Son dakika...  Gaziosmanpaşa’da toprak kayması nedeniyle bir bina tahliye edildi
Son dakika... Gaziosmanpaşa’da toprak kayması nedeniyle bir bina tahliye edildi Gelen son dakika haberine göre; Gaziosmanpaşa’da temeli yeni atılan bir inşaatta meydana gelen toprak kayması nedeniyle yandaki 5 katlı bina tedbir amacıyla tahliye edildi.
21.08.2020 Gündem
Esenler'de ilkokula bomba ihbarı
Esenler'de ilkokula bomba ihbarı Esenler'de bulunan Ressam Şevket Dağ ilköğretim okulu bomba ihbarı nedeniyle boşaltılıyor.
11.09.2019 Yaşam
Yarım tonluk bomba bulundu! Berlin boşaltılıyor
Yarım tonluk bomba bulundu! Berlin boşaltılıyor Almanya'nın başkentinde, ana tren istasyonunun hemen yakınında ortaya çıkarılan II. Dünya Savaşı bombası nedeniyle bugün büyük bir tahliye gerçekleşecek. Sabahtan itibaren binalar boşaltılacak, şehrin göbeğindeki bölgede bakanlık binaları, büyükelçilikler, hastaneler, gizli servis binaları ve müzeler yer alıyor.Almanya'nın başkenti Berlin, II. Dünya Savaşı'ndan kalan yarım tonluk bomba nedeniyle bugün çok geniş çaplı bir tahliyeye ev sahipliği yapıyor. Şehrin merkez tren garı Hauptbahnhof'un hemen yanında bulunan bombanın kontrollü bir şekilde patlatılabilmesi için bu sabah yerel saatle 09.00'dan itibaren binalar boşaltılıyor. Heidestrasse semtinde 800 metre yarı çapı kapsayan alanda tren istasyonunun yanı sıra bakanlık binaları, büyükelçilikler, hastaneler, gizli servis binaları ve müzeler yer alıyor. Büyükelçilik binaları Endonezya ve Özbekistan'a ait. İngiliz yapımı bombanın gün içinde bulunduğu yerden alınması bekleniyor. 1939-1945 seneleri arasında süren savaşta patlamamış binlerce bomba her sene bulunuyor. Almanya'da son olarak bu ay başında yine Berlin'deki merkez tren istasyonunun yakınlarında 100 kiloluk bir bombaya rastlanmıştı. Ülkede yaşayanlar geniş çaplı tahliyeleri daha önce de tecrübe etti. Frankfurt'ta geçen yıl Eylül ayında ortaya çıkarılan 1,5 tonluk bomba nedeniyle 65 bin insan evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.
11.09.2019 Haberler
Köyü boşaltıyorlar
Köyü boşaltıyorlar RİZE'nin Köprülü köyünde son bir yılda meydana gelen heyelanlar nedeniyle yerleşim yerleri, yollar ile tarım arazileri kaymaya başladı. Rize Afet ve Acil Durum (AFAD) ekiplerinin teknik inceleme yaptığı köyde 150 haneden, 73'ünün boşaltılmasına karar verildi. Vatandaşlar evlerini tahliye etmeye başladı. Rize'de son bir yılda şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel ve heyelanlardan en çok etkilenen yerlerin başında 150 haneli 800 nüfuslu Köprülü köyü geliyor. Toprak kaymalarının yaşandığı köyde yerleşim yerleri, yollar ile tarım arazileri kaymaya başladı. Duvarları çatlayan, temelleri kayan evde hasarlar oluştu. Çoğu vatandaş yıkılma tehlikesi nedeniyle evlerini boşalttı. Köyde giderek artan kaymalar üzerine AFAD ekipleri teknik inceleme yaptı. İnceleme sonucunda, heyelanlı sahada ikametin risk taşıdığı ve buna izin verilmemesi gerektiği belirtilerek bölgede drenaj, fore kazık yada yatay sondaj uygulamasının yapılamayacağına yer verildi. 73 HANE BOŞALTILDI Rapor üzerine, köyün zemininde kaymalar yaşadığı ve bunun sürmesinin beklendiği köyde 150 haneden, 73'ünün boşaltılmasına karar verildi. Vatandaşlar evlerini tahliye etmeye başladı. Yıllardır yaşadıkları köylerinden ayrılarak şehir merkezlerinde kiralık evlere taşınmak zorunda kalan vatandaşlar hüzün yaşıyor. AFAD ekipleri evlerini boşaltan vatandaşlar için güvenli bir bölgede afet konutu inşa edileceğini ve hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.
11.09.2019 Yaşam