Bıttım Nedir, Nerelerde Kullanılır? Bıttım Sabunu Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?
Bıttım Nedir, Nerelerde Kullanılır? Bıttım Sabunu Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir? Bıttım, menengiç ağacında yetişen bitkidir. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yetiştirilen bitki, hem sabun hem de kahve yapımında kullanılıyor. Tamamen organik bir yapıya sahip olan bıttımdan elde edilen menengiç yağı insan sağlığına birçok açıdan faydalıdır. Bıttımın nerelerde kullanıldığını ve bıttım sabununun faydalarını derledik.
13.03.2021 Eğitim
Bıttım Sabunu Neye İyi Gelir? Cil Ve Saç Bakımında Bıttım Sabunu Nasıl Kullanılır?
Bıttım Sabunu Neye İyi Gelir? Cil Ve Saç Bakımında Bıttım Sabunu Nasıl Kullanılır? Bıttım sabunu başta Siirt olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok şehirde üretilmektedir. Menengiç yağıyla imal edilen bu sabun bazı yörelerde Botan adıyla da bilinir. Cilt uzmanlarının tavsiye ettiği bıttım sabunu aktarlardan ve kozmetik ürünü satan tüm mağazalardan temin edilebilir. Bıttım sabunu neye iyi gelir ve nasıl kullanılır? Merak edilen tüm soruları sizin için derledik.
12.02.2021 Sağlık
Kilosu 300 lira oldu! Parasını yatırmayan pişman...
Kilosu 300 lira oldu! Parasını yatırmayan pişman... Siirt'te birçok çiftçinin geçim kaynağı olan bölgeye özgü bıttıma, ABD, Katar, Dubai, Kuveyt, Ürdün ve Irak gibi ülkelerden yoğun talep gelince kilogramı 300 liraya ulaştı. Fıstıktan daha fazla gelir elde edildiği için bıttım ağaçlarını aşılayarak fıstık ağacına dönüştüren üreticiler, bıttım fiyatları altınla yarışınca pişman olarak tekrar bıttıma yöneldi.
24.12.2019 Ekonomi
Siirt bıttımı altın fiyatını geçti
Siirt bıttımı altın fiyatını geçti Siirt bıttımı iç piyasada 150, dış piyasada 200 TL'nin üzerinde satılıyor. Bu yıl ürünün çok az olması nedeniyle bıttım fiyatlarının 250 TL’yi bulması bekleniyor.
10.12.2019 Haberler
Fiyatı altını geçti! Yok denecek kadar az...
Fiyatı altını geçti! Yok denecek kadar az... Siirt bıttımı iç piyasada 150, dış piyasada 200 TL'nin üzerinde satılıyor. Bu yıl ürünün çok az olması nedeniyle bıttım fiyatlarının 250 TL’yi bulması bekleniyor.
10.12.2019 Ekonomi