Botan Çayı

Botan Çayı

Son dakika Botan çayı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Botan çayı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Botan çayı haber sayfamızda...

Botan Çayı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 111 botan çayı haberi bulunmuştur.
Sabaha kadar başında beklediler! Dünyada da yankı buldu
Sabaha kadar başında beklediler! Dünyada da yankı buldu Türk bilim insanlarının kırmızı listede olan leopar sazanını Dicle Nehri’nde yeniden keşfetmesi dünyada da yankı buldu. Ünlü aktör DiCaprio da sevincini sosyal medyadan paylaştı. Balığı uzun süren çabalar sonucunda bulan ekip Milliyet’e keşfin öyküsünü anlattı.
19.01.2024 Gündem
Bakan Yumaklı: Kırmızı listedeki 'leopar sazanı' Dicle'de tespit edildi
Bakan Yumaklı: Kırmızı listedeki 'leopar sazanı' Dicle'de tespit edildi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kırmızı listede yer alan ve dünyanın en çok aranan 10 balığı arasında bulunan leopar sazanının, Dicle Nehri'nde tespit edildiğini açıkladı.
18.01.2024 Ekonomi
Her yerde aranıyordu!  Kayalıklarda ölü olarak bulundu
Her yerde aranıyordu! Kayalıklarda ölü olarak bulundu Siirt’te Botan Çayı’nın yakınlarındaki kayalıklarda hareketsiz şekilde yatan bir kişiyi görenler ekiplere haber verdi.
8.10.2023 Gündem
Babası kurtarmak isterken hayatını kaybetmişti... Münir'den acı haber geldi
Babası kurtarmak isterken hayatını kaybetmişti... Münir'den acı haber geldi Siirt’te girdiği baraj gölü havzasında akıntıya kapılan ve babası İsmail Ulutaş’ın (44) kurtarmak isterken hayatını kaybettiği zihinsel engelli Münir Ulutaş (21), çevredekilerin yardımıyla kurtarılarak kaldırıldığı hastanede 28 günlük yaşam savaşını kaybetti. Münir Ulutaş, babasının yanına defnedildi.
3.09.2023 Gündem
Kahreden olay! Oğlunu kurtarmak isterken akıntıya kapıldı
Kahreden olay! Oğlunu kurtarmak isterken akıntıya kapıldı Siirt'te çayda akıntıya kapılan zihinsel engelli oğlu Münir Ulutaş'ı (21) kurtarmak için suya atlayan İsmail Ulutaş (44) kayboldu. İsmail Ulutaş'ın bulunması için Batman ve Bitlis'ten dalgıç ekiplerin sevk edildi. İsmail Ulutaş'ı arama çalışmaları sürüyor.
7.08.2023 Haberler
Kahreden olay! Oğlunu kurtarmak isterken akıntıya kapıldı
Kahreden olay! Oğlunu kurtarmak isterken akıntıya kapıldı Siirt'te çayda akıntıya kapılan zihinsel engelli oğlu Münir Ulutaş'ı (21) kurtarmak için suya atlayan İsmail Ulutaş (44) kayboldu. İsmail Ulutaş’ın cansız bedeni, kaybolduğu yerin yakınında ekiplerin çalışmasıyla bulundu.
7.08.2023 Gündem
Siirt'te 56 yıl önce şehit olan erin cenazesi memleketine uğurlandı
Siirt'te 56 yıl önce şehit olan erin cenazesi memleketine uğurlandı Siirt'te 1966'da Botan Çayı'nı geçerken akıntıya kapılıp şehit olan 16 erden Kurtalan ilçesine defnedilen Ramazan Arslan'ın cenazesi, oğlu İbrahim Arslan'ın (58) talebiyle mezarından çıkarılıp törenle memleketi Bolu’nun Gerede ilçesine uğurlandı.
21.12.2022 Gündem
Ülke ekonomisine 150 milyon dolar katkı
Ülke ekonomisine 150 milyon dolar katkı Siirt’in Şirvan ve Pervari ilçe sınırları içerisinde yer alan Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) faaliyete başladığı günden bugüne 2 milyar 170 milyon 820 bin 425 kWh elektrik üretimi gerçekleştirerek ülke ekonomisine 150 milyon dolar katkı sağladı.
20.10.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu Siirt'te: Bu hizmetlerin sağlanmasının gururunu yaşıyoruz
Bakan Karaismailoğlu Siirt'te: Bu hizmetlerin sağlanmasının gururunu yaşıyoruz Siirt'e sabah saatlerinde temel atma törenine katılmak için gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin en yüksek köprüsü olan Beğendik Köprüsü'nde inceleme yaptı.
22.09.2022 Ekonomi
Türkiye'nin en yüksek köprüsü: Beğendik!
Türkiye'nin en yüksek köprüsü: Beğendik! Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni, Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Beğendik (Botan) Köprüsü'nden geçen araç sayısı 1,5 milyonu aştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önemli bilgiler verdi.
22.09.2022 Haberler
Türkiye'nin en yüksek köprüsü: Beğendik!
Türkiye'nin en yüksek köprüsü: Beğendik! Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni, Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Beğendik (Botan) Köprüsü'nden geçen araç sayısı 1,5 milyonu aştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önemli bilgiler verdi.
22.09.2022 Ekonomi
Ayak izinden başka iz bırakma
Ayak izinden başka iz bırakma Büyük şehirlerde yaşayanların eko turizme adım attığı 7 bölgedeki 693 nokta geniş orman dokusunu ve tarihi geçmişi aynı anda gözlem imkanı sunuyor. Eko turizmin olmazsa olmaz kuralları, ‘ateş yakma’ ve ‘ayak izinden başka iz bırakma’...
10.07.2022 Gündem
Eyyüp hemşireyi arama çalışmalarında 3'üncü gün
Eyyüp hemşireyi arama çalışmalarında 3'üncü gün Siirt’te, Müküs Çayı kenarında piknik yaparken, elini yıkadığı sırada dengesini kaybederek düşünce hayatını kaybeden hemşire Halime Timurtaş için suya giren ve kaybolan meslektaşı Eyyüp Güneş'i arama çalışmaları, 3’üncü günde de devam ediyor.
13.06.2022 Gündem
Çaya düşen Halime hemşire boğuldu arkadaşı kayboldu
Çaya düşen Halime hemşire boğuldu arkadaşı kayboldu Siirt'in Pervari ilçesinde, Botan Çayı kenarında piknik yaparken elini yıkadığı sırada dengesini kaybedip suya düşen hemşire Halime Timurtaş boğuldu, onu kurtarmak için suya giren hemşire Eyyüp Güneş ise kayboldu. Bölgeye çok sayıda arama- kurtarma ekibi sevk edildi.
11.06.2022 Gündem
Siirt’te yamaçtan kopan dev kaya parçaları korkuttu...O anlar kamerada
Siirt’te yamaçtan kopan dev kaya parçaları korkuttu...O anlar kamerada Siirt kent merkezine 15 kilometre uzakta bulunan Botan Çayı’na dağ yamacında bulunan dev kaya parçaları bir anda çöktü.
17.05.2022 Haberler
Bakan Karaismailoğlu: Demiryolunun yük taşımacılığındaki payı 7 kat artacak
Bakan Karaismailoğlu: Demiryolunun yük taşımacılığındaki payı 7 kat artacak Bakan Karaismailoğlu, "2053 yılına kadar; demiryolu ağımızı, 13 bin 22 kilometreden, 28 bin 590 kilometreye çıkaracağız. Demiryolunun taşımacılıktaki oranının 2029 yılında yüzde 11’in üzerine yükselmesini, 2053’te ise yaklaşık yüzde 22 olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz. Böylece demiryolunun yük taşımacılığındaki payı 2019’dan 2053’e kadar 7 kat artacak." dedi.
18.04.2022 Ekonomi
Son dakika... Türkiye'de son 8 günde 43 kişi suda boğuldu
Son dakika... Türkiye'de son 8 günde 43 kişi suda boğuldu Gelen son dakika haberine göre; Türkiye'de son 8 günde yaşanan boğulma vakalarında 3'ü yabancı uyruklu 43 kişi yaşamını yitirdi.
25.07.2021 Gündem
Acı haberler peş peşe! Bir günde 8 kişi hayatını kaybetti!
Acı haberler peş peşe! Bir günde 8 kişi hayatını kaybetti! Havaların ısınması ile beraber Türkiye'nin çeşitli illerinden de acı haberler peş peşe geldi. Ajansların servis ettiği haberlere göre bugün 8 kişi boğularak hayatını kaybetti.
21.07.2021 Gündem
Dünyanın gözünü yeniden Hasankeyf’e çeviren film
Dünyanın gözünü yeniden Hasankeyf’e çeviren film Yönetmen Mehmet İsmail Çeçen’in Ilısu Barajı altında kalan tarihi Hasankeyf’ten mezarlıktaki ölüleri ile birlikte göç edenlerin hikayesini anlattığı “Şîn” (Yas) filmi, Avrupa Birliği 10. İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nda en iyi film ödülüne layık görüldü
28.12.2020 Ege
Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması
Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 321 kilometresi trafiğe açılan Kuzey Marmara otoyolunun son kesimini 19 Aralık 2020'de işletmeye açacaklarını bildirdi. Bakan Karaismailoğlu, "İstanbul Havalimanı, karayolu ve demiryolu bağlantısı, lojistik merkezleri ve buradan geçecek bir su yolu olacak Kanal İstanbul, bir dünya projesidir." dedi.
14.12.2020 Siyaset
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: 18 Mart 2022
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: 18 Mart 2022 Gelen bir son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimiz 18 Mart 2022'de 1915 Çanakkale Köprüsü'nü açmaktır." dedi. Erdoğan açıklamalarında, "Nice tuzaklarla durduramadıkları Türkiye'yi, ahlak ve vicdan dışı oyunlarla rotasından çıkarmaya çalışanlar hüsrana uğrayacaklardır." mesajını verdi.
4.09.2020 Siyaset
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya ilan etti: 'Kimse heveslenmesin'
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya ilan etti: 'Kimse heveslenmesin' Son dakika gelen habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gerek ülkemizin içinde, gerek dışında ister Irak'ın kuzeyinde, Suriye'nin kuzeyinde, Libya'da, Azeri kardeşlerimize karşı Ermenistan'ın yaptığı saldırılarda hiçbir zaman mazlumları yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.' ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın dönemi dahil 180 günlük icraat programlarında planlanan 2 bin 384 ana eylemin yüzde 93'ünün tamamlandığını da sözlerine ekledi.
21.07.2020 Siyaset
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'zirve dönemini geride bıraktık' diyerek önemli açıklamalarda bulundu
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'zirve dönemini geride bıraktık' diyerek önemli açıklamalarda bulundu Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan corona virüs ile ilgili yaptığı açıklamada, "Salgının zirve dönemini alnımızın akıyla geride bıraktık." dedi. "Ayasofya'nın kiliseden değil müzeden camiye çevrildiğinin altını çizmek istiyorum." diyen Erdoğan, "Ayasofya'nın Kültürel miras vasfını koruyacağız" açıklamasında bulundu. Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Olay Ermenistan’ın çapını aşan bir hadisedir. Türkiye, Azerbaycan hakkına hukukuna topraklarına yönelik her türlü saldırının karşısında yer almakta asla tereddüt göstermeyecektir." ifadelerini kullandı.
14.07.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ayasofya mesajı: Hakkımıza ve millete baktık
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ayasofya mesajı: Hakkımıza ve millete baktık Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasına yönelik konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimin ne dediğine değil bizim hakkımızın ne olduğuna, milletimizin ne istediğine bakarak bu kararı aldık” dedi
12.07.2020 Siyaset
Son dakika: Türkiye'nin en yüksek köprüsü açıldı! İşte Botan Çayı Beğendik Köprüsü...
Son dakika: Türkiye'nin en yüksek köprüsü açıldı! İşte Botan Çayı Beğendik Köprüsü... Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Botan Çayı Beğendik Köprüsü'nün açılışına video konferansla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili, 'Haklı kararlılığımızın sonucu olarak ibadete açtık. Kimin ne dediğine değil milletimizin ne istediğine göre bu kararı aldık' dedi.
11.07.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Botan Çayı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.