British Museum

British Museum

Son dakika British Museum haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan British Museum gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan British Museum haber sayfamızda...

British Museum

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 331 british museum haberi bulunmuştur.
Küratör sanık koltuğunda
Küratör sanık koltuğunda British Museum,  geçen yıl müzenin eski küratörü Peter Higgs’in yüzlerce eseri çalıp internette sattığı iddiasıyla sarsılmıştı.
28.03.2024 Kültür Sanat
İngiltere’den ‘ataları‘nı istiyorlar
İngiltere’den ‘ataları‘nı istiyorlar Şilili sosyal medya fenomeni Mike Milfort, British Museum’daki Paskalya Adası’na ait, yerli halkın atalarının ruhunu temsil ettiğine inanılan moai heykellerinin iade edilmesi için kampanya başlattı.
24.02.2024 Kültür Sanat
Yunanistan ve İngiltere arasında kriz yaratan Türk: Erdem defilesi
Yunanistan ve İngiltere arasında kriz yaratan Türk: Erdem defilesi Modacı Erdem Moralıoğlu’nun Londra’da Yunanistan’a ait ‘Elgin Mermerleri’nin önünde defile düzenlemesi, İngiltere ile Yunanistan arasında krize neden oldu.
20.02.2024 Dünya
Unutulmuş krallığın başkenti Aççana
Unutulmuş krallığın başkenti Aççana Hatay’da 4 bin yıllık geçmişe sahip Aççana Höyük’teki kazılarla Mukiş Krallığı’nın başkenti Alalah’ın tarihi aydınlatılıyor. Kazılarda iklime bağlı gelişen büyük değişikliklerin, insan hareketlerinin izleri de sürülüyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Hatay Arkeoloji Müzesi: Depremde de tarihi korudu
Hatay Arkeoloji Müzesi: Depremde de tarihi korudu Mozaikleriyle dünya çapında üne kavuşan Hatay Arkeoloji Müzesi depremde ayakta kaldı, ev sahipliği yaptığı eserler zarar görmedi. Tadilat çalışmalarının devam ettiği müzenin 2025 yılında tekrar ziyarete açılması planlanıyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Sanata yeni tehdit selfie’ler
Sanata yeni tehdit selfie’ler Sanatseverler, dünyaca ünlü müzeleri ziyaret ederken fotoğraf çekmeyi ihmal etmiyor ancak son zamanlarda artan bir tehlike, sanat eserlerini tehdit ediyor: Selfie kazaları!
16.02.2024 Kültür Sanat
Protestonun adı British Museum
Protestonun adı British Museum British Museum’un BP ile sponsorluk anlaşması Filistin için protesto edildi.
14.02.2024 Kültür Sanat
British Museum’dan ‘özür’ sergisi
British Museum’dan ‘özür’ sergisi Geçen yıl envanterinden iki bin nesnenin kaybolduğunu açıklayan British Museum yakın zamanda ele geçirdiği 351 cam nesnenin nesnenin bir bölümünü 15 Şubat’ta “Mücevherleri Yeniden Keşfetmek” adlı sergileyecek.
5.02.2024 Kültür Sanat
British Museum’da ‘silindir’ gerginliği
British Museum’da ‘silindir’ gerginliği British Museum ile İran arasında Kiros Silindiri gerginliği alevlendi. Müze, Babil dönemine ait eseri İsrail’e sergiye göndereceğini duyurdu.
31.01.2024 Kültür Sanat
İngiltere, yağmaladığı tarihi eserleri iade edecek!
İngiltere, yağmaladığı tarihi eserleri iade edecek! İngiltere 150 yıl önce Gana’dan yağmaladığı ve British Museum’da bulunan Asanthi (Asante) Krallığı’na ait tarihi eserleri iade edeceğini açıkladı.
25.01.2024 Dünya
150 yıl sonra çark ettiler! İngilizler yağmaladıkları eserleri iade edecek
150 yıl sonra çark ettiler! İngilizler yağmaladıkları eserleri iade edecek İngiltere 150 yıl önce Gana’dan yağmaladığı tarihi eserleri Gana'ya geri iade edeceğini açıkladı.
25.01.2024 Dünya
Ayasofya’da yeni dönem
Ayasofya’da yeni dönem Ayasofya’da yeni dönem başladı; Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde ibadete gelenler ile tarihî camiyi kültürel amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini birbirinden ayırma çalışmaları sona erdi.
16.01.2024 Kültür Sanat
7 milyon TL’ye yönetici aranıyor
7 milyon TL’ye yönetici aranıyor British Museum yeni yöneticisini bulmak için ilan verdi.
13.01.2024 Kültür Sanat
Londra müzelerinde 1700 eser kayıp
Londra müzelerinde 1700 eser kayıp British Museum’da geçtiğimiz yıl patlak veren kayıp ve çalıntı eser şokunun ardından başkent Londra’daki müzelerden 1700’e yakın eserin kaybolduğu açıklandı. Aralarında Kraliçe Victoria’nın portresinden 200 milyon yıllık fosile 1700’e yakın eserin çalındığı ya da kaybolduğu rapor edildi.
12.01.2024 Kültür Sanat
Yunanistan  ‘kazan-kazan’ dedi
Yunanistan ‘kazan-kazan’ dedi Yunanistan Parthenon Mermerleri’nin Atina’ya geri dönmesi durumunda British Museum’da oluşacak “boşluğu doldurmak” için ülkenin büyük hazinelerinden bazılarını sunmaya hazır olduğunu açıkladı.
30.12.2023 Kültür Sanat
BP ile anlaştı, acil durum devrede!
BP ile anlaştı, acil durum devrede! British Museum’un geri adım attığını varsayarak, zafer kutlamaları yapan iklim aktivistleri BP anlaşmasının yenilenmesi karşısında hayal kırıklığına uğradı.
22.12.2023 Kültür Sanat
Çalıntı eserler eBay’den satıldı
Çalıntı eserler eBay’den satıldı British Museum’un çalıntı eserlerine dair sular durulmuyor.
14.12.2023 Kültür Sanat
Antik sürahi şimdilik evinde
Antik sürahi şimdilik evinde Yunanistan’ın Akropolis Müzesi, British Museum’dan ödünç aldığı M.Ö. 420’den kalma ünlü antik Yunan su sürahisini sergilemeye başladı.
9.12.2023 Kültür Sanat
Kral Charles'ın, Yunanistan bayraklı kravatı gündem oldu
Kral Charles'ın, Yunanistan bayraklı kravatı gündem oldu İngiltere Kralı III. Charles’ın Yunanistan ve İngiltere arasında 'Elgin Mermerleri' gerilimi yaşandığı sırada COP28 İklim Zirvesi'nin gerçekleştirildiği Dubai'de Yunanistan bayrağı desenli kravat takması gündem oldu.
2.12.2023 Dünya
‘Mermer’den sert tartışma!
‘Mermer’den sert tartışma! İngiltere ile Yunanistan arasında kriz yaratan “Elgin Mermerleri”nin 19. Yüzyıl’ın başında Atina’dan götürülmesiyle ilgili iki tartışma var: Birine göre mermerler yönetimdeki Osmanlı’nın izniyle götürüldü. Diğerine göre ise mermerler kaçırıldı!
1.12.2023 Dünya
Yunan gazetesi manşetten verdi: Erdoğan'ın yeniçerisi!
Yunan gazetesi manşetten verdi: Erdoğan'ın yeniçerisi! İngiltere ve Yunanistan arasında şimşek yüklü bulutların çarpışmasına neden olan kriz manşetlerden inmiyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiliz Başbakan Sunak'ın fotoğraflarını ilk sayfadan veren Political gazetesi Atina'ya karşı jeopolitik oyunlar oynandığını savundu.
30.11.2023 Dünya
Yunanistan ve İngiltere arasında kriz! Sunak Miçotakis'le görüşmesini iptal etti
Yunanistan ve İngiltere arasında kriz! Sunak Miçotakis'le görüşmesini iptal etti Osmanlı İmparatorluğu döneminde Atina'dan İngiltere'ye götürülen 'Elgin Mermerleri' İngiltere ile Yunanistan arasında diplomatik çatışmaya yol açtı.
28.11.2023 Dünya
Limyra’nın anıt mezarları
Limyra’nın anıt mezarları Antalya’nın Finike ilçesinde yer alan Limyra Antik Kenti, Likya kentleri arasında en fazla kaya mezarına ve en çok Likçe yazıta sahip olmasıyla öne çıkıyor.
19.11.2023 Arkeoloji
British Museum’dan dijitalleşme hamlesi
British Museum’dan dijitalleşme hamlesi British Museum, koleksiyonundaki 2000’eserin kayıp olduğunun ortaya çıkmasının ardından tüm koleksiyonunu dijitalleştiriyor.
23.10.2023 Kültür Sanat
Rodin’in heykeli kayıp
Rodin’in heykeli kayıp Glasgow Müzesi dünyaca ünlü sanatçı Auguste Rodin’e ait alçı bir heykelin kayıp olduğunu açıkladı.
18.10.2023 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

British Museum ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.