HIV/AIDS sivrisinek ısırığı yoluyla bulaşır mı?
HIV/AIDS sivrisinek ısırığı yoluyla bulaşır mı? Sivrisinekler kan emdikleri için dünyadaki farklı bölgelere göre çeşitli hastalıkları bulaştırma riski taşımaktadır. Bunun yanı sıra sivrisinek ısırıkları bazı kişilerde şiddetli seyredebilmektedir. Bu nedenle kişiler sivrisinek kovucu ürünleri kullanmaya yönelmektedir. Sivrisinek alerjisi olan kişilerde ve çocuklarda sinek kovucu ürünler kullanılırken dikkatli olunması gerektiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Tuğba Doruk, sivrisinek ısırıkları hakkında bilgi verdi.
27.08.2021 Genel Sağlık
Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir! Saatler, hatta günler geçtikten sonra bile…
Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir! Saatler, hatta günler geçtikten sonra bile… Böcekler, keneler, arılar, sivrisinekler… Yaz mevsiminde doğada daha fazla zaman geçirmemiz nedeniyle böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Türleri, zehirli olup olmadıkları ve bireyde alerjik reaksiyon gelişip gelişmediği, böcek sokması sonrasında ortaya çıkan semptomların türü ile şiddetini belirliyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor. Acil Tıp Uzmanı Dr. Veysel Balcı yaz aylarında en sık görülen böcek sokmaları hakkında bilgi verdi.
10.08.2021 Sağlık
Böcek ısırıklarını geçiren doğal balm tarifi
Böcek ısırıklarını geçiren doğal balm tarifi Böcek ısırıkları yazın kaçınılmaz bir parçasıdır. Böcek kovucu bitkiler, citronella mumları ve ilaçlara rağmen kaşıntılı ısırıklardan kaçamıyor olabilirsiniz. Pembenar olarak bu tip durumlarda kullanabileceğiniz doğal ve ev yapımı bir balm tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte detaylar...
14.05.2021 Püf Noktası
Böcek sokmalarında ilk yardım nasıl olmalı?
Böcek sokmalarında ilk yardım nasıl olmalı? Yaz mevsiminde özellikle tatilde ve piknik esnasında böcek sokması vakalarında artış yaşanıyor. Özellikle alerjik bünyeye sahip olanları olumsuz olarak etkileyen böcek sokmaları, hayatı da tehdit edebiliyor. Uz. Dr. Mahmut Demirci, böcek sokmalarında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
27.08.2018 Püf Noktası
Çocuklarda sinek ve böcek ısırıklarına karşı ilk yardım önerileri
Çocuklarda sinek ve böcek ısırıklarına karşı ilk yardım önerileri Piknik, sıcak hava ve nemle mücadele için en sevilen etkinliklerden biri olsa da arı, kene ve böcek sokmalarının çocuklarda yol açabileceği alerji riskine karşı önlem almak gerekiyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. İsmail Yıldız, ailelere önerilerde bulundu.
30.07.2018 Ebeveyn
Parmağını böcek ısıran liseli genç 3 ay sonra öldü
Parmağını böcek ısıran liseli genç 3 ay sonra öldü Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, tarlada çalışırken elini böcek ısıran ve tedavi gördüğü hastanede 3 ay sonra yaşamını yitiren 16 yaşındaki Ekrem Yörük'ün cenazesi, gözyaşları içinde toprağa verildi.
27.10.2017 Gündem
Parmağını böcek ısıran liseli genç 3 ay sonra öldü
Parmağını böcek ısıran liseli genç 3 ay sonra öldü Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, tarlada çalışırken elini böcek ısıran ve tedavi gördüğü hastanede 3 ay sonra yaşamını yitiren 16 yaşındaki Ekrem Yörük'ün cenazesi, gözyaşları içinde toprağa verildi.
27.10.2017 Gündem
Bacağındaki morluğun sebebi şok etti!
Bacağındaki morluğun sebebi şok etti! Baharın gelmesiyle birlikte böcekler de saklandıkları yerlerden çıkmaya başlıyorlar. Böcekler sadece içimizi ürperten yaratıklar gibi görünse de aslında hafife alınmamaları gerekiyor. Küçük bir böcek ısırığı ölümcül sonuçlanabilir.
22.06.2017 Genel Sağlık
Böcek ısırığı hayatını kararttı
Böcek ısırığı hayatını kararttı İngiltere'de 23 yaşındaki bir genç kız teşhis konulamaması sebebiyle günden güne eriyor. Sadece böcek ısırığıyla bu hale gelen genç kız ailesinden kendisini bir intihar kliniğine götürmesini istiyor. Hayatı 11 yıldır kabusa döndü. 12 yaşındayken bahçede bir bceğin sokması sonucu hastlanan Kirsty Keep bugün hala yaşam savaşı veriyor. Hastalığının bir türlü teşhisi konamayınca türlü türlü tedavşlerin uygunaldnığı genç kız artık ölmek istediğini söylüyor ve ailesine kendisini İsviçre'de bir intihar kliniğine yatırması için yalvarıyor. Tedavi amaçlı kemoteapi bile gördü ancak işe yaramadı. Kirsty'nin annesi belki çare olur umuduyla kızının bir videosunu çekip sosyal medyada paylaştı. Her gün türlü türlü Ağrılar çeken genç kız kasları sökülüyormuş gibi bir ağrı yaşadığını, bazen yüz felci geçiriyor ve yüzüne elektrik veriliyormuş gibi hissettiğini anlatıyor.
11.09.2019 Haberler