Büyük İskender

Büyük İskender

Son dakika Büyük İskender haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Büyük İskender gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Büyük İskender haber sayfamızda...

Büyük İskender

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.222 büyük iskender haberi bulunmuştur.
Galatasaray mı, Fenerbahçe mi? Milliyet yazarları Süper Lig'de şampiyonluk yarışını yorumladı: Favori olan takım...
Galatasaray mı, Fenerbahçe mi? Milliyet yazarları Süper Lig'de şampiyonluk yarışını yorumladı: Favori olan takım... Galatasaray ile Fenerbahçe, ligde diğer rakiplerinden koptu, gitti. İkisi arasındaki amansız yarış ise heyecanını kaybetmeden devam etti. Son 6 haftasına girilen ligin röntgenini çeken MİLLİYET yazarları, şampiyonluk düğümünün 37. haftada oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde çözüleceğini dile getirdi.
18.04.2024 Galatasaray
Bin 200 yıl boyunca gizli kaldı! Nil'in Venedik'i nasıl sulara gömüldü?
Bin 200 yıl boyunca gizli kaldı! Nil'in Venedik'i nasıl sulara gömüldü? Antik Mısır’a ilişkin arkeolojik çalışmalar elde edilen sonuçlara göre zaman zaman dünya genelinde gündem olabiliyor. Bunun en ilginç örneklerinden biri de İskenderiye kenti açıklarında gerçekleşti. İşte bin 200 yıl boyunca sular altında kalan, yağmacıların bile bulamadığı Thonis-Heracleion kentinin sırrı.
13.04.2024 Yaşam
Sağlık kenti Sandanski keşfedilmeyi bekliyor
Sağlık kenti Sandanski keşfedilmeyi bekliyor Balkan turizm destinasyonları arasında şimdiye kadar adı pek duyulmamış olan Bulgaristan’ın Sandanski kenti kaplıcaları, doğası ve sürdürülebilir gastronomiyle keşfedilmeyi bekliyor.
21.03.2024 Ekonomi
Memleketiniz adını nereden alıyor? Her şehrin farklı hikayesi var
Memleketiniz adını nereden alıyor? Her şehrin farklı hikayesi var Türkiye’de toplamda 81 il bulunuyor. Her biri farklı güzelliklere ve tarihi dokulara sahip olan bu şehirlerin isimlerinin de köklü bir geçmişi var. Peki memleketiniz adını nereden alıyor diye hiç düşündünüz mü? İşte yanıtı…
18.03.2024 Bilgi Rehberi
Mimarlıkta Ütopya, Filarete ve Fatih Sultan Mehmet
Mimarlıkta Ütopya, Filarete ve Fatih Sultan Mehmet Kuşkusuz her öğretinin aktardığı gerçeğin bir kuramı vardır. Temelinde mantık, felsefe ya da toplumsal, etik ve estetik değerlerin barındığı kuramlar öğretilerin geçerliliğini betimler.
26.02.2024 Mimarlık
Arap basını yazdı: Türkiye, İskenderiye Limanı'nı satın alacak!
Arap basını yazdı: Türkiye, İskenderiye Limanı'nı satın alacak! Türkiye ile ilişkilerini normalleştiren Mısır ile ilgili Arap basını ses getiren bir haber yayınladı. Söz konusu habere göre Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri'nin yaptığı gibi Kahire'den toprak satın alacak.
19.02.2024 Dünya
Hatay’da 6 bin yıllık bir yerleşim: İssos-Epiphaneia
Hatay’da 6 bin yıllık bir yerleşim: İssos-Epiphaneia Hatay Erzin’deki İssos-Epiphaneia Antik Kenti, şimdiye kadar M.Ö. 2. yüzyıla tarihlendiriliyordu. Buluntular kentin günümüzden 6 bin yıl öncesine kadar gittiğini gösteriyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Antakya’yı 1908 yıl önce yıkan deprem
Antakya’yı 1908 yıl önce yıkan deprem “Önce büyük bir kükreme duyuldu ve bunu muazzam bir sarsıntı izledi. Tüm dünya yükseldi ve binalar havaya sıçradı...” Bu sözler 115 yılında Antakya’da depremi anlatan Romalı tarihçi Cassius Dio’dan…
11.02.2024 Gündem
Tarihin köşe taşı: Ayasofya
Tarihin köşe taşı: Ayasofya İznik Ayasofya’sı, son Ekümenik Konsil’e ev sahipliği yapması nedeniyle Hristiyanlık tarihi açısından çok önemli bir yapı. Bugün kentin merkezinde, halkın günlük yaşamı ile iç içe olan mekânın bir kısmı cami, bir kısmı da müze olarak düzenlenmiş durumda.
21.01.2024 Arkeoloji
Dört taçlı kent: İznik
Dört taçlı kent: İznik 8500 yıl öncesine kadar uzanan tarihi ve barındırdığı eserlerle İznik, bir açık hava müzesi... Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’dan izler taşıyan kentte sur, kapı, tiyatro, kilise, cami gibi kültür varlıklarını kentin her köşesinde görebilirsiniz. Tarihin hediyesi taşınabilir kültür varlıkları ise Nilüfer Hatun İmareti Türk İslam Eserleri Müzesi ve İznik Müzesi’nde meraklılarını bekliyor.
21.01.2024 Arkeoloji
Z ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: Z Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
Z ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: Z Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebeklerine kavuşacağı anı dört gözle bekleyen anne ve baba adaylarının en çok üzerinde durduğu konulardan birisi de isimler. Erkek bebek bekleyen çiftler isimler ve anlamları hakkında derin bir araştırma içerisine giriyor. Bebeklerinin hayat boyu taşıyacağı isme karar verirken zorlanıyorlar. Aileler keşfedilmemiş, nadir bulunan ve değişik isimleri tercih ediyor. Aileler ismin yanı sıra anlamlarına da dikkat ediyor. Z harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “Z ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
5.01.2024 Bebek
İşte 2023'ün en önemli 10 arkeolojik keşfi! İlk sırada domuz heykeli ikinci sorada hortlak mezarı
İşte 2023'ün en önemli 10 arkeolojik keşfi! İlk sırada domuz heykeli ikinci sorada hortlak mezarı Arkeoloji oluşumu Arkeofili'nin arkeologları tarafından 2023 yılında Türkiye'de çıkarılan en önemli 10 keşif arasında Göbeklitepe'de gerçek boyutlu ve boyalı domuz heykeli ilk sırayı alırken, Burdur'daki 'hortlak' mezarı ikinci en önemli keşif oldu.
31.12.2023 Gündem
Haydar Aliyev’in hatıralarından oluşan kitap okuyucuyla buluştu
Haydar Aliyev’in hatıralarından oluşan kitap okuyucuyla buluştu Azerbaycan Cumhuriyeti'nin üçüncü cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in anılarından yola çıkarak hazırlanan ve Azerbaycan tarihine de ışık tutan ‘Hatıralar Işığında Haydar Aliyev’ kitabı okuyucuyla buluştu. Gazeteci-Yazar Seyfullah Türksoy’un Azerbaycanlı Gazeteci - Yazar Etibar Babayev ile birlikte yazdığı kitap, Aliyev’in 100. yılı anısına raflardaki yerini aldı. Kitapta, Haydar Aliyev’le yakın dostluğu olan önemli şahsiyetlerin ilginç hatıralarına yer veriliyor.
28.12.2023 Kültür Sanat
Karia’dan Geyre’ye kentin tarihi
Karia’dan Geyre’ye kentin tarihi Aphrodisias, Aydın’ın Karacasu ilçesi sınırları içinde, Büyük Menderes Nehri’nin bir kolu olan Dandalaz Çayı’nın açtığı vadide yer alıyor. Büyük Menderes Nehri ile Dalaman Çayı arasında kalan bölge, geçmişte Karia, halkı da Karialılar olarak biliniyordu.
20.11.2023 Arkeoloji
Kapak açıldı büyük sır ortaya çıktı! 'Tarihte eşi benzeri yok'
Kapak açıldı büyük sır ortaya çıktı! 'Tarihte eşi benzeri yok' Düzce Belediyesi’nin destekleri ile 4 yıldır aralıksız kazıların devam ettiği Konuralp Antik Kentte tarihe ışık tutacak keşifler elde edilmeye devam ederken ortaya çıkan tarihi detay herkesi heyecanlandırdı.
16.11.2023 Gündem
Eşi benzeri yok! 4 yıllık kazı çalışmasının ardından yeni keşif
Eşi benzeri yok! 4 yıllık kazı çalışmasının ardından yeni keşif Düzce'de 4 yıldır kazı çalışmalarının devam ettiği Konuralp Antik Kentinde Eylül ayında bulunan Büyük İskender heykelinin ardından bu kez de yürütülen çalışmalar esnasında tespit edilen bir odanın içerisinde aslanlı mozaik ortaya çıkarıldı. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, konuyla ilgili açıklama yaptı.
15.11.2023 Gündem
Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu şehir Trabzon
Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu şehir Trabzon Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyet döneminde Trabzon’a üç kez gelir; 1924, 1930 ve 1937 yıllarında, ilk geldikleri 15 Eylül 1924 günü, Trabzonlularca “ATATÜRK GÜNÜ” olarak kabul edilir ve bu kendisine bir telle bildirilir.
29.10.2023 Gündem
Kurtuluş Savaşı’nın idare merkezi Ankara…
Kurtuluş Savaşı’nın idare merkezi Ankara… Ankara ilk çağlardan itibaren, farklı medeniyetlerin hüküm sürdüğü bir coğrafya ve sürekli yerleşime sahne olan bir kent…
29.10.2023 Gündem
Şifa şehri Manisa
Şifa şehri Manisa Manisa’nın, Yunanistan’ın Teselya Bölgesi’ndeki Pelion Dağı civarından göç eden Magnetler tarafından kurulduğu tahmin edilmektedir. Bölge; M.Ö. 546 yılından M.Ö. 334 yılına kadar Pers egemenliğinde kalmıştır.
29.10.2023 Gündem
Toprağın altında geleceği bekledi
Toprağın altında geleceği bekledi Hatay’ın Roma, Bizans ve Orta Çağ dönemleriyle en iyi korunmuş antik kenti Epiphaneia, tamamen ayakta olan yapılarıyla güneşe yeniden kavuşmayı bekliyor.
22.10.2023 Arkeoloji
Kral Midas’tan dünyaya selam
Kral Midas’tan dünyaya selam UNESCO Dünya Miras Listesi’ne adını yazdıran Gordion Antik Kenti, Tunç Çağı’ndan Kurtuluş Savaşı’na kadar pek çok farklı döneme ait izler taşıyor. Kültürlerarası köprü niteliğindeki bölge, Kral Midas’ın babası Gordias’a ait olduğu düşünülen tümülüsteki ahşap mezar odası ile meşhur. Bu mezar odası, günümüze ulaşabilmiş en eski ahşap yapı örneği olarak biliniyor.
22.10.2023 Arkeoloji
Tarihten sonra kazılara da damgasını vuruyor: Büyük İskenderler 2 bin yıl sonra uyandı
Tarihten sonra kazılara da damgasını vuruyor: Büyük İskenderler 2 bin yıl sonra uyandı Düzce Konuralp’te bulunan Prusias Ad Hypium Antik Kenti’nde devam eden kazılarda tiyatronun üst kısmında Makedonya Kralı Büyük İskender’e ait olduğu belirlenen portre başı bulundu.
23.10.2023 Arkeoloji
Dünyanın en eski zaman kapsülü
Dünyanın en eski zaman kapsülü Tarihi 1726 yılına dayanan ‘dünyanın en eski zaman kapsülü’, Polonya’nın Wschowa kasabasındaki St. Stanislaus Kilisesi’ndeki yenileme çalışmaları sırasında keşfedildi.
27.09.2023 Dünya
Peş peşe büyük keşif! Düzce'den sonra şimdi de Amasra
Peş peşe büyük keşif! Düzce'den sonra şimdi de Amasra Bartın’ın Amasra ilçesinde, Roma dönemine ait yapıdaki kazıda portre başı bulundu. Tarih uzmanları ile Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan incelemede Makedonya Kralı Büyük İskender’e ait olduğu tespit edildi, eser müzeye teslim edildi.
21.09.2023 Gündem
Arkeologların titiz çalışması ortaya çıkardı! Büyük İskender'in portre başı bulundu
Arkeologların titiz çalışması ortaya çıkardı! Büyük İskender'in portre başı bulundu Düzce'de, Konuralp Antik Kenti'nde arkeologlar tarafından yapılan kazıda bir portre başı bulundu. Tarih uzmanları ile Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan incelemede portre başının Makedonya Kralı Büyük İskender’e ait olduğu tespit edildi. Kazıda bulunan eser müzeye teslim edildi.
20.09.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Büyük İskender ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.