sonra ise uzun metraj sinema filmleri çekmeye başlamış ve 2006 yılında ilk uzun metraj filmi olan Araf'ın senaryo yazarlığı ile yönetmenliğini yapmıştır. 2007 senesinde ise Atipik psikoz hastası bir gencin kendi hayal dünyasında kurduğu yaşamını anlatığı Cennet filminin seneryosunu ve yapımcılığını yaparak yönetmiştir.
 
Filmografi
Sinema filmleri
Yönetmen
Araf (2006)
Cennet (2007)
Cehennem 3D (2010)
Bana Bir Soygun Yaz (2012)
Peri Masalı (2013)
Yapımcı
Araf (2006)
Cennet (2007)
Peri Masalı (2013)
Senaryo yazarı
Araf (2006)
Peri Masalı (2013)
Dizi filmleri
Kanıt (dizi) (2010)
Yönetmen
Gazi (2008)
Kanıt (dizi) (2010)
Video Klipler
Yönetmen
Petek Dinçöz - Kolay Değil - 2008
Ege - Şeytan Sev Diyor - 2008
Ege - Yanıyor Yüreğim - 2008
Özlem - Düş Kırıklığı - 2009
Bülent Şimşek - Şizofren Aşk - 2009


Biray Dalkıran biyografisi

Biray Dalkıran kimdir?

Biray Dalkıran 1976 tarihinde doğmuş olup Sinema Yönetmeni,senarist olarak görev yapmaktadır.

Biray Dalkıran kaç yaşındadır?

Biray Dalkıran 1976 tarihinde doğmuş olup 43 yaşındadır.

Biray Dalkıran ne iş yapar?

Biray Dalkıran Sinema Yönetmeni,senarist olarak görev yapmaktadır.

Biray Dalkıran nerelidir?

Biray Dalkıran Türkiye vatandaşıdır.


Doğum Tarihi :1976-01-01