Buzul Erimesi

Buzul Erimesi

Son dakika buzul erimesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan buzul erimesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan buzul erimesi haber sayfamızda...

Buzul Erimesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 99 buzul erimesi haberi bulunmuştur.
‘Antarktika uyanıyor dünya da uyansın’
‘Antarktika uyanıyor dünya da uyansın’ Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP 28), 30 Kasım - 12 Aralık tarihleri arasında Dubai’de düzenlenecek.
26.11.2023 Dünya
Dünya kavruldu
Dünya kavruldu Dünya Meteoroloji Örgütü, küresel deniz yüzeyi sıcaklıklarının mayıs, haziran ve temmuz aylarında rekor seviyeye ulaştığını, bunun daha da artacağını açıkladı.
12.07.2023 Dünya
Karbon emisyonlarındaki artış, deniz seviyesini yükseltebilir
Karbon emisyonlarındaki artış, deniz seviyesini yükseltebilir Bilim insanları, küresel karbon emisyonlarındaki artışın sürmesi halinde, kutup bölgelerindeki eriyen buzulların, yüzyılın sonunda küresel deniz suyu seviyesini 39,3 santimetreye kadar artırabileceği uyarısında bulundu.
21.09.2020 Teknoloji
Tam 532 gigaton! Grönland'da 2019'da rekor düzeyde buzul eridi
Tam 532 gigaton! Grönland'da 2019'da rekor düzeyde buzul eridi Bilim insanları Grönland'daki buzul erimesinin geçen yıl rekor seviyeye ulaştığını söyledi.
21.08.2020 Dünya
Buzul örtüsünün erimesi tonlarca metan gazını açığa çıkarıyor
Buzul örtüsünün erimesi tonlarca metan gazını açığa çıkarıyor Bilim adamları, buzul erimesinin buz tabakaları içinde hapsolmuş tonlarca metan gazını açığa çıkardığını tespit etti.
8.01.2019 Populer Bilim
NASA, 1 milyar dolarlık buzul inceleme uydusu fırlattı
NASA, 1 milyar dolarlık buzul inceleme uydusu fırlattı Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, kutuplardaki buzul değişimlerini incelemek amacıyla uzaya 1 milyar dolarlık uydu fırlattı. Uydu, üç yıl boyunca buz tabakalarının kalınlığını, erime oranını, deniz seviyesindeki değişimleri izleyecek.
17.09.2018 Teknoloji
NASA 1 milyar dolarlık buzul inceleme uydusu fırlattı
NASA 1 milyar dolarlık buzul inceleme uydusu fırlattı NASA, kutuplardaki buzul değişimlerini incelemek amacıyla uzaya 1 milyar dolarlık uydu fırlattı.
16.09.2018 Dünya
NASA, 1 milyar dolarlık buzul inceleme uydusu fırlattı
NASA, 1 milyar dolarlık buzul inceleme uydusu fırlattı Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA,  kutuplardaki buzul değişimlerini incelemek amacıyla uzaya 1 milyar dolarlık uydu  fırlattı.
16.09.2018 Dünya
Buzul erimesi gözler önünde
Buzul erimesi gözler önünde NASA’nın geliştirdiği yenilikçi görüntüleme tekniği Antarktika buzullarındaki ciddi kayıpların ulaştığı boyutu gözler önüne serdi.
22.02.2018 Dünya
2100 yılı itibariyle deniz suyu seviyesi her yıl 1 cm yükselecek
2100 yılı itibariyle deniz suyu seviyesi her yıl 1 cm yükselecek Bilim insanları 2100 yılından itibaren deniz suyu seviyesinin her yıl 1 cm yükseleceği konusunda uyarıda bulundu.
8.03.2018 Dünya
Buzul erimeleri nedeni ile köyler yok olmaya başladı
Buzul erimeleri nedeni ile köyler yok olmaya başladı Kuzey Kutup Dairesi’ndeki ısınma ve buzul erimesi artık anormal bir durum olmaktan çıktı ve olağan bir hale geldi. Bilim insanları bu durumu ‘’dünyanın buzdolabının kapısı açık kaldı’’ diyerek ifade ediyor.
14.03.2018 Doğa
Buzul erimeleri nedeni ile köyler yok olmaya başladı
Buzul erimeleri nedeni ile köyler yok olmaya başladı Kuzey Kutup Dairesi’ndeki  (Arktik) ısınma ve buzul erimesi artık anormal bir durum olmaktan çıktı, olağan bir hale geldi. Bilim insanları bu durumu ‘’dünyanın buzdolabının kapısı açık kaldı’’ diyerek ifade etti.
14.03.2018 Dünya
Buzul erimeleri nedeni ile köyler yok olmaya başladı
Buzul erimeleri nedeni ile köyler yok olmaya başladı Kuzey Kutup Dairesi’ndeki  (Arktik) ısınma ve buzul erimesi artık anormal bir durum olmaktan çıktı, olağan bir hale geldi. Bilim insanları bu durumu ‘’dünyanın buzdolabının kapısı açık kaldı’’ diyerek ifade etti.
14.03.2018 Doğa
Okyanuslardaki oksijen 50 yılda yüzde 2 azaldı
Okyanuslardaki oksijen 50 yılda yüzde 2 azaldı Araştırmacılar, 1960-2010 yıllarında okyanuslardaki oksijen miktarının yüzde 2 azaldığını tespit etti.
17.02.2017 Teknoloji
Kutupların efendisi
Kutupların efendisi İtalyan fotoğrafçı Marco Gaiotti bir kutup ayısının yalnızlığını kamerasıyla ölümsüzleştirdi...
3.03.2014 Gündem
ALASKA’DA GÖRSEL ZiYAFET
ALASKA’DA GÖRSEL ZiYAFET CNN Türk’te yarın ‘Bünyamin Sürmeli Alaska’da isimli özel bir program başlıyor. Meteoroloji mühendisi Sürmeli’nin, bir hafta süren Alaska gezisinde yaşadıkları üç bölüm halinde ekrana gelecek
21.10.2011 Cadde
Karadeniz ve Doğu Anadolu'da ortak tehlike!
Karadeniz ve Doğu Anadolu'da ortak tehlike! Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof.Dr.Ali Fuat Doğu, "Özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu’daki buzul erimelerinden kaynaklanan temiz su depolarını kaybetme riskiyle karşı karşıyayız" dedi.
29.09.2011 Gündem
'Ekolojik kıyamet'
'Ekolojik kıyamet' Yeryüzündeki 'canlı' ve 'cansız' dediğimiz 30 milyar sistem her gün atık bırakıyor. Ozan tabakası deliniyor, buzullar eriyor. İnsanlarla hayvanlar arasında korkunç bir savaş başladı. Yeni virüsler, bakteriler ortaya çıkacak
25.03.2007 Siyaset
Ağrı Dağı'nda 'buzul' patlaması
Ağrı Dağı'nda 'buzul' patlaması Ağrı Dağı'ndaki patlamalar nedeniyle kayalar ve çamurlu suların aşağı doğru aktığı iddia edildi. Yetkililer, "Patlama değil buzul erimesi" dedi
17.08.2006 Gündem
Dünya ‘çıldırıyor’
Dünya ‘çıldırıyor’ Güney Kutbu’nun bulunduğu Antarktika kıtasında, küresel ısınma nedeniyle hem buzullar eriyor hem de bir başka sorun daha yaşanıyor.
29.03.2024 Dünya
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Küresel ısınma dünya için hala en büyük tehdit: Buzullar eriyor, canlılar ölüyor
Küresel ısınma dünya için hala en büyük tehdit: Buzullar eriyor, canlılar ölüyor Gezegenimiz insan faaliyetleri nedeniyle hızla ısınmaya devam ediyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliği etkisiyle Antarktika başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında buzullar eriyor.
26.08.2023 Dünya
Cilo buzullarında kaybolan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Cilo buzullarında kaybolan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı Hakkari'deki Cilo Buzulları bölgesinde iki gün önce buzulların kırılması sonucu oluşan çukura düşerek kaybolan 2 kişinin cesedi bulunarak hastane morguna alındı.
18.07.2023 Gündem
Dünya’da en hızlı ısınan yer: Svalbard
Dünya’da en hızlı ısınan yer: Svalbard Norveç’e ait Svalbard takımadaları, küresel ortalamadan 6 kat daha hızlı ısınıyor. Kutup ayılarının risk altında olduğu Svalbard, iklim değişikliğinin en somut görüldüğü bölge
21.05.2023 Dünya
İklim değişikliği Grönland'da kültürel değişimlere yol açıyor
İklim değişikliği Grönland'da kültürel değişimlere yol açıyor Grönland açıklarındaki soğuk denizde, devasa buz kütlelerinin arasında yakaladığı balıkları teker teker teknesine çeken Kaleeraq Mathaeussen, “Artık mevsimler eskisi gibi değil. Daha rüzgarlı ve daha öngörülemez hale geldiler” diyor.
13.10.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Buzul Erimesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.