Biyolojik

Biyolojik

Son dakika biyolojik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan biyolojik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan biyolojik haber sayfamızda...

Biyolojik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.657 biyolojik haberi bulunmuştur.
Her dediği çıktı, akılalmaz kehanetler! Michio Kaku'dan 2124 kehanetleri: Yapay zeka, ölümsüzlük, nükleer savaş
Her dediği çıktı, akılalmaz kehanetler! Michio Kaku'dan 2124 kehanetleri: Yapay zeka, ölümsüzlük, nükleer savaş ABD’li fizikçi ve yazar Michio Kaku, kuantum çağının geleceğimiz konusunda belirleyici olacağını söylüyor.
27.03.2024 Dünya
Marmara’da denizanası istilası: Sarayburnu’ndan Bakırköy’e kadar…
Marmara’da denizanası istilası: Sarayburnu’ndan Bakırköy’e kadar… Marmara Denizi’nde sıcaklığın artması ve kirlilik nedeniyle denizanası popülasyonu gözle görülür bir şekilde arttığı gözlemlenebiliyor.
26.03.2024 Gündem
Kılıçdaroğlu'nun 'Tunç Soyer' şaşkınlığı! Dikkat çeken görüşme
Kılıçdaroğlu'nun 'Tunç Soyer' şaşkınlığı! Dikkat çeken görüşme İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aday gösterilmemesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi açıkladı.
25.03.2024 Gündem
Son araştırmayla ortaya çıkan gerçek! Kolon kanserine kahve ‘bariyeri’
Son araştırmayla ortaya çıkan gerçek! Kolon kanserine kahve ‘bariyeri’ Uluslararası bilimsel çalışmada, günde iki ila dört bardak kahve içen bağırsak kanseri hastalarında, hastalığın tekrarlama riskinin çok daha düşük olduğu belirlendi.
25.03.2024 Dünya
'İklim değişikliği, bizleri daha fazla mücadeleye sevk ediyor'
'İklim değişikliği, bizleri daha fazla mücadeleye sevk ediyor' Adana'da konuşan Bakan Yumaklı, "Bu ekonomik kayıpların sadece bir bölgeyi etkilemediğini belirtmek isterim. Burada süne zararlısına karşı mücadele yürütürken Karadeniz Bölgesi'nde de kahverengi kokarca ile ilgili farklı bir mücadele yürütülüyor. Gün geçtikçe iklim değişikliği bizleri daha fazla mücadeleye sevk ediyor" dedi.
23.03.2024 Ekonomi
‘Çölleşme tehlikesi Türkiye’nin her yerinde’
‘Çölleşme tehlikesi Türkiye’nin her yerinde’ İklim değişikliği nedeniyle yıllık ortalama sıcaklığın artması, su kaynaklarındaki azalma çölleşmeyi ve erozyonu da tetikliyor.
22.03.2024 Ekonomi
Depremde 2 kızını ve sol kolunu kaybetti! Acılı annenin tek bir hayali var
Depremde 2 kızını ve sol kolunu kaybetti! Acılı annenin tek bir hayali var Hatay'da enkazdan 16'ncı saatte kurtarılan ve 2 kızını depremde kaybeden annenin tek hayali, 8 yaşındaki kızının saçını tarayabilmek ve evladının ihtiyacını giderebilmek.
20.03.2024 Gündem
AK Parti Grup Başkanı Güler CNN Türk'te İstanbul'daki son durumu açıkladı
AK Parti Grup Başkanı Güler CNN Türk'te İstanbul'daki son durumu açıkladı Seçime sayılı günler kala AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler CNN Türk'te Gece Görüşü programında İstanbul'da son durumu açıkladı.
19.03.2024 Gündem
Sperm ve yumurta tamamen değişecek! Mutant insanları üretip Marsa gönderecekler
Sperm ve yumurta tamamen değişecek! Mutant insanları üretip Marsa gönderecekler İngiliz basını milyarder Rus iş insanının Mars planını açıkladı. İnsan spermi ve yumurtasının tamamen değiştirilmesiyle elde edilecek mutant insanlar hakkındaki detaylar dünyada ses getirdi.
19.03.2024 Dünya
Sağlık görevlileri özel koruyucu kıyafet giydi! Acil servis 'izole hastalar' nedeniyle kapatıldı
Sağlık görevlileri özel koruyucu kıyafet giydi! Acil servis 'izole hastalar' nedeniyle kapatıldı Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi sırasında hastanedeki bazı kişilerde de zehirlenme belirtilerinin ortaya çıkması üzerine 'acil servis' boşaltılarak hasta kabulü durduruldu. Hastanede temizlik çalışması başlatılırken, izole hastaların nakline kadar serviste hizmetlerin durdurulduğu öğrenildi.
16.03.2024 Gündem
Bakan Ersoy Kemer'de atık su arıtma tesisini açtı
Bakan Ersoy Kemer'de atık su arıtma tesisini açtı Antalya'nın Kemer ilçesinde finansmanı ve yapımı bakanlıkça gerçekleştirilen Kemer Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi.
16.03.2024 Gündem
Mal varlığını açıklayan Turgut Altınok'a Mansur Yavaş'tan yanıt
Mal varlığını açıklayan Turgut Altınok'a Mansur Yavaş'tan yanıt Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti adayı Turgut Altınok'un mal varlığını açıklamasıyla ilgili açıklama yaptı.
16.03.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek! Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
16.03.2024 Haberler
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek! Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
16.03.2024 Gündem
Kalitesizse tüm vücudu vuruyor! Uykusuzluk alışkanlık değil, hastalık
Kalitesizse tüm vücudu vuruyor! Uykusuzluk alışkanlık değil, hastalık Genel sağlığı etkileyen en önemli konulardan biri de yeterli ve dengeli uyumak. Prof. Dr. Zahide Mine Yazıcı “Vücudun biyolojik saati, düzenli uyku periyotlarına ihtiyaç duyar. Her gece aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmak, uyku düzenini korumaya yardımcı olur" diyerek uykusuzluğun vücuda verdiği zararları sıraladı.
15.03.2024 Genel Sağlık
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı 2008 yılından bu yana hеr yıl Mart ayının üçüncü cuma günü kutlanan Dünya Uyku Günü yaklaşırken uzmanlar kaliteli uykunun önemine dikkat çekti.
14.03.2024 Sağlık
12 yıl süren yasak aşk! ‘Çocukların babası kim?’ sorusuna eski eşten şok yanıt
12 yıl süren yasak aşk! ‘Çocukların babası kim?’ sorusuna eski eşten şok yanıt Hüseyin A. (42), 17 yıllık evliliğini anlaşmalı boşanmayla noktaladıktan sonra komşularının, çocuklarına DNA testi yaptırmasını söylemesi üzerine babalık davası açtı. Adli Tıp Kurumu'nun DNA test sonuçlarında ise Hüseyin A.’nın, çocuklarından 2’sinin biyolojik babası olmadığı ortaya çıktı. İşte haberin ayrıntıları...
14.03.2024 Gündem
Doğum saatini hep farklı söyleyince şüphelendi! 'Adres kayıpmış, ben kimim bilmiyorum'
Doğum saatini hep farklı söyleyince şüphelendi! 'Adres kayıpmış, ben kimim bilmiyorum' İzmir'de 1 yaşında tek başına dolaşırken bulunan ve ailesine de ulaşılamayınca önce çocuk esirgeme kurumuna, ardından da evlatlık olarak bir aileye verilen Güler Güven, 47 yıl sonra biyolojik ailesini arıyor. Gençlik dönemlerinde de bazı şüpheleri olduğunu söyleyen Güler, çocukluğunu ve yaşadıklarını anlattı.
27.03.2024 Yaşam
Bakan Yumaklı açıkladı: Balon balığı avcılığı desteğinde yüzde 400 artış
Bakan Yumaklı açıkladı: Balon balığı avcılığı desteğinde yüzde 400 artış Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, benekli balon balığında destekleme fiyatının yüzde 100 artırılarak 12,5 TL'den 25 TL'ye, diğer balon balığı türlerinde de yüzde 400 artırılarak 2,5 TL'den 10 TL'ye çıkarıldığını belirtti. Yumaklı, "Sucul biyoçeşitliliğimizin ve su ürünleri kaynaklarımızın korunması amacıyla istilacı türlere karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" dedi.
12.03.2024 Ekonomi
Bakan Özhaseki: 'Çölleşme ve erozyonla mücadelede 534 proje hazırladık'
Bakan Özhaseki: 'Çölleşme ve erozyonla mücadelede 534 proje hazırladık' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, çölleşme ve erozyonla mücadelede hem kendi Bakanlığının hem de diğer ilgili kurumların uygulaması amacıyla 534 proje hazırlandığını bildirdi. Bakan Özhaseki, çölleşme ve erozyonla mücadelenin yanı sıra muhtemel tabii afetlere karşı da tedbirlerin alınması, sel ve taşkın tehlikesinin azaltılması hedeflenen projelerle, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin de en aza indirilmesinin amaçlandığını kaydetti.
11.03.2024 Ekonomi
KOBİ'lere bol bol Avrupa Birliği desteği var
KOBİ'lere bol bol Avrupa Birliği desteği var Girişimciler, devlet hibe ve desteklerinin yanı sıra aday üyelik statüsü dolayısıyla Avrupa Birliği'nin (AB) pek çok destek programından da yararlanabiliyor.
11.03.2024 Milliyet Executive
Türkiye, Avrupa'ya 'akrep serumu' ihraç edecek
Türkiye, Avrupa'ya 'akrep serumu' ihraç edecek Akrep sokması vakalarının tedavisinde kullanılan akrep serumunu (panzehir) 1950 yılından bu yana üreten Türkiye, şimdi ihracata hazırlanıyor. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nce üretilen panzehir için bazı Avrupa ülkelerinden talep geldi. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Biyolojik Ürünler Laboratuvarı Sorumlusu Veteriner Mehmet Ali Kanat, "Önümüzdeki dönemde Avrupa’nın bazı ülkelerine serumu göndermiş olacağız" dedi.
9.03.2024 Haberler
Bartın’ın yeni güzelleri
Bartın’ın yeni güzelleri Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bartın’dan Türkiye florasına iki yeni bitki türü kaydı yapıldığını açıkladı.
9.03.2024 Ekonomi
Ege'de yatan 'saatli bomba!' Tepki çığ gibi büyüyor: 'Etkileri 400 yıl sürebilir'
Ege'de yatan 'saatli bomba!' Tepki çığ gibi büyüyor: 'Etkileri 400 yıl sürebilir' Takvimler 5 Nisan 2007'yi gösterirken, Ege Denizi açıklarındaki Santorini Adası yakınlarında kayalara çarpan MS Sea Diamond kruvaziyer gemisi sulara gömüldü. İşte her ne olduysa o zaman oldu. 17 yıldır batığın kaldırılması için uğraş veren Yunan halkı, Ege'de yatan batığın 'saatli bomba'dan farkı olmadığını söylüyor. Çığ gibi büyüyen tepki karşısında ise Yunan hükümeti henüz bir adım atmış değil.
9.03.2024 Dünya
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm mesajı! 'Deprem riskine karşı yapılması gereken tek şey'
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm mesajı! 'Deprem riskine karşı yapılması gereken tek şey' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Balıkesir’de basına açıklamalarda bulundu. Açıklamalar sırasında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da yer aldı.
8.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Biyolojik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.