Biyopsi

Biyopsi

Son dakika biyopsi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan biyopsi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan biyopsi haber sayfamızda...

Biyopsi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 709 biyopsi haberi bulunmuştur.
Rüya balayı yarım kaldı, 'bitmeyen kaşıntı' kabusa dönüştü! Doktorlar çaresiz
Rüya balayı yarım kaldı, 'bitmeyen kaşıntı' kabusa dönüştü! Doktorlar çaresiz 'Rüya' balayı tatilleri için gün sayıyorlardı, aniden ortaya çıkan hastalık sayısız semptomla genç kadının hayatını zehir etti. Yapılan sayısız testten sonra, bilim insanlarının neyin sebep olduğunu bilmediği ve tedavisi olmayan nadir hastalığa yakalandığı anlaşıldı.
28.03.2024 Dünya
Tüp bebek tedavisinde en önemli faktör embriyo kalitesidir
Tüp bebek tedavisinde en önemli faktör embriyo kalitesidir Tüp bebek tedavisinde başarıyı veya başarısızlığı etkileyen pek çok sebep vardır. Anne yaşı, yumurta ve sperm kalitesi; embriyo kalitesini belirleyen en önemli faktörlerin başında gelir.
16.03.2024 Pazar
Orucu Bozan Şeyler: Oruç Hangi Durumlarda Bozulur ve Kaza Gerektirir? Diyanet açıkladı
Orucu Bozan Şeyler: Oruç Hangi Durumlarda Bozulur ve Kaza Gerektirir? Diyanet açıkladı Ramazan ayı 2023 yılında da geldi çattı. İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek ayda milyonlarca kişi oruç ibadetini yerine getirecek. Ancak orucunu riske atmak istemeyenlerin merak konusu orucu bozan ve bozmayan şeyler oluyor. Müslümanlara farz kılan orucu bozan durumlar ile ilgili Diyanet tarafından açıklama geldi. Orucu bozan durumlar nelerdir? Orucu bozan ve bozmayan şeyler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
11.03.2024 Dini Bilgiler
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyor
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyor Baş ve boyunun herhangi bir kesiminde genellikle ağrısız ve gittikçe büyüyen şişlikler, ağız içinde, dilde veya dudakta iyileşmeyen yaralarla belirti veren baş boyun kanserleri en sık erkeklerde görülüyor. Erken teşhis edildiğinde yaşam oranı yükselirken yayılım engelleniyor.
3.02.2024 Pazar
Beyninde tümör olduğunu rüyasında görmüş! 'Karıma söylediğimde genç öleceğini biliyordum dedi'
Beyninde tümör olduğunu rüyasında görmüş! 'Karıma söylediğimde genç öleceğini biliyordum dedi' 'Poor Things' adlı filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında 10 Mart'ta düzenlenecek olan Oscar Ödülleri'ne aday olan dünyaca ünlü ABD'li aktör Mark Ruffalo, katıldığı bir programda 23 yıl önce aldığı beyin tümörü teşhisinden bahsetti. Gördüğü bir rüya sonucu beyninde tümör olduğunu öğrendiğinde eşi Sunrise Coigney'nin hamile olduğunu söyleyen Ruffalo, durumu açıkladıktan sonra karısının ilk tepkisini de anlattı. İşte detaylar...
25.01.2024 Cadde
'Masada kalırsın, felç olabilirsin' denilen kadın Van'da sağlığına kavuştu
'Masada kalırsın, felç olabilirsin' denilen kadın Van'da sağlığına kavuştu 15 yıl önce glomus tümörüne yakalanan ve doktorların ‘masada kalırsın, felç olabilirsin’ dediği hasta, Van'da başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.
24.01.2024 Gündem
Köpeklerin bağırsaklarında yaşayan parazit kemiklerinde yayıldı, çareyi Türkiye'de buldu! 'Artık kanımda Türk kanı var'
Köpeklerin bağırsaklarında yaşayan parazit kemiklerinde yayıldı, çareyi Türkiye'de buldu! 'Artık kanımda Türk kanı var' Nadir görülen ekinokok kistinin leğen kemiğini sarması sonucu yürüyemez hale gelen 56 yaşındaki Mainat Bechieva, Türkiye’de sağlığına kavuştu.
21.01.2024 Gündem
1 kilosu 120 dolar
1 kilosu 120 dolar Dünya genelinde yapay et tartışması son günlerde arttı.
15.01.2024 Gündem
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, üretim ile eş zamanlı olarak arama çalışmalarının da devam ettiğini açıklayarak " Yeni gaz keşifleri olacak" müjdesini verdi. Bayraktar "Enerjide vatandaşımızı desteklemeye devam edeceğiz. Doğal gaz zammı planlamıyoruz." ifadelerini kullandı.
11.01.2024 Gündem
Meme kanseri cerrahisinde onkoplastik yöntem
Meme kanseri cerrahisinde onkoplastik yöntem Yaşamları boyunca her sekiz kadından birinde meme kanseri görülüyor. Onkoplastik cerrahi, kanser ameliyatı sırasında onkolojik prensiplerin ve estetik cerrahinin eşzamanlı uygulanmasıdır.
23.12.2023 Pazar
Yapay zekayla tüp bebek
Yapay zekayla tüp bebek Yapay zeka teknolojisi yardımıyla genetik yapısı normale en yakın embriyo seçimi yapılarak hem ilk transferde gebelik elde edilebiliyor, hem de elde edilen gebeliğin sağlıkla devam etmesi sağlanabiliyor.
9.12.2023 Pazar
Kanlı öksürük hayatını kurtardı! 'Türkiye'de görülme sıklığı yüzde 200 arttı'
Kanlı öksürük hayatını kurtardı! 'Türkiye'de görülme sıklığı yüzde 200 arttı' Nefes alamıyor, hatta yutkunamıyordu. Aylarca süren öksürük nöbetlerinin sonunda ağzından kan geldi ve soluğu doktorda aldı. İlk yapılan testlerde her şey oldukça normaldi, ta ki tomografi çekilene kadar... Öksürük sayesinde kansere yakalandığını öğrenen kadının başına gelenler aslında herkes için alarm niteliğinde.
6.12.2023 Genel Sağlık
Genetik tanılı tüp bebek
Genetik tanılı tüp bebek Anne adayının yaşı 38’den ileri ise, daha önce düşük yapmış kadınlarda düşüklerden gönderilen örnekte genetik bozukluk varsa, anne veya baba adayında genetik bozukluk öyküsü varsa genetik tanılı tüp bebek yöntemine başvurulabilir.
18.11.2023 Pazar
Kanseri 6 ayda yendi, herkese örnek oldu: Bunu doktorlarım da söyledi
Kanseri 6 ayda yendi, herkese örnek oldu: Bunu doktorlarım da söyledi Balıkesir'de çocuk felci geçirdiği için sol elini kullanamaz hale gelen ancak engeline rağmen hayata tutunan Cemile Karasu 42 yaşında da yakalandığı kanseri yendi.
13.11.2023 Gündem
Kreşten geldiğinde ateşi vardı, şişliği görmedi! Acı gerçek hastanede anlaşıldı
Kreşten geldiğinde ateşi vardı, şişliği görmedi! Acı gerçek hastanede anlaşıldı Oğluyla birlikte kreşten eve döndüğünde tuhaflık olduğunu fark etti. Annenin 2 yaşındaki oğlunun üstünü değiştirirken bitkin ve ateşi olduğunu görmesi hastane sürecinin başlangıcı oldu. Doktorun da karnındaki şişliği fark etmesiyle birlikte küçük Lachlan'ın yaşadıkları aslında 4 yaş altı her çocukta görülebiliyor. İşte olayın detayları.
10.11.2023 Genel Sağlık
Yakalanma olasılığı giderek artıyor! Kanser hakkında doğru sanılan 9 yanlış
Yakalanma olasılığı giderek artıyor! Kanser hakkında doğru sanılan 9 yanlış Erkeklerde hayat boyu kansere yakalanma olasılığının yaklaşık yüzde 41, kadınlarda yüzde 39 olduğunu açıklayan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özge Gümüşay, toplumda kanser tanı ve tedavisinde doğru olmayan bazı inanışların bu süreci zorlaştırdığına dikkat çekti.
9.11.2023 Genel Sağlık
Mide bulantısı şikayetiyle gitti, 100 binde 3 oranda görülen hastalığa yakalandığını öğrendi
Mide bulantısı şikayetiyle gitti, 100 binde 3 oranda görülen hastalığa yakalandığını öğrendi Adana'da çiftçi Kemal Yaprak (66) dünyada 100 bin kişinin sadece 3'ünde görülen safra kesesi kanserine yakalandı.
4.11.2023 Haberler
Mide bulantısı şikayetiyle gitti, 100 binde 3 oranda görülen hastalığa yakalandığını öğrendi
Mide bulantısı şikayetiyle gitti, 100 binde 3 oranda görülen hastalığa yakalandığını öğrendi Adana'da çiftçi Kemal Yaprak (66) dünyada 100 bin kişinin sadece 3'ünde görülen safra kesesi kanserine yakalandı.
4.11.2023 Gündem
Sinüzit veya diş ağrısıyla karıştırılıyor, çok sinsi ilerliyor: 1 ay geç kalsaydı gözünü alacaktık
Sinüzit veya diş ağrısıyla karıştırılıyor, çok sinsi ilerliyor: 1 ay geç kalsaydı gözünü alacaktık Yanağında sertlik ve ağrı şikayetiyle Kastamonu’da diş hekimine giden Erol Tekin’e (55) önce apse olduğu düşünülüp antibiyotik tedavisi verildi. Tedaviye rağmen ağrı ve sertlik geçmeyince tekrar doktora gitti. Sol üst dişi de sallanmaya başlayan Tekin’e yapılan biyopsi sonucu, yanağındaki kitlenin nadir bir kanser türü olduğu anlaşıldı.
3.11.2023 Haberler
Sinüzit veya diş ağrısıyla karıştırılıyor, çok sinsi ilerliyor: 1 ay geç kalsaydı gözünü alacaktık
Sinüzit veya diş ağrısıyla karıştırılıyor, çok sinsi ilerliyor: 1 ay geç kalsaydı gözünü alacaktık Yanağında sertlik ve ağrı şikayetiyle Kastamonu’da diş hekimine giden Erol Tekin’e (55) önce apse olduğu düşünülüp antibiyotik tedavisi verildi. Tedaviye rağmen ağrı ve sertlik geçmeyince tekrar doktora gitti. Sol üst dişi de sallanmaya başlayan Tekin’e yapılan biyopsi sonucu, yanağındaki kitlenin nadir bir kanser türü olduğu anlaşıldı.
3.11.2023 Gündem
Teşhiste yapay zekâ umudu: Kanser derecesinde nokta atışı
Teşhiste yapay zekâ umudu: Kanser derecesinde nokta atışı Yapay zekânın hastalıkların teşhisi ve tedavisinde kullanılma yöntemiyle ilgili tartışmalar sürerken yeni bir araştırma umutları yeşertti.
2.11.2023 Dünya
Kanseri 2 kez yendi sıra 3'üncü savaşta! İşte Semiha'nın tek ilacı
Kanseri 2 kez yendi sıra 3'üncü savaşta! İşte Semiha'nın tek ilacı Mersin’de yakalandığı meme kanserini 2 kez yenip, şimdi de yumurtalık kanseri ile mücadele eden annesine bakan Semiha Işık (45), "Bu hastalığın moralden başka ilacı yok" dedi.
15.10.2023 Gündem
Koruma kalkanı beslenme
Koruma kalkanı beslenme Geçen ay 50 yaşıma girdim, her yaşımda olduğu gibi bu yıl da en büyük dileğim elbette sağlıkla yaş alabilmekti. İlk olarak yaş almaya da olaylara iyimser yaklaşmaya da çalışmak önemli. Yeni bir araştırmaya göre iyimser olmanın pek çok faydası var. Hayatınız boyunca daha iyimser bir bakış açısına sahip olmak, sağlıklı yaşam süresini yüzde 5 oranında uzatabiliyor.
7.10.2023 Pazar
“30 yaşıma girdiğim gün meme kanseri tanısı aldım”
“30 yaşıma girdiğim gün meme kanseri tanısı aldım” Birinci evre meme kanseri olduğunu 30. yaşına girdiği doğumgününde öğrenen Seda Elçi’yle bu süreçte yaşadıklarını ve erken teşhisin hayatını nasıl kurtardığını konuştuk.
8.10.2023 Pazar
Bu hastalık sinsi ilerliyor, ilk belirti nefes darlığı! Akciğer kanseri riskini yükseltiyor
Bu hastalık sinsi ilerliyor, ilk belirti nefes darlığı! Akciğer kanseri riskini yükseltiyor Pulmoner fibroz hastalığında erken teşhis ve tedavinin yaşamsal öneme sahip olduğunu söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nur Dilek Bakan, “Günümüzde bu hastalığın henüz kesin çözümü olmasa da akciğerlerde oluşan hasarın ilerlemesini önlemek ve semptomları en aza indirerek hastanın yaşam kalitesini yükseltmek mümkün olabiliyor” dedi.
4.10.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Biyopsi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.