Bosna Savaşı

Bosna Savaşı

Son dakika Bosna Savaşı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bosna Savaşı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bosna Savaşı haber sayfamızda...

Bosna Savaşı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 931 bosna savaşı haberi bulunmuştur.
TBMM'den ortak 'Srebrenitsa Soykırımı' bildirisi: Kalbimizin en derinlerinde hissediyoruz
TBMM'den ortak 'Srebrenitsa Soykırımı' bildirisi: Kalbimizin en derinlerinde hissediyoruz TBMM Genel Kurulu'nda, Srebrenitsa Soykırımı'nın 28'inci yıl dönümü nedeniyle, siyasi parti gruplarının ortak imzasıyla bildiri okundu.
11.07.2023 Gündem
Angelina Jolie şimdi de terzi çırağı yetiştirecek
Angelina Jolie şimdi de terzi çırağı yetiştirecek ABD’li oyuncu Angelina Jolie, sadece Hollywood yıldızı olmakla yetinmeyeceğini çok önceden belli etti.
11.06.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkevi saldırısına sert tepki: Bu teröristi bulun
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkevi saldırısına sert tepki: Bu teröristi bulun Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Büyük Rumeli Buluşması' programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkevi orada size bir emanettir. Türkevi'nin camlarını levyeyle kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor. " dedi.
23.05.2023 Gündem
Ukrayna'dan Bosna'ya 'savaşın iğrenç silahı' tecavüz! Milyonlarca kadın vahşeti yaşadı
Ukrayna'dan Bosna'ya 'savaşın iğrenç silahı' tecavüz! Milyonlarca kadın vahşeti yaşadı "Bana tecavüz eden Rus askeri oğlumla aynı yaştaydı..." Bu sözler yaklaşık 1 yıldır Karadeniz kıyısında Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşın iğrenç yüzünü ortaya koyan en net kanıtlardan yalnızca biri. Savaş silahı olarak kullanılan tecavüz, tarih boyunca milyonlarca kadına son nefeslerinde bile itiraf edemeyecekleri onarılamaz acılar yaşattı. Prof. Dr. Nergiz Özkural Köroğlu bu gerçeğin ardında yatan korkunç sebebi anlattı.
8.01.2023 Dünya
Savaş mağduru Modric, ırkçı Thompson'ın şarkılarını söyledi!
Savaş mağduru Modric, ırkçı Thompson'ın şarkılarını söyledi! Dünya Kupası'nda favoriler arasında gösterilmese de yarı finale çıkma başarısı gösteren Hırvatistan'da futbolcuların Arjantin maçı öncesi Thompson'un şarkılarını söylemesi büyük tepki çekti. Öte yandan savaş mağduru Modric'in kaptanlığını yaptığı takımda bu olayın yaşanması talihsizlik olarak yorumlandı.
14.12.2022 Dünya Kupası
Elif Uzun, AVR Atletik’te
Elif Uzun, AVR Atletik’te TVF Kadınlar 1. Ligi’nin iddialı ekiplerinden Bornova AVR Atletik, Elif Uzun’u renklerine bağladı.
22.11.2022 Ege
Elif Uzun, Bornova AVR Atletik'te
Elif Uzun, Bornova AVR Atletik'te TVF Kadınlar 1. Ligi'nin iddialı ekiplerinden Bornova AVR Atletik, Elif Uzun'u renklerine bağladı.
21.11.2022 1.Lig
Bosna Hersek’te oy sayımı devam ederken seçim yasası değiştirildi
Bosna Hersek’te oy sayımı devam ederken seçim yasası değiştirildi Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt, Bosna Hersek’te düzenlenen genel seçimlerde oy sayım işlemi devam ederken, seçim yasasını değiştirdiğini açıkladı.
2.10.2022 Dünya
Bosna Hersek’te halk genel seçim için sandık başında
Bosna Hersek’te halk genel seçim için sandık başında Bosna Hersek'te 3 milyonu aşkın seçmen, Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ile ulusal ve yerel parlamentoların üyelerini belirlemek üzere sandık başına gidiyor.
2.10.2022 Dünya
Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Reformu tezleri kitaplaştırıldı
Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Reformu tezleri kitaplaştırıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti kapsamında, İletişim Başkanlığı tarafından “BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım” kitabı hazırlanarak, yayımlandı.
17.09.2022 Siyaset
'Bosna Kasabı' Mladiç hastaneye kaldırıldı
'Bosna Kasabı' Mladiç hastaneye kaldırıldı Soykırım, savaş ve insanlığa karşı suçlardan ömür boyu hapse mahkum edilen eski Sırp komutan'ın durumu ağır, Lahey'deki hastanede tedavi görüyor.
10.09.2022 Dünya
Umut Tüneli’ni ve Maarif Vakfı okulunu ziyaret etti
Umut Tüneli’ni ve Maarif Vakfı okulunu ziyaret etti Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’ı kapsayan resmi ziyaretlerinde Cumhur-başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik eden Emine Erdoğan, savaş döneminde kuşatma altındaki Saraybosna’yı dünyaya bağlayan Umut Tüneli’ni ve buradaki sergi alanını gezdi.
7.09.2022 Gündem
Emine Erdoğan, Umut Tüneli'ni ziyaret etti
Emine Erdoğan, Umut Tüneli'ni ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, savaş döneminde kuşatma altındaki Saraybosna'yı dünyaya bağlayan Umut Tüneli'ni ziyaret etti.
6.09.2022 Gündem
Srebrenitsa nerede? Srebrenitsa katliamı nedir, kim yaptı hangi ülke?
Srebrenitsa nerede? Srebrenitsa katliamı nedir, kim yaptı hangi ülke? Srebrenitsa nedir, neresi? Srebrenitsa katliamı üzerinden tam 27 yıl geçti. 27 yıl geçmiş olmasına rağmen Bosna Hersek'in doğusunda yer alan Srebrenitsa'da yaşananlar bir gün olsun unutulmadı. 11 Temmuz 1995 yılında Ratko Mladiç komutasındaki Sırp ordusu 8 bini aşkın kişiyi acımadan genç, yaşlı demeden katletti. Peki Srebrenitsa nerede?
11.07.2022 Bilgi Rehberi
Uluslararası Srebrenica Boşnak Soykırımı Anma Koşusu'nun 2'ncisi yapıldı
Uluslararası Srebrenica Boşnak Soykırımı Anma Koşusu'nun 2'ncisi yapıldı Srebrenica Boşnak Soykırımı'nda hayatını yitirenler için düzenlenen Uluslararası Srebrenica Boşnak Soykırımı'nı Anma Koşusu'nun ikincisi gerçekleştirildi.
3.07.2022 Diğer
Süpürgenin rotası dayanışma
Süpürgenin rotası dayanışma 25. Uçan Süpürge Film Festivali, sinemaseverleri 26 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında kadın sinemacıların 60’ı aşkın filmiyle buluşturuyor.
22.05.2022 Kültür Sanat
Cem Madra yaşamını yitirdi
Cem Madra yaşamını yitirdi Etnolog, belgeselci ve kütüphaneci Cem Madra hayatını kaybetti.
5.05.2022 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bosna Hersek'in esenliği için çalışmaya devam ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bosna Hersek'in esenliği için çalışmaya devam ediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bosna Hersek'in çok kültürlü ve etnik kimlikli yapısının korunarak istikrara kavuşması için hiçbir ayrım yapmadan destek verdik. Dayton Barış Anlaşması'ndan bu yana Bosna Hersek'te geçmişteki gibi müessif hadiselerin yaşanmasının önündeki en büyük engel Türkiye olmuştur." dedi.
7.11.2021 Siyaset
Pekün’ün yeni filmi Londra’da
Pekün’ün yeni filmi Londra’da Didem Pekün’ün yönettiği, Bosna Savaşı sırasında Birleşmiş Milletler’in acizliğini konu alan “Disturbed Earth”, Londra Film Festivali’ne seçildi.
9.09.2021 Kültür Sanat
Bosna Hersek'in beş asırlık Zupa Camisi restore edilecek
Bosna Hersek'in beş asırlık Zupa Camisi restore edilecek Bosna Hersek'in Trebinje şehrinde 16. yüzyılın ilk yarısında inşa edilip asırlara meydan okuyan Zupa Camisi, Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin (TDBB) desteğiyle onarılacak. Beş asır boyunca türlü zorluklarla karşı karşıya kalan, inşa edildiği mevkiden başka bir yere taşınan, defalarca yıkılıp onarılan cami, yeniden onarılmayı bekliyor.
7.08.2021 Tatil
Savaş ve şiddette kadınlar! Köleliğe zorladılar
Savaş ve şiddette kadınlar! Köleliğe zorladılar Boko Haram, DAEŞ, El Kaide ve Eş-Şebab gibi örgütler, nüfusu terörize etmek, sivilleri stratejik alanlardan uzaklaştırmak ve insan ticareti yoluyla gelir elde etmek için kadınlara cinsel şiddet uyguluyor. Avrupa’dan Asya’ya dünyanın birçok bölgelerinde yaşanan kriz ve savaş kadınların sırtına ek yük bindiriyor. Eşleri savaşta yaralanan, ölen veya esir alınan kadınlar hayatta kalma mücadelesi verirken savaş stratejisi olarak kullanılıyor.
8.03.2021 Gündem
‘Kemalim, gözün arkada kalmasın’
‘Kemalim, gözün arkada kalmasın’ Kovid-19 nedeniyle, 88 yaşında yaşamını yitiren, 1994-1999 döneminde Karşıyaka Belediye Başkanlığı yapan, Bosna Hersek Türkiye Fahri Başkonsolusu, sanayici Ahmet Kemal Baysak, Soğukkuyu’daki Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi...
11.01.2021 Ege
İkinci bahar hayali kâbusa döndü
İkinci bahar hayali kâbusa döndü Boşandıktan sonra hayatına yalnız devam etmek istemeyen mühendis Ü.S., ikinci baharını yaşamak için üye olduğu evlilik sitesinde tanıştığı kadın tarafından yaklaşık 334 bin TL dolandırıldı.
8.09.2020 Gündem
İngiltere'de Uygur Türklerine karşı 'soykırım' iddiaları incelenecek
İngiltere'de Uygur Türklerine karşı 'soykırım' iddiaları incelenecek İngiltere'de kamu mahkemesi Uygur Türklerine İngiltere'de kamu mahkemesi Uygur Türklerine karşı "soykırım"  iddialarını inceleyecek.
3.09.2020 Dünya
Bosna Savaşı kısaca özeti: Tarihi, sonuçları, önemi, nedenleri ve sonuçları
Bosna Savaşı kısaca özeti: Tarihi, sonuçları, önemi, nedenleri ve sonuçları Tarih boyunca savaşlar daha çok geleneksel yöntemlerle yapılırken teknolojinin gelişmesi savaşlarında yapılma şeklinde değişiklikler olmuştur. Özellikle son yüzyılda savaşlar seyrini değiştirmiş daha çok soğuk savaş tarzında savaşlar yapılmaya başlanmıştır. Ancak çok eski bir tarih olmadığı halde dünyanın en kanlı savaşlarından bir tanesini şahitlik eden Bosna savaşı ise binlerce insanın katledilmesine neden olmuştur. Bosna Savaşı'nın detaylarını öğrenmek isteyenler için Bosna Savaşı ile ilgili detaylara yer verdik.
22.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bosna Savaşı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.