Biyodizel

Biyodizel

Son dakika biyodizel haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan biyodizel gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan biyodizel haber sayfamızda...

Biyodizel

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 162 biyodizel haberi bulunmuştur.
Bodrum markası artık çok sağlam
Bodrum markası artık çok sağlam Dünya jet-setinin rotasında önemli bir konum haline gelen Bodrum, artık bu alanda markasını sağlama aldı. Bodrum, rakip destinasyonlar arasında fark oluşturuyor.
14.07.2023 Milliyet Executive
Anadolu’nun yenilenebilir bitkisel enerji kaynağı 'Pelemir'
Anadolu’nun yenilenebilir bitkisel enerji kaynağı 'Pelemir' Türkiye’nin yenilenebilir enerji çalışmaları son hızla devam ederken, biyodizel üretiminde kullanılabilen ve sadece Türkiye’de yetişen pelemir bitkisi çiftçiler arasında yaygınlaşmaya başladı.
2.07.2022 Ekonomi
Atık yağdan uçak yakıtı
Atık yağdan uçak yakıtı Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın taslak yönetmeliğine göre, gıda amacıyla tüketim sonucu ya da diğer şekillerde atık durumuna gelmiş bitkisel veya hayvansal kökenli yenilebilir sıvı ve katı yağlar ile kullanılmış kızartmalık yağlar, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden değerlendirilecek.
21.06.2022 Ekonomi
Son tüketim tarihi yaklaşan gıdaya indirim
Son tüketim tarihi yaklaşan gıdaya indirim Tarım Bakanlığı'nca hazırlanan "Gıda Satış Noktalarında Gıda İsrafı ile Mücadele Kılavuzu"nda, tüketim tarihi yaklaşmış ürünlerin indirimli satılması önerisinde bulunuldu.
14.01.2022 Ekonomi
Yosundan jet yakıtı THY’de kullanılacak
Yosundan jet yakıtı THY’de kullanılacak INDEPENDENT Projesi kapsamında hayata geçirilen karbon negatif biyorafineri tesisi açıldı. Yosundan üretilen biyoyakıtla ilk uçuşun THY ile bu yıl yapılması planlanıyor.
8.01.2022 Ekonomi
Varank ve Dönmez'den yosundan jet yakıtı üretecek tesiste ilk test
Varank ve Dönmez'den yosundan jet yakıtı üretecek tesiste ilk test Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Biyoekonomi Odaklı Kalkınma İçin Entegre Biyorafineri Konsepti Projesi kapsamında hayata geçirilen, Avrupa'nın ilk ve tek karbon negatif biyorafineri tesisinin açılış törenine katıldı. Dönmez ve Varank tesiste üretilen yakıtla mini bir jet motorunu çalıştırarak ilk testi yaptı.
7.01.2022 Ekonomi
Yosundan üretilen jet yakıtı 2022'de ilk kez uçaklarda kullanılacak
Yosundan üretilen jet yakıtı 2022'de ilk kez uçaklarda kullanılacak Boğaziçi Üniversitesi'nin yosundan ürettiği biyoyakıt 2022'de jet uçuşunda kullanılacak.
17.11.2021 Ekonomi
Denizde yeşil rota artık Türkiye
Denizde yeşil rota artık Türkiye Gemi ve yat sektörü, eylülde birim ihracat değerini en çok artıran sektör oldu. Artışın temelinde özel yapım üretimler var. Türkiye özellikle çevreciliğiyle tanınan Norveç gibi denizcilik ülkelerine üretim yapıyor.
13.10.2021 Ekonomi
EPDK 8 şirkete lisans verdi
EPDK 8 şirkete lisans verdi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 8 şirkete lisans verdi, 1 şirketin lisans süresini uzattı, 5 şirketin lisansını iptal etti.
10.10.2021 Uzmanpara
Gıda fiyatlarındaki artış tüm dünyanın kabusu
Gıda fiyatlarındaki artış tüm dünyanın kabusu Küresel gıda fiyatları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisini gösterdiği 2020 yılından bu yana yükselişini aralıksız sürdürürken, bu artış dünya genelinde artan enflasyonun itici güçlerden birini oluşturuyor.
7.10.2021 Ekonomi
Pamuk fiyatları ilk defa 1 doları aştı
Pamuk fiyatları ilk defa 1 doları aştı Emtia piyasasında "beyaz altın" olarak nitelendirilen pamuk geçen hafta 1,07 dolarla hem 10 yılın zirvesini gördü hem de yüzde 8,8 ile en çok değer kazanan ürünlerden bir tanesi oldu.
4.10.2021 Uzmanpara
1 litresi 1 milyon litreyi kirletiyor! Marmara Denizi'nde büyük tehlike
1 litresi 1 milyon litreyi kirletiyor! Marmara Denizi'nde büyük tehlike 1 litre atık yağ 1 milyon litre suyun kirlenmesine neden oluyor. Sudaki oksijeni azaltan, oksijen geçirgenliğini bozan ve güneş ışınlarının suya geçmesini engelleyen atık yağlar, müsilaj nedeniyle zorlanan Marmara Denizi'nde daha ciddi sıkıntılara neden olabilir.
30.09.2021 Haberler
1 litresi 1 milyon litreyi kirletiyor! Marmara Denizi'nde büyük tehlike
1 litresi 1 milyon litreyi kirletiyor! Marmara Denizi'nde büyük tehlike 1 litre atık yağ 1 milyon litre suyun kirlenmesine neden oluyor. Sudaki oksijeni azaltan, oksijen geçirgenliğini bozan ve güneş ışınlarının suya geçmesini engelleyen atık yağlar, müsilaj nedeniyle zorlanan Marmara Denizi'nde daha ciddi sıkıntılara neden olabilir.
30.09.2021 Gündem
Emtia piyasası yön arayışına girdi
Emtia piyasası yön arayışına girdi Arz şokları ve talep endişelerinin etkisiyle geçen hafta emtia piyasasında yön arayışı hakim oldu.
20.09.2021 Uzmanpara
EPDK'nin akaryakıt teminine ilişkin karar!
EPDK'nin akaryakıt teminine ilişkin karar! Ar-Ge ve test amaçlı, referans test yakıtı veya araç ilk dolum yakıtı olarak kullanılmak üzere, ihrakiye teslimi kapsamındaki akaryakıt türlerinin, taktik yakıtların, biyodizelin ve özel üretim akaryakıtlarının doğrudan temininde, belirli kurumların yıllık 500 litre ve altındaki talepleri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Petrol Piyasası Daire Başkanlığının iznine tabi olacak.
28.08.2021 Uzmanpara
Soya Yağı Nasıl Yapılır Ve Nerelerde Kullanılır?
Soya Yağı Nasıl Yapılır Ve Nerelerde Kullanılır? Soya, faydaları olduğu kadar zararları ile de dikkat çeken besinler arasında yer alır. Özellikle de meme kanseri geçirmiş olan kişilerin bu ürünü kullanırken dikkat etmesi gereken soya bitkisi, 13 asırdır varlığını sürdürüyor. Soya, aynı zamanda kalp dostu ve protein kaynağı olarak bilinir. Soya yağı nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır sizler için derledik.
26.08.2021 Yemek
Bingöl'de verimsiz toprağa can veren aspir, üreticiye alternatif gelir olacak
Bingöl'de verimsiz toprağa can veren aspir, üreticiye alternatif gelir olacak Tarım ve Orman Müdürlüğünce kentte uzun yıllardır verim alınamayan arazide ilk deneme ekimi yapılan ve başarılı sonuç elde edilen aspirin üretim sahası genişletilerek ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.
22.08.2021 Ekonomi
Bingöl'de verimsiz toprağa can veren aspir, üreticiye alternatif gelir olacak
Bingöl'de verimsiz toprağa can veren aspir, üreticiye alternatif gelir olacak Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce kentte uzun yıllardır verim alınamayan arazide ilk deneme ekimi yapılan ve başarılı sonuç elde edilen aspirin üretim sahası genişletilerek ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.
21.08.2021 Ekonomi
Emtia piyasasında sert satışlar görüldü
Emtia piyasasında sert satışlar görüldü Para politikasına ilişkin belirsizlikler geçen hafta piyasaların odak noktasında yer alırken, bu belirsizliklerle beraber emtia piyasasında geçen hafta sert satışlar görüldü.
9.08.2021 Uzmanpara
Bodrum Belediyesi’nde biyodizel yakıt dönemi
Bodrum Belediyesi’nde biyodizel yakıt dönemi Tarım enerjisi için geçtiğimiz aylarda mülkiyetindeki arazilerde hayata geçirdiği kanola bitkisi üretiminde ilk hasadı yapan Bodrum Belediyesi, elde ettiği ürünü belediye araçlarında kullanmak üzere biyodizel hammaddesi olarak değerlendirecek.
13.07.2021 Ege
Temizlik hareketi
Temizlik hareketi Bodrum Belediyesi’nin atık toplama, ayrıştırma ve geri dönüşüm konularında birlikte proje ürettiği Kent Konseyi, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ve Biyodizel Sanayi Derneği’yle birlikte yeni bir proje başlattı.
4.07.2021 Ege
Uşak’ta atık yağını biriktirene hediye
Uşak’ta atık yağını biriktirene hediye Uşak Belediyesi, çevre dostu faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.
10.04.2021 Ege
Sodyum Hidroksit Nedir, Ne İşe Yarar? Sodyum Hidroksit Kullanım Alanları Nelerdir?
Sodyum Hidroksit Nedir, Ne İşe Yarar? Sodyum Hidroksit Kullanım Alanları Nelerdir? Sodyum hidroksitin son zamanlarda sıkça duyulmaya başlamasıyla birlikte ne olduğu da merak konusu olmaktadır. Dezenfektan ürünlerin daha fazla hayatımıza girmesiyle birlikte günlük yaşamda da sodyum hidroksiti duymaya başladık. Özellikle endüstriyel alanlarda sıkça adı duyulan sodyum hidroksit nedir? Sodyum hidroksit ne işe yarar? Sodyum hidroksit kullanım alanları nelerdir? Sodyum hidroksit hakkındaki tüm detayları sizler için derledik.
29.03.2021 Eğitim
Biyodizel Nedir, Nelerden Elde Edilir? Biyodizel Nerelerde Kullanılır?
Biyodizel Nedir, Nelerden Elde Edilir? Biyodizel Nerelerde Kullanılır? Son zamanlarda gündemde olan ve çok sık duyulan enerji ve yakıt birimi olan biyodizel hakkında birçok araştırmalar mevcuttur. Araştırmalar bu yakıtın geleceği hakkında konuları içerirken aynı zamanda da akıllardaki sorulara cevap bulmak yönünde gelişmektedir. Peki bu araştırmalar bize biyodizeli nasıl açıklamaktadır? Bu yakıt hangi alanlarda kullanılmaktadır? Uzmanların yorumu hangi yöndedir? İşte, tüm detaylar.
11.03.2021 Eğitim
Emine Erdoğan, 'Recycling Industry Dergisi'ne 'Sıfır Atık Projesi'ni anlattı
Emine Erdoğan, 'Recycling Industry Dergisi'ne 'Sıfır Atık Projesi'ni anlattı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi ile 36 ayda, Külliye yerleşkesinde toplanan 234 bin 244 kilogram değerlendirilebilir atığın geri dönüştürüldüğünü, 25 bin 572,95 kilogram sera gazı salınımının engellendiğini, 850 bin 476,99 kilowattsaat enerji ve 3 bin 83,78 metreküp su tasarrufu sağladığını bildirdi.
10.03.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Biyodizel ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.