Boğmaca

Boğmaca

Son dakika boğmaca haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan boğmaca gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan boğmaca haber sayfamızda...

Boğmaca

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 190 boğmaca haberi bulunmuştur.
Maskeye dönmeli miyiz? Grip, Kovid-19, RSV derken 'virüsler pandemisi' yaşıyoruz
Maskeye dönmeli miyiz? Grip, Kovid-19, RSV derken 'virüsler pandemisi' yaşıyoruz Kovid-19 varyantı Juno (JN1), domuz gribi ve RSV virüsü nedeniyle Avrupa ve Türkiye’de vaka sayısı hızla artıyor. Adeta ‘virüsler pandemisi’ yaşıyoruz. Uzmanlar, yoğun bakıma yatışın arttığı bu dönemde zorunlu maske uygulamasına geçilmesinde hemfikir.
10.01.2024 Gündem
2 aylık  Alihan aynı anda Covid ve boğmacaya yakalandı
2 aylık Alihan aynı anda Covid ve boğmacaya yakalandı Ankara'da 2 aylık Alihan Gülsün, aynı anda Covid-19 ve boğmaca hastalığına yakalandı. Alihan bebek, 10 günlük tedaviyle Covid-19'u yenerken, boğmaca ile ilgili rahatsızlıkları da azaldı.
6.01.2024 Gündem
Korkutan uyarı geldi: Hiç görmediğimiz vakaları görmeye başladık
Korkutan uyarı geldi: Hiç görmediğimiz vakaları görmeye başladık Son zamanlarda aşı reddinin arttığını belirten uzmanlar, sayıların yükselmesi durumunda bulaşıcı hastalıklarda salgın tehlikesi oluşabileceğini dikkat çekerek, "Giderek hiç görmediğimiz vakaları görmeye başladık” dedi.
23.11.2023 Haberler
Korkutan uyarı geldi: Hiç görmediğimiz vakaları görmeye başladık
Korkutan uyarı geldi: Hiç görmediğimiz vakaları görmeye başladık  Son zamanlarda aşı reddinin arttığını belirten uzmanlar, sayıların yükselmesi durumunda bulaşıcı hastalıklarda salgın tehlikesi oluşabileceğini dikkat çekerek, "Giderek hiç görmediğimiz vakaları görmeye başladık” dedi.
23.11.2023 Gündem
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Hava kirliliği bebek katili
Hava kirliliği bebek katili Hava kirliliğinin çocuklar arasında ölüm nedeni haline gelmesiyle Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), hükümetleri, Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine uygun hava kalitesi standartlarını sağlamaya davet etti.
7.09.2023 Eğitim
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler Öksürük vücudun istemli veya istemsiz olarak boğaz ve solunum yollarını temizlemek için verdiği tepkidir. Kış aylarında soğuk algınlığı nedeniyle, korona veya mevsim geçişlerinde alerjik reaksiyonların neden olduğu sağlık problemidir. Bazen kendini boğazda gıcık şeklinde gösteren öksürük kuru öksürük ve balgamlı öksürük olabilir. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkin bireylerde sıklıkla görülen öksürük gidermek için evde yapılabilecek doğal ve bitkisel yöntemler vardır. Evde tedavi edilerek geçirilebilir. Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Öksürüğü en hızlı ne keser, hangi yöntemler giderir? Evde kuru ve balgamlı öksürük kesici doğal yöntemler için içeriğimize göz atabilirsiniz.
28.08.2023 Sağlık
Bölgede çok sayıda çocuğun aşısı eksik
Bölgede çok sayıda çocuğun aşısı eksik Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER), Hatay’daki son büyük deprem öncesine kadar ele aldığı saha incelemesine ilişkin rapor hazırladı.
25.02.2023 Gündem
2009 grip pandemisinden beri yaşanan en ağır sezonla karşı karşıyayız
2009 grip pandemisinden beri yaşanan en ağır sezonla karşı karşıyayız Bugüne dek aşı alanında pek çok ilke imza atan Sanofi, hiç kimsenin aşıyla korunabilir hastalıklardan zarar görmediği bir dünya vizyonuyla, güvenli ve etkili aşılar üretiyor.
16.12.2022 Advertorial
‘Hastane yatışları başladı’ En yaygın belirti artık değişti
‘Hastane yatışları başladı’ En yaygın belirti artık değişti Koronavirüs salgınında yeni dalganın yaşandığı Türkiye’de vaka ve ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastaneye yatışların başladığını belirtirken, Kovid tablosunun bu ayın sonunda daha da kötüleşebileceği uyarısı yapıyor.
16.07.2022 Gündem
Dabt Ipa Aşısı Nedir, Kaç Yaşında Yapılır? Dabt Ipa Aşısı Ne Kadar Korur?
Dabt Ipa Aşısı Nedir, Kaç Yaşında Yapılır? Dabt Ipa Aşısı Ne Kadar Korur? Bebeklerde belirli aylarda aşılar yapılmaktadır. Pek çok farklı hastalıktan koruyan bu aşılar bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda kronik hastaların ortaya çıkmasını önleyecek içerikli aşılar bebeklik döneminde yapılmaktadır. Dabt Ipa aşıları bu alanda içeriği en merak edilen aşılardan biridir. Aşı içeriği ve ne zaman yapılacağı hakkında tüm detayları sizler için derledik.
14.07.2022 Sağlık
Yeni salgın alarmı... Kanalizasyondan yayıldı!
Yeni salgın alarmı... Kanalizasyondan yayıldı! Koronavirüs ve maymun çiçeği virüsünün ardından yetkilileri paniğe sevk eden yeni salgın ihtimali nedeniyle alarm verildi. Kanalizasyondan alınan örneklerde yüksek oranda bulunan virüsle ilgili ilk belirtiler açıklandı.
24.06.2022 Dünya
Karma Aşı Nedir, Neden Yapılır? Karma Aşı Kimlere Yapılır?
Karma Aşı Nedir, Neden Yapılır? Karma Aşı Kimlere Yapılır? Farklı hastalıklar sebebiyle bir bakteriye karşı yapılan aşı karma aşı şeklinde ifade edilir. Genelde 5’li karma aşısı olarak bilinir ve ele alınır. Karma aşı nedir, neden yapılır? Karma aşı kimlere yapılır? İşte karma aşı üzerine detaylar.
25.05.2022 Eğitim
Bakan Koca bir kez daha hatırlattı ve uyardı: Önemini yitirmedi
Bakan Koca bir kez daha hatırlattı ve uyardı: Önemini yitirmedi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşı tereddüdü ve aşı reddi bugün 10 küresel sağlık tehdidi arasında. Salgının başında umut bağladığımız aşının, Kovid-19'un kontrol altına alınmasındaki rolünü gördük. Yerli aşımız Turkovac, risk grubundakiler başta olmak üzere hepimizin hizmetinde. Fırtına geçti ama aşı önemini yitirmedi" dedi.
30.04.2022 Gündem
Aşılama ile hastalıkların üstesinden geliniyor
Aşılama ile hastalıkların üstesinden geliniyor Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Türkiye’de uzun yıllardır uygulanan doğrultuda aşılama çalışmaları sayesinde birçok tehlikeli hastalığın seyrinde önemli düşüşler sağlandığını belirtti.
28.04.2022 Sağlık
'Yetişkinler de her 10 yılda bir boğmaca aşısı olmalı'
'Yetişkinler de her 10 yılda bir boğmaca aşısı olmalı' Solunum Derneği (TÜSAD), halk arasında genellikle çocukluk hastalığı olarak bilinen boğmacanın yetişkinleri de etkilediğini hatırlatarak, özellikle KOAH hastalarında riskin 3,6 kat daha fazla olduğuna dikkat çekti. TÜSAD KOAH Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “Vaka sayıları artan ve 3-4 yılda bir salgına sebep olan boğmacayla mücadelede en etkin yol aşı. Her 10 yılda bir boğmaca aşısı olmak gerekiyor” uyarısı yaptı.
15.04.2022 Genel Sağlık
Bağışıklama Nedir, Nasıl Yapılır? Bağışıklama Çeşitleri Nelerdir?
Bağışıklama Nedir, Nasıl Yapılır? Bağışıklama Çeşitleri Nelerdir? Bağışıklama, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da yüksek öneme sahip olan konular arasındadır. Bu bakımdan bağışıklama nedir öğrenebilir ve nasıl yapıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Bağışıklama nedir, nasıl yapılır? Bağışıklama çeşitleri nelerdir tüm detaylarıyla derledik.
15.04.2022 Eğitim
Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir? Lavanta Yağı Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır?
Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir? Lavanta Yağı Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır? Hoş kokusu ile parfümlerde oldukça kullanılan lavanta yağ şeklinde ve çay olarak tüketilebilir. Faydaları saymakla bitmeyen lavanta yağı anksiyete ve depresyona iyi gelir. Uyku problemlerine yardımcı olan lavanta yağı cilt, saç ve sivilceler için kullanılır. Yapılışı da kullanımı kadar basit olan lavanta yağı antibakteriyel özelliği sayesinde cilt koruması da sağlar. Pek çok hastalığa iyi gelen lavanta yağı su ile karıştırılarak cilde sürülebilir. Lavanta yağı ne işe yarar, nasıl yapılır? diyorsanız “Lavanta yağı faydaları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Kuru öksürük için evde doğal çözümler
Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Kuru öksürük için evde doğal çözümler Kış ayları ile baş gösteren öksürük bakteri ve virüslerin sebep olduğu bir savunma mekanizmasıdır. Üst solunum yolu hastalıkları olmak üzere öksürük birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Toz, alerjen maddeler ve duman gibi tahriş edicilerin neden olduğu öksürük balgamlı veya kuru öksürük şeklinde kendini gösterebilir. Öksürük genellikle birkaç gün ya da birkaç hafta boyunca devam edebilir. Bitki çayları, sütlü bal, pekmez gibi beşlinler ile öksürük evde doğal yöntemlerle azaltılabilir. Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Kuru öksürük için evde doğal çözümler için içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Balinanın kusmuğundan yapılan bu kokunun kilosu 16 bin lira
Balinanın kusmuğundan yapılan bu kokunun kilosu 16 bin lira Balinanın kusmuğunun içerisindeki yağdan üretilen misk-i amber kokusunun 3 gramı 50 liradan satılıyor. Pahalı olduğu için gram gram satılan amber ve misk karışımlı esansın kilosu 16 bin lirayı buluyor. Kalbi ferahlatan kokunun insan sağlığına birçok faydası olduğu biliniyor.
26.11.2021 Haberler
Koca: Kovid hapını ücretsiz vereceğiz
Koca: Kovid hapını ücretsiz vereceğiz Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19 ilacı, Molnupiravir’in Türkiye’de üretimi için sürecin başladığını, vatandaşa ilacı ücretsiz verileceğini söyledi. Koca, yeni kapanma olmayacağını kaydetti.
24.11.2021 Gündem
Son dakika! Bakan Koca'dan yeni ilaç duyurusu: Ücretsiz verilecek
Son dakika! Bakan Koca'dan yeni ilaç duyurusu: Ücretsiz verilecek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle Türkiye'de kısıtlama olup olmayacağı ile ilgili soruya "Türkiye'de yeni dönemde biz kapatmalarla salgın yönetimi düşünmüyoruz." dedi. Bakan Koca, koronavirüs tedavisinde kullanılan ''Molnupiravir' ilacıyla ilgili de konuştu ve "Türkiye olarak zorunlu lisans vererek Türkiye'de üretimini birden fazla merkezde yaparak vatandaşı en ucuz maliyetle ücretsiz bu ilaçla buluşturmayı hedefliyoruz, bu çok sürmeyecek" ifadelerini kullandı.
23.11.2021 Gündem
4 Yaş Aşısı Nedir, Ne İçin Yapılır? 4 Yaş Aşısı Nereden Yapılır, Ne İşe Yarar?
4 Yaş Aşısı Nedir, Ne İçin Yapılır? 4 Yaş Aşısı Nereden Yapılır, Ne İşe Yarar? Toplu olarak bağışıklığın kazanılması ile bebeklerin ve çocukların meydana gelebilecek hastalıklardan korunması için aşı takvimi uygulanmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından bebeğin doğumundan itibaren ilk öğrenimine başlayana kadar aşılanması hususları takip edilmektedir. Belli periyotlar üzerinde yapılan aşılardan 4 yaş için yapılan aşılarda bulunmaktadır. Peki, 4 yaş aşısı nedir ve ne maksatla yapılır? 4 yaş aşıları nereden yapılır ve ne işe yarar? İşte, çocuklara yapılan 4 yaş aşısı hakkında bilgiler.
23.09.2021 Sağlık
Doğum haritasındaki ölümcül konumlara dikkat! Astrolojiye göre...
Doğum haritasındaki ölümcül konumlara dikkat! Astrolojiye göre... Birçok kişi yaşamsal tüm alanlar ile ilgili astrolojiye danışıyor. Peki, ya ölüm? Astroloji ölüm hakkında da bilgi verir mi? Dr. Astrolog Şenay Devi, doğum haritasının erken ölüm ve astrolojide doğal olmayan ölüm hakkında bilgi verebileceğini söyledi. Ünlü astrolog, kişinin uzun ömürlü olduğunu gösteren birtakım işaretlerle ilgili de bilgi verdi.
17.09.2021 Yaşam
“Çocuklarda öksürüğü ilaçla kesmeyin”
“Çocuklarda öksürüğü ilaçla kesmeyin” Sinüzit, bademcik iltihabı, hatta orta kulak enfeksiyonu, köpek havlaması şeklinde gelişen larenjit (krup), mide reflüsü öksürüğe neden olabilir. 2 haftadan uzun süren, gece uyandıran öksürükler ve kanlı balgam durumunda hastaneye başvurulmalıdır. Öksürüğün akciğerlerin bir savunma mekanizması olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Öz, konu hakkında bilgi verdi.
1.09.2021 Çocuk Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Boğmaca ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.