Bitkiler

Bitkiler

Son dakika bitkiler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bitkiler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bitkiler haber sayfamızda...

Bitkiler

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.285 bitkiler haberi bulunmuştur.
Emine Erdoğan: Bitkiler sayısız şifa barındırıyor
Emine Erdoğan: Bitkiler sayısız şifa barındırıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Bitkiler alemi sayısız şifayı bünyesinde barındırır. 12 bin bitki türü ile Anadolu, bitkilerle tedavi alanında müstesna öneme sahiptir” dedi.
20.04.2024 Gündem
DSÖ'den Türkiye'ye övgü! Emine Erdoğan: Anadolu toprakları kadim tıp kaynakları açısından önemli bir konumdadır
DSÖ'den Türkiye'ye övgü! Emine Erdoğan: Anadolu toprakları kadim tıp kaynakları açısından önemli bir konumdadır Emine Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katıldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Emine Erdoğan, "Tıp alanında miras aldığımız köklü geçmişe sahip çıkmayı, milli ve vicdani bir sorumluluk olarak görmeliyiz." dedi.
19.04.2024 Gündem
Üzerine biraz sıkın, yaprak bitleri anında kaçışıyor! Böyle kurtulun, köpüğü bile yeter
Üzerine biraz sıkın, yaprak bitleri anında kaçışıyor! Böyle kurtulun, köpüğü bile yeter Bitkilerin yapraklarına zarar veren ve büyümelerini önleyen yaprak bitleri, gözle görülmesi zor olan küçük böceklerdir. Bitkiler için zararlı olan bu türden kurtulmak için bu önlemleri alabilirsiniz.
15.04.2024 Püf Noktası
Kilosu 600 lira! Doğada nadir bulunuyor
Kilosu 600 lira! Doğada nadir bulunuyor Antalya'nın Akseki ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen ve bölgede yaşayanların "göbek" adını verdiği "kuzugöbeği mantarı" toplanmaya başlandı. Toroslar'da yetişen ve diğer türlerine göre nadir bulunan, bölgedekiler için son yıllarda iyi bir gelir kaynağı haline gelen kuzugöbeği mantarı, kilogramı 550-600 liraya kadar alıcı buluyor.
15.04.2024 Ekonomi
Yaşanabilir bir dünya için: “Eko Öyküler”
Yaşanabilir bir dünya için: “Eko Öyküler” AİHM geçtiğimiz hafta iklim eylemsizliği nedeniyle insan haklarının ihlal edildiğini açıklayarak oldukça önemli bir karar verdi. Biz de bu önemli kararla birlikte 19 Nisan Global İklim Grevi öncesi “Eko Öyküler” kitabının sayfalarını karıştırdık ve Greta’dan Hayrettin Karaca’ya dünyanın her yerinden iklim aktivistlerine baktık.
13.04.2024 Pazar
Bakan Yumaklı: Yüzde 80'e varan su verimliliği sağlayabiliriz
Bakan Yumaklı: Yüzde 80'e varan su verimliliği sağlayabiliriz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Çim alanların bir kısmının kurakçıl peyzaja dönüştürülmesi ile yüzde 20-50, tamamının kurakçıl peyzaja dönüştürülmesi ile de ortalama yüzde 80'e varan su verimliliği sağlayabiliriz" dedi.
12.04.2024 Ekonomi
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında Ankara ve İzmir’de bulunan iki tohum gen bankasında Türkiye’nin bütün zenginliklerini oluşturan bitki örtüsüne ait tohumlar tasnif ve analiz ediliyor.
6.04.2024 Gündem
Tam mevsiminde kuşkonmazlı tarifler! Ünlü profesörlerin de listesinde
Tam mevsiminde kuşkonmazlı tarifler! Ünlü profesörlerin de listesinde Nisan ayı gelmişken, bazı meyve ve sebzeler de raflarda yerini almaya başladı. Kuşkonmaz da faydaları saymakla bitmeyen bu bitkiler arasında. Ünlü profesörlerin de listesinde olan kuşkonmaz haberimizde!
Necm Suresi Oku: Necm Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali
Necm Suresi Oku: Necm Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali Necm suresi, Kur’an-ı Kerim’in 53. suresidir. Sure toplam 62 ayetten oluşur.
4.04.2024 Sureler
Yaşlanma önlenebilir mi, durdurulabilir mi?
Yaşlanma önlenebilir mi, durdurulabilir mi? Dünyanın her köşesinde bilim insanları yaşlanmaya çare arıyor. Bunun için çok çeşitli çözümler üzerinde duruluyor. Peki antiaging uygulamaları ile sağlıklı yaş almak ve yaşlanmayı yavaşlatmak nasıl mümkün?
30.03.2024 Pazar
Zaman dostu yeşiller! Her türlü soruna dayanabilecek 8 dayanıklı ev bitkisi
Zaman dostu yeşiller! Her türlü soruna dayanabilecek 8 dayanıklı ev bitkisi Bitkiler hem zihinsel hem de fiziksel olarak kendimizi iyi hissetmemizi sağlar ve evimize sıcaklık katar. Ancak çoğumuz bitki bakımına vakit ayıramıyoruz. İyi haber şu ki, çok az bakım gerektiren bitkiler de var. Zararlılara karşı dayanıklıdırlar, minimum sulama gerektirirler, güneş ışığını pek umursamazlar ve mükemmel görünürler.
21.03.2024 Dekorasyon
Çöpe değil, saksı dibine atın! Çay poşetinin 1 tanesi bile coştukça coşturuyor
Çöpe değil, saksı dibine atın! Çay poşetinin 1 tanesi bile coştukça coşturuyor Tüketilen bazı besinlerin artıkları genellikle çöpe atılır. Ancak bazı yiyeceklerin artıkları bitkiler için hiç sanmadığınız kadar faydalı! İşte saksılardan veya bahçenizden eksik etmemeniz gereken en faydalı besinler.
19.03.2024 Püf Noktası
Bakan Yumaklı çiftçilere tohum dağıttı
Bakan Yumaklı çiftçilere tohum dağıttı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mera Islahı Projesi kapsamında yem bitkiler tohumu ve sıvat dağıtım törenine katıldı.
13.03.2024 Ekonomi
Deprem konutları için ‘huzur’ ayarı
Deprem konutları için ‘huzur’ ayarı Kamu tarafından yapılacak konutların peyzaj tasarımlarında, depremzedelerde endişe ve gerginlik oluşturmayacak rahatlatıcı ve huzur verici açık yeşil alan düzenleme tekniklerine dikkat edilecek.
13.03.2024 Ekonomi
Saksı etrafında uçuşan sinekleri yok ediyor! Tek ihtiyacınız 4-5 adet kibrit çöpü
Saksı etrafında uçuşan sinekleri yok ediyor! Tek ihtiyacınız 4-5 adet kibrit çöpü Evin atmosferini değiştiren, ferahlatan ve güzelleştiren bitkiler için saksının dibine batıracağınız kibrit çöpleri birçok problemi giderebilir. İşte küçük sineklerin toplanmasına engel olan yöntem.
12.03.2024 Püf Noktası
‘Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın’
‘Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen “Tarımda Kadın Emeği Zirvesi”ne katıldı.
7.03.2024 Gündem
Emine Erdoğan: Ekilmemiş tek bir toprağımız kalmasın
Emine Erdoğan: Ekilmemiş tek bir toprağımız kalmasın Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Tarımda Kadın Emeği Zirvesi"ne katıldı.
6.03.2024 Gündem
Ağrılardan kurtulmak için ilaç içmeye gerek kalmıyor! Bu bitkiler tam size göre
Ağrılardan kurtulmak için ilaç içmeye gerek kalmıyor! Bu bitkiler tam size göre Baş ağrısı, karın ve kas ağrısı dahil her türlü ağrı için çeşitli ilaçlar kullanıyoruz. Ancak bu ilaçlar bazen yan etkileriyle pek de rahat kullanılamıyor. Bu nedenle çözümü doğal yollarda arıyorsanız doğru yerdesiniz!
Gazze’de gıda krizi: Nüfusun dörtte biri kıtlığın eşiğinde
Gazze’de gıda krizi: Nüfusun dörtte biri kıtlığın eşiğinde İsrail'in kuşatma altında tuttuğu ve gıda stoklarının tükendiği bölgede Gazze'de Filistinliler yiyecek olarak yabani bitkilere mecbur kalıyor.
1.03.2024 Dünya
Orkideyi coşturan baharat! Ayda bir yarım çay kaşığı verin
Orkideyi coşturan baharat! Ayda bir yarım çay kaşığı verin Orkide, zarif ve etkileyici çiçekleriyle tanınan, bakımı özen isteyen bitkilerden biridir. Evlerimizi ve ofislerimizi süsleyen bu bitkiler, doğru bakım ile uzun süreler boyunca çiçeklerini coşkuyla açarlar. Solan orkidenizi coşturmak için evlerde bulunan bu baharattan yardım alabilirsiniz.
1.03.2024 Püf Noktası
Hafızalardaki Antakya
Hafızalardaki Antakya Deprem, geride gezilecek değil ancak hatırlanabilecek bir Antakya bıraktı. Kent küllerinden yeniden doğana kadar, belleklerimizde yaşamaya devam edecek. Sonra bir gün tekrar parlayacak zengin tarihiyle.
19.02.2024 Arkeoloji
Hububat uykuya dalamadı!
Hububat uykuya dalamadı! Son dört aydır mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle hububat ekili alanlarda bitkiler ‘uykuya dalmak’ yerine büyümeye devam ediyor. Gelişen bitkiler bu durumda daha fazla su kullanıyor ve don riskine karşı savunmasız hale geliyor.
17.02.2024 Ekonomi
Bu çiçekler sağlığınızla oynuyor! Asla evinize sokmamanınız gereken saksı çiçekleri
Bu çiçekler sağlığınızla oynuyor! Asla evinize sokmamanınız gereken saksı çiçekleri Evlerimizde bulunan bitkilerin pek çoğu aslında havayı temizleyen, oksijen üreten ve stresi azaltan özelliklere sahiptir. Ancak, bazı ev bitkileri sağlık açısından potansiyel riskler de taşıyabilir. Bu sebeple evlerimizde bulunan bazı saksı çiçekleri sağlınızdan etmemesi için dikkat etmek gerekir.
9.02.2024 Püf Noktası
Kahvenin tadı daha lezzetli olabilir
Kahvenin tadı daha lezzetli olabilir İtalyan bilim insanları dünyanın en popüler içeceği Arabica kahvesinin genetik haritasını çıkardı. Daha lezzetli kahve sunan harita, değişen iklim koşullarına karşı dayanıklı bitki yetiştirmenin yolunu da sunuyor.
9.02.2024 Dünya
Bakan Yumaklı açıkladı: 14 milyar lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldı
Bakan Yumaklı açıkladı: 14 milyar lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bitkiler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.